>

dilluns, 10 de febrer del 2014

Flam de poma

Aquest cap de setmana al Bolet no hem parat ni un segon. El divendres vam anar a sopar a una festa de superherois a Llàbiro. El passat dimarts el Lluc va fer 5 anys, així que la Moni li va preparar una festa a la seva mesura, ell era el Batman i el Boletet era l'Spiderman! Els hauríeu d'haver vist, els petits eren molt feliços amb les seves disfresses. I els papes, com no, se'ns queia la baba. Com bé sabeu, el divendres també era l'aniversari de l'Yves, així que el pastís va ser compartit i tots dos van bufar les espelmes -en realitat en van ser 3, el Boletet també va col·laborar!-, encara que l'Yves també va tenir el seu pastís preferit -pastís de formatge- a primera hora del matí perquè bufés les espelmes al Bolet.

El dissabte, vam fer la primera calçotada de l'any. En realitat us haig de confessar que jo fa anys que no tasto els calçots, ja que em senten molt malament i vaig decidir que seria millor no menjar-ne. Vam quedar amb una colla d'amics i ens ho vam passar molt bé, sobretot els més petits, ja que van poder córrer i jugar a futbol amb els més grans. A sobre, de postres, dues de les parelles que van venir ens varen donar unes notícies fantàstiques, així que la jornada va ser completa.

El diumenge, per no perdre la tradició, vam anar a fer el vermut pel barri. Els que sou del barri de Sant Antoni us haureu adonat que últimament surten bars com bolets, uns amb més gràcia que d'altres. La família Bolet a poc a poc anem tastant tots aquells locals que d'entrada ens criden l'atenció, uns cops amb més sort que d'altres, i anem provant totes les patates braves del barri! I és que un aperitiu de diumenge no seria el mateix sense unes bones braves, oi? Per acabar d'arrodonir el cap de setmana, vam fer un bon dinar i, sobretot, unes bones postres, els flams de poma que us presentem avui. Una recepta molt senzilla que fa les delícies de qualsevol paladar, ja sigui gran o petit, i si a sobre els acompanyeu amb uns carquinyolis, encara més.

Molt bona setmana a tothom! A veure si la pluja descansa una mica i per fi surt el sol, encara que crec que soc massa optimista...


Ingredients per a 8 uts. : 

2 pomes golden
4 ous
2 rovells d'ou
150 g de sucre
500 ml de llet
1 baina de vainilla
La pell d'una llima
Canyella en pols
Caramel


Preparació:

En una cassola posem la llet, el sucre, la baina de vainilla partida per la meitat i separant les llavors amb l'ajuda d'un ganivet i la pell d'una llima. Ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir i, després de dos minuts, ho retirem. En un bol batem els ous i els rovells i ho posem a la barreja anterior. Remenem fins obtenir una barreja homogènia i afegim les pomes que prèviament haurem pelat i tallat a daus petits. Posem una mica de caramel als recipients i els omplim amb la crema. Per últim, coem els flams al bany Maria durant 30 minuts al forn preescalfat a 180º. Un cop transcorregut aquest temps, els deixem refredar a temperatura ambient i els posem a la nevera, perquè acabin de quallar. Abans de servir, els decorem amb un polsim de canyella en pols.



28 comentaris:

  1. Carai! Sí que heu estat productius, Judith!! M'encanta el flam de poma, i els carquinyolis, però sobretot, aquesta etiqueta de Bon dia!! Petons

    ResponElimina
  2. Un flam bén bo per començar la semana. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  3. Com us cuideu!!!!!! Segur que l'spiderman no en va deixar ni una engruna...
    Molts petonets.

    ResponElimina
  4. Ja saps que si porta poma m'ha d'agradar si o si :o)
    Quina setmana!!! Nosaltres ens toca aquesta, que la Polyanna fa anys aquest dijous i ho celebrem el dimarts a l'escole, el dijous amb els avis, el dissabte amb les amigues de l'escola (festa de... princeses!!!!) i el dimarts amb els amics del parc... Així que m'imagino el bé que ho heu passat!!!
    Petonets i molt bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Gosto de sobremesas com maça e essa parece-me bem deliciosa
    Boa semana
    bj

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta aquests flans i auqest cap de semana tan ben aprofitat!!!!

    ResponElimina
  7. Pues sí ha sido un fin de semana movidito... Felicidades parejita
    Una delicia de flan
    Besos

    ResponElimina
  8. un fin de semana productivo y un original y delicioso flan¡¡
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  9. que divertides son les festes dels nens, i si a més es compartida amb el papa ni t'explico, nose qui deuria disfrutar més ehh! aquest flam es genial, sa i per cada dia, cada dia un flam i un bon sol, ojalaa! petons

    ResponElimina
  10. Un bon flam, sí senyora!!!! I tan ben presentat.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. M'he cansat només de llegir-te! Jaja! Que bo ha d'estar aquest flam! I felicitats a l'yves! ;)
    Petuneys
    Evs

    ResponElimina
  12. Ostres, quin cap de setmana més intens!
    M'encanta el flam de poma, presentat dins el motlle individual queda molt xulo.
    I ideal de menjar amb els carquinyolis ;)

    ResponElimina
  13. Guau, i ja arribeu amb forces el dilluns amb els festivals que teniu de cap de setmana? Jo no sé si arribaria a diumenge, jajaja!!!

    Un flam que segur està d'allò més bo, t'haig de confessar que mai he tastat un flam de poma... i aquest fa una pinta boníssima!

    Petons!

    ResponElimina
  14. Quin cap de setmana més ben aprofitat!
    El flam de poma té una pinta deliciosa i estic segura que devia estar excel·lent!
    Me l'apunto!!!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  15. Que original!! Flam de poma!! Tots els septembre uns familiars em donen caixes plenes de pomes així que ja se quina será una de les receptes que prepararé.
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  16. Noia quin cap de setmana més mogudet!!!! Nosaltres també som molt fans de les braves els diumenges per l'aperitiu :p

    Doncs aquest flam fa una pinta ben bona!!!!

    ResponElimina
  17. La meva mare prepara un flam de poma molt semblant i es deliciós!! Li he de dir que el faci un dia d'aquests! Petons

    ResponElimina
  18. Por favor Neni...me mandas una bandeja así de linda y llena de tus delicias, si? anda...que rico por favor!!

    Un abrazo lleno de buena vibra, hermosa.

    ResponElimina
  19. Deu ni do quin ritme de cap de setmana!!! que guai!!! ;-)
    Aquests flams son una delicia!!! Els provarem segur perque som fan dels flams!!! M'encanten...
    Un petonas rebonica

    ResponElimina
  20. Qué boníssim! la poma és la reina de les fruites a l'ivern: accepta totes les companyies i queda deliciosa a tot arreu :-) Si a sobre me'l serveixen així, amb safata i galetetes, sóc la noia més feliç del món!
    Prenc nota per fer-los.
    Gràcies i petons! (m'en vaig a veure aquestes patates farcides d'espinacs...)

    ResponElimina
  21. les pomes.... sempre delicioses!!! en totes les formes y combinacions possibles.. i ara emn flam!! impresionant!!!

    ResponElimina