Qui m’ho hagués dit, fa un any, que m’acabaria agradant fer galetes. Us en recordeu que els hi tenia pànic? Doncs bé, superada aquesta fase, ara que comença a fer fred, no hi ha res més gratificant que encendre el forn i fer unes quantes galetes, sobretot si el resultat és veure el Boletet i el Monstre culinari devorar-les. Haig de confessar que l’Yves les va tastar i em va dir “home, t’han quedat bones, però m’agraden més finetes, em recorden els panellets...”. Jo, amb cara de bleda, el vaig mirar i vaig dir que estaven boníssimes; evidentment no s’assemblaven als panellets. Per sort, ja sabeu que al Bolet compto amb un altre tastador oficial i quan va veure que preparava la safata per fer fotos, va anar avançant a poc a poc, guanyant terreny, per finalment robar-ne unes quantes!!! I ell estava encantat, li van encantar i las va devorar!
Ahir, quan vaig tornar de treballar, vaig veure que les galetes havien desaparegut i li vaig preguntar a l'Yves qui se les havia menjat. Voleu saber què em, va dir? “Jo, al final he trobat que estan boníssimes i no n’he deixat ni una!”. Doncs ja veieu, els meus crítics li han posat bona nota a les galetes, així que us recomano que les feu perquè estan molt bones!
Aquesta és la meva aportació a Memòries d’una cuinera, on aquest mes us hem proposat fer galetes. Recordeu que teniu de temps fins el proper dia 28 per presentar les vostres receptes. Us animeu? Moltíssimes gràcies per participar, cada mes ens sorpreneu amb receptes més bones!
Ingredients:
150 g de farina de rebosteria
80 g de mantega
80 g de sucre normal
50 g de nous
50 g d’albercocs secs
1 c/c de llevat
1 pessic de sal
1 c/c de canyella
1 pessic de nou moscada
1 pessic de gingebre molt
1 ous
Llavors d’anís
Anís
Llet
Preparació:
Posem la mantega en un bol i la desfem al microones durant 30 segons a 800W (si ho preferiu es pot posar a temperatura ambient, tipus pomada). A continuació la barregem amb el sucre. Afegim l’ou i, quan estigui tot incorporat, afegim la farina, la sal, la canyella, el gingebre, la nou moscada i unes quantes llavors d’anís. Es pot remenar amb l’ajuda d’una cullera, ja que no ha de quedar una massa molt fina. Un cop tinguem la pasta, tirem un rajolí de llet i un d’anís i tornem a remenar. Afegim les nous esmicolades i els albercocs tallats a trossets i ho barregem. Agafem boles de massa, més o menys de la mateixa mida, i els hi donem la forma desitjada. Les col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem col·locat un tros de paper, i les acabem decorant amb unes quantes llavors d’anís. Les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 15 minuts i les deixem refredar a temperatura ambient sobre una reixa.
Adoro fazer bolachas e aqui em casa pouco duram .
ResponEliminaJá apresentei a minha sugestão no outro blog.
As tuas bolachas são uma delicia e ficaram lindas.
bjs
Que bo!! jajaja, que graciós el peque! Les galetes tenen molt bona pinta i la combinació d'ingredients em sembla molt original i alguna cosa em diu que també deliciosament irresistible.
ResponEliminaQuina sort que se t'hagi passat el pànic a fer galetes, jo encara en tinc, entre que han de portar mantega si o si i que no sempre em queden bé, m'agafo uns enfados... jajaja, les d'aquest cap de setmana van acabar a les escombraries, dichosa glaça xD.
Petonets!!
y las cosas que aun no pruebas o no te gustan,acabaran provando y saboreando,tiempo al tiempo,esto nos ha pasado a todos.
ResponEliminaBuenas galletas y como bien dices ahora apetece ya empezar a hornear
petó
QUe ricas tiene que estar estas galletas!!
ResponEliminaA mi me pasaba como a ti , me daban miedo las galletas , pero cuando las prové de hacer se me fueron todos los miedos.
Tenía pendiente de hacer unas con semillas de anís , pero estas me han gustado mucho más.
Te tengo un poco abandonada , pasaré a visitarte un día de estos.
Besitossss!!!!
I tant que ve de gust encendre el forn i si es per fer galetes amb una recepta tan bona encara fa menys mandra. M'agraden molts els orellons així que de ben segur que les probaré. El toc de les especies els hi ha de donar un sabor ben característic.
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
Hola Juju, as tuas bolachas estão fantásticas,
ResponEliminaadoro o saboe da fruta com as especiarias;)
Beijinhos querida.
Me estoy imaginando el olor que tienen que dejar estas galletas y se me hace la boca agua!!!
ResponEliminaUn besote Judith!
Ho reconec... va ser així! Però és que a la primera q vaig provar no hi havia albercoc! A les altres... hmmmm, genials!!!!!
ResponEliminaTe han quedado geniales! Tienen muy buena pinta! Besos
ResponEliminaUnes galetes molt completes, Judith. Jo crec que estaria amb el boletes i que m'agradarien molt!
ResponEliminaPues Neni, yo como Yves, también me las habría devorado todas están divinas!!!! Yo tengo ya casi lista la receta, que espero les guste...
ResponEliminaUn beso enorme!!
Mmmm amb el que m'agraden les orellanes d'albercoc!! i les espècies... quina bona idea!! no m'extranya que s'acabéssin tan aviat :) Jo sempre tinc ganes d'encendre el forn, fins i tot a l'estiu, m'encanta tot el que s'hi pugui fer, encara que reconec que quan fa fred ve més de gust... A l'estiu m'espero que es faci de nit per poder-lo encendre sense que em rondinin ;) Petonets guapa!
ResponEliminaHola Judith!!
ResponEliminaAquestes galetes són genials!
igual que el teu petit montstre de les galetes, quina gràcia!
Petons
BONÍSSIMES aquestes galetes!! tot i que més s'assemblin als panellets ;) Aquesta vegada si que no em quedo sense participar al memòries, el dissabte faré la meva proposta.
ResponEliminaPetonets bonica
Fantàstiques, Judith! Les provaré!
ResponEliminaUna forta abraçada!
Amb aquests ingredients tenen que estar bonissimes!! Petons
ResponEliminaTenen que estar de lo mes bones..!
ResponEliminaM´imagino el gustet. Soc una fan de les espècies, així que tinc totes les que proposes... Recepta copiada.. Petons,
ResponEliminaQue gusto da sacar unas ricas galletas del horno y todo el aroma que queda en casa.. Bss
ResponEliminaMe encantan tus galletas. A mi es una de las cosas que mas me gusta hacer, y casi cada vez añado o quito alguna cosa.
ResponEliminaDe tu version me quedo con la mezcla de nueces y albaricoques. Perfectas! No me extraña que no dejaran ni una.
jajaja!!! Que bo l'Yves...homes!!! Sort del Boletet que ja apunta maneres i és un gran catador!!!!
ResponEliminaJo aquest cop no t'agafo galetes...que sóc alèrgica a les nous :( Però fan una pintaaaaaaaaaaa....
Petunets,
Eva.
M'encanta la combinació d'ingredients! Molt creatives! Pel que fa al teu crític, l'important són els fets, prova irrefutable de que les galetes eren exquisides, no les paraules ;) Petonets!!!
ResponEliminaQue desconectada estoy nena... Pro intentare publicar unas galletas el viernes!
ResponEliminaQue ricas con esta combinación de ingredientes, me encantan, no me estraña que volaran todas.
ResponEliminaUn beso.
L'aspecte és boníssim i han acabat volant que és el que sembla més lògic... el que no m'ha quedat clar és comp poden tenir sabor a panellets amb aquests ingredients, oi???
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Ummm que bones! tenen una pinta fantastica, felicitats, al final no han deixat ni una a casa teva, bona senyal jaja
ResponEliminaPetonets
Tienen que estar buenísimas. Vaya suerte de catadores que tienes. Sobre todo el más jovencito. Es genial que le guste todo. Besos.
ResponEliminammm qué bones que han d'estar aquestes galetes! es normal que no hagin durat!
ResponEliminaHan de ser molt bones aquestes galetes i la combinació d'espècies els ha de donar un gustet molt especial! Si van volar és que eren ben bones!
ResponEliminaoohhh no m'imagino el sabor! una recepta fantatisca! petons
ResponEliminaqué montón de cosas ricas llevan tus galletas, tienen que estar deliciosas
ResponEliminaA ver si hago mis galletas. ¿Te puedes creer hice ésta semana unas pocas para memòries y Lucía se las zampó con una amiga mientras yo no estaba en casa?. Estaba esperando a que se enfriaran y no hice fotos :(
Besines corazón
Quina aportación més bona, com gaudirem de galetes aquest mes jeje. Petons!
ResponEliminaAna
Des de que tinc el bloc ja no descarto res. Coses que mai havia menjat ara ho faig, coses que mai havia cuinat ara ho faig...i espera que segur que vindrem molts més canvis.
ResponEliminaUn petonet bonica
Les galetes són bones segur però el model de la foto de l'altre dia és massa!!!!!!!! Us deixo les galetes i m'enporto al pirata!;)
ResponEliminaMolts petonets.
Hola guapiiiiissima!!Quines galetones més bones!!!i l'anís...mmmmmm. Encara que la foto del teu fill de l'altre dia....es preciós!!muaka
ResponEliminaJo encara hi tinc pànic!! tot i que m'agraderia poder participar, però ja veurem!!
ResponEliminaJo fins fa poc mes d'un any tampoc havia fet mai, pero la veritat es que les que es fan a casa son molt mes bones que les comprades i no es tan complicat, oi? Aquestes t'han quedat bonissim!! Petons!
ResponEliminaJe je je... no m'estranya que no en sobrés ni una!
ResponEliminaAmb aquesta barreja d'espècies han de quedar molt gustoses ;)
la millor demostració que una cosa sigui bona és que no en quedi, per tant segur que les galetes són delicioses!! jo vull buscar un foradet aquest cap de setmana per fer les meves preferides, tot i que tinc algun compromís!
ResponEliminapetonets
No pasa nada, si Ives no quiere galletas aquí tienes a tu tercera catadora para ponerte un 10:)
ResponEliminafeliz fin de semana!!!!
He llegit espècies i m'hi he tirat de cap, amb el que em vicien ultimament. Noia és ben bé que sempre prepares receptes innovadores i gustoses eh, em sorprens sempre. Això dels albercocs i les espècies no ho hagués pensat mai!
ResponEliminaPetons!!
Ummmmmm que ricas para el café de hoy y una gran variedad de ingredientes, besos.
ResponEliminaQuines galetes!! Què bones han de ser!!!!
ResponEliminaNo sóc molt aficionada a fer galetes perquè no ens agrada gaire el gust de la mantega. Aquesta recepta veig que en porta poca quantitat......a veure si la provo de fer!!!!
Salut i petons,
Olga
Debe ser muy sabrosas y aromáticas esas galletas, verdad Judith? Me gustan y, además, hace un montón que no hago galletas de ninguna clase.
ResponEliminaBsitossssssssssssss
Judit, a mi les galetes també m'agraden especiades. Les has fet al punt...
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Pero si estás hecha una auténtica galletera!! la verdad es que tenía razón el Yves, se ven gorditas, gorditas, pero con una pinta espectacular.
ResponEliminabesotes
Tu no pots fer unes cookies i prou, sempre innovant, i fent convinacions diferents...m'encanta.
ResponEliminaUn petonet
Maravillosas especiadas! Un beso
ResponEliminaDoncs t'estàs convertint en una experta en galetes eh? és que no hi ha com la oloreta que fa la casa quan es preparen galetes...mmmmm
ResponEliminaPetonets!
Aquest mes omplirem la carpeta... jo una d'especial galetes... què bones! i aquestes per començar i no acabar!! bona castanyada!
ResponEliminaquina bona pinta, hummmmm
ResponEliminaJo encara estic a la fase del pànic, de fet no n'he fetes mai, però segur que acabaré fent-ne, una vegada ficada en tot aquest mon poc a poc va passant tot per la cuina. Petonets.
ResponEliminaSaps que seria un detall amb els possibles consogres enviar un tupper de galetes cada vegada que en facis??
ResponEliminaAquestes t'han quedat genials...bé, com totes.
I taant, tu sempre has de fer cas al Boletet. Ell no només és que tengui bon gust, és totalment imparcial!! ;DDD