>

dimecres, 12 de juny del 2013

Galetes de xocolata, nous i 5 espècies

Aquesta setmana ha estat molt especial pel Boletet, a poc a poc es va fent gran. Ahir l'Yves i jo vam anar a l'escola de grans a matricular-lo. Sí, sí, l'any vinent ja farà el gran salt a P3 i s'envoltarà de nens més grans. Ell està encantat, i fins i tot un xic nerviós, sobretot quan li expliquem que a l'hora del pati estarà amb el seu súper cosí el Llabironet. 

Haig de dir que hem tingut la sort de què ha anat a una escola bressol fantàstica, on les mestres l'han convertit en un homenet de cap a peus amb el cor ben gran i capaç de valer-se per si sol, però a més l'han ajudat a convertir-se en el futur campió olímpic de natació -encara no tenim clar si serà natació sincronitzada o d'estil lliure-. 

Avui, com ja us he comentat al Facebook, el Boletet ha tingut el festival de piscina. Els pares i avis hem pogut gaudir de l'esforç que han realitzat els nostres nens durant tot el curs i us haig de dir que mentre escric aquestes linies se m'omplen els ulls de llàgrimes de l'emoció viscuda. Ells, nenes i nens, han estat els protagonistes indiscutibles d'una jornada plena d'aplaudiments i d'ovacions. I com a premi final han tingut el seu segon de glòria, els mestres els han guardonat amb una medalla d'or i un diploma, hauríeu d'haver vist com n'han estat d'orgullosos, i els pares encara més!

Per això, la recepta d'avui va dedicada al meu estimat Boletet, no només perquè és el rei de la "totolata" i el meu ajudant indiscutible -el qual em va ajudar el passat cap de setmana a preparar aquestes galetes- sinó perquè avui es mereix aquesta entrada i molt més. 

Enhorabona campió! El papa i jo esperem que el d'avui hagi sigut un de molts dies especials al llarg de la teva vida… T'estimem molt!


Ingredients per a 32 uts (petites):

150 g de farina de rebosteria
80 g de mantega
80 g de sucre morè
50 g de nous
50 g de perletes de xocolata
2 c/s de cacau en pols
1 c/c de llevat
1 pessic de sal
1 c/c de 5 espècies (fonoll, anís, canyella, pebre negre i clau)
1 ou
Anís
Llet


Preparació:

Posem la mantega en un bol i la desfem al microones durant 30 segons a 800W (si ho preferiu es pot posar a temperatura ambient, tipus pomada). A continuació la barregem amb el sucre. Afegim l’ou i, quan estigui tot incorporat, afegim la farina, la sal, les espècies i el cacau. Es pot remenar amb l’ajuda d’una cullera, ja que no ha de quedar una massa molt fina. Un cop tinguem la pasta, tirem un rajolí de llet i un d’anís i tornem a remenar. Afegim les nous esmicolades i les perletes de xocolata i ho barregem. Agafem boles de massa, més o menys de la mateixa mida, i els hi donem la forma desitjada. Les col·loquem a la safata, on prèviament haurem col·locat un tros de paper, i les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 10 minuts i les deixem refredar a temperatura ambient sobre una reixa.



35 comentaris:

  1. Chocolate y especias , una mezcla maravillosa.Que rápido se nos hacen mayores nuestros hijos verdad??
    Besitos guapaaaa!!!!!

    ResponElimina
  2. I quines son les 5 especies? Pliss
    I felicitats per el teu homenet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rocio, les 5 espècies són: fonoll, anís, canyella, pebre negre i clau, són uns pots que ja els venen al mercat, el que jo utilitzo és del Veritas.

      Elimina
  3. Quines galetones més bones per celebrar el final d'etapa, que vagi bé el cole dels grans!

    ResponElimina
  4. Umas bolachas mesmo ao meu gosto.
    Ficaram lindas,aqui em casa iam desaparecer rápido
    bjs

    ResponElimina
  5. me alegro mucho por el día que habéis tenido y poder compartir con el bolet este final de su etapa y mucha suerte en la próxima etapa aunque si esta con su super primo Llabironet sera mas facil.
    Buenas galletas de chocolate y me gusta el toque de especies que siempre queda mejor.Me alegro que lo tengas de ayudante en la cocina.
    Peto

    ResponElimina
  6. Eren molt bones les galetes!!!! ho dic perque les vaig disfrutar...
    Un petò

    ResponElimina
  7. El Mini-pol començarà al setembre la natació!!! Tot és començar i un dia arriben les medalles!!! Molt bones les galetes!!! ptnts i moltes felicitats al boletet!!!

    ResponElimina
  8. Ostres ja P3! que fort!!! quins records encara tinc jo... sembla mentoda tu parlant de P3 i jo et dic ara que la meva està en plena selectivitat! tot arriba però ja veuràs com gaudeixes igual o mes que a l´escola bressol.
    Si son tant bones ls haurém de fer, fa molt que no les faig de cacao a veure si puc aquest cap de setmana, de moment la guardo. Petonets

    ResponElimina
  9. Com creixen els menuts de casa, eh??! i quin gran ajudant que tens, quines súper galetes us van sortir!!! fan molt i molt de goig!

    ResponElimina
  10. Enhorabona al boletet!!!
    Nosaltres també gran salt al setembre, encara més gran perqué primera vegada soleta fora de casa :o)
    Però amb aquestes galetes, segur que li facilitarem el dia :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  11. que bones Judit! tenen una pinta....si es que quan t'agrada la xocolata, te les inventes totes! jeje petons

    ResponElimina
  12. Felicitats a l'Aitor!! ja anirem seguint els seus progressos a la piscina que, vist com menja de bé, segur que es posarà ben fort per ser un campió!!! Boníssimes, aquestes galetones... i no ho dic per dir sinó perquè... les vam tastar en viu!! Oi? Petonets!

    ResponElimina
  13. Enhorabuena a ese campeon!!!! Mi trasto tambien comienza este curso en el cole de los grandes ;) Que ricas las galletitas ¡Muak!!!

    ResponElimina
  14. Felicitats per la medalla de natació!! I per el gran salt a P3!! :) Aquestes galetes són boníssimes! I els papes del Boletet també es mereixen una medalla de papes! Petonets!

    ResponElimina
  15. ¡Enhorabuena al peque y a su madre que ha hecho las mejores galletas del mundo mundial... qué ricas!. Petonets,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  16. Quina emoció fan els festivals de final de curs quan els fills son petits... Felicitats al futur campió olímpic!!! I aquestes galetes com que veig que no porten gaire mantega... cap a les receptes pendents, que fan molt bona pinta i haurà què tastar-les. Petons.

    ResponElimina
  17. Vaig tenir la sort de tastar-les i puc dir que estan molt bones!
    Un petó al Boletet, que ja li poso cara. Felicitats per la jornada piscinera.
    Nani

    ResponElimina
  18. Carai que bones aquestes galetes amb les espècies.
    Moltes felicitats pel futur nadador professional!

    petonets

    ResponElimina
  19. Moltes felicitats, bonics! Tot plegat a mi això em queda molt lluny però ser el que sents, cada etapa és molt el especial i durant els primers anys de vida dels nostres fills tot es viu amb molta intensitat, perquè al cap i a la fi tot és descobriment. Gaudiu-ho tal i com ho esteu fent, així sou una gran família, donant molta importància a les grans coses de la vida com aquestes!!!
    Petons, guapus!
    Les galetes, espectaculars!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  20. Què maco Judith, segur que va ser molt especial!
    El nostre petit té només dos mesos i mig, i ja tenim ganes de que faci aquest tipus d'activitats, jeje!
    Moltes felicitats al Boletet, per la medalla, i per les galetes que vau fer junts!
    Petons!

    ResponElimina
  21. Mare meva P3 ........... que lluny que hem queda, però bé ara começaras una altre etapa més Llarga pero amb moments molt bonics també . Jo ja les he acabat totes les etapes de estudi ....... un ja treballa i l'altre ha comemçat a fer residencia de metge de familia fa un mes ......... i sembla que era ahir quan els vaig matricular per primera vegada. Veuras que ràpid que passa.
    Moltes felicitats per la medalla aconseguida i per aquestes galetes tan bones.
    Petons

    ResponElimina
  22. Una excel·lent forma de celebrar que el vostre nen es va fent gran, ell segur que està contentíssim amb aquestes galetes, tenen una pinta tremenda!! petons

    ResponElimina
  23. fEstà fet un crac també a la cuina...Felicitats a tots 3.

    ResponElimina
  24. Vaya pinta tan deliciosa, Judith, se ven exquisitas, que ganas me has provocado de comer galletas ;))

    Qué casualidad, estos días ordenando un cajón, me he encontrado una medalla de natación de mi hijo Alvaro de cuando tenía diez años!! Hoy ya tiene 30!! Que ilusión verlos en su final de curso, asistiendo la familia y ellos tan contentos, momentos mágicos para no olvidar, disfrutalo mucho y no por pena de que crezca, eso no lo entiendo, pena sería lo contrario, sino porque cada momento de nuestros hijos tiene su encanto y verles crecer y desarrollarse con salud, la mayor felicidad.

    un besazo enorme

    ResponElimina
  25. Enhorabona al boletet per aquest final d'etapa tant fantàstic! Aquestes galetes per celebrar-ho són genials, quina bona pinta que tenen!!!

    Petonets família!!

    ResponElimina
  26. El Boletet es fa gran, quina ilusió els hi fa el canvi a l'escola dels grans!!! quines galetes tant bones!!!feliç cap de setmana

    ResponElimina
  27. Aiiiii!!! El Boletet es fa gran!! Pero que be que s'ho passara al cole dels grans amb el Llabironet... T'entenc perfectament... jo cada festival, representacio... el que sigui! M'omple d'un orgull que m'omple com res!!! Aiiii l'amor de mama ;-)
    Les galetes? Doncs perfectes per acompanyar un moment tant important i emotiu ;-) Jo en faig unes de semblants pero amb especies d'speculoos i son bonissimes!!! Aixi que m'imagino que aquestes deuen ser delicioses ;-)
    Un petonas

    ResponElimina
  28. Què millor que aquestes galetes per celebrar un gran dia!!! Enhorabona Boletet!!! Tenen una pinta extraordinària i amb les espècies i el cacau han de ser boníssimes!

    ResponElimina
  29. Fa una mica d'efecte, pensar que el nen et comença l'escola, oi? Però segur que s'hi adaptarà la mar de bé!
    Aquestes galetes són un vici, quines ganes de menjar-me'n una!!!
    Marta

    ResponElimina
  30. Que gran es fa! felicitats Boletet quina alegría amb una medalla d'or, d'aquí al cim... i amb galetes de xocolata molt millor.
    Petons

    ResponElimina
  31. Ains... Que creixen rapid! Es tan maco quan els veus que comencen a fer coses de grans! I les galetes segur que li van agradar molt mes que la medalla. Un peto!

    ResponElimina
  32. Es que el tiempo pasa!!! deliciosas estas galletas de choco
    Bss

    ResponElimina
  33. Que orgullo Neni!! Y que grande debes tener el alma de alegría por tu peque, mucha buena vibra para esa nueva etapa que esta por venir, y yo me llevo estas galletas en la mira...deliciosas.

    Un abrazo enorme preciosa!

    ResponElimina
  34. Visca el meu Phelps preferit que es fa mooooooolt gran.;)
    Perdona, no deies que no t'agradava fer galetes? juas,juas,juas.
    Molts petonets.

    ResponElimina