>

dilluns, 27 de gener del 2014

Patates farcides d'espinacs a la catalana amb cruixent de formatge

Aquest cop arribo pels pèls al repte de Memòries d'una cuinera, això és molt greu! Normalment m'agrada preparar les receptes amb antelació a la data que us proposem com a límit, però aquest mes m'ha estat impossible.

A casa som uns fans de les patates. Ens agraden de tots colors i cuinades de qualsevol manera, encara que us haig de confessar que al Boletet i a l'Yves les que més els hi agraden són les xips i les braves.

Quan us vam proposar fer patates farcides, en un principi tenia ganes de fer la recepta de les mítiques patates d'Olot, però finalment he optat per farcir-les d'espinacs a la catalana, un dels meus plats preferits, juntament amb la sopa. Aquest plat, a part de ser molt senzill i ràpid de fer és molt complert i ple de vitamines, que bona falta ens fan. Us aviso que aquestes patates són boníssimes, tant que quan li vaig ensenyar al Boletet recent tretes del forn em va dir, i cito textualment: "uauuuuu mama! quina bona pinta i quina oloreta que fan". Així que ja sabeu, espero que us animeu a fer-les.

Moltíssimes gràcies a tots els que participeu als reptes que us proposem a Memòries d'una cuinera, esperem aquest mes tenir a punt el recopilatori el dia 1, que últimament publiquem un xic tard, i que gaudiu de totes les receptes participants!


Ingredients: 

1 kg d'espinacs
25 g de panses
10 g de pinyons
25 g d'encenalls de pernil
10 patates mitjanes
1 gra d'all
1 ceba petita
Oli d'oliva
Formatge parmesà ratllat
100 g de formatge emmental i gouda ratllats
Sal


Preparació:

Rentem les patates i les posem en un plat amb una mica d'aigua i les coem al microones durant 16 minuts, aproximadament. Les reservem. Si ho preferiu les podeu cuinar al forn o bullir-les. En una cassola, posem els espinacs i els bullim durant uns 20 minuts aproximadament, els escorrem i reservem. En una paella posem a sofregir la ceba i l'all picats amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan estiguin daurats afegim el pernil, els pinyons i les panses i ho deixem a foc mig durant un minut. A continuació afegim els espinacs, una mica de sal i ho sofregim tot junt durant uns 8-9 minuts aproximadament. Per últim agafem les patates, les partim per la meitat i les buidem una mica, les farcim amb els espinacs i les col·loquem a una safata per anar al forn. Tirem els formatges ratllats per sobre i ho gratinem, prèviament escalfat a 190º, durant uns 5 minuts. Mentrestant en una safata de forn col·loquem una mica de paper i posem uns petits grapats de formatge emmental i gouda ratllats i ho coem fins que ens quedi cruixent, aproximadament 5-6 minuts. Finalment guarnim les patates amb una mica de cruixent de formatge i amb un polsim de parmesà ratllat. És aconsellable servir-les templades.



31 comentaris:

  1. Pero que rico!....que patatas mas elegantes!........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. mmmm que bones aquestes patates..un faciment que a mi tambè m'encanta!!!! i així encara ha de ser mes bo, amb el punt gratinadet!

    ResponElimina
  3. A mi también me gusta tu relleno, se ven riquísmas!! Bss.

    ResponElimina
  4. Una recepta deliciosa, Judith, i una foto delicada i preciosa, com vosaltres!! Ja vaig veure el super croissant del Boletet!! Carai, tu! Petons

    ResponElimina
  5. Quin farcit més bó i a més original per unes patates! Ja saps com ens agraden les verdures en general a casa i les patates així que quan compri espinacs els prepararé tal quals!
    Molts petonets maca!
    palmira

    ResponElimina
  6. N'agraden les patates i m'agraden els espinacs ......... així que Judith aquesta recepta segur que m'encanta .
    Petons

    ResponElimina
  7. Però què bones Judith, unes patates d'allò més maques i ben presentades! Fa temps que no menjo espinacs a la catalana, i d'aquesta manera em sembla una idea molt bona!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Els espinacs a la catalana a casa ens encanten, i el toc del formatge també li queda molt bé.
    Unes patates gustoses i molt sanes.

    ResponElimina
  9. Buenísimas, Judith. Me encanta la combinación. Estamos descubriendo muchísimas recetas estupendas con algo tan simple como unas patatas. Un besazo.

    ResponElimina
  10. El palino és el meu heroi, que li expliqui al seu "amic" que s'ha menjat això a veure si s'anima.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  11. La sopa també és el meu plat preferit, podria alimentar-me només de sopa que seria feliç jeje. Aqueste patates han de ser molt bones, amb un farcit ben català i suau.

    quin bon recull de patates farcides que tindrem ;)

    Peotonets guapa

    ResponElimina
  12. Ficou uma uma delicia essa batata recheada.
    Uma excelente participação
    bj

    ResponElimina
  13. Hem coincidit amb el farcit!!! i les meves no van ser a la catalana perquè no tenia panses que sinó... bones, eh?? un petó!

    ResponElimina
  14. un relleno bien bueno y queda muy bien asi con el crujiente de queso,bonita foto
    peto

    ResponElimina
  15. Wuauuuu que patatas!!! me las llevo para hacer que me encanta el relleno .
    Besos guapaaaa!!!

    ResponElimina
  16. m'encanta la idea de farciles amb aquests espinacs,llleugers i potents a l'hora!! molt bona proposta!! a mi no m'ha donat temps al final!! aiixxx necessito 30 h al diaaa!! jeje petons

    ResponElimina
  17. Ja se saps que espinacs i formatge són un bon nuviatge! quina foto més maca.

    ResponElimina
  18. No sé si me gusta más la foto o la protagonista de la foto. Esa patata habla por sí sola niña, tiene pintaza.
    Besos

    ResponElimina
  19. Quina bona opció i a més, ben sana!! gràcies a vosaltres perquè cada mes tenim un repte nou i alguna cosa per fer-nos pensar!! i el recopilatori ni us agobieu!! que més dóna uns dies mes tard!! això sí, el 5 estarem esperant el proper eh?!! :-) Marta

    ResponElimina
  20. Si es que etán buenas de cualquier forma. Pero además como así no las solemos cocinar mucho, pues como que le damos otro aire a los platos, a que si??
    Me guado la receta a la epsera del recopilatorio :P

    Besos.

    ResponElimina
  21. Unes patates ben catalanes! molt bona idea i el resultat segur que boníssim!

    ResponElimina
  22. Uau! Aquestes patates m'encantarien també, t'han quedat de luxe! Al final no he tingut temps de fer la recepta i aquest mes no participaré...però espero el pròxim amb ganes! petons

    ResponElimina
  23. Les patates d'Olot son increibles, pero aquestes que has preparat m'agraden moltisim, les espinaques a la catalana son delicioses!. Petons

    ResponElimina
  24. I una de les amfitriones de Memòries ens ha fet una molt bona versió de les patates farcides!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  25. Qué pasada de relleno! Me encanta!
    Petonets

    ResponElimina
  26. Hola bonica!
    Quant de temps sense passar-me per aquí! Entre mudances i demés gairebé no tinc temps de res. A veure si el mes vinent puc presentar-me a memòries...amb lo que m'agrada!!!! :(
    Moltissims petonets

    ResponElimina
  27. M'encanta la foto, les patates i el farcit!!
    petonets!!!!!

    ResponElimina
  28. Mare meva, si porten de tot, aquestes delícies! (formatge, pernil, panses i pinyons) M'encanten, Judith. Se m'acudeix que es podrien posar amb una capa de mahonesa, més formatge rallat (nyam) i gratinar-les perquè el formatge es desfés.... Un plat únic molt complet.

    Gràcies per la idea! :-)

    ResponElimina
  29. Les he cuinat i ha estat un èxit rotund. Moltes gràcies per aquesta recepta sana i deliciosa

    ResponElimina