>

dimecres, 2 de febrer del 2011

Crema de verdures

Últimament sembla que els termòmetres estan treballant de valent amb les temperatures que estem tenint. Crec que ja us he comentat que sóc una persona molt fredolica i, si fos per mi, a l'hivern només m'alimentaria a base de cremes de verdures o sopes. El que passa és que l'Yves no és precisament un aficionat d'aquest tipus d'àpats, així que m'haig de controlar a l'hora de fer els menús i anar variant -així també us puc presentar més diversitat de receptes!-. Ara feia temps que no en feia, així que vaig anar al mercat i vaig veure unes carabasses molt maques. Vaig pensar que volia fer alguna crema més complerta, diferent de la que normalment acostumo a fer amb un parell d'ingredients, però aquest cop, com podeu veure, és una crema molt complerta, lleugera i amb un sabor molt suau que estic segura que us agradarà.


Ingredients:

1 carabassa mitjana
4 patates petites
1 carabassó gran
2 pastanagues
1 ceba
1 l de brou de pollastre
1/2 got de llet
Pa sec
Sal
Oli d'oliva
Caramel de vinagre balsàmic


Preparació:

En una cassola posem el brou de pollastre. Quan comenci a bullir, afegim la carabassa, les patates, la ceba, el carabassó i les pastanagues, tot tallat a daus, i ho deixem durant 30 minuts. Un cop ho tinguem ho posem en un recipient i ho passem pel minipimer fins que quedi ben fi, aleshores afegim la llet. Ho emplatem i acabem decorant amb un rajolí d'oli, uns daus de pa passats prèviament per la paella amb un bon raig d'oli d'oliva, i, si ens atrevim, amb unes gotes de vinagre balsàmic caramel·litzat.



29 comentaris:

  1. Nena, tu m'has vist el rebost, o què? Precisament tinc una carbassa jejeje Aquesta crema l'hauré de provar. A més amb aquestes fotos no hi ha qui es resisteixi.
    Per cert les llenties són dins la cassola esperant-nos per dinar..... Si són tan bones com l'oloreta que feien...uhmmmm.....

    ResponElimina
  2. MOlt rebona aquesta crema noia!

    A casa no pot entrar per desgràcia meva, la parella no li agrada, ho he intentat dos cops i nothing:(.

    Quina enveja em fas.

    Salut!

    ResponElimina
  3. A mi m'encanten i em xiflen les cremes, jo a l'hivern també sobreviuria a base de cremetes i sopetes, semblem dues iaies!!

    La crema té una pinta fantàstica, jo sempre sofregeixo les verdures... hauré de fer com tu i fer-la més lleugera! jajaja

    Petonets preciosa!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ah per cert, el toc de reducció de balsàmic a mi m'hi encanta! ;)

    ResponElimina
  5. Té molt bona pinta, ideal per a l'hivern.
    No obstant, l'hivern d'aquí és molt light, amb lo que a mi m'agrada el fred, jaja xD. A veure si amb una miqueta de sort tenim un dia de postal com l'any passat, veure la Barceloneta nevada va ser tota una sorpresa.

    Petonets!

    ResponElimina
  6. Yo a pesar del frío que hace aquí no soy muy friolera, pero tomo muchas cremas porque me encantan, y sobre todo si son de calabaza. Me gusta la tuya con calabacín también.
    Petonets

    ResponElimina
  7. Nosaltres també sóm de cullera!! avui tenim escudella, però aquesta crema també entraria!!

    ResponElimina
  8. Judith, sap que provaré de fer-ne una així, almenys provaré si els hi agrada més que no pas pas carbassa sola i un ingredient més, perquè llavors la troben massa dolça. El divendres passat vaig comprar una carbassa, només veure-les me les emporto amb els ulls.
    Ah! Saps perquè no se t'actualitzava el panell? doncs he canviat l'adreça. Ups! ho sento! No hi vaig caure quan ho vaig fer i llavors vaig pensar que tots m'havieu abandonat, no rebia ni un comentari, horroooooooooooooooor!:-(
    La nova adreça: http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/

    ResponElimina
  9. pues yo te acompaño con las sopitas sin ningún problema. ok, de vez en cuando un guisito de lentejas o algo así, pero vamos... que esos platos también se comen con cuchara. Para mí el invierno es de platos con cuchara. :)

    ResponElimina
  10. Ay, ese toque de vinagre me ha conquistado!, tiene que estar riquísima y tienes razón muy comletita.
    Yo también me alimentaría sólo de sopas, y sabes por la noche no la perdono.
    Un beso

    ResponElimina
  11. Com queda clar a l'entrada, no sóc aficionat a les cremes... però sempre me les menjo molt a gust. Aquesta estava molt bona!
    La presentació, amb el daurat de les culleres i de la filigrana del plat, a conjunt amb el color de la crema... excel·lent!

    ResponElimina
  12. A casa a els nens, prefereixen mastegar...jajaja
    peró a mi les cremes m'agraden... i el fred també....em conservo millor, que amb calor...ajajaj

    un petonet maca!!!

    ResponElimina
  13. que rica sopa!... a mi marido tampoco le encantan las sopas pero seguro va a tener que sacrificarse cuando prepare esta. Gracias por el dato. Besos!

    ResponElimina
  14. Que bona! ara a l'hivern vénen molt de gust aquests plats! nosaltres de vegades hi posem llavors de sèsam torrat enlloc del pa, i això del vinagre... m'ha agradat, ho provaré! gràcies! :)

    ResponElimina
  15. Ara... per fi he pogut posar l'enllaç a la web del clubdecuines, és que fins ara comentava des del compte del google (elisabet). I vet aquí que passant pàgines de blogs, se m'hacaben de torrar massa les galetes que tenia al forn!

    ResponElimina
  16. qué rica la cremita de verduras, apetece un montón!
    besos

    ResponElimina
  17. M'encanten aquestes cremes... Les trobo súper gustoses i taaan sanes! Són una delícia. Per als dies de fred són fantàstiques. El cos ho agraeix!
    Petons bonica!

    ResponElimina
  18. La carabassa no m'agrada però et queda tan bona i amb aquesta presentació: ja me'n pots guardar que a casa els hi costen!
    Petonets.

    ResponElimina
  19. Deliciosa, nutritiva y llena de sabor!

    Besiños :D

    ResponElimina
  20. Aksta crema ha d'estar boníssimaaa!!!!
    Mmmmm... i ara per soparr...
    Petonets

    ResponElimina
  21. Pues a mi las sopas me encantan y si es tan sana com esta más. Besos

    ResponElimina
  22. Tenc una carbassa que em mira dins la gelera!! La pròxima vegada que faci una cremeta hi posaré patates a veure com em queda. Un petonet, guapaaa!!

    ResponElimina
  23. Caram aquesta crema de verdures! quina lluentor! si sembla un plat de Festa Major!

    M'anoto la recepta, que tinc una carbassa a casa que em mira en cara de pena!
    Un petó Judith!
    Mglòria

    ResponElimina
  24. Hola! Hi descobert el teu bloc a través de la Mercè de Cuina per llaminers i m'agrada molt, tant les fotos com les receptes.
    A casa la carbassa ens agrada de totes maneres, cada setmana en fem tant en crema com en el forn. La próxima carbassa que compri la faré seguint la teva recepta, el toc del caramel de vinagre balsàmic està molt bé.

    ResponElimina
  25. H0la! Seré "topo"? ara acab de rellegir el meu comentari, si patates ja n'hi pos, volia dir que li posaré carabassó..en fi, es veu que tenia son quan ho vaig escriure!! Un petó, guapa. Paula

    ResponElimina
  26. Judith! aquesta crema que ens presentes ha d'estar deliciosa, em sembla genial posar el carbassó i les pastanagues juntes! i més carbassa que també m'agrada molt.... Ja saps fan 100% de les cremes!!! Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  27. Catieu: t'hauré de donar un premi per ser la seguidora que fa més receptes del bloc! ;)
    Gastro: haurem de fer boicot a totes les parelles! jajajajaja
    Sandra: vols que fem un grup al facebook? " jo només viuria a base de cremes" ;P
    Nee: tens tota la raó, no fa massa fred, però jo sóc súper fredolica!
    Pilar: que suerte!
    Albota: guardeu-me un platet!!!
    Gemma: ja em diràs si ha tingut més èxit!
    Sole: gracias guapa, en hinvierno un plato caliente es lo que mejor sienta!
    Chelo: le da un toque especial.
    Yves: sort que t'ho menges tot!
    Neus: jo sóc més de calor! ;P
    BC: ya me dirás que os a parecido!
    Bet: ai nena! que ara no podré veure la recepta de les galetes! jajajajaja
    Antonia: verdad que sí?
    Marina: i a l'estiu la pots menjar freda si vols.
    Moni: fet! et preparo un tuper.
    Mayte: gracias guapa
    Neus: jijijiji, si ho hagués vist abans t'enviava un platet!
    Linda: gracias guapa
    Paula: jajajajaj, no pateixis! com que no sé com cuinaves la crema no m'havia semblat estrany el comentari! jijijiji
    MªGloria: ett mira amb cara de pena? aiaiaiaiai
    Elisabet: benvinguda! i moltes gràcies
    Ingrid: visca les cremes!

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  28. Hola Judith! A mi em passa una mica el mateix.. he de racionar les cremes a casa...i en canvi jo en menjaria a totes hores. Jo m'atraveixo amb el vinagre..!! Petonets,

    ResponElimina
  29. Què bé que entren ara les cremes amb el fred que ens ha vingut!

    ResponElimina