>

dilluns, 5 de maig del 2014

Pastís de cervesa negra i crema de formatge

Aquest cap de setmana ha estat molt intens. Tot i tenir el dijous dia 1 festa, el divendres vaig treballar mentre el Boletet i l'Yves estaven de vacances. El dissabte, però vam tenir un dia ple d'activitats. Va ser l'aniversari d'un bon amic, el Francesc, i ens va convidar a tota la colla a una casa molt maca que els seus pares han rehabilitat a prop de Vilafranca per fer un dinar. Vam arribar sobre la una del migdia i, fins les 8, no vam tornar a Barcelona. Els nens s'ho van passar d'allò més bé, i els grans ni us ho explico, feia molt de temps que no estàvem tots els amics junts i vam aprofitar per posar-nos al dia. 

El Francesc és un fidel seguidor d'aquest bloc i, molt sovint, m'explica que fa receptes d'El món de juju i està molt orgullós dels resultats. De fet, l'última recepta que ha fet ha estat el pastís fresc de formatge i gerds. I tant la seva xicota, la Maria, com ell em van dir que van triomfar! Per això quan ens va convidar li vaig preguntar si volia que li fes un pastís. Ell, que és tot un senyor, em va dir que si no era massa feina que estaria encantat. 

Vaig estar molt de temps pensant quina recepta podia fer, el divendres ho vaig tenir clar. Un cop vaig plegar de treballar, el Boletet, l'Yves i jo vam anar a berenar a un local que ens agrada molt al nostre barri, es diu Tarannà i està al c/ Viladomat cantonada c/ Parlament. En aquest lloc sempre tenen pastissos casolans molt bons, i vam decidir tastar el de Guiness. Ens va agradar tant que quan vam sortir li vaig dir als meus nois: "ja sé quin pastís farem! El de cervesa negra". Així ho vam fer. El Boletet i jo ens vam posar a cuinar i en un tres i no-res ja teníem preparat el pastís pel nostre amic! Vam seguir la recepta de la Nigela Lawson, us haig de dir que és un encert. El resultat ja el podeu veure a la foto. Quan el vam tastar no hi va haver ningú a qui no li agradés, de fet tots em van demanar la recepta, així que aquí està! Us recomano fer-lo a tots aquells que no l'hagueu tastat mai. És un pastís molt esponjós amb aroma a cervesa i xocolata que combinen perfectament! 

A part d'aquest pastís, també vam fer un munt de galetes de Lacasitos pels més petits, encara que us haig de confessar que els grans també les van voler tastar, i van ser ideals per fer la sobretaula. Mentre els homes parlaven de la seva participació a les properes 24 hores de futbol de Sant Just, les noies estàvem xerrant de fer un taller de cuina… 


Ingredients base:

250 ml de cervesa negra
250 g de mantega
75 g cacau en pols
400 g de sucre
140 ml de nata líquida per muntar
250 g de farina
1 sobre de llevat tipus Royal
2 ous

Ingredients crema:

360 ml de nata per muntar
250 g de formatge cremós
150 g de sucre glacé


Preparació:

En una cassola, posem la cervesa i la mantega i anem remenant fins que es desfaci, en aquell moment apaguem el foc i la reservem. En un bol afegim el sucre, el llevat, el cacau i la farina i ho remenem fins obtenir una barreja homogènia. En un altre bol afegim els ous i la nata líquida i ho remenem amb l'ajuda d'unes barnilles manuals. A continuació afegim la mantega fossa i la cervesa i ho remenem. Per últim, afegim aquesta barreja al bol de la farina i ho remenem amb força fins integrar-ho tot. Com podreu veure quedarà una massa molt líquida, no patiu és normal. Afegim la massa en un motlle prèviament untat amb oli i ho coem durant 50 minuts al forn preescalfat a 180º. Mentrestant preparem la crema de formatge. Muntem la nata -assegureu-vos que estigui ben freda-, a continuació afegim el formatge cremós i el sucre i barregem a poc a poc fins obtenir una mescla homogènia. Un cop el pastís està fred, el decorem amb la crema de formatge. Us recomano posar el pastís a la nevera i un cop el voleu consumir el traieu uns 10 minuts abans.



22 comentaris:

  1. Gosto de usar cerveja preta em bolos ou em pão
    Esse bolo ficou lindo
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  2. No m'estranya que triomfés el pastís Judith, perquè és espectacular de bo! Jo des de que el vaig fer per primer cop, no sabria dir-te quants cops l'he repetit, perquè no falla mai, sempre agrada!

    I aquest teu es veu de vici, amb ganes de tastar-ho!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Tinc MOLTES ganes de fer i tastar aquest pastís... té un aspecte molt llaminer! T'ha quedat fantàstic!
    Marta

    ResponElimina
  4. Hola guapi!
    No me extraña que fuera un éxito, la pinta es bárbara, dan ganas de pasar el dedo por la parte blanca!,!
    Besos

    ResponElimina

  5. Judith; Jo el vaig fer també, però amb xocolata, el resultat es molt bo, e interessant.
    Salutacions Judith¡¡ :O)
    http://menjadebacalla.blogspot.com/2014/02/pastis-de-xocolata-i-cervesa-negra_8.html

    ResponElimina
  6. Es que es uno de los gusta a casi todo el mundo...Delicioso!!
    Bss

    ResponElimina
  7. La combinació pastís de cervesa negra i crema de formatge entusiasma a ma mare desde que la va descobrir...li hauré de preparar aquesta versió teva que sembla irresistible! Petons!

    ResponElimina
  8. Molt original amb cervesa negra .Te´molt bona pinta !!
    Petons

    ResponElimina
  9. Tot un clàssic que no falla mai.
    No m'estranya que tingués tan èxit al dinar, et va quedar perfecte!

    ResponElimina
  10. Una combinacion fantastica la de este pastel,te ha quedado rico,rico¡¡
    peto

    ResponElimina
  11. Sempre m'ha fet por preparar aquest pastís perquè a casa no som de cervesa i crec que notarien el seu gust.
    Veig que us ho vau passar molt bé! Es clar que si sempre contemples els amics amb aquestes delícies, no pararan de demanar-te les postres!!!
    Petons

    ResponElimina
  12. Oh nena!!! t'ha quedat diví!! jo crec que és el pastís que més faig en sopars. M'encanta nena.

    Molts petonets

    ResponElimina
  13. Hola flor!!! doncs mira no l´he tastat ni he det mai, però ja m´han dit que es molt bo. No em quedaré amb la ganes, acabo de fer un que no diria de menjar-lo mai i ens ha encantat així que aquest tindrà la seva oportunitat. Petonas family

    ResponElimina
  14. No l'he fet mai!!! Pero veient aquesta foto.... no trigare massa!!! jajajaja
    Un petonas Bolets!!! ^_^

    ResponElimina
  15. Mañana toca cena con buenos y viejos amigos, así que mira, me gusta, por sencillo, por rico y porque lo has hecho tú!! ;)

    Un abrazo enorme mi neni, vibra y disfruta!

    ResponElimina
  16. Nena, es que qualsevol diu que no a aquest pastís!! Ei, que si feu un taller de cuina jo m'hi apunto!!! Petons!

    ResponElimina
  17. Es el de Nigella Lawson? Bueno no, ya sé que es el tuyo, ja, ja, pero la receta es la de ella o es uno similar...Sea como sea, tengo en pendientes hacer este pastel de cerveza negra... Te quedó perfecto!
    Besotes y buen finde!

    ResponElimina
  18. Pintaza! Yo también tego pendiente hacerlo y mças viendo tu resultado!

    ResponElimina
  19. Els de Lacasitos et faran clienta d'honor!:D
    Segur que de pastís també en van voler els petits, un segur...
    Petons.

    ResponElimina
  20. Un pastís boníssim!! I amb molt bona presentació!! Petonets!

    ResponElimina
  21. Aviat provaré de fer-lo ,te molt bona pinta

    ResponElimina