>

divendres, 2 de novembre del 2012

Panellets III

Aquests dies al Bolet anem de bòlid. Per sort, no ens podem queixar de la falta de feina i, per motius laborals, he hagut de viatjar. Aquesta és la raó principal per la que he estat apartada del bloc i de la blocosfera. No patiu que tornaré carregada de receptes i em tornaré a passar per les vostres cuines. Al Bolet seguim menjant i, evidentment, segueixo experimentant, però no he tingut temps de fer fotos. I és que a casa tinc un parell de depredadors -per dir-ho carinyosament- que no tenen paciència, de fet hi ha hagut un parell de dies que he cuinat uns pollastres rostits boníssims que volia publicar. Com que ja sé que es complicat que quedi res al plat, vaig cuinar per 6 persones –i no és una exageració-, però el Monstre culinari, l'Yves, no en va deixar ni un tall! I això que jo menjo com ½ persona, així que hauré de tornar a preparar aquests rostits per poder-los publicar.

Al Bolet ens agrada mantenir les tradicions i seguim celebrant la Castanyada, les bruixes i els bruixots els deixem aparcats per unes altres dates. Aquest any havíem estat convidats per la Maria i la Clara a Can Peixet, però per causa d’uns virus intestinal -els quals estic experimentant en primera persona- del Boletet vam haver de ser baixa d’última hora. Jo havia preparat una superproducció de panellets per portar-los al sopar, però finalment ens vam quedar tots 3 a casa. Com que l’Àitor ja portava dies a l’escola preparant la castanyada –hauríeu de veure la manualitat tant meravellosa que tenim al menjador!-, no vam voler desil·lusionar-lo, encara que potser us haig de confessar que la que tenia més il·lusió per celebrar-la era jo. Doncs bé, finalment vam optar per coure unes quantes castanyes i uns moniatos al forn i tastar la súper producció de panellets que vàrem fer.

Crec que ja us ho he comentat en els altres posts de panellets, però al Bolet no ens agraden massa, a excepció d’aquesta recepta base de la Carme Ruscalleda. Ja fa 3 anys que els fem i la veritat es que són boníssims. Aquest any  com que el Boletet ja comença a tenir el paladar fi i ja sap decantar-se per uns gustos o uns altres, vaig creure que si li feia panellets amb Nutella i Lacasitos seria el nen més feliç del món, i així va ser! Tot i estar malament de la panxa, li vam deixar tastar un o dos. Hauríeu de veure’l com es col·loca davant de la safata de panellets a la cuina i posa ullets de no haver trencat mai un plat... qualsevol no li dona panellets!!!!

Espero que tots hagueu passat una bona Castanyada. Si encara teniu ganes de fer panellets, no dubteu en fer les versions que aquest any hem fet al Bolet! Bon cap de setmana a tots.


Ingredients: 

1/2 kg d'ametlles en pols

350 g de sucre

150 g d'aigua mineral

1 clara d'ou

100 g de crocant d’avellanes

250 g de cobertura de xocolata 

Sucre llustre
Nutella
Lacasitos
Confitura de taronja
El suc de ½ taronja
Crema de praliné

Preparació: 

A una cassola, barregem l'aigua i el sucre. Ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació,  aboquem les ametlles en pols, i remenem sense parar amb una cullera de fusta de 2 a 5 minuts més, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar. Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores (Nosaltres la vam deixar tota la nit). Un cop la volem treballar, l'haurem de deixar a temperatura ambient durant mitja hora, per poder treballar millor.
 

Panellets de Nutella:

Agafem una porció de massa, hi afegim un parell de cullerades soperes de Nutella i ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia.  Formem petites boles. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i afegim un Lacasito fent una mica de pressió.


Panellets de taronja:

Agafem una porció de massa, barregem el suc de mitja taronja i una mica de pell ratllada. Formem petites boles, i fem una mica de pressió amb el dit. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i afegim la confitura de taronja.
 

Panellets de praliné i crocant d’avellanes: 

Agafem una porció de massa, hi afegim una cullerada sopera de pasta de praliné, ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia i la dividim fent petits rectangles. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o paper- i ho enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 4 minuts). Mentrestant preparem la cobertura de xocolata. En un bol posem esmicolada la xocolata amb un rajolí de llet, ho posem al microones a 800W durant 1 minut. La traiem, remenem i, quan estigui desfeta homogèniament la reservem. Un cop traiem els panellets del forn els posem a una reixa i els banyem amb la cobertura de xocolata i tirem crocant d’avellana per sobre. Els deixem refredar a la nevera durant 1hora.



50 comentaris:

  1. Esta receta la haré.. pero el año que viene, que este año he acabado cansada de hacer tanto panellets, jejejejj...
    Han quedado geniales con los lacasitos.. Bss

    ResponElimina
  2. Se ven deliciosos y de lo más originales!! Nunca los he hecho, a ver si me animo con tu receta!!
    Por cierto la almendra es molida en casa o harina de almendras comprada y el azúcar lustre es lo mismo que azúcar glass, siempre he tenido esa duda!!
    Gracias de antemano!!
    Un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa, la almendra ya la compro molida, y sí, el azucar es glass!!! ;P

      Elimina
  3. Què bons i originals aquests panellets! ara me'n menjaria un parell! m'apunto la recepta!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Nosaltres aquesta encara no n'hem fet, però si ens hi animem aquesta serà la nostra recepta, la nostra preferida!!!
    Una abraçada, bonica!!!

    ResponElimina
  5. fantasticos Judith estan muy buenos,yo este año he añadido el tuyo del año pasado Panellets de margarita de gerds pero lo he tuneado a lo que tenia en la nevera y les ha encantado
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  6. Están buenísimos! Nosotras les hicimos de forma distinta! Probaremos así!
    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Deliciosos que ganas...de volver y estar ahí compartiendo estos panellets!

    Besos Neni!

    ResponElimina
  8. oohh quina pinta!! más vale tarde que nunca Judith! bonissims!petonets

    ResponElimina
  9. Que bons! si que fan ganes de menjar-ne, bon cap de setmana. Petons

    ResponElimina
  10. Que originals!! Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. Je je je... amb els lacasitos també me'ls menjaria jo! :)

    ResponElimina
  12. Unos panellets de lo más original.....me guardo la receta para no olvidarla.
    Un besazo

    ResponElimina
  13. Que bons aquests panellets!! Fan una fila deliciosa!!!! Els de praliné i els de nutella han d'estar de vici!!

    ResponElimina
  14. Ui nena!! M'he enamorat del de praliné!!!bueno, els de nutella també!!jejejeje. Molts petonets!!

    ResponElimina
  15. Aquest any no hem nejat panellets així que mira per Nadal tenen que estar ben bons també, oi?
    Petonets i que estigueu millorant :o)
    Palmira

    ResponElimina
  16. Que diferents i bonics hus han quedat!!! Petons

    ResponElimina
  17. ¡Ainsss, qué cosa tan buenaaa!, me lo apunto todo. Y que sigas con mucho trabajo ;p. Petons,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  18. Et trobavem a faltar !!! Molt bons aquests panellets. Segur que ja no en queda ni un.... Petons!!

    ResponElimina
  19. Hauré de pendre nota que l'yves menja per 5!!! jajaja!!! I tu per mitja??? nenaaa...així estas d'estupenda!!! :)
    Ja saps que el Jan hagués devorat els de lacasitos... T'han quedat genials!!!
    Ja estas millor?
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  20. Boníssims com casa any!! Jo aquest any m'he inspirat en els teus Panellets I per fer els de coco, ho he posat al post :) Prenc nota d'algunes idees per a l'any que ve!! Petonets!

    ResponElimina
  21. Ya te echaba de menos, y claro es que estabas preparando todas estas cositas ricas, que variedad!! no se con cual quedarme , todos buenísimos!!

    ResponElimina
  22. Què originals!! Què diferents!!! Molt xulos!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  23. Jo també he seguit la recepta de la Ruscalleda però aquestes variants tan originals no se m'havien passat per la imaginació. Molt bons!
    Marta

    ResponElimina
  24. Unes variants ben originals dels panellets, aquest segur que els hi agraden a tots els nens. Espero que el virus ja us hagin dixat completament:
    Petons

    ResponElimina
  25. Ostres Judit què bons! les meues filles es tirarien a sobre de la plat aquesta! i jo, no sé quin dels tres tipus triaria, tenen tots una pinta estupenda! Espere que estigues recuperada! Marta

    ResponElimina
  26. Hola Judith
    Molt originals els panellets d’aquest any
    Bona cuina

    ResponElimina
  27. Hola bonica meva! Ais aquests virus punyeteros! Sort que el Boletet té una super mama que li fa panellets de lacasitos, nyaaaam! Com sempre de 10!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  28. S'ha de dir que aquests panallets semblen un altre cosa... estàn molt monos amb les lacasitos i els nous sabors!

    ResponElimina
  29. Te quedaron de película niña, A mí me gustan, pero a mi gente más. Éste año no he hecho ningún dulce típico, estoy hartita de comer con tanta fiesta.
    qué listo es nuestro niño!!!!
    Besos

    ResponElimina
  30. A can Bolet no us esteu de res: panellets, virus i devoradors d'excel·lents menges. Judit, has fet uns originals panellets. Torna, que t'esperem.
    Nani

    ResponElimina
  31. Ja en som dues...que em fet una pausa castanyera. Molt originals!

    ResponElimina
  32. M'apunto els de crocant i praliné per l'any que ve!
    de fet, tots són molt orginals!!
    ptns!!

    ResponElimina
  33. ohh, quina llàstima aquest virus!! quin luxe de panellets, aquest de preliné fa una pinta.... saps que aquest any en vaig fer de mojito i van triumfar!!! visca els experiments!

    petonets

    ResponElimina
  34. Oleeeeeeee yo me pido los de chocolate!!!!!!!!!!! riquisimossssssss tienen que estar, el boletet se habrá puesto fino comiéndoselos jajajajja besos.

    ResponElimina
  35. Quina traça que tens. Tenen un aspecte deliciós. No crec que hagin durat massa dies. Ja t'asseguro que a casa meva haguessin volat. Que bons!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  36. Pero que ricos se ven!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  37. ¡Qué pinta tienen Judith!, me llevo uno porfa...
    besitos

    ResponElimina
  38. Que mano tienes, Judith para estos dulces, recuerdo perfectamente que el año pasado también los hiciste y ya me quedé atónita.
    Te han quedado maravillosos, penita de no pillar uno y esa foto se ve preciosa, te felicito.

    un besazo, guapísima

    ResponElimina
  39. aquests de praline.. l'any que bé .. cauen!! .... quina pinta!!

    ResponElimina
  40. crema de praliné.....nutella.......yo quiero probar estos panellets!!!!! un beso guapa

    ResponElimina
  41. T'han quedat perfectes aquests panellets!! Els ingredients no tenen desperdici...
    Petons

    ResponElimina
  42. Ai, ai, ai que una mica més i arribo per la propera castanyada! ja,ja,ja
    Aquesta recepta no falla mai!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  43. Bonica!!! jo ja no tinc ni temps per llegir-vos, quin desastre!! per sort com bé dius tmabé és per feina i millor que segueixi així :) però avui tinc una estoneta lliure així que cap a veure aquests panellets de luxe que has preparat! es veuen deliciosos!
    Molts ptonets bruixeta!

    ResponElimina
  44. Qué bons!!! estan perfectes, ara mateix t'en furtava uns quants ;)

    petons

    ResponElimina
  45. Imaginació al poder!!! uns panellets fantàstics i deliciosos, quina varietat de sabors.
    Petons

    ResponElimina
  46. Panellets? Nutella? Lacasitos?????????????? Això a casa volaria!!!!!!!!!
    Si és que el Boletet té una supermama!!!
    M'ho apunto per la Castanyada del pròxim any. Espero poder-ne fer, i sí, amb nutella o Lacasitos. Faltaria!!!

    ResponElimina