Aquests dies al Bolet anem de bòlid. Per sort, no ens podem queixar de la falta de feina i, per motius laborals, he hagut de viatjar. Aquesta és la raó principal per la que he estat apartada del bloc i de la blocosfera. No patiu que tornaré carregada de receptes i em tornaré a passar per les vostres cuines. Al Bolet seguim menjant i, evidentment, segueixo experimentant, però no he tingut temps de fer fotos. I és que a casa tinc un parell de depredadors -per dir-ho carinyosament- que no tenen paciència, de fet hi ha hagut un parell de dies que he cuinat uns pollastres rostits boníssims que volia publicar. Com que ja sé que es complicat que quedi res al plat, vaig cuinar per 6 persones –i no és una exageració-, però el Monstre culinari, l'Yves, no en va deixar ni un tall! I això que jo menjo com ½ persona, així que hauré de tornar a preparar aquests rostits per poder-los publicar.
Al Bolet ens agrada mantenir les tradicions i seguim celebrant la Castanyada, les bruixes i els bruixots els deixem aparcats per unes altres dates. Aquest any havíem estat convidats per la Maria i la Clara a Can Peixet, però per causa d’uns virus intestinal -els quals estic experimentant en primera persona- del Boletet vam haver de ser baixa d’última hora. Jo havia preparat una superproducció de panellets per portar-los al sopar, però finalment ens vam quedar tots 3 a casa. Com que l’Àitor ja portava dies a l’escola preparant la castanyada –hauríeu de veure la manualitat tant meravellosa que tenim al menjador!-, no vam voler desil·lusionar-lo, encara que potser us haig de confessar que la que tenia més il·lusió per celebrar-la era jo. Doncs bé, finalment vam optar per coure unes quantes castanyes i uns moniatos al forn i tastar la súper producció de panellets que vàrem fer.
Crec que ja us ho he comentat en els altres posts de panellets, però al Bolet no ens agraden massa, a excepció d’aquesta recepta base de la Carme Ruscalleda. Ja fa 3 anys que els fem i la veritat es que són boníssims. Aquest any com que el Boletet ja comença a tenir el paladar fi i ja sap decantar-se per uns gustos o uns altres, vaig creure que si li feia panellets amb Nutella i Lacasitos seria el nen més feliç del món, i així va ser! Tot i estar malament de la panxa, li vam deixar tastar un o dos. Hauríeu de veure’l com es col·loca davant de la safata de panellets a la cuina i posa ullets de no haver trencat mai un plat... qualsevol no li dona panellets!!!!
Espero que tots hagueu passat una bona Castanyada. Si encara teniu ganes de fer panellets, no dubteu en fer les versions que aquest any hem fet al Bolet! Bon cap de setmana a tots.
Ingredients:
1/2 kg d'ametlles en pols
350 g de sucre
150 g d'aigua mineral
1 clara d'ou
100 g de crocant d’avellanes
250 g de cobertura de xocolata
Sucre llustre
350 g de sucre
150 g d'aigua mineral
1 clara d'ou
100 g de crocant d’avellanes
250 g de cobertura de xocolata
Sucre llustre
Nutella
Lacasitos
Confitura de taronja
El suc de ½ taronja
Crema de praliné
Preparació:
A una cassola, barregem l'aigua i el sucre. Ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació, aboquem les ametlles en pols, i remenem sense parar amb una cullera de fusta de 2 a 5 minuts més, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar. Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores (Nosaltres la vam deixar tota la nit). Un cop la volem treballar, l'haurem de deixar a temperatura ambient durant mitja hora, per poder treballar millor.
Panellets de Nutella:
Agafem una porció de massa, hi afegim un parell de cullerades soperes de Nutella i ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia. Formem petites boles. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i afegim un Lacasito fent una mica de pressió.
Panellets de taronja:
Agafem una porció de massa, barregem el suc de mitja taronja i una mica de pell ratllada. Formem petites boles, i fem una mica de pressió amb el dit. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i afegim la confitura de taronja.
Panellets de praliné i crocant d’avellanes:
Agafem una porció de massa, hi afegim una cullerada sopera de pasta de praliné, ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia i la dividim fent petits rectangles. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o paper- i ho enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts). Mentrestant preparem la cobertura de xocolata. En un bol posem esmicolada la xocolata amb un rajolí de llet, ho posem al microones a 800W durant 1 minut. La traiem, remenem i, quan estigui desfeta homogèniament la reservem. Un cop traiem els panellets del forn els posem a una reixa i els banyem amb la cobertura de xocolata i tirem crocant d’avellana per sobre. Els deixem refredar a la nevera durant 1hora.
Esta receta la haré.. pero el año que viene, que este año he acabado cansada de hacer tanto panellets, jejejejj...
ResponEliminaHan quedado geniales con los lacasitos.. Bss
Se ven deliciosos y de lo más originales!! Nunca los he hecho, a ver si me animo con tu receta!!
ResponEliminaPor cierto la almendra es molida en casa o harina de almendras comprada y el azúcar lustre es lo mismo que azúcar glass, siempre he tenido esa duda!!
Gracias de antemano!!
Un besote
Teresa, la almendra ya la compro molida, y sí, el azucar es glass!!! ;P
EliminaQuè bons i originals aquests panellets! ara me'n menjaria un parell! m'apunto la recepta!
ResponEliminaPetons!
Nosaltres aquesta encara no n'hem fet, però si ens hi animem aquesta serà la nostra recepta, la nostra preferida!!!
ResponEliminaUna abraçada, bonica!!!
fantasticos Judith estan muy buenos,yo este año he añadido el tuyo del año pasado Panellets de margarita de gerds pero lo he tuneado a lo que tenia en la nevera y les ha encantado
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Están buenísimos! Nosotras les hicimos de forma distinta! Probaremos así!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Deliciosos que ganas...de volver y estar ahí compartiendo estos panellets!
ResponEliminaBesos Neni!
Me encantan! ^^
ResponEliminaoohh quina pinta!! más vale tarde que nunca Judith! bonissims!petonets
ResponEliminaQue bons! si que fan ganes de menjar-ne, bon cap de setmana. Petons
ResponEliminaQue originals!! Petonets. MAR, de EQNME
ResponEliminaJe je je... amb els lacasitos també me'ls menjaria jo! :)
ResponEliminaUnos panellets de lo más original.....me guardo la receta para no olvidarla.
ResponEliminaUn besazo
Que bons aquests panellets!! Fan una fila deliciosa!!!! Els de praliné i els de nutella han d'estar de vici!!
ResponEliminaUi nena!! M'he enamorat del de praliné!!!bueno, els de nutella també!!jejejeje. Molts petonets!!
ResponEliminaAquest any no hem nejat panellets així que mira per Nadal tenen que estar ben bons també, oi?
ResponEliminaPetonets i que estigueu millorant :o)
Palmira
Que diferents i bonics hus han quedat!!! Petons
ResponElimina¡Ainsss, qué cosa tan buenaaa!, me lo apunto todo. Y que sigas con mucho trabajo ;p. Petons,
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
Et trobavem a faltar !!! Molt bons aquests panellets. Segur que ja no en queda ni un.... Petons!!
ResponEliminaHauré de pendre nota que l'yves menja per 5!!! jajaja!!! I tu per mitja??? nenaaa...així estas d'estupenda!!! :)
ResponEliminaJa saps que el Jan hagués devorat els de lacasitos... T'han quedat genials!!!
Ja estas millor?
Petunets,
Eva.
Boníssims com casa any!! Jo aquest any m'he inspirat en els teus Panellets I per fer els de coco, ho he posat al post :) Prenc nota d'algunes idees per a l'any que ve!! Petonets!
ResponEliminaYa te echaba de menos, y claro es que estabas preparando todas estas cositas ricas, que variedad!! no se con cual quedarme , todos buenísimos!!
ResponEliminaQuè originals!! Què diferents!!! Molt xulos!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Jo també he seguit la recepta de la Ruscalleda però aquestes variants tan originals no se m'havien passat per la imaginació. Molt bons!
ResponEliminaMarta
Unes variants ben originals dels panellets, aquest segur que els hi agraden a tots els nens. Espero que el virus ja us hagin dixat completament:
ResponEliminaPetons
Ostres Judit què bons! les meues filles es tirarien a sobre de la plat aquesta! i jo, no sé quin dels tres tipus triaria, tenen tots una pinta estupenda! Espere que estigues recuperada! Marta
ResponEliminaHola Judith
ResponEliminaMolt originals els panellets d’aquest any
Bona cuina
Hola bonica meva! Ais aquests virus punyeteros! Sort que el Boletet té una super mama que li fa panellets de lacasitos, nyaaaam! Com sempre de 10!
ResponEliminaPetonets
Sandra
S'ha de dir que aquests panallets semblen un altre cosa... estàn molt monos amb les lacasitos i els nous sabors!
ResponEliminaTe quedaron de película niña, A mí me gustan, pero a mi gente más. Éste año no he hecho ningún dulce típico, estoy hartita de comer con tanta fiesta.
ResponEliminaqué listo es nuestro niño!!!!
Besos
A can Bolet no us esteu de res: panellets, virus i devoradors d'excel·lents menges. Judit, has fet uns originals panellets. Torna, que t'esperem.
ResponEliminaNani
Ja en som dues...que em fet una pausa castanyera. Molt originals!
ResponEliminaM'apunto els de crocant i praliné per l'any que ve!
ResponEliminade fet, tots són molt orginals!!
ptns!!
ohh, quina llàstima aquest virus!! quin luxe de panellets, aquest de preliné fa una pinta.... saps que aquest any en vaig fer de mojito i van triumfar!!! visca els experiments!
ResponEliminapetonets
Quina cucada!
ResponEliminaOleeeeeeee yo me pido los de chocolate!!!!!!!!!!! riquisimossssssss tienen que estar, el boletet se habrá puesto fino comiéndoselos jajajajja besos.
ResponEliminaQuina traça que tens. Tenen un aspecte deliciós. No crec que hagin durat massa dies. Ja t'asseguro que a casa meva haguessin volat. Que bons!
ResponEliminaUna abraçada!
Pero que ricos se ven!....Abrazotes, Marcela
ResponElimina¡Qué pinta tienen Judith!, me llevo uno porfa...
ResponEliminabesitos
Que mano tienes, Judith para estos dulces, recuerdo perfectamente que el año pasado también los hiciste y ya me quedé atónita.
ResponEliminaTe han quedado maravillosos, penita de no pillar uno y esa foto se ve preciosa, te felicito.
un besazo, guapísima
aquests de praline.. l'any que bé .. cauen!! .... quina pinta!!
ResponEliminacrema de praliné.....nutella.......yo quiero probar estos panellets!!!!! un beso guapa
ResponEliminaT'han quedat perfectes aquests panellets!! Els ingredients no tenen desperdici...
ResponEliminaPetons
Ai, ai, ai que una mica més i arribo per la propera castanyada! ja,ja,ja
ResponEliminaAquesta recepta no falla mai!
Molts petonets.
Bonica!!! jo ja no tinc ni temps per llegir-vos, quin desastre!! per sort com bé dius tmabé és per feina i millor que segueixi així :) però avui tinc una estoneta lliure així que cap a veure aquests panellets de luxe que has preparat! es veuen deliciosos!
ResponEliminaMolts ptonets bruixeta!
Qué bons!!! estan perfectes, ara mateix t'en furtava uns quants ;)
ResponEliminapetons
Ohh! preciosos panellets!
ResponEliminaImaginació al poder!!! uns panellets fantàstics i deliciosos, quina varietat de sabors.
ResponEliminaPetons
Panellets? Nutella? Lacasitos?????????????? Això a casa volaria!!!!!!!!!
ResponEliminaSi és que el Boletet té una supermama!!!
M'ho apunto per la Castanyada del pròxim any. Espero poder-ne fer, i sí, amb nutella o Lacasitos. Faltaria!!!