Els que seguiu aquest bloc ja us haureu adonat que al Bolet hi ha un addicte als pastissos de formatge, el Monstre culinari. Fa uns dies que va ser el seu aniversari i estava clar de què havia de ser el pastís, però aquest cop volia que fos diferent, havia de ser, segons petició de l'homenejat, un pastís fresc amb el sobre de melmelada "com els que hi ha als restaurants".
Al bloc hi ha moltes receptes de pastís on l'ingredient principal és el formatge, però aquests acostumàvem a ser cuinats al forn. Fa temps que vinc experimentant amb la gelatina i ja no li tinc por! Així que era una bona excusa per fer un pastís fresc que complís totes les expectatives de l'Yves.
Aquest cop -per variar-, no he seguit cap recepta, però el que sí he fet és seguir els consells de la marca de gelatina on aconsella que per cada 250 ml de líquid calent s'utilitzin 3 o 4 làmines de gelatina. Tot i això us haig de confessar que la recepta que avui publico és la versió millorada del pastís que li vaig fer al Monstre el dia del seu aniversari. No em va acabar de convèncer la primera textura de la crema de formatge i, aquest cop, he afegit una làmina més de gelatina i he millorat la cobertura de melmelada. El resultat el podeu veure a la foto. L'Yves va quedar encantat i ens va dir al Boletet i a mi que " és el millor pastís de formatge que he menjat mai". Si vosaltres voleu saber si ho es o no, és molt fàcil, només l'heu de preparar! Espero els vostres comentaris si us animeu.
Ingredients :
500 ml llet
400 g de formatge tipus Philadelphia
250 g de formatge mascarpone
175 g de sucre
El suc d'una llima
200 g de galetes tipus Digestive
100 g de mantega
10 làmines de gelatina
200 g de melmelada de gerds
50 ml d'aigua mineral
Gerds
Preparació:
Triturem les galetes, amb l'ajuda d'un robot, fins que quedi ben fi i barregem amb la mantega desfeta -1 minut al microones o al bany Maria-. Un cop tinguem una barreja homogènia fem la base del pastís col·locant la pasta en un motllo i assegurant-nos que quedi ben premsada, i la deixem refredar durant una hora a la nevera.
En un bol posem la llet, els formatges, el sucre i el suc de la llima i ho triturem amb l'ajuda d'un robot fins obtenir una barreja homogènia i sense grumolls. Posem la barreja en una cassola i ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim 6 làmines de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim la crema de formatge al motllo on hem preparat la base i deixem que qualli durant un mínim de 5 hores.
En una cassola afegim la melmelada, l'aigua mineral i quan arrenqui el bull, ho deixem 5 minuts i retirem del foc. Afegim 3 làmines de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, i remenem fins que es dissolgui. Un cop tinguem el xarop afegim al motlle on prèviament hem posat la base de galetes i la crema de formatge i ho deixem refredar durant un mínim de dues hores.
Acabem decorant el pastís amb uns gerds frescos i unes rodanxes de llima.
¡Qué pinta Judith!, no me extraña que quedara encantado pues se ve delicioso, probaremos.
ResponEliminabesitos guapa
Quin pastís més lluent!!! T'ha quedat preciós!!! Un homenatge de luxe! Petonets!
ResponEliminaAixí fresquets són una delicia, i amb el teu toc personal... me'n poses dos trossos? ;)
ResponEliminaPetonets crack!
Sandra
Nosaltres també sóm adictes al pastís de formatge, aquest també t'ha quedat de meravella. També n'he fet sense forn però em continuen agradant mé els cuits al forn. Moltes felicitats retrassades
ResponEliminaHo reafirmo, és el millor pastís de formatge "de restaurant" que he menjat mai.
ResponEliminaA menjarrrrrrrrrrr
m'encanta!! t'ha quedat amb una pinta molt molt apetitosa!! si pogués atravesar la pantalla....petons
ResponEliminaUn postre espectacular y no parece muy complicado, me lo apunto. Besos.
ResponEliminaQuina delicadesa de pastís, ha de ser deliciós. El toc de llima per a decorar m'hi ha agradat molt! fa una bona combinació de colors!! Petons
ResponEliminaImpresionante! Bueno, es que a mi todos los pasteles de queso me encanta. Y este en especial tiene un aspecto increible, es una pena no poderlo probar.
ResponEliminaBesos
Amb aquest pastís tan sols podia quedar molt satisfet, oi?
ResponEliminaEl secret està en trobar el punt de gelatina i el teu es veu perfecte, me l'apunto, el pastís de formatge és la recepta que vaig fent cada vegada amb una recepta nova buscant LA recepta :o)
Petonets,
Palmira
Hola guapa tu
ResponEliminaSenzillament preciòs i segur que de super hummm
mil petonets Susanna
Ohhh t'ha quedat preciós, molt fotogènic!!! De gust segur que també ha d'estar boníssim encara que jo sóc més fan dels fets al forn, son la perdició els he de mantenir ben lluny jejjeje.
ResponEliminaPetonets!!
Els pastissos de formatge són els meus preferits, ja siguin cuinats al forn o d'aquest tipus. A més t'ha quedat tan bonic!!!
ResponEliminaNo em sorpén gens que li semblçes el pastís de formatge més bo del mon ;)
Petonets
Ai per favor, quina bona pinta!!!!!!!!!!!!!! El vull tastar, el repetiràs, oi?????????
ResponEliminaMolts petonets.
Se ve maravillosa, exquisita.. y eso que no me gustan!!
ResponEliminaBs
Que bo.... venen ganes de menjar-lo i sembla tan refrescant....!! Ara m'has fet venir mono de pastís de formatge com els dels restaurants! caxisdena...
ResponElimina;)
Ficou lindo eu adoro framboesas ,dificil será comer apenas uma fatia.
ResponEliminabjs
It is truly а gгeat аnd helpful ρіece
ResponEliminaof information. Ӏ am glad that yоu simply shaгed this useful info with us.
Please stay us informed like thіs. Thanks for
shаring.
Ϻy ωeblog :: crie seu site
Hеllo Dear, are you trulу visiting this sіtе
ResponEliminadailу, if so аfter that you will without doubt obtaіn good knowleԁge.
Feеl free to surf to my page :: Webseite erstellen WEBPAGE ERSTELLEN
Excellent post! We ωill bе linking tо
ResponEliminathis greаt post οn our sіte.
Keep up the great writing.
Alsо visit my site - Creare Siti Web CREARE SITO fare un sito
What's up to all, the contents existing at this web site are really awesome for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.
ResponEliminamy homepage: website maken
I lіke іt whenеver pеοple get tοgether and ѕhare thoughts.
ResponEliminaGreat blog, stiсk wіth it!
My wеb pаge ... Www.Caminoalislam.com
Un pastís bonissim. Petons!
ResponEliminaAna
Buah!!!Es para caerse de espaldas. Me encanta este tipo de tarta, es tan colorida y rica. Y esas limas en la decoración...qué toque!!!
ResponEliminaGracias por comparirla guapa!!!
Besos!
Jo també soc molt fan d´aquest pastissos, i com els casolans crec que no n´hi han, he intentar probar a restaurants i molts no valen un pito! que dic jo. Molt bona pinta aquest, ja no en queda no? Muaks
ResponEliminaM'agrada el pastis de formatge, el que millor record és un que per damunt la gelatina de gerds duia trossets molts fins de formatge de cabra, Mmmm! que bo que era i aquest té tota la pinta d'esser molt bo.
ResponEliminaPetons
Ohh Judith quina maravella, m'encanta jo acostumo a fer pastíssos de formatge amb gelatina per lo fàcil i ràpids que só de preparar, però aquest m'ha cautivat!!
ResponEliminaEls pastissos de formatge i els poma son els meus preferits...bé i els de xoco! jajaja!!
ResponEliminaQuina pintaaaaaaaaaaa!! I si l'Yves diu que és el millor...s'haurà de probar!!!
Petunets,
Eva.
Por la foto tiene una pinta perfecta, y según los ingredientes tiene que estar buenísima. Un besito y felicidades al Monstruo Culinario
ResponEliminaJudith, pensaba que te habías ido de vacaciones, jeje
ResponEliminaEs un pastel que creo que gusta a casi todos, y es verdad que muchos que pruebas por ahí, dejan mucho que desear..
Bss
Una gran proposta...Aquest tipus de pastissos passen divínament. Felicitats!
ResponEliminaM'acabes de treure un maldecap! haig de preparar alguna cosa per que el meu home s'emporti a l'oficina pel seu aniversari i volia fer un pastís de formatge amb fruita però no trobava re que em fes el pes. Apa doncs, adjudicat! Moltes gracies! XD
ResponEliminaGuapiiiiiiiiiissiiiima!!!!feia temps que no et veia....no tinc temps per res! Vaja quin pastís!!!no es pot queixar eh!!!Moltes felicitats al monstre culinari!!!petonets!!
ResponEliminaEn la gelatina suele venir la proporción a usar, algunos usamos agar agar para lo mismo y nunca vienen las proporciones, asique eso de tener que repetir para conseguir el resultado mejor me suena, pero claro si tú o yo siguiéramos alguna receta seguro que no nos pasaba esto jajaja Bueno que me enrollo ¡que tiene una pintaza de muerte!!!! a mi también me gustan esos pasteles de queso con cobertura tan rica ¡lo probaremos!!!
ResponEliminaAndo loca con lo de la menestra, que se acaba el mes y no la tengo!!!!
Hola guapa!! quina pinta que té aquest pastís, i m'encanta com t'ha quedat!!! Saps que jo també sóc molt fan dels pastissos de formatge?? a més queden molt bonics! Aquest teu, sense necessitat de forn, veig que és ideal per quan s'acosti la primavera (no puc esperar a l'estiu!! ;)).
ResponEliminaPetoneeets!
Extraordinari!!! com deveu haver gaudit. M'encanta que hagis perdut la por a la gelatina. JO també en tenia i mira ara...je,je
ResponEliminamuy bueno este tipo de pasteles y esta combinación que has elegido es irresistible¡¡
ResponEliminapeto
A mi me parecen de las mejoras tartas, claro que siendo queso-adicta es natural en mi que esta tarta me sea irresistible!! Además es hermosa :D
ResponEliminaUn besote grande!!
La gelatina és ben fàcil de fer servir, i té moltes aplicacions!
ResponEliminaM'encanten aquests pastissos de formatge quallats en fred ;)
¡Felicidades al cumpleañero y a la cocinera!. Qué buena pinta tiene esta tarta. Petons.
ResponEliminawww.cocinaamiga.com
quina versió més espectacular de pastís de formatge!! m'agrada que ho hagis fet amb gelatina perquè jo no ho he provat mai, ara ja no tinc excusa!
ResponEliminaahh i no m'estranya que Yves quedés encantat...
petonets
Bueno, bueno, bueno, que pintaza tiene esa tarta, Judith, la acabo de pinear porque me parece tan bonitaaa, tan fresca, tan colorida que me ha enamorado y supongo que de sabor, está deliciosa. Soy como tu Ives, me rechiflan todas las tartas de queso. Muchas felicidades para él y para ti por ser tan estupenda cocinera.
ResponEliminaun besazo
Aquí tens una altra adicta als pastissos de fotmatge ;-) M'encanta la variant amb cobertura de fruita (i amb gelatina és molt fàcil de fer)
ResponEliminaSenzill i deliciós, nyam.
Me encantan estas tartas de queso y mermeladas sin horno. Yo todavía no la he preparado por eso me llevo la receta. Gracias guapaaa!!!
ResponEliminaBesos!!
Quin luxe de pastís!
ResponEliminaNani
Nena, quina meravella de pastís, jo el faig amb maduixes normalment, però amb gerds segur que està ben bó...
ResponEliminaUn petonet
Clasico y delicioso!
ResponEliminaAy Judith mataría por ese pastel, me ha parecido tremendo!! me encanta como te ha quedado de bien hechita la cobertura.
ResponEliminabesos
ES SENZILLAMENT ESPECTACULAR, UNA MERAVELLA.GRÀCIES PER PUBLICAR-HO
ResponEliminaUauuuuuuuuuuuuuuuuuu quina pinta més bona que té aquest pastis.
ResponEliminaPetons guapetona
Mare meva... es d'agafar una cullera i començar a menjar i no parar... quina pinta!! Un peto i bon cap de setmana
ResponEliminaQuin pastís més bo, la recepta és estupenda! De 10!
ResponEliminapetons
Impressionant! t'ha quedat perfecte!!! Aquests pastissos frescos m'encanten.
ResponElimina
ResponEliminaJudith; A veure si m'en surto... he fet el pastís de formatge amb Philadelfia i queda molt i molt cremós, també he de dir que l'he fet unes 20 o 25 vegades i sempre a gust de poc... el que jo faig porte un kilo de formatge Philadelfia¡¡ aixó si és un expectacle assegurat... quant compro el mascarpone em pasa que obro la tarrina i començo amb una culleredeta amb sucre a posar-la a dins i un altre i un altre, fins acabar dita tarrina... a veure potser amb aquest pastís amb els dos formatges, si m'en surto sense acabar-me la terrina¡¡
Salutacions Judith¡¡ :-D :-D
Mai hauria dit que hi havia un addicte al pastís de formatge!!! ;PPP
ResponEliminaSón tan bons, al meu pare també li encanten...ja saps que al soci li va més la xocolata!! Hauria de fer un mix de pastís de formatge amb xocolata i així els tendria a tots contents!!
Ai, que me'n vaig del tema. El teu té una pinta fantàsticaaaa...quina sort que tenen al Bolet amb tu!! ;PP
Petons guapa!!
Buf... el pastís de formatge m'encanta!!! i mès si porta mascarpone...els de philadelphia sol, em sembla una mica massa àcid...així que aquest segur que està cremòs i boníssim... per no senyalar lo marevellosa que deu ser la capa de gelatina de gerds... felicitats judith!
ResponEliminaI hаve been broωsing on-line greater than threе hours these
ResponEliminadаys, but I by no means diѕcoverеd any fаscinating article like yоurs.
It iѕ lovely wогth ѕufficient for me.
In my opinion, if all webѕite oωneгs and blοggers mаde exсellent content as
you ԁid, the internet ωіll
likеly bе a lоt more helρful than еveг before.
Hаve a loοk at mу web blog: como criar site
Аn outѕtanding shaгe! I've just forwarded this onto a coworker who was doing a little research on this. And he in fact ordered me lunch simply because I stumbled upon it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this matter here on your website.
ResponEliminaLook at my web-site - how to build a website with html
Woаh! Ӏ'm really loving the template/theme of this website. It's simple, yet еffective.
ResponEliminaΑ lot of times it's difficult to get that "perfect balance" between user friendliness and visual appearance. I must say that you've done a excellеnt job with this.
Additiоnally, thе blog lοads veгy quicκ for
me οn Safari. Eхcellеnt Blog!
my webpage - making a website for income money