>

dilluns, 8 de juny del 2020

Calamars amb arròs i pèsols

Al Bolet, durant la quarantena, hem instaurat una tradició: els dimecres per sopar i el cap de setmana per dinar fem un bon àpat. Aprofitem i fem un menú més elaborat que la resta de setmana. Això ens ha servit perquè els dies fossin diferents i no ens estanquéssim a la mateixa rutina cada dia. 

Les primeres setmanes d’estar confinats, només anàvem a fer la compra 1 cop cada 15 dies i ho compràvem tot al supermercat de sota de casa, però la veritat és que ens en hem sortit prou bé, i hem fet menús molt complerts. A part, us haig de dir que el Boletet es va posar tant en el paper que aquests àpats eren especials que fins i tot es mudava i decorava la taula amb espelmes.

No us enganyaré dient que viuria tota la vida confinada, perquè aquests dies, tot i que ens han passat ràpids a casa, hem trobat a faltar moltes de les coses habituals que ens agrada fer, com anar a passejar, fer un aperitiu o gaudir d’un bon àpat a peu de platja.

Per sort, sembla que a poc a poc tornem a fer aquelles coses que durant uns mesos han estat impossibles de fer. Ja tornem a passejar, gaudim de les terrasses, podem quedar amb els nostres amics i familiars, i un munt de coses que ara ens semblen un luxe.

Una de les coses que més m’agrada fer és anar al mercat a comprar. La veritat és que no vaig mai amb una idea clara del que vull, només sé si vull anar a la parada de carn, de peix o qualsevol altra, però a l’hora de comprar improviso bastant. Per això, quan vaig anar a la parada de peix de confiança a comprar i vaig veure els calamars de platja que tenien, no em vaig poder resistir. A casa ens agraden molt, sobretot si estan acompanyats d’arròs. Aquesta recepta que avui us proposo és ideal per fer un bon àpat de celebració o simplement per gaudir d’un bon menjar. Espero que us agradi i us animeu a fer-la.


Ingredients per a 4 persones:


1 kg de calamars petits de platja
2 tomàquets madurs
1 ceba petita
2 dents d’all
2 fulles de llorer
50 ml de vi blanc
750 ml de fumet de peix
150 g de pèsols
300 g d’arròs integral
Oli d’oliva verge
Sal
Pebre
Julivert


Preparació:
En una cassola amb una mica d’oli d’oliva sofregim la ceba, una mica de julivert fresc i les dents d’all, que prèviament haurem picat bé. Un cop comencin a rossejar afegim el tomàquet ratllat, remenem i salpebrem. Ho cuinem 2 minuts més i afegim els calamars, que prèviament haurem netejat i tallat. Ho cuinem un parell de minuts i afegim el fumet de peix, el vi, les fulles de llorer i els pèsols, ho corregim de sal i pebre i ho tapem i ho cuinem a foc mig durant uns 15 minuts, encara que aquest temps dependrà del suc final que vulgueu obtenir. Per últim, afegim l’arròs integral i ho cuinem durant uns 10 minuts més. Transcorregut aquest temps, us aconsello que ho deixeu reposar uns 5 minuts, amb la tapa posada i el foc apagat, abans de servir. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada