>

dimarts, 27 de setembre del 2011

Pollastre amb escamarlans (mar i muntanya)

Seguint amb les celebracions especials del mes de setembre, avui em toca a mi: és el meu aniversari. Molts de vosaltres ja ho sabeu perquè les Rul·leres -la Moni, la Sandra i la Paula- ahir a les 12 de la nit, van publicar una entrada molt especial versionant una de les meves receptes: el pastís de mascarpone i fruits vermells. A aquella hora estava mirant alguns blocs i la meva sorpresa va ser que al panell d’actualitzacions vaig veure una entrada que s’anomenava Judith’s cheescake. Crec que només obrir la primera entrada ja van començar a brotar les llàgrimes per la meva cara. En alguna ocasió us he comentat que al Bolet som molt ploraners, ens emocionem fàcilment... Les tres han fet unes entrades fantàstiques on m’han deixat pels núvols, es nota que són les meves amigues, oi?
 
Això només va ser l’inici d’un dia meravellós, ja que des de les 12 -l’hora de la ventafocs- els meus perfils de facebook, l'e-mail, el telèfon i el bloc no han parat de rebre felicitacions per part vostra, i hi ha hagut algunes blocaires que m’heu felicitat en les vostres entrades...Sou molts els que m’heu fet sentir afortunada i estimada, crec que si fos per mi no hi hauria sequera al món!
 
Com no podia ser d’una altra manera, quan m’he llevat els meus dos amors m’han rebut amb els braços oberts cantant “moltes felicitats, moltes felicitats, et desitgem mama, moltes felicitats”. L’Yves tenia un somriure radiant i els seus ulls brillaven d’emoció per poder compartir amb l’Àitor aquest moment. I l’Àitor estava pletòric de poder ballar i acompanyar amb palmes al seu papa, m’hagués encantat ensenyar-vos-ho per una petita finestra, però haureu de conformar-vos amb la meva crònica.
 
Com que aquest és un bloc culinari i l’ocasió s’ho val, ahir a la nit vaig decidir preparar la meva versió de mar i muntanya per a Memòries d’una cuinera. Com haureu vist, finalment, m’he decantat per la recepta més típica de pollastre i escamarlans. Vaig estar rumiant moltíssimes propostes, però l’Yves em va ajudar a decidir. Ara, guarnirem la taula amb les millors gales, i degustarem aquest plat típic de la gastronomia catalana amb un vi ben fred, i com no, bufaré ben fort les espelmes, amb els ulls tancats i demanaré 3 desitjos -així m’ho van ensenyar a casa-, ja explicaré si se m’han complert...
 
Moltíssimes gràcies a tots per fer que aquest dia fos tan especial!!! heu aconseguit que no hagi perdut el somriure en tot el dia...
 

Ingredients per a 4 persones: 

8 cuixes de pollastre
16 escamarlans
500 ml de caldo de pollastre
1 ceba petita
2 grans d’all
200 g de tomàquet fregit
5 avellanes torrades
5 ametlles torrades
5 pinyons
2 bastonets de pa
2 fulles de llorer
Orenga
Farigola
Sal
Pebre
Oli d’oliva
 

Preparació:

Agafem les cuixes de pollastre, les netegem i les salpebrem. A continuació les posem en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva i les rossegem durant uns minuts. Les retirem i les posem en una safata per anar al forn. A la mateixa paella on hem fregit el pollastre, posem la ceba i els grans d’all tallats a trossets. Ho deixem un parell de minuts i, mentrestant, preparem la picada. Posem ametlles, avellanes, pinyons i bastonets al morter i ho piquem tot. Ho afegim a la paella, ho incorporem bé i ho deixem 1 minut. Per últim, afegim el tomàquet fregit i un polsim d’orenga i ho deixem sofregir un parell de minuts. A continuació barregem aquest sofregit amb el caldo de pollastre, ho avoquem a la safata on tenim reservades les cuixes i afegim els escamarlans juntament amb les fulles de llorer i la farigola. Ho deixem durant 30 minuts a 180º remenant de tant en tant. Després baixem la temperatura del forn a 100º i ho deixem 20 minuts més. Abans de servir separem la salsa obtinguda i la passem pel minipimer per obtenir una salsa més cremosa -si fos necessari la reduïm en una cassola-  A l’hora de servir posem en un plat dues cuixes de pollastre i 4 escamarlans, i ho banyem amb la salsa.






67 comentaris:

  1. Moltíssimes felicitats Judith! espero que tinguis un dia fantàstic! Un petó!

    ResponElimina
  2. Jooooooooo, que a la Bordeta saps que jo no sóc tan ploranera però quan passo per aquí m'emociono... si és que ets tot amor i alegria! Com vols no tenir tanta gent que t'estima?!?!?! PER MOLTS ANYS que ho poguem celebrar al teu costat carinyet meu!!!
    Degusteu aquest super pollastre amb escamarlans, des de casa farem un brindis per tu, que t'ho mereixes!!!
    Petonets solet!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Què guapa ets!! Moltíssimes felicitats Juju!! Acaba de passar un dia fantàstic amb els teus dos amors i gaudeix molt del fantàstic mar i muntanya que has preparat i que té una pinta deliciosa!!

    Molts i molts petonets bonica!!:)

    ResponElimina
  4. Felicitatssssssssssssssssssss!!!!! guapa. Anys, anys, per molts anys.................Quina cel-lebració amb aquest mar i muntanya....Vaig a xafardejar una miqueta que he estat molt liada amb el cumple del meu fill......Ja, ja publicaré tot lo que he preparat.

    Un petonet.

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats Judith.
    Veig que has preparat un mar i muntanya en majúscules... que bó!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Pues veo que estás cerrando con broche de oro este cumple! Felicidades de nuevo...que te sigan dando todo ese cariño que mereces!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  7. Ja t'ho he dit pero de nou, moltíssimes felicitats!! Ara tu em deixaràs tastar a canvi una mica del plat, oi? :P és broma!! Però si que m'agradaria provar-lo perquè es veu molt bó!
    Petons maca

    ResponElimina
  8. Et mereixes tot això i molt més!! Com diu la meva mare: un recull el que ha sembrat!! Estic encantada d'haver-te fet "plorar" ;DD
    Ja veig que al Bolet t'han mimat bé (no esperava menys d'ells)
    El teu mar i muntanya segur que està boníssim. Puc venir a sopar???
    Petons!!

    ResponElimina
  9. Muitos parabéns querida Judite, que os teus sonhos se concretizem, as maiores felicidades!
    Un abraço apertado:)

    ResponElimina
  10. Moltíssimes Felicitats Judith! Quin dia més maco i especial, et desitjo tot el millor. Las sorpresa dels blocs que van versionar el teu pastis una meravella. I el pollastre genial, deliciós amb aquest escamarlan enorme...
    Un petó molt fort de aniversari!

    ResponElimina
  11. Felicidades de nuevo guapa
    Disfruta mucho con tus chicos de ese pollo tan divino.
    Muchísimos besos

    ResponElimina
  12. Ja t'he felicitat en l'entrada anterior, pero ho torno a fer.
    Per molts anys!!!!
    I felicitats per aquest "clàssic mar i muntanya"
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Judithhhhhhhhhhhhhhhhhh, que si me retraso un poco no llego.

    Muuuuuuuuuuuchas felicidades, cielo, me alegro que haya sido y continúe, un día muy especial para ti, que lo eres.

    Tu mar y montaña es de un apetitoso impresionante, me encantó tu propuesta.

    Y ya sabes a cumplir muuuuuchos más y a compartirlos.

    besazo, divina

    ResponElimina
  14. Que acabis de passar un bon dia degustant aquest plat tan deliciòs.
    Petonets guapíssima

    ResponElimina
  15. moltíssimes felicitats! i quina celebració, un senyor plat... la veritat és q encara no l'he provat mai de fer, és q sempre em trobava receptes que hi afegien vi... m'apunto la teva!

    ResponElimina
  16. Ohhhhhhhhhhhh, quin platàs! Fa molt que no en menjo.
    Acaba de gaudir del teu dia preciosa!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  17. Guapi!!! abans deles 12h torno a dir-te per tercera o quarta vegada FELICITATS!!! has fet un plat de festa!!! amb un coloret la salsa per sucar-hi pa. Petonets.

    ResponElimina
  18. MUCHISIMAS FELICIDADES!! Espero que por muchos años nos sigamos "viendo" por aki.
    Muchisimos besos

    ResponElimina
  19. PARABÉNS PELO SEU ANIVERSÁRIO, ESPERO QUE TENHAS TIDO MUITOS MIMOS.
    ADOREI ESTA SUGESTÃO, UMA DELICIA MESMO.
    BJS

    ResponElimina
  20. Moltes Felicitats Judith via blog. Com sempre les teves entradas son plenes d'emoció. Algú amb aquesta sensibilitat i emoció és capaç de cuinar també uns plats que emocionen. Quin pollastre amb escamarlans i quin sopar. La cosa promet. Que acabis de passar un bon dia. Petonets. I que se't compleixin els desitjos!!!

    ResponElimina
  21. Quiero entregarte un premio el Indalo de Oro.Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.

    http://cocina-trini.blogspot.com/2010/11/premio_26.html

    ResponElimina
  22. Felicidades guapa!, un plato exquisito para este día.
    besitos

    ResponElimina
  23. Muchas felicidades guapa!- es un plato perfecto para celebrar.
    un beso

    ResponElimina
  24. Qué foto "un año más vieja" ;) tú! no la foto...

    ResponElimina
  25. Pimer de tot MOLTISSIMES FELICITATS ¡¡ .......tard, pero encara he arribat a temps...
    M'alegro de que haguis tingut un dia rodo.... El pollastre amb escamarlans te molt bona pinta¡¡
    Petons guapetona

    ResponElimina
  26. otra vez muchas felicidades que acabes de pasar los 30 minutos que quedan del dia para seguir siendo muy feliz
    un clasico que siempre es divino y bienvenido
    petons

    ResponElimina
  27. Si es que eres un sol. Ojalá y todos tus cumpleaños sean tan estupendos como relatas este, de verdad que te lo deseo.
    Un beso apretao guapisima

    ResponElimina
  28. Fan il·lusió aquestes sorpreses!! felicitats de nou!!aquest mar i muntanya m'encanta, és una versió del plat de nadal que fa ma mare cada any!!, que per cert, nadal està a" la vuelta de la esquina" ehh...jaja petons guapa

    ResponElimina
  29. Judith t'haig de confesar que no acostumo a llegir tooootes les entrades d'alguns blocs, però les teves no me les salto mai. M'encanten! i m'encanta veure com n'ets d'alegre amb el més quotidià ;). Pel que fa a la recepta.... aquesta la tendeix a fer la meva àvia en ocasions especials, i mai falla! té una fila aquest platet amb la copeta de vi al darrera..... Petons guapa! ;)

    ResponElimina
  30. 3 desitjos? ostres, aixi segur q algun se't compleix...bona tradició aquesta...

    espero q passessis un bon dia, encara q pel q expliques, ja es veu q si...

    ResponElimina
  31. Guapa!! Jo em sembla que et vaig felicitar tard....ups! Però vaja entrée que vas tenir, jo també haguès plorat dona, es molT maco el que et van fer!!
    Aquest arròs sembla boníssim, no es pas el meu fort, m´agradaría saber cuinar-los, però res de res noia! I es un desig!! ^.^ Bé, t´ho demana el que vulguis.... Muack!

    ResponElimina
  32. Siento muchísimo no felicitarte ayer me acabo de enterar. Desde luego eres afortunada por tener esas amigas y tanta gente que te quiere. Espero que aceptes mis tardías felicitaciones y como ya no puedo desearte un feliz día te deseo un feliz año y espero seguir disfrutando de tus recetas tan estupendas como esta que ya me he copiado. Un fuerte abrazo

    ResponElimina
  33. Moltes felicitats!!! Amb un dia de retard, però espero que fos un dia molt bonic.
    El plat de pollastre amb gambes perfecte per un dia de celebració, quina pinta!
    Petons.

    ResponElimina
  34. Ahir me'l vaig menjar... no us podeu imaginar com estava... vaig acabar bevent la salsa amb la cullera de servir... Chapeau!

    ResponElimina
  35. Juju,
    Muchas felicidades... Disfruta mucho lo pollo se ve riquissimo : )

    Besitos grandes wapita!

    ResponElimina
  36. Jo també a deshores...però PER MOLTS ANYS GUAPÍSSIMA! Els pastissos que et van fer les rul·leres realment són dolços com tu. Podem anar de la mà amb les emocions...A mi també em costa poc treure la llagrimeta! M'encanta haver coincidit amb la proposta de mar i muntanya. Està tan bó... Un petonàs i a gaudir de la nova edat!!!

    ResponElimina
  37. He vingut a parar aquí pel teu comentari al bloc de l'Eva de Tarjeta de Embarque en què dius que et vas fer la foto del príncep i la princesa perquè... ja et pots imaginar qui se'n va fer una exactament igual, hahaha!

    Deixant aquest punt de banda, m'ha encantat el teu bloc, me'l quedo per al meu Reader. Una abraçada i gràcies per compartir!

    ResponElimina
  38. Por algo será mi niña, la alegría y ternura que trasmites en todos y cada uno de tus post bien merece una recompensa.
    Un beso grandote para la princesa de Sintra jajaja

    ResponElimina
  39. Feliz cumple!!! Me imagino que la felicidad todavía debe durar. Es que esas sencillas cosas como ver a tu hijo aplaudir al son de la música, es inigualable. Lo bueno de tener un blog es que uno deja sus recuerdo , como un diario personal. Y es tan lindo volver la vista atrás y recordar tantos buenos momentos!
    Cariños

    ResponElimina
  40. Per motls anys!!!! Una recepta sensacional per celebrar l'aniversari. I de pastissos... aquest cop podràs triar, je je je....

    ResponElimina
  41. Felicitats preciosa perdona per el retrassss¡¡¡
    la recepta es deliciosa digna de la cumplenyera,jejeje¡¡
    Mil petonets preciosa i molt molt anys.

    ResponElimina
  42. TE una pinta increíble, y la foto es de 10!!!!
    Felicitats
    April's Kitch

    ResponElimina
  43. Un clàssic exquisit per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  44. Moltes felicitats!!! un petó molt gran.
    Quina pinta aquest mar i muntanya... uhmmm...

    ResponElimina
  45. A casa aquest plat sempre ha estat de grans celebracions. Segur que tu l'hauràs disfrutat amb els teus boletets.

    Molts petons guapa!!!

    ResponElimina
  46. Primer de tot, Felicitats atrassades!!
    Gràcies pel comentari de la sepia, hem disfrutat moltissim. Nosaltres el mar i montanya amb pollastre l'acompanyem amb gambes, pero amb escamerlans ha de quedar bonissim, tmb.

    Petonets

    Mar

    ResponElimina
  47. Tot i que ja ha passat un dia PER MOLTS ANYS!!!!!! Aquest plat és de celebració de les bones, molt bona elecció.

    ResponElimina
  48. Judith Guapa!!!!! Que et felicito amb un dia de retard i em fa molta vergonya pq em va arrivar un recordatori i tot, pero noia soc així de desastre amb aquestes coses.
    Pero sapigues que em vaig enrecordar de tú i que et desitjo, com la teva germana que siguis tant feliç com ets ara.
    Molts petonets bonica!!!
    Esther

    ResponElimina
  49. Espero que ahir passessis un feliç dia (em sap greu el retard). Aquest plat té un pinta deliciosa. Per Nadal solem fer aquest plat (bé, la meva mare), un xic diferent. Ja s'ha convertit en una tradició. És boníssim.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  50. Muchas felicidades, Judith, aunque vengan con retraso.Espero que hayas pasado un día genial y que cumplas muchos años más junto a tus soles!!!! En cuanto al plato de celebración, realmente impresionante!
    Besos.

    ResponElimina
  51. En primer lugar felicitarte por tu aniversario, segundo decirte que me comería ahora mismo este fantástico plato y tercero muchos besitos.

    ResponElimina
  52. Memòries d'una cuinera, com pot ser que me n'hagi oblidat! Ho sento però la ressaca postvacacional ja m'està durant més del necessari.
    Me n'hi envaig de cap. El teu plat deliciós, una pinta extraordinària.
    Una forta abraçada guapa!

    ResponElimina
  53. Felicidades, es estupedo el homenaje que te han hecho. A disfrutarlo con ese pollo! Muchos besos

    ResponElimina
  54. Aunque con retraso muchisimas felicidades... Sabes? El 27 tambien cumplió años mi mami...
    Que linda tu familia, veo que te alegró el día, bueno ete y todos...
    Un besazo

    ResponElimina
  55. Que foto amiga! te pasaste y el plato de celebración

    ResponElimina
  56. Ai, Judith, quin greu em sap no haver sabut que era el teu aniversari; és que aquests dies a penes he entrat als blocs per falta de temps. De totes maneres, et felicite amb retard: Moltes felicitats!!! Espere que hages passat un dia molt feliç, que ja es veu que sí pel que contes i que s'hagen complit tots els teus desitjos. La recepta m'ha encantat, m'agrada molt la combinació de pollastre amb el marisc, vaig estar a punt de fer una recepta el dilluns per a penjar-la a Memòries d'una cuinera, però vaig tenir la mala sort que em va venir un mal de panxa horrible, no sé si algun virus o què, la qüestió és que no vaig tenir ganes ni de cuinar ni de menjar res en uns dies, ara ja estic millor. A veure si la setmana que ve puc fer la recepta. Ah! Gràcies pels teus comentaris, sempre eres la primera. Besets.

    ResponElimina
  57. Mil felicidades!!.....y que mejor que te hayan celebrado haciendo tus recetas.....que bonito!....me alegro....ahora a seguir celebrando y comiendo rico con este plato!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  58. Felicidades, con retraso. He entrado en tu cocina a traves de nuestra amiga Frabisa, y me encuentro que ha sido tu cumple, y que mejor manera de celebrarlo con un mar y montaña. Delicioso.

    Besossss

    ResponElimina
  59. un plato super rico. Creo que te felicite , pero si no fue así que tengo últimamente la cabeza loca felicidades de nuevo y con retraso. Bss guapisima.

    ResponElimina
  60. Hola Judith, estimada i guapa tu

    però que bo,....fa tantes llunes que no el faig,...me has obert les ganes de fer-lo...una presentació de 10x10 ( com sempre)

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  61. Ya te lo dije en el blog de la Moni ¡¡¡pero todavía no me te lo había dicho aquí!!!

    Bueno, aunque llegue un poco tarde ¡¡¡Muchííííísimas felicidades Judith!!!!

    Te lo mereces.

    Un besote

    ResponElimina
  62. M'encanta aquesta recepta, a més dignifica molt la carn de pollastre, que amb una mica d'amor dona un gran resultat.

    Està molt bé que la bloguesfera et feliciti, et dediqui entrades i el facebook no pari en tot el dia.

    Petonets maca

    ResponElimina
  63. Moltíssimes gràcies a tots, per fer que aquest dia fos molt especial!!!! Les felicitacions no van parar, i el sopar estava boníssim! De fet si hagués estat per l’Yves s’hagués menjat 4 pollastres sencers! ;P

    Molts petonets i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris!!!!!

    ResponElimina
  64. Vaja felicitats!!!! (amb molt de retard...) el plat que has triat per el teu aniversari és bonissim! Un dels meus plats preferits i que fa molta festa major!
    Aquest agost vaig escriure un article, que han publicat fa poc, sobre aquest plat i les tradicions catalanes com la festa major i el cava!
    petons!

    http://ilcoloredellacurcuma.blogspot.com/2011/10/giganti-e-draghi-per-condire-un-pollo.html

    ResponElimina