>

dilluns, 16 de setembre del 2013

Galetes de Lacasitos

La setmana passada, el Boletet va haver de passar per quiròfan. Va ser una intervenció senzilla que no va durar més de 30 minuts, li van treure els carnots i li van posar drenatges a les orelles perquè hi tenia molta mucositat. És una operació poc complicada que li fan a moltíssims nens, però si us haig de ser sincera ho vaig passar fatal. No m'agraden gens els hospitals, em posen molt nerviosa, però per sort aquesta operació va anar fantàstica i el Boletet en un parell de dies ja estava al 100%.

Com us podeu imaginar l'Yves i jo vam intentar que se sentís important en tot moment, per això quan va arribar a casa, mentre descansava, se'm va ocórrer que havia de fer una cosa dolça per endolcir-li la seva "baixa". Un dia li vaig fer magdalenes de nous i canyella, les quals les vam devorar entre tots. Després vaig decidir fer-li galetes de Lacasitos, ja sabeu que la "totolata" el torna boig. 

Aquestes galetes les vaig fer el dia del seu aniversari perquè les portés a l'escola,  van ser un èxit! Quan vaig anar a recollir a l'Àitor els hi vaig preguntar als nens si els hi havien agradat; tots van dir que sí, així que com els nens són molt sincers, vaig decidir que les tornaria a fer. Són unes galetes cruixents molt diferents de les que havia fet en d'altres ocasions, us aviso que són tota una temptació, no només pels més petits de la casa, al Bolet quan les fem no duren ni un parell de dies! 

A més, aquestes galetes són molt especials, ja que són l'esmorzar que el Boletet s'ha endut a l'escola de grans el primer dia. Ell, per qüestions obvies, no va poder començar el passat dijous, així que avui serà el primer dia, a veure com li va! Esperem que gaudeixis molt d'aquesta nova experiència, el papa i jo estem desitjant que ens expliquis com ha anat...


Ingredients per a 30 uts.: 

225 g de farina per rebosteria
100 g de sucre
100 g de sucre morè
100 g de mantega
1 ou
1 c/c de llevat tipus Royal
Anís
Canyella en pols
Lacasitos


Preparació:

Posem la mantega en un bol i la desfem al microones durant 30 segons a 800W (si ho preferiu es pot posar a temperatura ambient, tipus pomada). A continuació la barregem amb els sucres. Afegim l’ou batut i, quan estigui tot incorporat, afegim la farina, la sal, el llevat, un polsim de canyella i un rajolí d'anís i ho barregem amb les mans. Un cop tinguem la pasta, la deixem refredar a la nevera un mínim de 30 minuts. Agafem boles de massa, més o menys de la mida d'una nou, i els hi donem la forma rodona i posem els Lacasitos presionant un xic. Les col·loquem a la safata, on prèviament haurem col·locat un tros de paper, les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 9-10 minuts, i les deixem refredar a temperatura ambient sobre una reixa. Us recomano només fer 6 galetes cada fornada, ja que creixen molt i, del contrari, us quedarien enganxades.



47 comentaris:

  1. Segur que amb aquestes galetes es va recuperar de l'operació en un moment!
    I a l'escola de grans li anirà molt bé, com passa el temps...

    ResponElimina
  2. Avui serà l'enveja de la resta de companys amb aquest suculent esmorzar!!

    ResponElimina
  3. espero que estas galletas le hagan pasar un buen dia ante la vuelta al cole con los grandes y ricas ya se que lo son.Me alegro que todo fuera bien y a todos los hospitales de lejos pero al final tarde o temprano nos toca pasar.
    Ah¡¡ una foto bien chula
    Petons

    ResponElimina
  4. Jo també les he fet i entre els nens sempre són un èxit!! M'alegro que el Boletet ja estigui ben curat i li desitjo molta sort al cole!! I als papes també, per la part que els toca, he he he. Petons!

    ResponElimina
  5. Unes galetes boníssimes que triunfen entre petits i grans!! Les vegades que les he fet a casa desapareixen en un tres i no res.
    Desitjo de tot cor que el Boletet estigui en plena forna i que la seva entrada al cole de gran vagi molt bé.
    petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  6. Vaja quan ho vegin els companys segur que a la sortida li diuen a les seves mares que dema volen galetes com les d'Aitor per esmorzar

    Un petonet i m'alegro que tot hagi anat be

    ResponElimina
  7. Segur que el vas fer molt i molt feliç!
    Ai que ràpid es fan grans.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. Que ricas tienen que estar... me comia ahora unas cuantas, besos

    ResponElimina
  9. Ficaram umas bolachas lindas.
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  10. Riquísimos!!!! Para acompañar a un café o té! Besitos!

    ResponElimina
  11. Qué monada!!! Me han encantado!!! Y la foto no puede ser má´s bonita!!!
    Un beso!

    ResponElimina
  12. Me alegro de que todo saliera bien. Es cierto que es una operación casi rutinaria pero eso no implica que no nos pongamos de los nervios.

    Está para comérselo con la carita escondida detrás de las galletas....

    Besos.

    ResponElimina
  13. Com patim per aquestes intervencions encara que siguin sencilles...però segur que ja està recuperat i mes amb aquestes galetes de la mare marona que ho curen tot. Petonets macos!!!

    ResponElimina
  14. Jo amb aquestes galetes em recupero de seguida de qualsevol operació, així que segur que el Boletet, que ja és tot un homenet, es va recuperar en un plis!
    Me n'alegro que tot anés bé pel quiròfan, i la intervenció fos tot un éxit!
    Espero que sigui un gran primer dia de cole!

    Petons!

    ResponElimina
  15. Amb aquestes galetes segur que es vá recuperar ben rapid ! tenen una pinta bonisima i si las ha fet la mama molt millor !

    Petonets

    ResponElimina
  16. Mira, jo també sóc operada de carnots....Unes galetes com cal per tornar al cole i per recuperar-se! .

    ResponElimina
  17. Se de bon grau per lo que has passat i aixó que com et vaig dir, la meva princesa al final és va lliurar, però els veiem tant petits???? Les galetes, jo vaig intentar fer-ne de lacasitos i és van desfer...jajajaja

    Un petonet

    ResponElimina
  18. Encara que sigui per una coseta petita sempre se'ns fa un nus a l'estòmac quan entrem a l'hospital amb ells. M'alegra saber que tot va sortir perfecte!!!
    Aquestes galetes són un clàssic de l'Annie, les prepara en un moment i les ha regalat a un munt d'amigues. Són boníssimes!!!
    Petonets família Bolet

    ResponElimina
  19. Aquestes galetes soón el secret de la seva recuperació tan ràpida! No m'extranay que estiguessis preocupada, nosaltres vam començar el cole fa 10 dies i hem passat més de temps al sofà amb febre que a l'escola... a veure si demà comencem de debò!!!
    Molts petonets i a veure que dirà d'aquest primer dia!!!
    Palmira

    ResponElimina
  20. Aquesta rialla ja et demostra lo bé que està i lo bones que estan les galetes.
    Petonets a tots

    ResponElimina
  21. Ja tornem a estar tots per aquí!!! Que be!!!!
    Com ha crescut el boletet, l'estiu l'ha fet estirar-se.
    Les galestes de lacasitos..mmmmm que bones.

    ResponElimina
  22. Quin fill tant guapo que tens Judith!!!
    Sens dubte aquest és el millor esmorzar pel primer dia!!
    Una pregunta els lacasitos els poses abans de coure-les, no? T'ho dic perquè els veig tant enters jo una vegada en vaig fer unes i els lacasitos em van perdre el color i es van esquerdar, potser tenia massa temperatura al forn, no ho sé però les tornaré a provar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho he arreglat Judit! Sí, els Lacasitos van just abans d'enfornar, m'havia oblidat de posar-ho. Hi han alguns Lacasitos que s'han trencat, però la majoria han quedat bé. Ho he fet amb l'opció a dalt i a baix amb ventilador. Sort!

      Elimina
  23. Espero que estigui recuperat del tot el teu fill, la veritat és que sembla ben emocionat amb les galetes que li has fet. jejje Tindré que provar-les tenen una pinta... petons

    ResponElimina
  24. Unes quantes abraçades, unes quantes galetes i els petons que no faltin... és tot el que necessita el teu boletet. I jo de part meva i afexeixo una altra abraçada ben forta, guapíssima!!!

    ResponElimina
  25. ooiixx pobre, amb aquestes galetes segur que es va recuperar mooolt mes rapid!!! petons al valent i a l'artistaa!

    ResponElimina
  26. OH, qué linda foto!! y las galletas deben ser impresionantes!

    ResponElimina
  27. Me n'alegro de que el boletet estigui completament recuperat! Quin fart de patir que ens fem els pares! Perquè per nosaltres ells són lo més important del món!! ;)
    Segur que li ha encantat portar aquestes galetes a l'escola dels grans! Deuen estar de vici!
    Petons!

    ResponElimina
  28. Segur que l'escola de grans li encantarà, amb lo alegre que és aquest nen!! Me n'alegro que l'operació anés bé i que es recuperés tan ràpid, és tot un pirata valent, oi? :)
    Petonets guapa, les galetes t'han quedat fantàstiques, es nota que estan fetes amb molt carinyo!

    ResponElimina
  29. Segur que amb aquestes galetes tan bones i el mimos de la mama , l'intervenció no ha estat res. Segur que l'escola dels grans li anirà molt bé. Es fans grans i quasi no ens en adonem.
    Petons

    ResponElimina
  30. Me alegro que todo haya ido bien... Como se enteren los niños que tras la operación le has preparado estas ricas galletas...van a querer operarse todos..
    Bss

    ResponElimina
  31. Apa!! Que enorme que està!! I que guapo!!! M'en alegro que ja estigui millor, i amb aquestes galetes tan bones no m'extranya!!!!! Petonets

    ResponElimina
  32. Que gran i que guapo està el Boletet!!! Us desitjo que l'escola de grans sigui una gran aventura plena de reptes, descobrimements i emocions! Els dolços són la millor teràpia, i més si els fa la mama... :) Petonets!

    ResponElimina
  33. Pobre Boletet!! No m'extraña gens que ho passessis malament, a mi tampoc m'agraden gens els hospitals i encara que les intervencions siguin petites sempre fa cosa. Trobo molt bona idea fer-lo sentir important per a treure-li tota la por que pogués tenir i segur que aquesta rebuda de galetes li va encantar!
    Molt petons!

    ResponElimina
  34. Que valent el Boletet, si ja és tot un home!! i amb aquestes galetes segur que s'ha acabat de recuperar de meravella!

    petonets

    ResponElimina
  35. Aixxx pobrissó!! Amb lo peque que és... pero bueno m'alegro de que tot hagi anat bé i que ja estigui recuperat!
    Les galetes son molt xules, ideals per nens i les fotos, què he de dir de les fotos el Boletet està fet un gran model!!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  36. M'alegro que l'operació anés bé i el Boletet estigui recuperat del tot, i quina recuperació més dolça que ha tingut!! aquestes galetes han d'estar tremendes!

    ResponElimina
  37. Quina bona idea per alegrr-li el dia, després d'aquesta experiència. Jo en vaig fer al meu nebot i les va devorar però començava primer pels lacasitos i les deixava totes foradades. Què guapo el teu fill. Besades!

    ResponElimina
  38. A la foto se'l veu en plena forma al Boletet!! Després del trangol aquestes galetes han estat el millor remei!! I segur que li han endolcit força l'inici de l'escola de grans!!

    ResponElimina
  39. Me'n alegro moltissim que el Boletet estigui ja be... t'entenc perfectament i els hospitals, mentres mes lluny millor... Sort que aquestes galetes son magiques i ho curen tot ;-)
    Un petonas rebonica

    ResponElimina
  40. ¿Que tal fue Juju? seguro que genial, este peque es un todoterreno :)
    Yo pasé la operación de Adán hace tres años tan regulín como tu, eso de que les duerman da un poco de miedito, cosas de ser mami...
    Me encantan tus galletas!!!

    ResponElimina
  41. Que buenas me llevo un par para la merienda, que desayunar ya he desayunado, me encantan, besos
    Sofía

    ResponElimina
  42. Dime a mi de hospitales, ultimamente...en fin buena cara, que bueno que el nanito, esta genial, creciendo guapo y fuerte y con tu familia llena de cariño y hermosa mi Nenina.

    Un abrazo enorme, yo me llevo tus galletas y la receta porque me fascinan!

    ResponElimina
  43. Per poca cosa que sigui és i als petits tots els trasbalsa, encara que un cop passat ells ho viuen ja com una aventura més. Jo també sóc molt peruca amb aquestes coses, patidora, en definitiva, una cagada de por!!!
    Ànims, guapa, prova superada!!! i amb tots aquests dolços la recuperació deuria ser immediata. Teniu un nen preciós i molt rialler!
    Una forta abraçada i molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  44. Segur que en quatre dies els seus companys nous de l'escola de grans te les estan demanant també! Tenen una pinta boníssima! Me n'alegro que anés tot tan bé.

    Una abraçada,

    ResponElimina
  45. Però que guapo que arriba a estar el boletet! Com han anat els primers dies de cole? Segur que després de tants mimos de luxe, que amb aquestes galetes qui no hi va amb ganes?
    Petonets family!
    Sandra

    ResponElimina
  46. Ohhhh segur que amb aquestes galetes el Boletet de seguida es va recuperar!!!!

    Petonets a tota la family!!!

    ResponElimina