>

dimecres, 5 de març del 2014

Financers de gerds

Fa molt de temps que volia fer financers, però no trobava el moment de fer-ne. Fa uns dies, però, vaig veure que tenia un paquet de farina d'ametlla a punt de caducar i vaig pensar que era un bon moment per fer aquesta recepta d'origen francès. Moltes són les receptes que hi ha d'aquest petit pastisset, però jo he optat per seguir gairebé al peu de la lletra -sí, sí ho esteu llegint bé- la recepta original que hi ha a un dels números especials de la revista Saveurs, una de les meves revistes preferides.

Com que no havia fet mai financers i no sabia com respondrien als meus experiments, vaig preparar tots els ingredients que sortien a la recepta, però quina va ser la meva sorpresa quan vaig veure que no tenia suficient mantega! Era de nit i ho tenia tot preparat i no volia esperar més, així que vaig obrir la nevera i vaig veure un paquet de llard de porc que havia comprat per fer el torró de xocolata i arròs inflat. No acostumo a utilitzar aquest producte, per això feia temps que estava a la nevera. Vaig pensar que si l'havia fet servir pel torró no li aniria pas malament als financers, així que em vaig tirar de cap a la piscina i vaig substituir una part de la mantega per la llard. El resultat? Uns financers boníssims i molt senzills que us asseguro que us encantaran.

El passat divendres va ser el "sant" del petit i, com no podia ser d'una altra manera, l'Yves i jo vam decidir que el llevaríem com mana la tradició del Bolet: sonant "las mañanitas del rey David" i amb una bona taula parada. Com que a ell li agraden molt els petits dolços vaig optar per fer-li un assortiment de financers i, naturalment, es va posar molt content! Sobretot quan va veure que hi havia uns de Lacasitos i xocolata, ja us podeu imaginar la seva carona de felicitat.


Ingredients per a 12 uts.: 

125 g de gerds
4 clares d'ou
150 g de mantega
50 g de llard de porc
160 g de sucre
100 g de farina d'ametlla
60 g de farina de rebosteria
Essència de vainilla
Sucre glacé


Preparació:

En un bol posem la farina de rebosteria, la farina d'ametlla i el sucre i ho barregem. Desfem la mantega i la llard en una cassola i la deixem coure a foc mig fins que comenci a tenir un color d'avellana. En aquest moment, la retirem del foc i la reservem. Agafem les clares d'ou, les posem en un bol i, amb l'ajuda d'una forquilla, les batem fins que comencin a tenir una textura escumosa. Afegim les clares i una cullerada de cafè d'essència de vainilla a la barreja de les farines i el sucre, que prèviament hem preparat, i barregem. Acabem incorporant la mantega desfeta i barregem fins obtenir una mescla homogènia. Col·loquem la massa en uns motllos petits, prèviament untats amb una mica de mantega i farina, afegim els gerds i ho coem al forn durant 30 minuts a 170º. Finalment els deixem refredar a temperatura ambient i acabem decorant els financers amb sucre glacé.



23 comentaris:

  1. Me gustan mucho los financiers,además con manteca seguró que quedaron muy esponjosos. se ven bien ricos. Bss.

    ResponElimina
  2. Han quedat preciosos, quina bona manera de festejar teniu al Bolet... potser m'en pots enviar pel meu sant també?! :o)
    I aquesta foto, quina gana m'està entrant tot i que hem esmorzat fa poc!!!
    Una abraçada amb sol avui!!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. Madre del amor hermoso... ¡pero que financieros tan deliciosos!. Yo tampoco suelo usar manteca de cerdo pero me imagino que debe aportarle un sabor y una textura buenísima. Menuda manera de despertar :), me imagino la carita del peque.. Petons.

    ResponElimina
  4. I jo que no els he tastat mai els financers! Molt bona aquesta de substituir la mantega per llard, encara que fos per sortir del pas, la veritat és que el que vas fer i pensar tenia certa lògica, no?

    T'han quedat molt bé, fan molt goig, i presentats tal i com ho fas, qui s'atreviria a dir que no a tastar-ne ni que fos un? Segur que un cop ho fan, no poden ressistir-se a agafar el segon!

    Petons!

    ResponElimina
  5. mmm, que bons! Quin esmorzar més rodó!
    Marta

    ResponElimina
  6. Et van quedar molt bé, que bons! I bona idea la subsitutució de la mantega que et faltava per llard ;) A mi també m'ha passat alguna vegada, que cuan vull fer una recepta i em sembla que ho tinc tot, llavors em falta alguna cosa... i com tu, no puc esperar, així que acabo fent algun canvi aprofitant el que tinc (això sí, no sempre el resultat és tant fantàstic com el teu! hehehe)

    Petonets!

    ResponElimina
  7. Nunca fiz mas tenho muita vontade de provar
    Estes ficaram lindos
    bj

    ResponElimina
  8. Quins financers!!!! Jo encara no m'he animat a fer-ne, però veient les fotos no crec que trigui gaire...
    Felicitats per al Bolet! I que contemplat que el teniu... (Jo amb l'Oriol feia el mateix!!! I continuo fent, em diuen...)
    Petons

    ResponElimina
  9. No els he provat mai, i la veritat tan quedat amb una pinta tant bona que no em faria res menjar-ne un ara mateix...jejej petons

    ResponElimina
  10. menuda pinta....me encantan los financers, pero nunca los he probado así...tendré que intentarlos en casa, pero no creo que me queden igual.

    ResponElimina
  11. Jo qué buenos, tienen una pinta estupenda y además son súper fotogénicos.
    Besos

    ResponElimina
  12. Doncs amb la pinta que fan segur que van volar! I el llar, encara que fos per necessitat, segur que els hi va donar un toc genial. M'encanten! A la llista de pendents! :)

    ResponElimina
  13. La cuina és improvisació, je je je... segur que el llard de porc li dóna un punt.
    I amb els gerds, molt més bons!

    ResponElimina
  14. Els de gerds estan boníssims!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  15. Bonissims, no es pot dir res és jeje. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  16. Doncs amb llard de porc han de ser ben bons també!!!

    Jo la faig servir per receptes mallorquines i li dona un toc escial oi??

    T'han quedat genial bunica meva. Molts petonets!!

    ResponElimina
  17. brutals, pero de lights.....un dia es un dia oi?! petons

    ResponElimina
  18. Aixo si que es començar be el dia!!! Jo vull que em despertin aixi el dia del meu sant, o del meu aniversari... visc a Granollers... no es gaire lluny ;-)
    Moltes felicitats al Boletet!!! I aquests financiers deuen estar per llepar-se els dits... mmmmm... la foto ho diu tot!!!
    Un petonas!

    ResponElimina
  19. Moltíssimes gràcies per la recepta! Els vaig fer amb fruites del bosc, i eren deliciosos! Ets una artista! Petons! http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2014/03/financiers-de-fruites-del-bosc.html

    ResponElimina
  20. Quins pastissets més exquisits!! Petonets!

    ResponElimina
  21. Los adoro, son un vicio y a ti te queda todo hermoso!! Un abrazo enorme Nenina, llevo el tiempo justo, pero siempre que puedo me escapo para visitarte!!

    ResponElimina
  22. quina pintorra tenen, amb improvització i tot t'han quedat magnífics.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina