>

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Pastís de carbassa i pastanaga

Avui és dia 15! Gairebé no arribo a temps de publicar la meva aportació a la recepta del 15. Aquest mes dedicada a la carbassa, i això que ja fa uns dies que ens la vam menjar. 

Aquest any, com ja és habitual, al Bolet vam fer un sopar amb la família (Llàbiro, el meu pare i els meus sogres) per celebrar el meu aniversari. Com no, vaig aprofitar per cuinar alguna cosa diferent per tenir receptes per poder publicar. Normalment preparem un sopar amb diversos plats, perquè cadascú pugui triar -a un no li agrada el peix, a un altre no li agrada la carn,  un és diabètic, etc…-. Així, del que a un no li agrada l'altre en menja el doble, i tots acaben contents, o almenys és el que em diuen.

Si us haig de ser sincera, el que més m'agrada cuinar són els pastissos, encara que pel bé de les nostres figures només els acostumo a fer en ocasions especials, i aquesta era una d'elles. Feia dies que em rondava pel cap la idea de fer un pastís de pastanaga, encara que les receptes que trobava no m'acabaven de convèncer. Per variar vaig arriscar-me i vaig fer una recepta partint de la base de varies receptes, i el resultat va ser espectacular! De fet el meu sogre, el Guy, encara em pregunta si el pastís porta pastanaga! Doncs sí, en porta.

Us recomano que us animeu a tastar-lo ja, que aquests dies de tardor el que més ve de gust és encendre el forn, gaudir de l'aroma que desprenen les espècies cuites  al forn i, sobretot, aprofitar els fruits de temporada que ens regala aquesta estació, sobretot si les apliquem a receptes dolces, no ho creieu? 


Ingredients pastís:

125 ml de iogurt
750 g de farina
100 ml d'oli de girasol
400 g de sucre
1 sobre llevat Royal
100 ml de llet
Canyella en pols
Nou moscada en pols
50 g de polpa de carbassa
4 pastanagues grans
6 ous
Sal


Ingredients cobertura:

1 magrana
500 g de formatge cremós
80 g de sucre en pols
Xocolata negra
Essència de vainilla


Preparació:

Escalfem el forn prèviament a 180º. A un bol posem els ous i el sucre i ho batem fins que comencin a fer una mica d'escuma, a continuació afegim el iogurt, l'oli i la llet. Un cop barrejat, anem afegint, a poc a poc, la farina i el llevat tamisats, i tirem un polsim de sal, canyella en pols i nou moscada. Per acabar ratllem les pastanagues i la polpa de carbassa i ho afegim. Ho posem a un motllo rodó d'uns 21cm, prèviament untat amb oli, i ho posem al forn durant 55 minuts. Mentrestant podem preparar la cobertura. A un bol afegim el formatge cremós, el sucre en pols i un rajolí d'essència de vainilla. Ho deixem refredar durant una hora, com a mínim. Per muntar el pastís podem tallar-lo per la meitat, afegim una mica de crema de formatge i la resta ho deixem per la cobertura. Acabem decorant amb les llavors de magrana i una mica de xocolata negra ratllada.



81 comentaris:

  1. M'encanten els pastissos de pastanaga!!! I el teu sogre té tota la raó...ningú diria que en porta!!!I aquest amb carbassa tb ha d'estar boníssim...sobretot amb aquesta cobertura!!!
    Com deuen xalar la teva familia!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. El pa de pessic sembla boníssim, però la cobertura amb magrana és el que m'ha entusiasmat! Queda preciós i deu quedar deliciosa! Felicitats!
    Marta

    ResponElimina
  3. El pastel una delicia. Permítete una sugerencia ya que los comentarios se entiende son para mejorar. El fondo negro y el texto en negro hace que se lea con dificultad ¿no crees?.
    Un abrazo.
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Quina presentació!!!! Què bonic!!!
    M'he d'animar a fer un cóc amb carabassa......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Esse bolo ficou fantástico e abobora deve de ser uma delicia.
    boa semana
    bjs

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta!!! Me encanten aquests pastissos a la tardor! El provaré amb la magrana no se m'havia ocorregut, molt bona idea! Felicitats pel blog, m'agrada molt!!
    Montse.
    I per postres... Blog de postres

    ResponElimina
  7. la foto diu prou!!!! no cal ni provar-lo. A mi el pastís de pastanaga es un dels meus favorits!

    ResponElimina
  8. Ai, mira que és maca aquesta capa de formatge cremós amb magrana... quin toc més xulo!
    He estat mirant les receptes del 15 i per ara crec que van guanyant les propostes dolces! ;-D

    Petons

    ResponElimina
  9. No llego nunca a nada... y con el vértigo menos... pero es que no podía dejar pasar esta receta, esto quiero probarlo!

    ResponElimina
  10. que delicia!tiene un color supremo, que por cierto, me va recordando a navidad!:)

    ResponElimina
  11. Ahora lo visualizo. No se si lo has corregido o era mio el problema,si es así pido disculpas.Yo lo veía totalmente negro.
    De nuevo felicitarte por el pastel.

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  12. Precioso te ha quedado!!!. me encanta esa decoración que le has hjecho y me imagino que el sabor será exquisito. Besos

    ResponElimina
  13. Ohh però quina pinta més bona que te aquest pastís!!! Xocolata, carbassa, magrana.. està fet per mi, porta tot el que em torna boja jajajja.
    D'aspecte t'ha quedat genial, i te tota la pinta de tenir una textura just al seu punt, ni seca ni humida, així que de gust segur que és irresistible.

    Petonets!!

    ResponElimina
  14. la combinacion de calabaza y zanahoria queda muy bien y luego con el queso por encima queda genial,irresistible
    peto

    ResponElimina
  15. Solete, no consigo ver cuanta calabaza le pones. Es que tiene una pinta que esta la hago.
    Un beso preciosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. arreglado Chelo! perdona pero con las prisas lo había olvidado. besitos

      Elimina
  16. Ostres, i tant! Quina coincidència en l'acabat, quina gràcia! Un cóc ben de tardor i boníssim, la pastanaga i la carabassa li donen molta esponjositat. Petons!

    ResponElimina
  17. Una pinta deliciosa, Judith, me encanta tu propuesta, debe de estar exquisito, me llevo tu receta, me ha gustado muchísimo.

    un besazo

    ResponElimina
  18. M'agrada especialment el toc de magrana que el fa diferent, quin gust després de sopar treure un pastis així, i quina gola en fa a n'aquestes hores.
    Petons i bona nit!!

    ResponElimina
  19. Entre la pastanafa i la carbassa, ha de quedar un pa de pessic ben humit i gustós. I amb la cobertura de formatge, sensacional!

    ResponElimina
  20. Ummmm riquisimo pastel, con una parte de la huerta. Ese topping con granadas queda de lujo.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  21. Sóc aficionada a tots els ingredients del pastís que has fet!! la pastanaga (divendres vaig penjar recepta d'un pastís de pastanaga!!) i la magrana... nyam! T'ha quedat preciós, a més! petons

    ResponElimina
  22. Hola Neni!!

    Espero que hayas disfrutado muchísimo de tu Cumple, este pastel es de vicio mortal, y con esa presentación llena de dulzura y belleza, nada que me encanta todo...ya me ocuparé luego de mis curvas contundentes, porque un buen trozo si que me como!

    Besos muchos, muchos.

    ResponElimina
  23. oh que bo! Quin pastís, Judith! I no només fas servir la carbassa (verdura de temporada) sinó que també hi incorpores la magrana, una altra fruita per excel·lència de la tardor. Sembla un pastís molt fàcil, que recorda el pastís de iogurt, però evidentment molt més gustós, amb la carbassa i pastanaga! Veig que feu unes celebracions com cal a casa teva!! ha ha. petons

    ResponElimina
  24. Judith he tastat pastis de pastanaga i pastis de carbassa i els dos bonisims pero mai els dos junts.

    Un petonet

    ResponElimina
  25. Em sembla una combinació bonissima, tant bona que la faré aquesta mateixa tarda, que tinc pastanagues i carbassa cuita a la nevera....però de carbassa quanta en posem... 50 o 60 gr? Suposo que no difereix massa però per si ho vols arreglar-ho a la recepta!!
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  26. ¡Qué pintaza tiene este pasteeel, qué bueno!. Espero que la hayas pasado muy muy muy bien en tu cumple. Un besote,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  27. Hola Juju, o bolo ficou lindo, adoro usar a polpa destes dois ingredientes, o interior fica macio e humido , portanto uma delicia!
    Belissima decoração:)
    Beijinhos grandes.

    ResponElimina
  28. ¡Qué rico Judith!, el frosting es genial. A mi me gustan mucho estas "mezclas", la carrot cake es de mis preferidas. Tengo unas calabazas que seguro probaré para hacer este pastel.Un besazo

    ResponElimina
  29. Que rico!!! me encanta tu versión de la tarta de zanahoria ¿puedo ir a cenar el próximo año? :) (estoy poniendo carita de buena) ¿si?¿puedo?
    Muak!!!!

    ResponElimina
  30. Juju!! que bo! jo havia fet un pastís de pastanga i coco espectacular, que per cert no tinc penjat al bloc! però a més amb carbassa, que bo!!! per cert, mira't el tema de la quantita de polpa perquè primer poses, 50 gr i després 60 gr.

    petonets**

    ResponElimina
  31. Va ser un sopar boníssim!!!!
    I ho confirmo! Mon pare no es creia q portés pastanaga!!!
    Quin gran pastís! El vam devorar!

    ResponElimina
  32. Ohh!!! quina pinta que té!! Ahir finalment em vaig decidir (pq no em critiqueu més...jeje!) i en vaig fer un, però ara faré aquest SI o SI!! ;)

    ResponElimina
  33. Mmmmm! te una pinta fantàstica!
    M'encanten els pastissos de pastanaga!

    ResponElimina
  34. Tiene una pinta tremenda. He probado el bizcocho con zanahoria, pero nunca el de calabaza. Ya tengo otra asignatura pendiente. Un beso.

    ResponElimina
  35. Amb la pinta que té ...no m'extranya que no et deixessin res.
    Petons !!!

    ResponElimina
  36. pero quina bona pinta Judith!!! carbassa i pastanaga van junts! i el frosting de sobre ja...ho remata! petons

    ResponElimina
  37. Quina bona pinta Judith! (però quina quantitat de carbassa li poses? 50 o 60grams?

    Petons a tota la família!

    ResponElimina
  38. Juju carinyo el veig genial!!! segur que va ser un èxit amb aquest acabat...una question!!! per que tens dues vegades carbassa, 50 i 60 gr, així surt mes bona? :))) No ara en serio, o jo no he llegit be com va eh! Petonets

    ResponElimina
  39. Jo tambe fa temps vull fer un pastis de pastanaga i no emdecideixo en la recepta jejej A tu t'ha quedat excepcional amb els ingredients i la cobertura caient.... que bo!!! Petons

    ResponElimina
  40. Niña, hiciste pastel para que sobrara para todo el vecindario?, claro que con esa pintaza sobraría lo justo. Me encanta
    Besos

    ResponElimina
  41. Veient la foto ja em venen ganes de mossegar!! quina ponta! M'agrada molt el pastís de pastanaga i el de carbassa, queden amb una humitat molt agradable!

    ResponElimina
  42. tiene una pinta estupenda, que delicia. Bss

    ResponElimina
  43. uuummm quina pinta Judith!! Una petita pregunta: als ingredients poses 50 gr de carbassa per una banda i 60 gr més... són 110gr en total o és un error?
    Petonets

    ResponElimina
  44. Pero que pintaza que tiene!!! y con la mezcla de zanahoria y calabaza...
    Bss

    ResponElimina
  45. Quina xulada de pastís!!! Ja ho crec que el teu sogre va quedar sorprés!!!
    La presentació de 10!!
    La que no menja carn és la Moni??aiaiaiai!!!
    Per cert, quina quantitat de carbassa hi has posat: 50 grs, 60 o 110?? Ho dic pq quan tengui temps aquest pastís caurà!!!
    Petons artista!!

    ResponElimina
  46. Noies!!! ja està arreglada la quantitat de carbassa, és un total de 50g, ho sento, va ser un error! a veure si us animeu totes a fer-l'ho!!! ;P

    ResponElimina
  47. Quina pintaaaaaaa!ara en menjaria un trosset!petonets!la cobertura m'ha encantat!

    ResponElimina
  48. Ohhhh quin pastis mes apetitos!!! wow m'encanta Judith.
    Petonets guapa

    ResponElimina
  49. Este pastel tiene muy, pero que muy buena pinta, ummmmmmm me pido un trocito, besos.

    ResponElimina
  50. Qué bien que la calabaza ya esté de vuelta! te ha quedado genial.. yo he hecho pastel de zanahoria y me gusta como queda. Probaré con calabaza ;)

    ResponElimina
  51. Fa una pinta aquest pastís!!
    Recordo un cop que vaig menjar un coc de pastanaga i realment tampoc no ho hagués endevinat mai!
    ptns!!

    ResponElimina
  52. A veure, ens estàs dient rarets??? ja,ja,ja
    Sempre t'ha agradat fer pastissos i mira que et va quedar preciós i estava molt bo.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  53. Com mola el risc en les ocasions especials....aquella adrenalina gastronòmica per a saber si ha quedat bé o no, eh? ;-)
    No cal dir que t'ha quedat més que bé, oi?
    Jordi

    ResponElimina
  54. una combinació molt bona, t'ha quedat perefecta...petons

    ResponElimina
  55. Quin pastís més bò!!! Aquesta combinació l'haurem de preparar molt aviat.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  56. Jo no tindria problema: menjaria de tots els plats!!!! sobertot d'aquest fantàstic pastís!!
    petonets

    ResponElimina
  57. La foto ja ho diu tot.Quina cobertura més maca que li has afegit.

    ResponElimina
  58. Ha de quedar molt amorós i humit amb la pastanaga i la carbassa. Hauré de provar amb la cobertura de formatge, jo sempre hi poso xocolata. Es que em tira tant!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  59. Això teu no te nom... sempre fas unes coses que fan venir gana.
    Petonets

    ResponElimina
  60. T'ha quedat fantastic!
    M'ha agardat motl el teu blog aixíq ue em quedo com a sguidora i aniré passant!
    UNa abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  61. Extraordinari carinyet. Si veiessis les meves companyes de feina babejant davant la pantalla de l'ordinador mentre comentàven la magnifica pinta i presentació que feia el teu pastís. I jo que opino el mateix que elles ben orgullosa de tu i de les teves magnífiques creacions. Un petó ben fort!!!

    ResponElimina
  62. Judiiiit!!! im-presionant!! quina pintassa i quina cremositat de cobertura!!! tant la carbassa com la pastanaga m'encanten en pastís! aquest segur que el provo de fer!! ;)

    Un petonet, guapa!

    ResponElimina
  63. Oh, qué cosa más bonita!!!! Precioso pastel!!!!
    BEsos y buen finde.

    ResponElimina
  64. Encara no havia vist la teva proposta... que bona!!! la veritat es que tan la carbassa com la pastanaga fan uns cocs molt bons. Petons!!

    ResponElimina
  65. Homeeee aquest pastís és espectacular!!! segur que va triomfar amb tothom per molt que hi haguéssin més opcions ;)

    Petonets!!

    ResponElimina
  66. Judith, que me has tentado con este pastelón y es que tengo un montón de calabazas en el garaje y no se que hacer con ellas. La verdad es que tiene una pinta increíble, y el toque de granada me ha encantado, como siempre original como tú.
    besiños

    ResponElimina
  67. me parece estupenda, la probaré..

    ResponElimina
  68. que pinta de pastel ami nunca me sale asi

    ResponElimina
  69. nenaaa quina bona pionta té !!!! M'encanta !!! petonets

    ResponElimina
  70. Ja sóc aquíiii!!! Entre tant viatget no havia pogut entrar a comentar els vostres blocs i veure aquest super pastís!! Quina cobertura, m'hi encanta la magrana!
    Moltes gràcies per participar reina!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  71. Una pinta estupenda!!!Deliciosa!!!Temgo un monton de calabazas y no se que hacer,estoy buscando recetas porque no doy abasto con tanta calabaza. Me llevo tu receta y te cuento.Besos y buenas noches.

    ResponElimina
  72. Aquest pastís segur que és bo però és que a part és maquíssim!! M'encanta la cobertura que li has posat!!
    I tens tota la raó del món! Ara que comença la fresqueta ve molt de gust encendre el forn per fer pastissos i si són com el teu ja i t'ho explico!! Felicitats!! :)

    Molts petons!!!

    ResponElimina
  73. Hola!!! Tinc un dubte.. podria fer servir farina "bizcochona" i oblidar-me de la lleva-dura???
    Hem moro de ganes de tastar-lo i la cobertura mmmm impressionant, l'he provat amb una crep, que a dir que ha quedat deliciós.

    ResponElimina
  74. Hola!!! Tinc un dubte.. podria fer servir farina "bizcochona" i oblidar-me de la lleva-dura???
    Hem moro de ganes de tastar-lo i la cobertura mmmm impressionant, l'he provat amb una crep, que a dir que ha quedat deliciós.

    ResponElimina