>

divendres, 9 de setembre de 2011

Pastís invertit de formatge i mores

“Parabéns a vocè, nesta data querida, muitas felicidades, muitos anos de vida. Hoje é dia de festa, cantam as nossas almas, para a minina Catarina, uma salva de palmas...”
Aquesta és la cançó que d’aquí a unes hores, si tot surt bé, li cantarem a la nostra estimada fillola, la Catarina.

Quan us vaig presentar la recepta del magret d’ànec amb reducció d’Oporto us explicava que tinc la immensa sort de ser padrina per partida doble! Doncs bé, seguint amb les celebracions especials d’aquest més, avui li toca a la nostra minina. Avui fa dos anys que aquesta nena riallera, simpàtica, amant de les cuinetes i divertida companya de joc del Boletet va néixer. El 9 del 9 del 2009 va decidir que era moment de conèixer món i tot feia indicar que seria una nena molt i molt especial. La distància no permet que la puguem veure tant com ens agradaria, i exercir de bons padrins -l’Aina ho té més fàcil!-, però intentem fer-ho el millor que podem. Gràcies a les noves tecnologies sembla que les distàncies són més curtes, i també gràcies a la meva estimada Inês, la seva súperfashion mami -una persona molt i molt especial per a mi- que no para d'enviar-nos fotos i vídeos perquè no ens perdem cap detall.

Al Bolet ja ho tenim tot preparat per quan pleguem de treballar: anirem a buscar l’avió que ens portarà a retrobar-nos amb els nostres amics en un dia tan especial com avui, ja estem desitjant poder-li cantar la cançó en persona -és tradició que la cantem l’Yves i jo, cada cop que els nostres amics fan anys!!!- i sobretot omplir-la de petonets -ja sabeu que ens agrada molt de donar-ne, i rebre'n-.

La recepta d'avui és ideal pels amants dels pastissos de formatge que no volen tardar més de 10 minuts en preparar-lo! És una recepta que he tret del llibre "Todo sobre el queso", de la Fiona Beckett, i que he adaptat als nostres gustos, ja que la recepta original portava lemon curd i les galetes s'havien de coure al forn.

Si voleu veure una altra versió d'un pastís de mores i formatge no us perdeu l'entrada de la Moni -coses de Llàbiro- d'avui, és boníssima.

Espero que gaudiu del cap de setmana! Us espero la propera setmana... 


Ingredients per a 4 persones:

6 galetes tipus digestive
250 g de formatge mascarpone
1 c/s de sucre
200 g de mores
Llet semidesnatada
Mel de taronger
2 llimes
Mel 


Preparació:

En un recipient posem el formatge mascarpone, el sucre, el suc d'una llima, un rajolí de llet -perquè ens quedi més cremós- i ho barregem fins obtenir una crema fina. A continuació ratllem la pell de les dues llimes i ho incorporem a la crema. Als gots que ho vulguem servir, repartim les mores, posem la crema de formatge i amb un film transparent ho tapem i ho deixem refredar a la nevera durant una hora com a mínim. Per la presentació final esmicolem les galetes tipus digestive, les posem per sobre i les acabem banyant amb una miqueta de mel. És important que aquest pas el feu just abans de servir, ja que sinó les galetes estarien toves en comptes de cruixents.



64 comentaris:

  1. Ooooh, quina entrada més bonica!! La meva padrina no exerceix com a tal, puc demanar-te com a padrina? Porfa, porfa, porfa?! jajaja
    M'encanten aquests gotets, són genials i boníssims!
    Visca les mores i les germanes més xules de la gastroesfera!!
    Que passis un cap de setmana genial preciosa, i moltes felicitats a la petita!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola nena!!!
    Qué pasteles tan ricos, qué ganas de andar por aquí de nuevo!!
    Besinos!

    ResponElimina
  3. Les teves filloles tenen moltíssima sort amb la padrineta que tenen!!!!!!!!!!!!!
    Felicitats a la Caterina i la propera vegada anem juntes a collir mores amb els nostres súper mini ajudants!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  4. Aquesta versió tampoc està gens malament!!! com li dic a la Moni....les mores i el formatge fan molt bona parella!!!!Muaks i bon CDS

    ResponElimina
  5. Una pinta boníssima, i a més, uns gots preciosos!

    ResponElimina
  6. Aixo m'ho tinc que preparar... Un visca per els postres de cullera...

    I els gots són molt macos.
    Petons i bon cap de setmana per a tu tambe

    ResponElimina
  7. Me gusta el montaje..... el mundo alreves.
    Besos y buen finde.

    ResponElimina
  8. Doncs, si que fàcil, i quina presentació més bona!!
    Que vagi bé el viatge!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Hola guapa, ya estamos de vuelta, y esto es una perdicionnnnnn
    Un besete

    ResponElimina
  10. Ens ho poseu difícil avui la Moni i tú ehhh, no sabría amb quin quedarme... de primer un i de segon l'altre, i arreglats!!!

    M'encanten les versions individuals.

    Petonets i bon cap de setmana pels membres del Bolet!

    ResponElimina
  11. Quina delicia nena, aquests gotets m'encanten, i ara que les mores són tan bones.... ohohoh la penso preparar avui mateix! sóc una incondicional dels postres amb formatge ;)
    Que tingueu bon viatge i a disfrutar de la vostra fillola :)

    ResponElimina
  12. nyam! i quins gotets mes xulos! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Redéu, això ha d'estar ben bo!
    Per cert, quina sort tenir-te de padrina, tu! jejejeje

    Salut! :-)

    ResponElimina
  14. Judith, qué fácil y qué rapidito y qué resultado tan fantástico, me ha encantado.

    Disfruta del finde, guapa

    ResponElimina
  15. muy chulo asi en copa y facil y muy bueno seguro,me gusta hoy las dos hermanas de moras je,je
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  16. M'agrada l'entrada,m'agrada el postre i m'agraden els gots!!
    Bon viatge i bon cap de setmana.
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Doncs encara ens creuerem avui a l'aeroport, jajaja,jo també hi he d'anar, però per motius diferents, jeje.
    El pastís, té una pinta genial, m'agrada molt com l'has presentat, i de gust segur que està boníssim les mores i el formatge formen una combinació deliciosa, una aposta segura.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  18. Los postres en vaso quedan fenomenal y son fáciles de hacer. Tus vasitos son preciosos!!!. Besos

    ResponElimina
  19. Y venga excesos!!!, ¿es que a tí no te sobra un gramo después de las vacaciones?
    Ese postre me parece irresistible
    que paseis muy buen fin de semana
    Besos

    ResponElimina
  20. ha de estar boníssim!! i amb aquesta presentació es fa irresistible....!!!
    bon cap de setmana i que vagi bé la celebració**

    ResponElimina
  21. Mmmm boníssim Judith! els de formatge m'encanten tmb, m'agrada perquè no necessita forn, així que me l'apunto per quan estigui a barcelona!! petonets guapa!

    ResponElimina
  22. Quina meravella! i tan fàcil! no teniu un raconet a la maleta?? sóc petita!

    ResponElimina
  23. Me encantan este tipo de postres, yo hago uno muy similar con yogurt griego y berries queda buenísimo.
    Bss
    Tita

    ResponElimina
  24. Hola maja! Que disfrutéis muchísimo de esa fiesta de cumpleaños. Qué suerte tiene la peque de teneros a vosotros cantándole esa canción.

    La receta me encanta: ¡¡¡fácil, rápida y deliciosa!!!.

    Petonets

    ResponElimina
  25. Moltes felicitats a la Catarina! Que passeu un felicissim cap de setmana... mentres tant, me'n vaig a comprar mascarpone perque de mores en tinc un munt ;-)
    Ah! I els gots son preciosos!!!
    Un petonet
    Sònia

    ResponElimina
  26. Felicitats a la Caterina!!! Quina padrina li ha tocat!!!
    Una recepta fàcil i que té una pinta deliciosa, guardada queda.
    Bon cap de setmana guapa!!!

    ResponElimina
  27. Judith, que original presentación del pastel invertido, me encanta con las moras !!! tiene que estar riquísimo, lo probaré sin duda! besos guapa

    ResponElimina
  28. ¡cuantas niñas cumpliendo natalicios por estas fechas, jeje! ¡feliz cumple a Catarina y feliz fin de semana para vos!

    ResponElimina
  29. Judith mi niña guapa que entrañable lo haces todo.Este postre tiene que gustarme muchísimo soy una apasionada de las tartas de queso.
    Bsos

    ResponElimina
  30. Nena!!!! la barreja mascarpone mores és molt potent, m'encanta.

    Petonets i que passis un cap de setmana genia!!!!

    ResponElimina
  31. Que suerte tiene esa nenita de tener esta supermadrina, tan risueña, amable y buena cocinera, me encanta tus vasitos es una forma original de tomar tarta de queso sin ser tarta de queso.
    muy bueno Judith
    besitos Esther

    ResponElimina
  32. Ja pot estar invertit o del dret, el fet és que ha d'estar impresionant!! me l'apunto ara mateix, a veure si faig una excursió a la muntanya!! jaja petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  33. M'encanten les presentacions en gotet i aquesta combinació ha de quedar boníssima. Amb la mateixa idea vaig fer un cheesecake amb maduixes que quedava molt bo.
    I quina casualitat amb la Mònica, je je je...

    ResponElimina
  34. rápido, rico y fácil, la verdad es que no hay excusa para no hacerlo ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  35. Juju,
    Se an quedado con un aspecto delicioso... Los vi en lo blog de Monica ayora : ) Que maravilha que se ven los tuyos. Me ya gustado mucho.

    Besitos y bueno fin de semana.

    ResponElimina
  36. QUE DELICIA DE SOBREMESA. ADORO AMORAS.
    FICOU PERFEITO.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  37. Judith, una presentación fantástica y con lo que me gustan a mí las moras y el queso, de lujo, vamos. Un abrazo. Alicia.

    ResponElimina
  38. Acabo de ver la "otra versión" y es que las moras son tan fantásticas. Que van con todo. Me encantan las dos. Un beso

    ResponElimina
  39. Una altra deliciosa recepta de pastís de formatge amb mores. Té molt bona pinta i així en gots queda molt ben presentat. Quina casualitat...
    Felicitats a la fillola!!!
    Petons i que us vagi molt bé el viatge

    ResponElimina
  40. Delicios!!!
    Tinc els gots iguals.
    Petosn maca.

    ResponElimina
  41. Deliciosos muy linda versión me encantaron,abrazos grandes.

    ResponElimina
  42. Aquesta vegada arribo ben tard a comentar... :SS
    La Catarina té els millors padrins que podria tenir!! Segur que ja us l'heu menjada a petons!!
    M'encanten els pastissos de formatge, m'encanten les mores, o sigui que m'encanta la proposta d'avui. I els tassonets (aquí no bevem en gots, utilitzam tassons!!) també m'encanten!! Mmmm...he estat molt repetitiva???
    Petonets guapa!!

    ResponElimina
  43. Me parece una receta espectacular, deliciosa, apetecible, de mirame y comeme y sobre todo si es rápida mejor, muy buena esta versión, besos.

    ResponElimina
  44. Ay que soy amante de las tartas de queso, y esta versión me ha encantao! Me voy también a ver la de la Moni! Espero que hayan disfrutado del cumple de tu ahijada!
    Feliz semana guapa!

    ResponElimina
  45. M'encanta la idea de que sigui tan ràpid de fer. Com sempre, prenc nota, mestra.

    Petons,
    Esther

    ResponElimina
  46. Quina sort tenir-te com a padrina, les teves filloles deues estar molt contentes. Felicitats!!! Aquest estiu he practicat molt els gots amb fruita, iogurt i galetes i m'han fet pensar amb aquest pastís teu tan bo i refrescant. Enhorabona!

    ResponElimina
  47. qué suerte tienen tus ahijadas ¡una madrina que ejerce!!se nota que las adoras! me encanta la receta que nos dejas, aunqeu este año salí a coger moras con muy poco éxito...

    ResponElimina
  48. Juju!!!!, gracias por tu visita al blog de salsas mi linda!!!!!
    vengo con otro perfil, pero me gusta taaanto este pastel que me lo llevo a la cocina de babel!!! JIJIJ!!!!
    espero que no se entere mi socio!!!:)
    besitos linda!!!!!

    ResponElimina
  49. Hola Judith, bonica!
    Quina entrada més emotiva :) Espero que aquest findeaniversari hagi estat fantàstic, per molts anys Catarina! Quin luxe de padrina! ;)
    Gràcies per compartir aquests gotets, quina monada! Els faré perquè sóc fan del mascarpone, el mató, els iogurts grecs...
    Petons i feliç setmana,
    Marina

    ResponElimina
  50. Hola Judith!!!! muchísimas gracias por el comentario que me has dejado en el blog!!!

    Ya he visto a mis socia por ahí arriba! jejej!!! másss majaaaa!!!

    Con tu permiso por aquí me quedo de seguidor para admirar todos tus platos!! tus platos y tus vasos... porque madre míaaaa que pintaza que tienen estos!!! me encanta todo lo que llevan!!!!

    Muchísimas gracias de nuevo y te sigo desde YA!!!

    :))

    ResponElimina
  51. Vengo de ver a Moni y no podía ponerme en marcha sin pasar a verte, que delicia nos traeis las dos, aunque las otras recetas que me he perdido son ñam ñam ¿porque te lias a publicar mientras estoy de vacaciones??? ¿lo pasasteis bien en Oporto? ¡seguro que si! me acordé de ti.
    Un besote

    ResponElimina
  52. Apa!! quins gotets més bons i quina entrada més bonica. No se si ja heu arribat, si és així espero que hagueu passat uns dies fantàstics i hagueu pogut cantar i fer petons a la vostra fillola!

    Molts petonets guapos!

    ResponElimina
  53. Pues a menudas horas llego yo, ya habrás ido y vuelto a casa! Que pronto pasa la vida.. cuidad a esos peques como lo estais haciendo, es la satifacción que nos queda verdad? De 'esas cositas' con moras ni hablar por ahora... ya volveré a por la receta cuando a acabe con mi dieta! Besos

    ResponElimina
  54. Hola Judith! Aquests mesos d'estiu que no he passat pels blocs, de segur que heu publicat coses boníssimes. A veure si tinc un momentet i me les mire. La recepta d'avui m'encanta, és bona, ràpida de fer i ben presentada. Espere que ho hages passat bé en Portugal. Besets.

    ResponElimina
  55. Muy rico, me encanta!!! Y los vasitos, una monada, por dios!!!
    Besos.

    ResponElimina
  56. Adoro las moras! Lástima que no las encuentro a menudo. Un postre buenísimo! Muacks

    ResponElimina
  57. Y en vasito, me gusta! y el mascarpone, madre mia que rico!

    ResponElimina
  58. Yo también soy madrina por partida doble. No hay nada más lindo que los ahijados, ya que con ellos podemos dar rienda suelta a toda nuestra "malcrianza" y disfrutarlos un montón , ya que es un plus que nos da la vida.
    Cariños

    ResponElimina
  59. Ju quina bona pinta! i en aquests gotets queda genial aquest pastís invertit,
    Tinc pendent una recepta molt similar ;)
    ja la veuràs!
    Suposso que debeu estar de viatge, no has tornat a publicar.
    Molts petons guapa!

    ResponElimina
  60. Hola guapísima, només llegint el post em donen ganes de marxar a cantar jo també. Que tingueu bon viatge, esteu que no pareu. I el pastís per que parlar, una presentació de luxe.
    Vaig volant a veure que a fet la Moni.

    Un petonet

    ResponElimina
  61. Sandra: m’encantaria ser la teva padrina! ;)
    Isabel: bienvenida guapa!
    Yves: vas cantar molt bé la cançó! Ella va estar feliç
    Moni: més sort tinc jo de tenir-les!!!
    Silvia: sí, combinen molt bé
    Cinta: gràcies bonica
    Neus: la veritat es que amb aquest tipus de presentació pots fer unes postres amb 5 minuts!
    Rosaleda: y además más fàcil y sin horno
    Roser: gràcies bonica
    Laura: bienvenida!!!
    Ribereña: sí, els vasets ens donen la possibilitat de fer porcions individuals presentades amb glamour! ,)
    ADF: l’has fet al final? Què et sembla?
    Massitet: de moment estan molt contentes les meves filloles!
    Isabel: creo que no puede ser más sencillo
    Miquel: ha estat casualitat! No ho haviem xerrat abans de publicar! Jijijiji
    Gemma: gràcies bonica
    Nee: al final no ens vam veure, o si?
    Anna: sí, podemos hacer un montón de recetas intercambiando productos
    Pilar: la verdad es que sólo he engordado 500gr! ;) pero es que no paro...
    Lídia: si ho fas ja m’ho diràs!
    Bet: a més, pots utilitzar la fruita de temporada!
    Albota: aix, si ho hagués llegit abans et portavem!!!
    Tita: sí, sí, con yogurt queda buenísimo!
    Zaida: gracias guapa, sólo te falta añadir que es barata! ;)
    Sònia: ara ja no tens excusa per no emprar les mores!!!!
    Catieu: la pot fer l’Annie! Segur que li agrada
    Eva: ya me contaràs
    Sole: si, y aún quedan més! Y para ti la más importante!!!
    Frederique: ;)
    Maria: pues si te gustan las tartas de queso te encantarà este postre!
    Artemisa’s: a nosaltres també
    Esther: es una receta ideal para cuando queremos quedar bien y no tenemos tiempo
    Roser: has anat a collir mores?
    Cristina: gràcies bonica
    Gemma: sí. Aquest tipus de postres accepten qualsevol fruita. Així el podem menjar durant tpt l’any.
    Paula: pues no! No hay excusa
    Catarina-Sâo: muito obrigada
    Alicia: muchas gracias. Ahora es buen tiempo de moras!!! Aprovecha
    Susan: sí, son muy fáciles de combinar
    Carme: aquesta versió a més de ser senzilla i econòmica és molt fàcil de fer! A tenir en compte ,)
    Margot: jijiji, això es el que té anar al Zara Home
    Rosita: gracias
    Paula: no pateixis sol, tu sempre ets benvinguda!!! I sí, ens la vemmenjar a petonets! És una monada de nena
    Tere: vaya! Cuantos piropos niña!
    Rosilet: entonces la tienes que hacer
    Esther: jajajajaj, mestra? Exagerada
    Cristina: i la padrina més! Doncs ara canvia el iogurt per formatge cremós, ja em diràs
    Antonia: sí, me encanta ser madrina!
    Juana: sólo faltaría guapa! El día 19 estaré viendo vuestras salsas
    Marina: va ser fantàstic. La nena és un solet, i estava feliç de ser la protagonista! Els pots fer amb qualsevol producte! Són molt versàtils
    Tito: gracias a ti por la visita. Bienvenido
    Heva: aix niña, si es que no puedo estar quieta! Jijiji. Fue un fin de semana genial!
    Alba: sí sí, vam cantar-li, i no ho deuriem fer del tot malament!!!! ;) estava feliç
    Salomé: jjaajajaj, pues sí, ya estoy de vuelta, pero la receta sigue aquí!
    Asela: les vacances estan per desconectar! Benvinguda
    Elena: gracias
    Lydia: fuimos al bosque a buscarlas. Nunca las compramos
    Chelo: ;)
    Erika: sí, a los hijos los educamos, pero a los ahijados ya es otra cosa!!!! ;P
    Ana: segur que està boníssima la teva versió. Aquesta setmana he canviat els dies de publicació per temes logístocs
    MªJ: el proper any també vens! ;)

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina