>

divendres, 10 d’octubre del 2014

Prunes confitades amb vermut i espècies

No sé si mai us heu comprat algun aliment perquè feia molt bona cara i quan l'heu tastat us ha decebut totalment. Doncs bé, això és el que em va passar amb les prunes que avui us porto confitades. 

Resulta que vàrem anar a un mercat local i tenien unes prunes vermelles que enamoràven. Al Bolet ens agrada molt la fruita en general i intentem comprar segons la temporada, encara que hi ha vegades que caiem a la temptació i comprem alguna fruita a destemps, com per exemple maduixes, gerds… Però tornant a les prunes, quan vam arribar a casa les vam tastar i tenien el gust dolç que esperàvem. Estaven un xic verdes i eren insípides, així que com no van tenir massa èxit, abans de llençar-les vaig optar per deixar-les madurar i confitar-les.

Al Bolet som una mica ratolins, i a la nostra nevera mai hi falten formatges, sobretot si anem d'excursió. Aprofitem a comprar a les botigues dels pobles  que visitem aliments fets per petits productors i que a Barcelona podem trobar, però normalment a preus de luxe.

Us recomano que si sou fans del formatge no deixeu de fer aquestes prunes, que han passat de no tenir ni pena ni glòria a ser un complement ideal per acompanyar un bon assortiment de formatges, un bon tall de carn o una simple quallada. Ah! I sobretot abans de tirar un aliment, intenteu donar-li una segona oportunitat, ja veieu que a vegades obtenim un bon resultat.

Molt bon cap de setmana a tots! A veure si tenim sort i podem anar a caçar uns quants bolets, que estem desitjant omplir un bon cistell, sobretot el Boletet. Ja us explicarem si em tingut sort o no.


Ingredients: 

4 c/s de sucre morè
50 ml de vermut
8 prunes vermelles madures
Pebre rosa sencer
Canyella en pols
Gingebre molt


Preparació:

Agafem les prunes, les rentem, les tallem a quarts deixant la pell i les posem a una cassola, juntament amb el sucre, el vermut, unes 4 o 5 boletes de pebre vermell, un polsim de canyella i un de gingebre. Ho cuinem a foc alt fins que comenci a bullir en aquest moment baixem el foc i ho cuinem durant  15 minuts, aproximadament, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps, ho posem en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient. Us recomano que ho acompanyeu amb un bon assortiment de formatges i unes torrades.



10 comentaris:

  1. Ai, Judith! no dubto que ha de saber a glòria, ara ho faig amb més assiduïtat i si trobo alguna cosa que no té el gust esperat busco una alternativa però he pecat alguna vegada de tirar-lo, en fi! m'alegra molt veure que les prunes van passar a millor amaniment, i sí, amb formatge estan delicioses així de dolçes. Petons guapa

    ResponElimina
  2. Una recepta de aprofitament genial! me l'apunto perquè algun cop ja m'ha passat amb les prunes, i si les puc "maquejar" per acompanyar-les amb uns formatges... quina delícia! un petó!

    ResponElimina
  3. Jo diria que a més d'aprofitar tots els aliments, han sortit molt maques aquestes prunes confitades...No hi ha res com les receptes d'aprofitament per fer sortir la crreativitat"!
    QUina enveja de poder anar a collir bolets... molta sort!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Muy buena idea aprovecharlas asi en confitura,tienen buen color y sabor, ademas buena propuesta con el queso que casan muy bien¡
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  5. Nyam!!!! amb formatge.... només de pensar-hi ja cau la salivera.
    Petons i fins aviat ;)

    ResponElimina
  6. quina combinació tan genial! haig de fer-la. petonsssss

    ResponElimina
  7. Ostres la de vegades que passa això que un aliment no estigui com esperaves, oi?
    Però aquest aprofitament de les prunes és fantàstic, i si em recomanes que ho combini amb formatges, que a casa de ratolins també en som una estona, fins i tot tinc ganes de comprar prunes i que no estiguin gaire dolces, jajaja!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Ostres, bona idea per aprofitar la fruita que no ens acaba de fer. Les conserves així em semblen ideals per acabar d'arrodonir un plat senzill i donar-li el seu punt. Em guard la recepta! Besades

    ResponElimina