Aquest mes, a Memòries d'una cuinera, us proposem fer macedònia, una recepta que sens dubte tots hem menjat alguna vegada. Recordo que fa molts anys, quan anàvem a dinar fora, a l'hora de les postres no hi havia tanta varietat per escollir; això sí, les opcions crec que tots érem capaços de recordar-les anéssim on anéssim: profiteroles, flam, crema, gelat i macedònia. Normalment la macedònia la feien amb fruita en conserva, pinya, préssec, cireres i poca varietat més.
A casa, la nostra mare no li agradava la fruita, en realitat el que no li agradava era pelar-la, així que o trobava un voluntari que l'ajudés o preparava una bona macedònia. A més de ser unes postres ben lleugeres, podem aprofitar per emprar aquelles peces de fruites que estan un xic tocades o lletges.
Al Bolet mai ens fa mandra pelar la fruita i ens agrada moltíssim menjar-ne. Aquest dissabte ens esperava un dia molt intens, El Boletet i l'Yves havien d'anar a la festa d'aniversari de l'Adaia i jo m'havia de carregar d'energia perquè tenia comiat de soltera de la Jessi. L'Adaia i la Jessi tenen en comú una cosa, i és que les dues són com germanes petites per a l'Yves i per a mi. Ens coneixem des de què amb prou feines caminàvem, així que ja són molts anys compartint coses. Així doncs, aquesta copa de macedònia us asseguro que ens ha servit per començar el cap de setmana amb moltíssimes forces per gaudir de dues celebracions molt especials!
Recordeu que teniu de temps fins el proper dia 28 per presentar les vostres propostes de macedònia per Memòries d'una cuinera, aquest cop us ho hem posat ben fàcil, veritat?
Ingredients per a 4 perones:
1 mango
1 poma
1 kiwi
1 pera
1 préssec
1 llima
50 g de crocant d'ametlla
Mel
1 iogurt grec
50 ml de llet
Preparació:
Agafem el mango, el kiwi, la pera, la poma i el préssec, els pelem i tallem a daus petits i ho reservem. A un bol afegim el iogurt, la llet i una cullerada de mel, ho remenem i ho deixem reposar a la nevera durant 30 minuts. Per servir repartim els daus de fruita en uns gots, afegim la crema de iogurt i tirem una mica de mel i un grapat de crocant.
Humm que bona aquesta macedonia ....a mi m'encanta i com dius serveis per aprofitar la fruita. A veure si hem dona temps de preparar-ne una.
ResponEliminaPetons
macedònia barrejada amb iogurt una bona combinació!!
ResponEliminapetonets
Hola Juju, deliciosa proposta, a apresentação está linda!
ResponEliminaBesitos guapa.
Me gustan estos postres,la fruta con el yogur caza a la perfección y encuentro que son postres perfectos,ideales de sanos y molones,a que sí?
ResponEliminaUn saludo
Una recepta refrescant i lleugera, Judith! a mi tampoc no em fa mandra pelar la fruita, tot i que reconec que com més m'agrada és amb pell! Ben rentada,això sí. Petons
ResponEliminaFRUTA E IOGURTE FICA UMA MARAVILHA,AS FRUTAS QUE USAS-TE AGRADAM-ME,FICOU UMA SOBREMESA LINDA.
ResponEliminaBOA SEMANA
BJ
A mi m'agrada molt la macedonia! I sobretot la que us presentaré d'aquí poquet, que encara la tinc que fer! La teva sembla tan irresistible.... m'agrada el toc de iogurt! Petons
ResponEliminaBoníssima, i deal per agafar amb energia i vitamines el cap de setmana intens que us esperava!
ResponEliminapetonets
Boníssim!!
ResponEliminaEspera que agafo cullera i...jijiji
Ummmmm, no hi ha res tant senzill i tant bo i sa com una macedònia. I per suposat em quedaria amb la vostra que sempre té el toc que la fa diferent. Petonets.
ResponEliminaTiene que estar buenisimo! Me encanta la macedonia asi que la probare!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Esta vez participo, que tengo una idea...
ResponEliminaFresca, cruixent, i sana...que mes es pot demanar!!!!
ResponEliminaUnes postres ideals com acabament d'un bon mejar. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
el matrimonio frutas+yogurs casan divinamente y me encanta,y esta macedonia asi es muy buena y sana
ResponEliminapeto
hola guapiiisima!!!!aquesta tarda em posso jo amb la meva!!!!!=)...La teva proposta molt bona i fresqueta!!besitos!
ResponEliminaQue rico!.....no sabes como me gusta....sobre todo para el desayuno....delicioso!......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaÉs genial per acabar un àpat lleuger, la fruita i el crocant conjuguen molt bé, a mes es pot aprofitar les fruites més madures. Petons!
ResponEliminaMe encanta la fruta con yogurt natural y si le añades ese puntito crocante ya me emociono!!! Tu sigue llenandoles el panel (a los Foodg...) con tus recetas que los tienes que dejar siempre con la boca abierta :)
ResponEliminaBesitos!!!!
¡Qué cosa tan ricaaa!, me ha encantado, es justo lo que me comería ahora mismo. fruta fresca, yogur y ese cris-cris del crocante, ¡una pasada!. A mi lo único es que me da un poco pereza pelar la fruta... ¡Esto hay que hacerlooo!. Petons guapetona.
ResponEliminaBoníssima Judith, a mi la fruita m'encanta, soc incapaç de passar un dia sense menjar al menys una peça. A casa la macedònia la menjem amb suc de taronja i fruita de temporada, tot remanaet i mmmmm :)
ResponEliminaPetons
Mmmmmmmmmmmmmmmm! Que bona!
ResponEliminaLa macedònia ha estat sempre postre de festa!!!!
ResponEliminaQuin toc el del crocanti!!!!
Petons,
Olga
Mmmm, riquíssima! De maduixes en iogurt n'he menjat moltes vegades però macedònia no! Ho provaré!
ResponEliminaM'agrada la foto, m'agraden els gots, m'agrada la composició de fruites...m'agrada tot...prenc nota pq ho fare segur...i amb el crocant i tot.
ResponEliminaPetonets bonica.
Pues a mi si que me da pereza, jejejPero todo es ponerse. Me encanta esta presentacion. Bss
ResponEliminaveig que has estat enfeinada mentre jo he estat de vacances! m'alegro que el tema des bolquers hagi anat bé, deu ser una feinada! Mentrestant,em quedo una estona disfrutant d'aquestes receptes. Petons!
ResponEliminaBO, refrescant, sa....i amb un toc de crocant irresistible!! m'encanta la teva proposta! petons
ResponEliminaUna macedònia ideal per començar el dia! Per cert, com va anar la super despedida? ;)
ResponEliminaPetonets carinyo
Sandra
para mí es hiper veraniega, nunca la hice en invierno. voy a ver si me sumo :)
ResponEliminaMolt bona aquesta macedònia amb el toc del iogurt!! A veure si em poso a preparar la meva... aquest mes vaig tard! Petonets
ResponEliminaUn postre molt estiuenc i molt bó!
ResponEliminaTambé una bona forma per fer menjar fruita als nens!
Ptns!
Sens dubte una manera ideal per a donar la fruta als nens.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Jo ho he heredat, a mi si me la donen tallada m'agrada més però a casa la talladora oficila sóc jo,ja,ja,ja
ResponEliminaM'encanta la fruita barrejada amb iogurt!
Molts petonets.
Una combinació clàssica deliciosa!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem també un plat lleuger, fresc i molt senzill, una truita d'escalivada. Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/truita-descalivada
Ai mare! no deixo de meravellar-me en totes i cadescuna de les receptes que ens presentes!
ResponEliminaQuè bona Judith! M'encanta amb iogurt! Ja veuràs que tinc una proposta semblant, però tropicalera! Petonets guapa.
ResponEliminaAixò ho faig molt sovint a casa i també amb iogur grec, que és una imitació (sense tants remordiments) de la nata ;-)
ResponEliminaRefrescant i boníssim!
Neni, este mes no creo llegar (pensé que si) pero me sorprendieron con un viaje hace días adelantado por mi cumple y estos días voy y vengo...pero igual la pondré en el blog. Por lo pronto me quedo con esta tuya que con yogurt para mi es irresistible!!
ResponEliminaUn abrazo enormeeeeee y disfruta mucho ;)
Una proposta deliciosa!!!! I gairebé hem coincidit e la recepta!!!
ResponEliminaPetons
Quina presentació tan bonica! Sembla boníssima. Amb fruita fresca, fantàstica!
ResponEliminaMarta
La meva mare ens feia la clàssica amb suc de taronja, ja que al posar-hi maduixes casava divínament...però des que he descobert la combinació amb iogurt el suc a passat a millor vida...M´agrada el toc de crocant que li has donat.
ResponEliminaA mi tampoc m’agrada pelar la fruita!!!!!!!! Lo estrany es que si haig de pelar fruita per mi sola no ho faig, com a molt un plàtan o una mandarina... i després de molts anys encara no em menjo una taronja si no me la donen pelada, en canvi si es tracta de fer una macedònia o qualsevol postra que porti fruita per tota la família o més no tinc cap problema!!!! Hi ha vegades que ni jo m’entenc!!!!!!!!
ResponEliminaAmb tot això el que jo volia dir es que aquesta macedònia si que la prepararé!!!!!!!
Salutacions, Anja de blogandcook.
Ohhh Judith boníssima i molt refrescant que amb els calors que estem patint només ens venen bé coses freques. Tinc un meló a la nevera miraré si prepraro alguna cosa per poder presentar-la crec que encara i sóc a temps!!
ResponEliminaBon estiu!!
Qué rico! Nunca había visto una macedonia con yogur, la pruebo! Besos
ResponEliminaBuenísima preparación. La verdad es que a mí me cuesta menos tomar la macedonia con yogur. Tiene buenísima pinta. BeZitos.
ResponEliminaMe he desconectado tanto, tanto , tanto este verano que me he perdido muchas cosas buenas .
ResponEliminaMe encanta esta macedonia la voy a preparar porque ahora me encantan los postres así en vasos o en copas.
Muchas felicidades a tu pequeñin aunque sea un poco tarde.
Besos:)