>

divendres, 26 de setembre del 2014

Tàrtar de salmó, nectarina i poma

En alguna ocasió ja us he comentat que a l'Yves, el monstre culinari, li agrada gairebé tot. En realitat potser hauria de dir que li agrada tot, però té preferències per uns aliments o uns altres. El peix és un clar exemple. Si fos per ell no en menjaria mai, i no pas perquè no li agradi, sinó perquè no suporta trobar-se espines. En canvi, si fos per mi només m'alimentaria a base de peix i de verdures, sobretot si és fresc i de qualitat.

Dins de la família dels peixos hi ha alguns, com l'orada o el llobarro, que li agraden força, però quan veu que al menú hi ha salmó comença a arronsar el nas, en canvi a mi aquest peix m'agrada molt, sempre i quan no sigui cuinat a la graella, ja que el sabor que té quan està completament cuit és massa fort -al meu criteri-.

No fa molts dies que vaig decidir preparar un sopar romàntic pels dos. Els que sou pares sabeu de sobres que és important no deixar de banda la parella i s'han de combinar les dues coses. Quan vaig anar a comprar per fer el sopar, vaig passar per la peixateria i vaig veure unes supremes de salmó que feien una pinta boníssima. Quan ell va veure que les comprava es va quedar blanc i em va dir "salmó? Però si ja saps que no m'entusiasma". Jo que sóc un xic cabuda les volia fer sí o sí, i li vaig dir que confiés en mi. La peixatera el va veure tan ensopit que l'anava animant i li deia que el salmó era boníssim i que segur que quedaria bo. Com que encara feia calor vaig optar per fer el tàrtar que avui us presento, amb només 3 ingredients vam tenir un plat de luxe i molt gustós. La combinació del peix fresc amb la fruita era molt refrescant i entrava molt bé. Voleu saber l'opinió de l'Yves quan ho va tastar? "Només has fet dos timbals de tàrtar, n'has fet poc, està boníssim i en menjaria més". Doncs ja veieu, un comensal refractari al salmó que, al final, li va encantar.

Molt bon cap de setmana a tots! Gaudiu i aprofiteu al màxim del bon temps. Ara és època de bolets, castanyes i mercats populars, així que no deixeu l'oportunitat de fer excursions i comprar productes de proximitat i, si és possible, de pagès i petits productors, que ja veureu com la qualitat no té res a veure amb la que podem trobar a les grans superfícies.


Ingredients per a 4 persones: 

2 supremes de salmó 
1 nectarina madura
1 poma
Sal Maldon
Salsa de soja
5 pebres
Romaní
1/2 llima
Oli d'oliva verge


Preparació:

Agafem les supremes de salmó -és aconsellable que el compreu fresc i el congeleu per evitar els anisakis-, traieu la pell amb l’ajuda d’un ganivet molt afilat i les tallem a daus petits. A continuació, ho posem en un bol, ho salpebrem i tirem el suc de la llima i un bon raig de salsa de soja i ho deixem reposar a la nevera durant una hora. Per a la presentació posem en un plat un cèrcol d'emplatar, comencem posant una base amb els daus de salmó, seguim amb els daus de poma, repetim amb els daus de salmó i acabem amb els de nectarina. Per últim retirem el cèrcol, salpebrem i tirem un raig d'oli d'oliva i decorem amb unes fulles de romaní.



14 comentaris:

  1. I tant que li va tenir d'agradar! Es veu realment deliciós i la presentació et va quedar fantàstica!

    Un petó bonica i igualment, bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  2. Doncs mira a mi em passa semblat amb el salmó, m'agrada molt si és fumat o fins i tot cru, però rostit, ups! no, prefereixo altres peixos, així que entenc perfectament cada paraula que escrius. Per descomptat, tàrtar de salmó siiii, amb el deliciós que t'ha quedat, seria un opció ideal per aquest sopar meravellosa amb la parella.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Qué rico, me va perfecto para la dieta!! se ve delicioso. Bss.

    ResponElimina
  4. Adoro salmão e adoro nectarina logo este lindo tartar me agrada.
    Ficou lindo e muito tentador
    Bom fim de semana
    bjs

    ResponElimina
  5. Doncs si, un plat de luxe! A mi m'encanta el salmó però no n'he menjat mai amb fruita. És una combinació molt bona, el salmó tirant a greixós, la fruita refrescant... Molt bona!
    Marta

    ResponElimina
  6. Mareeee, que bo!!! Me l'apunto!!! I mira....tinc salmó al congelador!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Fantastica combinacion para este rico tartar, me encanta¡¡
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Qué rico: refrescante y agridulce! Me parece una receta diez. Besos

    ResponElimina
  9. Un tartar fantàstic amb la combinació que has preparat. Molt bo!
    Petons

    ResponElimina
  10. Això és tot l'art del cuiner, fer-nos menjar amb entusiasme coses que no ens agraden tal cuals o com es preparen habitualment!
    Quin bona pinta i amb tant pocs ingredients, quina gana!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  11. Hola reina! Quina combinació més original i bona. A mi el salmó m'agrada de totes les maneres, però el tartar em torna boja. Amb soja es bonissim!

    Molts petonets guapissima

    ResponElimina
  12. Aquesta recepta va directe a la meva llista de pendents!

    ResponElimina
  13. Aquest tartar té molt bona pinta, amb el que m'agrada el salmó segur que intento fer-lo!!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  14. Hola, Judith. Gracias por visitar mi blog. Me ha gustado especialmente el tuyo, ¡también es un blog con historias! Me ha hecho gracia el relato de tu esposo en la pescadería, con el mío sucede algo similar y enhorabuena que lograste sorprenderlo de manera tan magistral. Me quedo disfrutando de tus recetas un rato más. Saludos.

    ResponElimina