>

dimarts, 17 de desembre del 2013

Melmelada de mango, figa i vainilla

Ja queda molt poquet perquè arribi Nadal, una època de l'any que m'agrada especialment. Crec que no tinc paraules per expressar el que realment sento quan s'acosten aquestes dates, però estic molt sensible i tot m'emociona: el llums que guarneixen el carrer, anar a buscar el Tió al bosc amb el Boletet, veure com cada dia el va alimentant i mimant perquè un dia li cagui alguna coseta, i moltes altres coses. A vosaltres us passa el mateix? 

Per desgràcia estem vivint una situació econòmica on molta gent ho està passant malament. Crec que en moltes ocasions us he comentat com en som d'afortunats la família Bolet, perquè tenim feina, salut i, sobretot, molt d'amor, però això no vol dir que no siguem optimistes. Somniem desperts pensant que en un futur no molt llunyà tothom podrà gaudir d'un plat calent a taula i que ningú es quedarà sense un regal. 

La nostra societat es basa en el consum desproporcionat durant aquestes dates. Les botigues i els mitjans de comunicació s'encarreguen de bombardejar-nos amb senyals lumíniques que ens ceguen i ens fan gastar més del compte, però sóc del parer que, si ens ho proposem, podem fer regals casolans que tinguin un valor afegit i un mínim cost econòmic. 

Avui us proposem una melmelada de mango amb figa i un toc de vainilla que és boníssima, segur que us farà quedar com a veritables Reis Mags. Què us sembla, us animeu a fer-la? Espero que us agradi.


Ingredients:

300 g de mango
200 g de figa coll de d'ama
250 g de sucre
Essència de vainilla


Preparació:

Agafem el mango i les figues, ho pelem, ho tallem a daus petits i ho posem a una cassola, juntament amb el sucre i una mica d'essència de vainilla. Ho cuinem, durant 25 minuts, més o menys, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient. 



19 comentaris:

  1. Una combinació que segur que ha de ser una delícia nadalenca!

    ResponElimina
  2. La sociedad de papel desechable que dice un amigo, por fortuna no todos cerramos los ojos ante lo obvio y aunque sea pequeño se pone un granito de arena, para que todo vaya fluyendo de otra forma, mejor y con más oportunidades. Qué puedo decir de tu mermelada, que me encanta!! Que le iría de vicio a esos rehiletes que hice y pienso repetir.

    Un abrazo enorme nenina, con mucho cariño y buena vibra!!

    ResponElimina
  3. Una melmelada boníssima i molt golosa, sens dubte un detall precios pel afortunat que la rebi. Boniques paraules. Bon Nadal i un petò ben grós!

    ResponElimina
  4. una fantastica mermelada y desde luego si la regalas lleva un plus de generosidad brutal¡¡
    Bon Nadal per la familia Bolet
    peto

    ResponElimina
  5. Hem de conservar l'alegria, Judith, que és l'única cosa que ens queda, gratuïta i que no ens podran prendre!! És cert que molta gent ho està passant malament, però com tu dius, no podem deixar d'emocionar-nos... que això segur que ajuda a tothom!! Petonets, guapa. Per cert, la recepta molt bona!

    ResponElimina
  6. Afortunadamente hay mucha gente que hace mucho, pero desafortunadamente hay mucha gente a la que ayudar. Da rabia todo el año, pero especialmente ahora, que debemos ser supuestamente más felices. Espero queda leemos cada vez menos de ello, será buena señal,
    Y tu mermelada, ay tu mermelada!! Tiene tan buena pinta que muero por un botecito.
    Besazos sol, ya vendré a darte un beso especial de Navidad

    ResponElimina
  7. Comparteixo amb tu el comentari que fas al principi,M'encanta el Nadal i no sabria explicar perque, però també sòc del parer que per fer un bon regal a vegades no cal gastar massas diners i si a sobre es fet per tú , crec que doble merit.
    Aquesta mermelada segur que ha de ser bonissima.
    petons

    ResponElimina
  8. mmm quina delícia de melmelada, la combinació de fruites és molt exòtica i el punt de vainilla li ha d'anar molt bé.
    Jo ja fa anys que per Nadal regalo una bosseta o una caixa mona de galetes casolanes, ho en coloco alguna en la decoración dels regals i tenen molt d'èxit.
    Jo crec que els detalls casolans estan molt bé de més a més, però siguem sincers a tots ens encanta trobar sota l'arbre allò que ens fa tanta il·lusió ben embolicat, sobretot als nens :P.

    Petonets!!

    pd: no t'ha sobrat cap potet de melmelada? :PP

    ResponElimina
  9. Una melmelada súper original i segur que boníssima!! quin regalàs!!

    ResponElimina
  10. M'encanten aquests regals fets per nosaltres mateixos, tenen molt més valor que d'altres comprats.
    I la melmelada ha de ser ben bona.

    ResponElimina
  11. No puedo estar más de acuerdo contigo, algo hecho por ti, con amor, no tiene precio para el que lo recibe ¡Felices fiestas a ti y a toda tu familia!!!

    ResponElimina
  12. QUina combinació tant diferent, segur que t'ha quedat deliciosa! petons

    ResponElimina
  13. un gran present digne de tots uns magnifics reis d'orient.... res com el fet a casa!!!

    ResponElimina
  14. Doncs és una gran idea de regal :D Molt exòtica, segur que boníssima... Bones festes!

    ResponElimina
  15. Guapa us desitjo unes felices festes i que continueu amb aquesta felicitat!!
    Un petonet

    ResponElimina
  16. Que buena combinación para una mermelada!!!!! Feliz Navidad Judith!!!! un besito

    ResponElimina
  17. Un detalle precioso para agasajar, aparte de delicioso!
    Aprovecho para desearte lo mejor, ahora y siempre, para ti y los tuyos... y que en el 2014 nos sigas deleitando con tu maravillosa cocina!
    Besazos y un abrazo bien apretado!

    ResponElimina