Aquest mes, a Memòries d'una cuinera us hem proposat fer Minestra un plat on la protagonista és la verdura. No hi ha una recepta concreta, sinó que la idea d'aquest plat és aprofitar la verdura que hi ha a casa. Els que em coneixeu sabeu de sobres que m'encanta improvisar a la cuina i, sobretot, aprofitar tot allò que hi ha la nevera. Mai m'ha agradat llençar menjar, però us asseguro que ara menys, per això aquest plat és ideal.
La meva aportació a Memòries és en format sopa. Tot Catalunya s'ha llevat amb la il·lusió de veure neu. A Barcelona al barri de Sant Antoni no ha arribat, però això no vol dir que no faci fred, Així doncs, aquesta minestra ha servit per carregar les piles al Bolet, fins i tot el Monstre culinari, que no es gran fan de les sopes, ha donat el seu vist i plau.
Espero que us agradi i us animeu a fer-la. Moltíssimes gràcies a tots els que ens esteu fent arribar les vostres propostes i els que les esteu preparant! Esperem poder fer un bon recull. I vosaltres, us animeu? Ja sabeu que no fa falta tenir bloc per participar-hi. Bon cap de setmana.
Ingredients per a 4 persones:
2,5 l d'aigua
4 pastanagues
1 patata gran
1 carxofa
200 g de pèsols
250 g de mongeta verda
150 g de fideus nº 2
1 pit de pollastre
50 g d'encenalls de pernil ibèric
Sal
Preparació:
Pelem, rentem i tallem les pastanagues, la patata, la carxofa, la mongeta verda a trossets petits i ho posem a una cassola amb aigua juntament amb els pèsols, el pit de pollastre tallat a daus i els encenalls de pernil. Tirem una mica de sal i ho deixem bullir durant 40 minuts a foc mig. Un cop transcorregut aquest temps afegim els fideus i ho deixem durant 15 minuts més. Si voleu obtenir un caldo més lleuger us aconsello que us el mengeu sense deixar-lo reposar. Si pel contrari us agrada més espès, deixeu-ho reposar durant un mínim d'una hora, veureu que la textura és més espesa.
Ummm, no podia haver millor proposta per un dia tant fred com el d'avui. M'encanta la minestra i la presentació i combinació que li heu fet vosaltres. Aquestes minicocottes son genials. Un petó!!!
ResponEliminaEste plato de menestra viene pero que muy bien en el día de hoy, ún tengo el frío en el cuerpo. Preciosa foto y presentación.
ResponEliminaPetons.
Que bo i que bé ha de quedar el cos després d'aquests dies tant freds!
ResponEliminaPues a mi me fascina, no sé si este reto lo alcance a preparar, mañana aún me resta un cumpleaños y la semana viene cargadita visitas por casa, pero mientras disfruto de esta delicia que nos dejas, me encanta, además porque aprovechas lo que hay en la nevera y eso siempre se agradece!
ResponEliminaUn beso grande.
que bueno y con este frio de hoy apetece mas una sopa de minestra y con pollo bien calentita.
ResponEliminapeto
Te molt bona pinta!!:)
ResponEliminabesos
mmm... un plat calentó ideal pels dies de fred intens com avui.
ResponEliminaBoníssim, sa i ben complet.
oohh quina cassoleta més maca per acompanyar aquest plat!! genial amb pollastre!! un plat complet perfecte i ben sa!! petoons
ResponEliminaNo és que sigui el meu plat preferit però per la vista ja m'entra molt més, es veu espectacular
ResponEliminaBona proposta...jo encara penso...i no me'n surto..jejeje, però la teva m'agrada.
ResponEliminaPor aquí tampoco ha nevado pero tela en frio que hace, tenemos estalactitas en la valla de casa brrrr Un buen día para quedarse en casa para preparar platos así de calentitos y vitaminados :)
ResponEliminaFeliz domingo!!!
Un plat ideal per acompanyar aquest dies de fred que ens fa. Aqui tampoc ha arribat la neu .
ResponEliminaPetons
Uis, a mi un platet així per sopar m'entra de maravella! I si a sobre me'l portes en aquesta cocotte tan mona ni t'ho explico! jejeje Boníssima!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina bona pinta que ha quedat! I amb pollastre un plat complert. Petons
ResponEliminaçdoncs a mi la sopa em torna absolutament boja, així que et dono un 10!! per cert,,,,VULL LA CAÇOLETA!!! :)
ResponEliminaUma sopa perfeita para nos aquecer a alma e encher a barriguinha.
ResponEliminaGostei muito.
bjs
Una proposta perfecta per aquests dies de fred i neu, ara mateix una bona cullera i apa, a dinar :o)
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Aquí a matadepera ens hem llevat amb mooolts neu...el jan ha fet un ninot i tot!!! :) a mi m'encanten les sopes...sóc molt de cullera jo (el Riqui gens...com l'yves! jajaja)...així que a mi guarda'm un platet ben calentó! fantàstica proposta!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ideal pel fred! Et deixa el cos com nou! Felicitats!
ResponEliminaBé doncs, si el monstre culinari diu que esta bona, senyal que deu ser mooolt bona!
ResponEliminaAquest dies van genial i entren molt bé les sopetes!!
ptns!!
Bé molt de gust la sopeta ara amb el fred i aquesta és ben bona i saludable!!
ResponEliminaPot ser em toca ja a mi venir a dinar no? ::)))) Petons
ResponEliminaVerdura i proteïna alhora...per escalfarnos i nutrir-nos avui que fa fred..Jo de vegades també la faig.
ResponEliminaTu la vas menjar per a sopar, nosaltres per a dinar. Una proposta molt bona per a fer neteja del calaix de les verdures (és el que jo vaig fer).
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Ideal para estis frios!....y la foto me gusto....no es facil sacar foto de sopas..... Abrazotes, Marcela
ResponEliminaA mi em va bé sempre una sopeta així, bona i complerta, bé a l'agost potser no...
ResponEliminaMolts petonets sister.
Quin plat més reconfortant!! que bo!! a veure si aquesta tarda tinc temps de fer la meva versió!
ResponEliminapetonets
Me gusta. Muy apetecible para los días de frío. Además, de esta forma a los niños les cuesta menos comerse la verdura con el caldito. Un besazo.
ResponEliminaMe chiflan estas sopas y soy muy sopera. Por las noches, es lo más que me gusta. Calentita y agradable.
ResponEliminaBesitosssssss