>

dilluns, 9 de desembre del 2013

Bundt cake de vainilla amb glaça de llimona i cacau

Aquests últims dies sembla que tenia el bloc un xic abandonat, però us asseguro que no era la meva intenció. Fa dues setmanes vaig tenir una contractura horrorosa que gairebé no em deixava girar el cap i, quan finalment semblava que ja no la tenia, vaig agafar faringitis. Gràcies als meus infermers, l'Àitor i l'Yves, em vaig recuperar bastant ràpid. 

Durant aquests dies semblava una iaia, només menjava sopa de farigola i bevia aigua calenta amb mel i llimona, però us haig de dir que em va anar de conya i el dijous ja estava ben recuperada per poder gaudir de 3 merescuts dies de festa, així que vam aprofitar i vam anar de cap de setmana a la muntanya. Tot i el fred que ha fet, hem pogut gaudir d'uns dies assolellats i els hem aprofitat al màxim. Hem fet ninots de neu, hem gaudit de la bona gastronomia que hi ha a la Catalunya nord i el Boletet s'ha estrenat al món de l'equitació pujant a un poni. L'experiència ha estat molt divertida i només per veure la cara del d'orgull del Boletet per emular a Sant Jordi ja va valer la pena.

Per agafar forces, aquests dies se'm va ocórrer que seria una bona idea fer un pastís per esmorzar. Feia temps que no utilitzava el motllo de Bundt cake que la Moni em va regalar així que el vaig treure de l'armari i en un tres i no res el petit i jo vàrem fer aquest Budt que avui us presento. Només us diré que va durar ben poc a la tartera, i és que aquest pastís es tan esponjós que un cop el comences no en deixis ni un bocinet. 

Què us sembla, us ve de gust un tallet? Amb una tassa de xocolata calenta és la millor opció per començar bé un dia de muntanya -o de ciutat-.


Ingredients:

300 g de farina de rebosteria
250 g de sucre
4 ous
2 clares d'ou
150 ml de llet
150 ml d'oli de gira-sol
Essència de vainilla
1 sobre de llevat Royal
El suc d'una llimona
3 c/s de sucre glacé
Cacau en pols


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els rovells d'ou i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira-sol i la llet i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamisats en 3 vegades. Quan tinguem una barreja cremosa muntem les clares a punt de neu i les incorporem molt a poc a poc fins lligar-ho tot i, per últim, afegim unes gotes d'essència de vainilla. Posem la massa en 1 motllo, prèviament untat amb oli i amb un polsim de farina i ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar 10 minuts i el desemmotllem. Després el deixem refredar sobre una reixeta. Un cop fred tirem la glaça de llimona que haurem fet amb el suc d'una llimona i 3 cullerades soperes de sucre glacé. Just abans de servir-lo el decorem amb cacau amb pols.



29 comentaris:

  1. Ni un tallet me n'heu guardat bandarres? Petonets

    ResponElimina
  2. Ohh no m'estranya que no durés gaire aquest bundt, perquè amb els ingredients que porta i la pinta que té... en fi, sense paraules! m'alegro que t'hagis recuperat, a continuar així!

    ResponElimina
  3. Adoro bundts e este ficou lindo e com certeza uma delicia
    Boa semana
    bj

    ResponElimina
  4. Ohhhhh, no m'estranya que us l'acabéssiu en un tres i no res!!!!
    I una bon esmorzar perquè el Boletet es faci gran i es converteixi en un guapo Sant Jordi modern!!!
    Petons

    ResponElimina
  5. mmm qué bonic que us ha quedat el Bundt!! Així que has estar malaltona, m'alegro de que ja estiguis be i de hagueu passat un pont genial. Als peques els hi encanten els ponis tot i que jo al Boletet ja el pujaria a cavall amb l'edat que te jejej.
    Si aneu cap a la Cerdanya un finde o algo i us fa gràcia digam-ho que et passo les dades d'una hípica que fan recurreguts curts aptes per nens i familys molt chulos i bé de preu :)

    Petonets!!

    ResponElimina
  6. Doncs a recuperar-se i sobretot, a cuidar-se moltíssim. Ja veig que et tenim en bones mans, però. Una abraçada! I quina pinta que te el bundt cake, a mi em sembla un bon inici de nadal! petons

    ResponElimina
  7. Que macos surten els bund cakes i que bo. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  8. Doncs jo si que vull un trosset... una molt bona manera de celebrar que ja estas recuperada, passar un bon cap de setmana d'excursió, i un bundt espectacular com aquest!

    Petons!

    ResponElimina
  9. Estava boníssim!!!! Ja ens explicaràs d'on treus aquests models tan guapos...

    ResponElimina
  10. Això no es pot preparar pensant que durarà molts dies, oi?
    M'alegro que ja estiguis bé, això d'estar malament pels dies de vacances no m'agrada!
    Per cert, m'has fet pensar que encara tinc un motlle de bundt de reis de l'any passat sense estrenar...
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  11. MIra que ara t'en volia demanar un xic per berenar, però ja veig que he fet tard. No m'extranya amb lo esponjos que es veu.
    Celebroq ue ja estiguis recuperada del tot.
    Petons

    ResponElimina
  12. Pobre mía, con lo dolorosas que son. Yo estoy abonada a ellas, menos mal que tengo un fisio que es un primor.
    Ese bundt tiene que estar de muerte
    Besos

    ResponElimina
  13. Y ese modelo??? Jejeje. Se ve riquisima.
    Besos.

    ResponElimina
  14. Quina delícia!! Veig que has tingut una assistència de luxe!! :) Petonets!

    ResponElimina
  15. Deu estar deliciós! espero veure´n més.

    ResponElimina
  16. Els bundt cakes sempre m'han semblat preciosos, i a sobre amb els gustos que has escollit a sobre ha d'estar delicios. Petons

    ResponElimina
  17. me alegro que ya estes recuperada y en forma despues de estos 3 dias en la montaña.
    un bundt cakes precioso y muy bueno con lo que le has puesto
    peto

    ResponElimina
  18. Segur que et va sentar dallò més be després de tants dies menjant líquids per recuperar-te jjeje té una pinta fabulosa! petons

    ResponElimina
  19. Sí que es veu ben esponjós sí, d'aquells que realment no pares de menjar fins que ja no en queda ni un trosset! Tot un vici vaja... hehehe ;) I l'idea de la xocolata desfeta... genial! Per aquests dies de fred, seria un esmorzar i/o berenar fabulós!

    Espero que ja estiguis del tot recuperada bonica! Petonets!

    ResponElimina
  20. Un bundt fantàstic per celebrar que estas recuperada :) M'agrada molt la glasa de llimona i cacau...queda molt xulo. Un petonet bonica :)
    MAR, de EQNME

    ResponElimina
  21. Nena, un bundt d'allò més. I l'Yves que formal aguantant-lo! Segur que el boletet se'l mirava de prop! Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  22. Una deliciosa manera d'agafar forces per esmorzar!
    Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar ;)

    ResponElimina
  23. Hola mi preciosa, yo he tenido unos día súper intensos y me falta la semana entrante, con un poco de resfriado, pero mira, ya estoy con mi infusión de tomillo, miel y limón como agua de uso y espero en nada estar como nueva!
    Me alegra que estés ya bien y nos traigas estas ricuras, que en lo personal me fascinan!!

    Un abrazo con buena vibra.

    ResponElimina
  24. Ostres Judith, m'en alegro que ja estiguis recuperada... quins grans remeis que ens proposes per combatre els mals!!! Pero em quedo amb aquest bundt... normal que no dures gaire, te una pinta espectacular!
    Un petonas

    ResponElimina
  25. M'alegre que estigues bé, i em sembla que has trobat un remei boníssim! Té molt bona pinta aquest bundt cake ;)
    petons

    ResponElimina
  26. Highly important informations! A big aid and interesting to read! Well done!
    jeux de flash

    ResponElimina
  27. Preciós...com volies que en quedes gens ni mica ????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina