>

diumenge, 24 de maig del 2020

Musclos al vapor

A poc a poc la vida sembla que torna a la normalitat i, per fi, Barcelona ja passarà a la fase 1 del confinament. Si us sóc sincera no em queda clar que tothom tingui clares les pautes a seguir a cada fase, però al Bolet intentem seguir-les, sobretot el Boletet, que se les pren al peu de la lletra. Si estem passejant i queden 5 minuts perquè hagi transcorregut l’hora reglamentària, hem d’anar corrents a casa per no passar-nos de temps. Tant de bo molts adults tinguessin la consciència que té ell, potser les coses anirien millor. 

Una de les coses que més estem desitjant és poder quedar amb familiars i amics seguint les pautes establertes, evidentment. Durant tots aquest dies, gràcies a les noves tecnologies, hem pogut xerrar amb els més propers, però no hi ha res com poder-nos veure cara a cara, ni que sigui amb una mascareta, no creieu? 

A part, sembla que ja podrem començar a gaudir de les terrasses, amb moderació, i tornar a fer els aperitius que al Bolet són sagrats. Us haig de confessar que l’Yves és un enamorat d’aquesta rutina, i els diumenges no es perdonen, ni que estiguem confinats a casa. Tant se val si prenem unes patates xips, unes olives o qualsevol altra cosa que tinguem a casa o que puguem prendre en alguna terrassa del barri. El més important és gaudir d’una cervesa o clara ben fredes i naturalment, de la companyia.

Per celebrar que a partir de la propera setmana sembla que ja podrem anar a fer l’aperitiu, avui us porto una recepta molt fàcil que fins i tot em fa vergonya publicar, perquè és molt senzilla. Però sabeu què? No tothom sap cuinar i durant aquests dies de confinament moltíssima gent s’ha atrevit a innovar a la cuina, així que us animo a fer aquests musclos al vapor que al Bolet ens encanten. 


Ingredients per a 4 persones:


1 kg de musclos 
200 g de tomàquets cirerol
3 dents d’all
1/2 ceba petita
3 fulles de llorer
1/4 de vas de vi blanc
Julivert
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge


Preparació:


En una cassola posem els musclos, prèviament nets, i afegim la resta d’ingredients: els tomàquets cirerol partits per la meitat, les dents d’all tallades a làmines, la ceba tallada en juliana, les fulles de llorer, una mica de julivert fresc picat, el vi, salpebrem al gust i tirem un rajolí d’oli verge. Tapem la cassola i, a foc mig, ho cuinem durant 10 minuts. Transcorregut aquest temps els musclos s’hauran obert i hauran generat un líquid, que s’haurà emulsionat amb la resta d’ingredients i esdevindrà una salsa molt gustosa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada