>

divendres, 28 de març del 2014

Arròs salvatge amb botifarra i trompetes de la mort

Ja us he explicat en moltes ocasions que el Boletet és un petit gran gourmet. Tant l'Yves com jo ens sentim molt afortunats per tenir un nen que li agrada menjar, i no només macarrons precisament. Des de ben petit hem intentat que mengés de tot, i ara li agrada tant menjar-se un entrepà de Nutella com un plat de verdura o una peça de fruita. Però si hi ha un plat que el torna boig per sobre dels altres és l'arròs, si fos per ell tot el dia en menjaria. Tant se val si és una paella, arròs negre, rissotto o arròs amb llet, quan el Boletet veu que hi ha un plat d'arròs es torna boig.

Aquest mes, com molts de vosaltres ja sabeu, us hem proposat fer arròs. Podíeu presentar una recepta dolça o salada però nosaltres hem optat per fer un arròs molt senzill però no per això menys deliciós. Un arròs molt gustós on els bolets no podien faltar. En aquesta ocasió hem optat per utilitzar les trompetes de la mort, uns bolets que, tot i tenir un nom que no anima massa a menjar-ne, són boníssims, i avui en dia és bastant fàcil poder-los trobar a les botigues.

Se que aquest mes no tinc perdó, tot i ser una de les amfitriones de Memòries d'una cuinera, m'he esperat fins l'últim dia per presentar la meva aportació. Però es que últimament el temps em passa volant, i entre les obres que hem tingut a casa i que últimament em toca viatjar molt per motius laborals, m'és difícil trobar el moment adequat per cuinar i poder fer unes fotos decents, això sí, no patiu que al Bolet els fogons no s'apaguen mai, i sobretot el forn! Ja que aquests dies el Boletet i jo hem pogut compartir grans moments fent les nostres receptes preferides: galetes de Lacasitos i magdalenes, ideals per esmorzar, berenar o el que us vingui més de gust.

Moltíssimes gràcies a tots aquells que cada mes ompliu la xarxa amb grans receptes per poder fer un bon recull a Memòries d'una cuinera, sabeu de sobres que sense vosaltres no seria possible seguir fent créixer la Maria i les seves historietes.

Molt bon cap de setmana a tothom! Aprofiteu per cuinar i degustar les vostres receptes amb bona companyia, al Bolet segur que ho farem, ja que es presenta un cap de setmana molt intens!.


Ingredients per a 4 persones:

300 g d'arròs salvatge
50 g de trompetes de la mort
1500 ml de brou de pollastre
30 g de formatge parmesà ratllat
2 botifarres de pagès
1/2 ceba petita
1 gra d'all
4 tomàquets secs
Sal
Oli d'oliva


Preparació:

En una paella posem un raig d'oli d'oliva, quan aquesta estigui calent, afegim la ceba tallada a trossets juntament amb el gra d'all picat i ho rossegem. A continuació afegim la botifarra i els tomàquets secs tallats a trossets juntament amb l'arrós i les trompetes de la mort i ho saltegem durant un parell o tres de minuts. Afegim el brou i deixem coure l'arròs aproximadament 30 minuts a foc mig, vigilant que no s'evapori tot el brou. Un cop transcorregut aquest temps, i havent comprovat que l'arròs estigui al punt, el retirem del foc, el tapem i deixem que reposi durant uns 5 minuts. Just abans de servir l'arròs tirem una mica de parmesà al gust i decorem amb una mica de romaní.



26 comentaris:

  1. Aquest mes no he arribat a temps!!! La setmana que ve publicaré la recepta amb la que m'hagués agradat participar al memòries, pero se m'ha passat el mes volant!!

    T'ha quedat un arròs molt bo, pensar que porta butifarra sem fa la boca aigua ;)

    Molts petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Me gusta mucho el arroz salvaje, la textura y el morder que tiene! Besitos!
    Glo de COCINAR CON AMIGOS

    ResponElimina
  3. A casa també el dia que toca arròs és dia de festa :o) Aquest arròs volaria si em descuido abans de parar taula!
    Si molta sort tenim amb petits tan agraïts amb la nostra cuina tot i que saps penso que es perque nosaltres cuinem molt bé, oi???!!!!
    Molt bon cap de setmana, intens com sempre a la cuina!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Nena, quin sopar que veu fer ahir!!! Que bo!!!
    El boletet sap el que es bo gracies a vosaltres. Jo tambe em sento molt orgullosa de com mengen els meus fills! Tot i que, si t'he de ser sincera, se m'han acostumat massa be a la bona vida... l'altre dia els vaig haver de deixar al menjador del cole i em van dir que mai mes! El pa no sabia a pa, les verdures no sabien a verdura... aixo si, no van deixar ni una molla al plat ;-)
    Bon cap de setmana bonica!

    ResponElimina
  5. Gosto muito de arroz selvagem.
    Esse ficou excelente
    bj

    ResponElimina
  6. Al meu fill també li agrada menjar de tot i a mes li encanta probar coses noves. Es una sort, pero també hi ha una feina darrera d'educació desde petit. Aquest arros te una pinta increible i el gust de les trompetes li va ideal. Petons i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  7. De tales padre tal hijo, si sale al revés sería raro. Es una gozada ver como los peques disfrutan comiendo
    Riquísimo plato guapa, de los que apetecen sólo verlos.
    Besazos

    ResponElimina
  8. Quin arròs més deliciós que heu preparat! I molt nutritiu. Hi ha dos ingredients que hi heu posat, l'arròs salvatge i les trompetes, que em tenen el cor robat! Que bé que al Boletet li agradi tot!

    ResponElimina
  9. Una delícia, si és que per a mi tot el que té botifarra és bonissim i què dir de l'arròs salvatge, exquisit!!

    ResponElimina
  10. No sé que dir-te, a casa el dissabte és el dia que fem arròs, que tenim més temps per preparar el dinar i ho aprofitem. M'agrada molt que hi hagi tomàquets secs!!

    ResponElimina
  11. M'agrada molt la vostra versió.. i usar la butifarra fa que les nostres receptes siguin cosines... la veritat és que combina molt bè. L'arroç és fantàstic...dona tan joc....Contenta de tornar-te a veure per aquí.
    Petonets

    ResponElimina
  12. Qué suerte que a tu peque le guste comer de todo, bueno suerte... allí han estado sus padres haciendo lo suyo para conseguirlo ;9. Rico tu arroz con butifarra, ¡me encanta!. Besotes miles.

    ResponElimina
  13. Judit tu has esperat l'ultim dia; però al menys l'has fet, jo ni això he tingut temps: Bé tots tenim temporades on les hores del dia sembla que s'escursin.
    Un arròs deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  14. Que rico!! Tienen que estar muy bueno con la butifarra y las trompetas, me encantan estas setas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina

  15. Judith; Un arrós amb aquestes característiques i amb trompetes de la mort, aquest plat té que tenir un so al paladar celestial¡¡
    Salutacions Judith¡¡ :O)

    ResponElimina
  16. Ostres, t'entenc...la feina i totes les complicacions de la vida quotidiana fan a vegades que no puguis entrar a la cuina tan com vols! Però quan ho fas...està clar que és un èxit. Aquest arròs fa molt goig! Petons!

    ResponElimina
  17. M'agarda molt aquesta varietat d'arròs, queda molt gustós.
    I amb les trompetes i la botifarra, encara més bo!

    ResponElimina
  18. Que envidia me da tu pequeño gourmet, los míos son de especialitos comiendo, sobretodo el canijo, que rollo y no será que no lo hemos intentado pero parece que es su manera de llamar la atención, esperemos que pase pronto. La verdad es que el arroz es tan agradecido que con un par de buenos ingredientes tienes un gran plato, como tu sabes hacer =)
    Feliz domingo!!!

    ResponElimina
  19. Hola guapísima!!!
    Me encantan las cazuelitas de Le Creuset, y este arroz le queda genial
    Besos

    ResponElimina
  20. Un arròs amb molt color i sabor!! Petonets!

    ResponElimina
  21. es una propuesta muy buena y apetecible con solo verlo.Va por buen camino el petit gourmet¡¡
    Bona setmana
    Peto

    ResponElimina
  22. Adoro el arroz salvaje pero no lo he probado nunca con trompetas de la muerte, debe ser una combinación ideal. Besos

    ResponElimina
  23. Doncs per berenar un plat d'arròs!:DDDDDD
    Molts petonets guapíssima.

    ResponElimina
  24. Jo també sóc de les que es torno lireta amb l'arròs! :) Una recepta fantàstica i que hauré de provar ja que no acostumo a fer-lo amb bolets.
    :)
    Salutacions

    ResponElimina
  25. Una aportació tardana però deliciosa. La veritat és que l'arròs admet tantíssimes combinacions que el fan un ingredient imprescindible a la nostra cuina. Un petonàs guapa!

    ResponElimina
  26. Quina delícia, ens encanten les trompetes!!

    ResponElimina