Aquests últims dies sembla que tenia el bloc un xic abandonat, però us asseguro que no era la meva intenció. Fa dues setmanes vaig tenir una contractura horrorosa que gairebé no em deixava girar el cap i, quan finalment semblava que ja no la tenia, vaig agafar faringitis. Gràcies als meus infermers, l'Àitor i l'Yves, em vaig recuperar bastant ràpid.
Durant aquests dies semblava una iaia, només menjava sopa de farigola i bevia aigua calenta amb mel i llimona, però us haig de dir que em va anar de conya i el dijous ja estava ben recuperada per poder gaudir de 3 merescuts dies de festa, així que vam aprofitar i vam anar de cap de setmana a la muntanya. Tot i el fred que ha fet, hem pogut gaudir d'uns dies assolellats i els hem aprofitat al màxim. Hem fet ninots de neu, hem gaudit de la bona gastronomia que hi ha a la Catalunya nord i el Boletet s'ha estrenat al món de l'equitació pujant a un poni. L'experiència ha estat molt divertida i només per veure la cara del d'orgull del Boletet per emular a Sant Jordi ja va valer la pena.
Per agafar forces, aquests dies se'm va ocórrer que seria una bona idea fer un pastís per esmorzar. Feia temps que no utilitzava el motllo de Bundt cake que la Moni em va regalar així que el vaig treure de l'armari i en un tres i no res el petit i jo vàrem fer aquest Budt que avui us presento. Només us diré que va durar ben poc a la tartera, i és que aquest pastís es tan esponjós que un cop el comences no en deixis ni un bocinet.
Què us sembla, us ve de gust un tallet? Amb una tassa de xocolata calenta és la millor opció per començar bé un dia de muntanya -o de ciutat-.
Ingredients:
300 g de farina de rebosteria
250 g de sucre
4 ous
2 clares d'ou
150 ml de llet
150 ml d'oli de gira-sol
Essència de vainilla
1 sobre de llevat Royal
El suc d'una llimona
3 c/s de sucre glacé
Cacau en pols
Preparació:
Escalfem el forn a 180º. Posem els rovells d'ou i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira-sol i la llet i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamisats en 3 vegades. Quan tinguem una barreja cremosa muntem les clares a punt de neu i les incorporem molt a poc a poc fins lligar-ho tot i, per últim, afegim unes gotes d'essència de vainilla. Posem la massa en 1 motllo, prèviament untat amb oli i amb un polsim de farina i ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar 10 minuts i el desemmotllem. Després el deixem refredar sobre una reixeta. Un cop fred tirem la glaça de llimona que haurem fet amb el suc d'una llimona i 3 cullerades soperes de sucre glacé. Just abans de servir-lo el decorem amb cacau amb pols.
Ni un tallet me n'heu guardat bandarres? Petonets
ResponEliminaOhh no m'estranya que no durés gaire aquest bundt, perquè amb els ingredients que porta i la pinta que té... en fi, sense paraules! m'alegro que t'hagis recuperat, a continuar així!
ResponEliminaPues si...mandame un trozo, jejej
ResponEliminaBss
Adoro bundts e este ficou lindo e com certeza uma delicia
ResponEliminaBoa semana
bj
Ohhhhh, no m'estranya que us l'acabéssiu en un tres i no res!!!!
ResponEliminaI una bon esmorzar perquè el Boletet es faci gran i es converteixi en un guapo Sant Jordi modern!!!
Petons
mmm qué bonic que us ha quedat el Bundt!! Així que has estar malaltona, m'alegro de que ja estiguis be i de hagueu passat un pont genial. Als peques els hi encanten els ponis tot i que jo al Boletet ja el pujaria a cavall amb l'edat que te jejej.
ResponEliminaSi aneu cap a la Cerdanya un finde o algo i us fa gràcia digam-ho que et passo les dades d'una hípica que fan recurreguts curts aptes per nens i familys molt chulos i bé de preu :)
Petonets!!
Doncs a recuperar-se i sobretot, a cuidar-se moltíssim. Ja veig que et tenim en bones mans, però. Una abraçada! I quina pinta que te el bundt cake, a mi em sembla un bon inici de nadal! petons
ResponEliminaQue macos surten els bund cakes i que bo. Petons!
ResponEliminaAna
Doncs jo si que vull un trosset... una molt bona manera de celebrar que ja estas recuperada, passar un bon cap de setmana d'excursió, i un bundt espectacular com aquest!
ResponEliminaPetons!
Estava boníssim!!!! Ja ens explicaràs d'on treus aquests models tan guapos...
ResponEliminaAixò no es pot preparar pensant que durarà molts dies, oi?
ResponEliminaM'alegro que ja estiguis bé, això d'estar malament pels dies de vacances no m'agrada!
Per cert, m'has fet pensar que encara tinc un motlle de bundt de reis de l'any passat sense estrenar...
Petonets,
Palmira
MIra que ara t'en volia demanar un xic per berenar, però ja veig que he fet tard. No m'extranya amb lo esponjos que es veu.
ResponEliminaCelebroq ue ja estiguis recuperada del tot.
Petons
Pobre mía, con lo dolorosas que son. Yo estoy abonada a ellas, menos mal que tengo un fisio que es un primor.
ResponEliminaEse bundt tiene que estar de muerte
Besos
Y ese modelo??? Jejeje. Se ve riquisima.
ResponEliminaBesos.
Quina delícia!! Veig que has tingut una assistència de luxe!! :) Petonets!
ResponEliminaDeu estar deliciós! espero veure´n més.
ResponEliminaEls bundt cakes sempre m'han semblat preciosos, i a sobre amb els gustos que has escollit a sobre ha d'estar delicios. Petons
ResponEliminame alegro que ya estes recuperada y en forma despues de estos 3 dias en la montaña.
ResponEliminaun bundt cakes precioso y muy bueno con lo que le has puesto
peto
Segur que et va sentar dallò més be després de tants dies menjant líquids per recuperar-te jjeje té una pinta fabulosa! petons
ResponEliminaSí que es veu ben esponjós sí, d'aquells que realment no pares de menjar fins que ja no en queda ni un trosset! Tot un vici vaja... hehehe ;) I l'idea de la xocolata desfeta... genial! Per aquests dies de fred, seria un esmorzar i/o berenar fabulós!
ResponEliminaEspero que ja estiguis del tot recuperada bonica! Petonets!
Un bundt fantàstic per celebrar que estas recuperada :) M'agrada molt la glasa de llimona i cacau...queda molt xulo. Un petonet bonica :)
ResponEliminaMAR, de EQNME
Nena, un bundt d'allò més. I l'Yves que formal aguantant-lo! Segur que el boletet se'l mirava de prop! Una abraçada,
ResponEliminaNani
Una deliciosa manera d'agafar forces per esmorzar!
ResponEliminaAra mateix en menjaria un bon tall per esmorzar ;)
Hola mi preciosa, yo he tenido unos día súper intensos y me falta la semana entrante, con un poco de resfriado, pero mira, ya estoy con mi infusión de tomillo, miel y limón como agua de uso y espero en nada estar como nueva!
ResponEliminaMe alegra que estés ya bien y nos traigas estas ricuras, que en lo personal me fascinan!!
Un abrazo con buena vibra.
Ostres Judith, m'en alegro que ja estiguis recuperada... quins grans remeis que ens proposes per combatre els mals!!! Pero em quedo amb aquest bundt... normal que no dures gaire, te una pinta espectacular!
ResponEliminaUn petonas
M'alegre que estigues bé, i em sembla que has trobat un remei boníssim! Té molt bona pinta aquest bundt cake ;)
ResponEliminapetons
Te ha quedado perfecto!
ResponEliminaHighly important informations! A big aid and interesting to read! Well done!
ResponEliminajeux de flash
Preciós...com volies que en quedes gens ni mica ????
ResponEliminaPTNTS
Dolça