>

dilluns, 10 de desembre del 2012

Pastissets de nabius i llimona

Aquest cap de setmana, per a molta gent -com el Boletet i l'Yves- ha sigut llarg, però per d'altres -com jo- ha estat un cap de setmana una mica estrany, ja que divendres vaig treballar, però no per això no l'hem aprofitat al màxim.

El dijous ens vàrem llevar i vam anar al bosc a veure si trobàvem el Tió. Feia dies que al Bolet anàvem practicant crits de : "Tió, on ets?", i va resultar ser molt útil, ja que una hora després d'estar al bosc i trobar uns quants quilos de fredolics, quan tornàvem cap el cotxe, vam tenir la sorpresa de què el Tió ens estava esperant. No creieu que va ser fàcil veure'l, estava amagat a uns matolls, però entre crits i rialles el Boletet el va veure i va anar corrents a saludar-lo. Després d'uns quants saltironets d'alegria i uns quants petons vam animar a l'Àitor a què li formulés una pregunta al Tió: "Tió, vols venir a casa?". I clar, ja us podeu imaginar la resposta. Des del dijous que al Bolet ja som un més, i alguns ja l'haureu vist a la pàgina d'el món de juju al Facebook. Ara ens toca la feina més difícil, alimentar-lo i que es quedi satisfet, però de moment sembla que el Boletet ho està fent molt bé, perquè tot el que li posa desapareix al cap de res.

Al Bolet estem tant conscienciats que s'ha d'alimentar bé el Tió que fins hi tot li fem pastissos. Aprofitant que els caps de setmana el Monstre culinari es lleva un xic abans -a mi m'agrada fer mandres al llit, ni que només siguin 10 minuts més-, ara hem decidit que els esmorzars del cap de setmana han de ser de luxe. Suc de taronja que fa el Boletet, torrades amb melmelada de magrana, magdalenes casolanes i, aquest cop, per variar, hem fet els pastissets que avui us presento. La  recepta original és del llibre Paso a paso, repostería y panadería, un llibre del que ja us n'havia parlat en algun altre post, i haig de dir que aquest cop he seguit bastant la recepta original, encara que no m'he pogut estar de canviar algun ingredient. El resultat ha estat boníssim, us haig de dir que el Monstre culinari fins i tot m'ha felicitat! Així doncs, ara que és època de sobretaules llargues, us recomano que el feu, quedareu encantats.

Per últim, us volia agrair a tots els seguidors d'aquest bloc la vostra complicitat durant aquests dos anys, per això com ja venia anunciant a la pàgina de Facebook, des de fa un temps, quan arribéssim als 777 fans faríem un sorteig. Aquest dia està a punt d'arribar i, per això, avui iniciem un sorteig on és molt fàcil participar. Només heu d'entrar al Facebook i seguir les instruccions que us deixaré al mur, us el perdreu? Us aviso que el premi està fet amb molt d'amor per uns col·laboradors fantàstics: cat's wings, el número set, galette, hat2toe, my lovely food, onegraphicgirl i, evidentment, el món de juju. Us espero a tots!


Ingredients:

2 ous
150 g de mantega pomada
175 g de sucre
175 g de farina per rebosteria
1/2 sobre de llevat tipus Royal
100 ml de llet
200 g de nabius
2 llimones 
120 g de sucre morè
Sucre glacé


Preparació:  

A un bol, afegim la mantega pomada, el sucre i els ous. Amb unes barnilles elèctriques batem fins obtenir una barreja esponjosa. A continuació afegim la farina tamisada i la llet. Un cop tinguem una barreja homogènia, afegim els nabius i ho barregem amb l'ajuda d'una cullera. Folrem un motllo quadrat d'uns 21 cm amb paper de forn i afegim la massa, ho posem al forn preescafat a 180º i a la safata de baix durant 25 minuts. Un cop transcorregut aquest temps, apaguem el forn i deixem el pastís a dins perquè s'acabi de coure. Mentrestant, a una cassola posem el sucre morè i el suc de les dues llimones i ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull, ho deixem 5 minuts i ho retirem. Agafem el pastís, li fem uns quants forats amb l'ajuda d'una forquilla i aboquem per sobre el xarop de llimona i ho deixem refredar durant un parell d'hores. Abans de servir tallem el pastís en porcions quadrades i tirem una mica de sucre glacé per sobre.



36 comentaris:

  1. El nostre Tió ja fa temps que dorm, esta guardat com un gran tresor, a l'espera que algun día un nen el torni a fer treballar... Quants records i quantes riatlles en torn al tronc de Nadal, i sobre tot quanta inocència ... gaudeix d'aquests moments, són ùnics e irrepetibles.

    Un petonet familia

    ResponElimina
  2. Aquí no la tenim aquesta tradició peró ens venem molt bé els pastissets, ja que no podem donar menjar al tió ens aprofitarà a nosaltres, i ben bons que son.
    Petons

    ResponElimina
  3. Aiiiii que xulo!!!! saps què?? a casa nostra el tió continua venint encara que ja no hi hagi nens petits a casa, ens l'estimem tant que torna cada any ;) Quins records!!! un dia ma germana li va voler donar sardines escabetxades que havia fet la meva mare, encara me'n recordo com van riure els meus pares! jeje
    Estic totalment d'acord amb que els esmorzars del cap de setmana han de ser especials! ;) I amb aquests pastissets... mmmm jo vull venir a esmorzar amb vosaltres!! ^^
    Petons!!

    ResponElimina
  4. Aquest esmorzar... Buf! Brutal! Avui he tornat a menjar-ne... exquisit!!!!!!

    ResponElimina
  5. Boníssims, aquests pastissets. I boníssim, la història del boletet buscant el tió, ja me l'imagino, el petitó!!! Quina gràcia. Estaré al cas del concurs i, abans de res, felicitats pels 777!! I pels dos anys!! Petons

    ResponElimina
  6. Con estas fotos entran ganas de coger un trocito. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. Aquests pastissets m'encanten , m'emporto algun oi que m'en dones??? ;) Els faré els propers dies que estaré de vacamces!!!

    Petonets i alimenteu bé el tió!!! ;)

    ResponElimina
  8. Aquestes festes viscudes amb nens donen molta alegria! només de veure la il.lusió amb la que ho viuen tot ja val la pena!
    Aquest any el tió de ben segur que "cagarà" moltes coses si l'alimenteu tant bé!
    ptns!!

    ResponElimina
  9. Lindos e com mirtilos tem que ser uma maravilha.
    bjs

    ResponElimina
  10. Tenen una pinta deliciosa, segur que el tió se'ls menja en un tres i no res, je je je...
    Felicitats pels 777!!!

    ResponElimina
  11. No hi ha recepta que facis que no m'agradi!!

    ResponElimina
  12. Digue-li al Boletet que haurà de venir a la Bordeta a alimentar el seu tiet Tió, que el tenim una mica mort de gana al pobre... i de pos si voleu portar per berenar uns pastissets d'aquests tan bons nosaltres encantats! jejeje
    Petonets

    Sandra

    PD: Ja estic apuntadíssima al super sorteig! FELICITATS!!!!

    ResponElimina
  13. Guadeix al màxim d'aquest moments ...que passant volant ....ara que a casa meva cada any el tió ocupa un lloc destacat al costat de l'arbre de Nadal .....menjà no li donemt però de moment cada 24 de desembre desprès del sopar alguna cosa caga.
    Els pastissets han de ser bonissims.
    Petons

    ResponElimina
  14. Moltes felicitats pels 777 fans!!!
    El tió del boletet deu estar super content amb aquests pastissets, quina bona pinta. M'apunto el truc de ruixar-los amb el suc de les llimones, ha de quedar boníssim.
    Petons

    ResponElimina
  15. Judith, vols dir que aquest tió voldrà marxa de casa vostre, em sembla que l'haureu d'alimentar tot l'any si l'acostumeu així, jeje! quina delícia!!! una foto molt maca. No t'ha plantejat penjar més d'una foto? perquè són sempre precioses!
    Bé, vaig a veure aquest concurs que no me'l vull perdre!
    Una forta abraçada, guapa!

    ResponElimina
  16. Judith, cuanto tiempo, sin poder venir a hacerte una visita, pero cada vez que vengo, me encanta!!!!!!!!

    ResponElimina
  17. Buahhh con esos desayunos yo quiero ser también el cagatió en tu casa, buahhh ¿por qué trajiste ese del bosque teniéndome a mí en las montañas asturianas?

    besotes , me voy a ver ese concurso y eso que FB y yo no nos llevamos bien ;)

    ResponElimina
  18. Tant de bo poguéssim esmorzar així de bé tots els dies!
    A casa el Tió torna cada any (i això que el petit ja té 18 anys....). Es veu que ens estima molt (tant com nosaltres a ell), i li encanta el menjar que li donem!
    Quines tradicions més maques, oi?

    ResponElimina
  19. que boo! m'ha recordat al brownie però millor, perque no dur xocolata però si nabius i llimona que m'encantaaaaa! apuntat! petons

    ResponElimina
  20. Que pinta tienen pero eso de que tu sigas una receta de libro es casi tan raro como si lo hago yo ;) aunque el resultado salta a la vista!!!
    Iré al facebook a ver lo que estas tramando :)

    ResponElimina
  21. Si li feu aquests esmorzars al tió no voldrà pas marxar passat nadal!!! jejeje!!! Quina pintaaaaaaaaaaaaa...me l'apunto que la combinació ha de ser realment boníssima!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  22. M'agradaria ser el vostre tió :o) El nostre és un mini mini tió però ens portem bé amb ell, que consti!
    Uns pastissets perfectes per esmorzars de luxe :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  23. Si li prepareu al tió aquests pastissos tan deliciosos estarà molt content i es portarà molt bé!!!

    ResponElimina
  24. Només 10 minuts? juas,juas,juas.
    Mira que ets dolenta, jo en vull!!!!!!!!!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  25. Que delicia, yo quiero un bloque completo de esta ricura!!!

    Un abrazo enorme Neni...

    ResponElimina
  26. definitivamente el facebook no se hizo para mí. Olvido la contraseña continuamente y tengo que pedirla nueva, creo que un día de éstos me van a echar por mala clienta jaja
    Tus pastelitos sí me gustan, y mucho
    Besos guapa

    ResponElimina
  27. Uns pastissets de vici. Felicitats per les fites assolides, troballa del Tió inclosa!
    Marta

    ResponElimina
  28. Me encantan los desayunos de fin de semana y más si son de lujo con tus pastelitos. Besos

    ResponElimina
  29. Ohhh quina bona pinta així tant nevadets de sucre fan nadal!!

    ResponElimina
  30. .....tió de nadal...posarem el porc amb sal, la gallina a la pastera....i el poll a salt de pi..... ohhhh! jo la cantava amb els meus nens a la guarde..... santa inocència per molts anys!!! gaudeix de la del petit!!!! jo mentre esmorzo....:) petonets

    ResponElimina
  31. Pásate por mi blog estoy de sorteo y te va a gustar.

    ResponElimina
  32. que buenos estos pastrissets de nabius i llimona
    y a disfrutar del tio que todos hemos pasado por alli yo de pequeño de padre y ahora esperar de abuelo dentro de unos años
    petons

    ResponElimina
  33. Quina bona pinta aquests pastissets!!!!! a més els nabius m'encanten!!!!!

    ResponElimina
  34. ei el tió de casa vostre deu estar molt ben alimentat,oi? amb la pinta d'aquests pastissets no en tinc cap mena de dubte!!

    petonets :)

    ResponElimina
  35. L'he tastat, l'he tastat. Bé, el teu i original no sinò el d'un amiga i companya meva de feina que el va fer per l'àpat de Nadal. El que passa que ella no va trobar nabius i va posar cireres però el sabor de la massa era exquisit. Un petonet i per molts 777 seguidors més

    ResponElimina