El meu iaio Salva, el pare de la meva mare, era un enamorat dels flams, sobretot si anaven acompanyats amb nata. Cada cop que en menjo em recordo molt de com gaudia d'aquestes postres!
Al Bolet haig de reconèixer que som més de natilles, però de tant en tant uns bons flams sempre ens vénen de gust, sobretot si són casolans. Són unes postres molt senzilles de fer i que ens poden donar molt de joc, ja que els podem fer dolços o salats.
En aquesta ocasió la meva aportació al repte de Memòries d'una cuinera són uns flams que segueixen la recepta tradicional del bar Pinotxo, situat al mercat de la Boqueria de Barcelona. Fa un parell d'anys, pel meu aniversari, la Susana -una companya de feina- em va regalar un llibre de cuina on es recopilaven les millors receptes d'aquest local emblemàtic. Quan vaig començar a rumiar quina recepta faria vaig estar fullejant els llibres que tinc i, finalment, vaig decidir-me per aquesta, encara que hi ha unes lleugeres modificacions. Per intensificar el gust, he afegit una branca de canyella i la pell d'una llimona, a part d'afegir el toc colorista dels gerds, el resultat ha estat fantàstic! Us recomano que us animeu a provar-los, us asseguro que no tenen res a envejar als millors del món.
Moltíssimes gràcies a tots aquells que participeu als reptes de Memòries d'una cuinera, aquest mes sembla que la proposta us ha agradat molt i ja estem rebent un munt de receptes. Si us animeu a participar, recordeu que teniu fins el proper dia 28 per deixar les vostres receptes. El dia 1 us presentarem el recopilatori amb totes les participants. Us hi esperem!
Ingredients per a 6 uts.:
4 ous
2 rovells d'ou
150 g de sucre
500 ml de llet
1 branca de canyella
La pell d'una llimona
Essència de vainilla
200 g de gerds
Sucre glaç
Caramel
Preparació:
En una cassola posem la llet, el sucre, la branca de canyella, la pell de la llimona i una mica d'essència de vainilla. Ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir i, després de dos minuts, ho retirem. En un bol batem els ous i les clares i posem la barreja anterior. Remenem fins obtenir una barreja homogènia i afegim uns quants gerds. Posem una mica de caramel als recipients i els omplim amb la crema. Per últim, coem els flams al bany Maria durant 30 minuts al forn preescalfat a 180º. Un cop transcorregut aquest temps, els deixem refredar a temperatura ambient i els posem a la nevera, perquè acabin de quallar. Abans de servir, els decorem amb uns gerds i un polsim de sucre glacé.
M'encanta el flam i m'encanten els gerd.....segur que el faig!!!
ResponEliminaPetonets.
M'has donat una gran idea!!!!! Moltíssimes gràcies!!!! Aquests flams t'han quedat preciosos......mmmmm.......
ResponEliminaPetonets,
Olga
Amb aquests ingredients tant aromàtics segur que ha sortit de vici!! Petons
ResponEliminaBoníssim! T'ha quedat perfecte y molt bonic!
ResponEliminapetons
Qué bonita y debe estar riquísimo! Un beso
ResponEliminafantastic aquest flam de fruita!!!
ResponEliminaHola carinyet!!!!
ResponEliminaDoncs fan una pinta estupenda nena...jo aquest mes i el de desembre no podré participar :(
Estic amb obres i mudançes i no em dona el temps x més!!
Molts petonets
Molt original! un flam de temporada.
ResponEliminaLes receptes del Pinotxo son de les que no fallen!! Es tot tan bo alla... Els flams tenen una pinta increible. Petons!
ResponEliminaQue bons aquests flams! tenen una pinta estupenda!
ResponEliminaUnes postres entranyables!! Petonets!
ResponEliminaDoncs t'haig de reconèixer que jo soc més de flams, i si pot ser amb nata, jeje!
ResponEliminaAquesta versió teva del del Bar Pinotxo es veu espectacular, i amb les teves modificacions segur que està de vici!
Petons!
Doncs jo també sóc més de flam, com el teu avi. Les natilles no m'agraden gaire, per la textura que tenen. El teu flam té un aspecte deliciós, segur que us el vau cruspir de seguida! Petons
ResponEliminammm... acompanyat amb gerds!!! a mi el flam m'encanta!!
ResponEliminapetonets
Si el Salva veiés la recepta ja saps què diria, no? Ole, ole.:DDDD
ResponEliminaEl flam m'agrada i si hi afegeixes gerds ni t'explico!!!
Molts petonets guapíssima.
Soc com el iaio Salva, un bon flam cassolà està molt millor amb nata (de casa és clar :o)), molta nata... i gerds! és la meva combinació favorita.
ResponEliminaLa receta del pinocchio no l'he feta mai però ara ja no tinc excuses...
Molt bona setmana!
Palmira
El toque de las frambuesas además de color aporta mucho sabor y frescor a la receta, me gusta mucho tu "toque" :)
ResponEliminaQue ricura!! Me encanta.. el toque fresco de las frambuesas, a ver si este mes, logro llegar ...a un flan decente!
ResponEliminaMil besos preciosa.
Quina pinta!! Amb la fruita natural que li aporta un toc d'àcid i dolç alhora, molt bo!
ResponEliminaMarta
A casa ens agrada per igual les natilles i flams, així que m'apunto aquesta versió!!! Ideal pels petits de casa:)
ResponEliminaQue original Juju!! Segur que la barreja de fruita cuita amb la fruita fresca per sobra ha de ser impressionant!! Ets una artista!! Tinc pendent una recepta de flam de coco pero no se si arribaré per el Memories d'aquest mes :(
ResponEliminaPetonets guapa. MAR, de EQNME
Com m'agraden els flams! i els gerds també! aquesta combinació és molt original i segur que el contrast de sabors, ideal!
ResponEliminaCombinacio guanyadora!!! Aixo si, jo com el iaio Salva, trobo que li falta una bona muntanya de nata a aquestes delicies per acabar de ser el millor flam del mon ;-)
ResponEliminaUn petonas bonica
Una proposta ben origianl i deliciosa, segur.
ResponEliminaBones festes maca