Quan vaig començar l'aventura del bloc, ara ja fa 4 anys, recordo com m'agradava visitar aquells blocs que tenien petits ajudants a la cuina. Imaginava que en un temps no molt llunyà, a mesura que anés creixent el Boletet, ell també es convertiria en el meu petit ajudant. Aquell somni de fa uns anys, com bé sabreu els que segui el bloc, s'ha fet realitat i el Boletet cada cop li agrada més embrutar-se les mans i anar fent tastets d'allò que anem cuinant.
Un dels blocs de referència és Pastissets, on l'Annie i la Catieu ens endolceixen amb les seves receptes, normalment adreçades als més petits de la casa. L'Annie, mes a mes, va animant els petits xefs a participar en els seus reptes, receptes senzilles que permeten que els nens puguin ser els protagonistes de la cuina, que les treus dels llibres que ella té per casa, i dels quals ja us hem parlat en alguna ocasió.
Pastissets ja fa 4 anys que està en marxa i, per això, ho volien celebrar d'una manera especial. Ens han proposat participar amb una recopilació de pastissets. Una manera ben dolça per celebrar-ho, no creieu? El Boletet i jo no ens ho volíem perdre i vam decidir fer aquests petits pastissets de cítrics que avui us presentem, una recepta ben senzilla, però no per això menys bona.
Moltíssimes felicitats noies! La família Bolet us desitgem de tot cor moltíssimes felicitats i, sobretot, que seguiu cuinant amb la mateixa il·lusió que fins ara. Esperem que us agradi la nostra proposta i que aconseguiu fer un bon recull.
Ingredients per a 6 uts:
Base de llima:
3 ous
100 ml de llet
250 g de sucre
100 ml d'oli de gira-sol
350 g de farina de reposteria
1 sobre de llevat tipus Royal
5 llimes
Base de llimona:
1 rovell d'ou
1 l de nata per muntar
200 g de sucre
4 llimones grans
50 ml de limoncello
2 sobres de gelatina en pols
Decoració:
Confitura de taronja
1 llima
Preparació:
Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre en un bol i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira- sol i la llet i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem, a poc a poc, la farina i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim el suc de les llimes i ho incorporem. Posem la massa en 1 motllo rectangular, prèviament untat amb oli i amb un polsim de farina, a continuació ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar 10 minuts i el desemmotllem. Després el deixem refredar sobre una reixeta i el reservem.
En un bol posem la nata, el limoncello, el sucre, el suc de les llimones i el rovell d'ou. Ho triturem amb l'ajuda d'un robot fins obtenir una barreja homogènia i ho posem en una cassola -menys un got on barrejarem la gelatina en pols- i ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim la gelatina que havíem hidratat anteriorment. Ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim la crema de formatge al motllo on hem preparat la base i deixem que qualli durant un mínim de 5 hores.
Per a la presentació dels pastissets, tallem les porcions amb la forma desitjada i les acabem decorant amb confitura de taronja i uns trossets de llima, o el que més us agradi. Us recomano que abans de degustar-los els deixeu 5 minuts fora de la nevera.
T'han quedat uns pastissets preciosos, i si són de llimona segur que molt bons.
ResponEliminaFer que els nens participin a la cuina és molt important i una bona manera que apreciin l'esforç que significa cuinar.
Seguro que les va a encantar, no se porque no he recibido las actualizaciones de Pastissets ultimamente, voy para allá a ver si todavía llego ¡Feliz cumpleblog campeonas!!!
ResponEliminaQue bonic!!! Moltes felicitats a Pastissets, quatre anys ha són anys!
ResponEliminaUna abraçada a tu, bonica!
genial te ha quedado este pequeño pastissets y desde luego enseñar a los peques a cocinar es muy gratificante
ResponEliminaPeto
No coneixia Pastissets però segur que des d'ara no dubtaré en visitar-la!! Jo també desitjo tenir algun dia un ajudant tan eixerit com en Boletet!! Aquests pastissets de cítrics fan una fila extraordinària i segur que els faig perquè a casa les coses amb llimona agraden moltíssim!!
ResponEliminaQue bons i qúe cuquets. Ja saps que els cítrics em perden en podría menjar sense parar ;)
ResponEliminaPetonets
Pues son una cucada estos pastelitos ...con citricos mucho mas sabrosos ... felicidades , besos
ResponEliminaFicou lindo e com sabor citrico eu ia adorar.
ResponEliminabj
Quin pastisset més bo, Judith!! Segur que els encanta! Petons
ResponEliminaQue visão maravilhosa :)
ResponEliminaBj
Ana
Un pastisset molt temptador. Petons!
ResponEliminaAna
Vaya soborazo tienen que tener esos pasteles, guárdame un par de ellos, que con uno no tengo ni para empezar ;)
ResponEliminaEse niño promete Judith, y mucho
Besazos
Un pastisset preciós i segur que boníssim de gust!! La combianació de la base de llimona amb la confitora de taronja..brutal!! Felicitats per aquest pastisset a la cuinera i al Pinche de primera que tens :P Petonets. MAR, de EQNME
ResponEliminaquin pastissets tan preciosos t'han quedat. M'encanten. La combinacio de citrics ha de ser bonissima.
ResponEliminaPetons
Es d'allò més mono!!!!! petitet i segur que boníssim!!!! Doncs moltes felicitats a las "susodichas" i per molts anys més!!! Petonets
ResponEliminaQuina xulada de pastissets!!!Son moníssims i la presentació de pastisseria total!! M'agrada la combinacio de cítrics que has triat, a més m'has donat una idea... potser els faig de llima amb mermalada de chile jejejej ^^
ResponEliminaPetonets!!
Han quedat perfectes!!! I si que en tenim de sort de tenir a casa uns mini xefs a qui els agradi tant estar a la cuina amb nosaltres!!! I el més divertit és sentir Polyanna cuinar en italià!!! Tot i que nosaltres cuinem en molts idiomes però italià mai!!!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Hola,
ResponEliminaSegur que els hi encanta la vostra proposta. Una delicia i són una "cucada"
Petons
Que bo aquest mini pastisset!!! amb cítrics m´agraden molt. Petonets
ResponEliminabuuaa quina pinta noia! ni la pastisseria! que bo ha de ser! petons
ResponEliminaQuins pastissets més xulos us han quedat!!! M'encantaria fer-los tant bé com vosaltres, sou uns artistes!! Petons
ResponEliminaOh quina pintassa Judit! Es nota l'ajuda eh.... petons
ResponEliminaUn pastisset molt cuquetó!! Ideal per celebrar l'aniversari del bloc de l'Annie! Petonets!
ResponEliminaMolt bon dia Judith!!
ResponEliminaUns pastissets deliciosos, i una manera més que bona de celebrar aquest aniversari!
Desconeixia aquest bloc, gràcies per descobrir-m'ho!
Petons!
Quina pintassa!!! Oi tant que ens encanten!!! Moltíssimes gràcies per participar i per les teves paraules. I dona-les també al Boletet, que ben se les mereix.
ResponEliminaPetonets a tots dos
Annie i Catieu
Us han quedat de luxe! I jo ja espero a veure el recull, perquè de ben segur que serà pectacular.
ResponEliminaMare meva quina pinta per favor!!!!!!!!!!!! T'ha quedat d'escàndol!
ResponEliminaMil petonets artista.
Quina pinta!! Crec que el sabor cítric és dels meus preferits, especialment a les postres. I el limoncello, mmmm!!!
ResponEliminaMarta
Mmm què boonssss!! A mí també m´agrada molt cuinar amb els meus fills :) Un petonet
ResponEliminaJolines veuren perfectes!! Ets una artista.
ResponEliminaPetons i bon diumenge!
Un pastelito precioso y delicioso..., adoro la repostería con sabor a cítricos!
ResponEliminaBesotes
Un cuadrado perfecto!
ResponElimina