>

dimarts, 20 de setembre del 2011

Didalets de botifarra trufada i cloïsses (mar i muntanya)

Aquest mes l'Yves se m'ha avançat a la proposta de Memòries d'una cuinera, i és que jo encara segueixo indecisa en saber què faré; en canvi, ell a la que va veure la proposta d'aquest mes ho va tenir clar. La Loles té dues versions de mar i muntanya. Una és la més tradicional de pollastre i escamarlans, i l'altra és la versió que avui us presento: de botifarra i cloïsses. Aquesta és la que té més èxit i és la més utilitzada en dinars familiars! A més de ser una recepta senzilla és un plat exquisit on l'únic requisit és utilitzar productes de qualitat. 

Com ja sabeu, aquest mes a Memòries d'una cuinera us proposem cuinar mar i muntanya. La recepta típica que combina carn i peix, però si ens voleu fer arribar les vostres propostes, l'únic requisit indispensable és que vosaltres utilitzeu un producte del mar combinat amb un de la muntanya, fent la vostra versió. Alguns de vosaltres sou vegans, d'altres teniu blocs dolços o de cuina innovadora, per enumerar uns quants, però no oblideu que a Memòries d'una cuinera no us obliguem a seguir cap recepta, per això ens encantaria que els blocs que no vulgueu fer una recepta del més pur estil tradicional -però que en canvi us agradaria participar- deixeu volar la vostra imaginació i ens feu arribar les vostres receptes. Teniu de temps fins el dia 28. Us hi esperem!

Per últim, m'agradaria acabar aquest post, agraint-vos a tots vosaltres el vostre suport i, sobretot, els vostres vots als Premis blocs Catalunya 2011. Ja us ho vaig avançar al Facebook i al Twitter, però us ho volia dir per aquí: hem quedat finalistes!!! Sí sí, com ho llegiu. El bloc de l'Yves Amb idees a la llengua i El món de juju estem entre els 3 blocs finalistes que opten al guardó de millor bloc en català en les categories de literatura i de gastronomia, i és gràcies a vosaltres!!! Moltíssimes gràcies de tot cor, sense vosaltres no hagués estat possible. La decisió final serà del jurat del Stic.cat i el proper dia 1 sabrem el resultat, fins aleshores tothom a creuar els dits!!! ;)


Ingredients:

1 kg de cloïsses
250 g de didalets de botifarra trufada
1 gra d'all
75 ml de cava
Sal
Popurri de 5 pebres
Julivert
oli d'oliva


Preparació:

Posem les cloïsses a una paella a foc alt, i les deixem que es vagin obrint. Mentrestant, a una altra paella, posem un bon raig d'oli d'oliva i, quan aquest estigui calent, afegim el gra d'all i els didalets de botifarra i ho saltegem. Transcorreguts uns 10 minuts, baixem una mica el foc i afegim les cloïsses, el cava, ho salpebrem i tirem un polsim de julivert picat. Ho deixem a foc mig durant uns 10 minuts més, i ho anem saltejant de tant en tant. 




56 comentaris:

  1. Estoy segura que quedarán como ganadores!!! :D

    Muchos besotes, esta receta me la guardo...eso sí...aún sigo pensando en mi receta...quiero hacerla como reto personal con lo que tengo por casa...asi que como soy cabezota...jajajaja ;)

    Un besote linda.

    ResponElimina
  2. Deliciosa, sencilla i sugerent.
    Petons maca.

    ResponElimina
  3. Una bona proposta de mar i muntanya!! ha de ser deliciós! em fan gracia els didalets, són una monada...jajaj! d'aquí pot sorgir un aperitiu ben original! m'apunto la recepta! petons guapa

    ResponElimina
  4. Realment, una bona idea d'aperitiu.Jo també l'apunto.
    Sort al concurs.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Mmm que bo!! jo pensava que s'havia de fer un mar i muntanya autèntic, i per això estava una mica preocupada jeje! molta sort amb la decisió dels jurats, ja ens ho explicareu ;) petonets!

    ResponElimina
  6. M'agraden molt els plats de mar i muntanya, però aquest no el coniexia.... de ben segur que està per sucar-hi pa.

    Petonets i sort al concurs!!!

    ResponElimina
  7. ¡¡Olé por vosotros!!. Me hace mucha ilusión que seais finalistas y has hecho bien de decirlo aquí, porque sino ya sabes que no me entero de nada.
    Ese mar y montaña familiar es una delicia. Me gusta
    Besos

    ResponElimina
  8. Judith, es foto es espectacular. Las almejas tienen una pinta muy apetecible... en fin... una verdadera delicia al paladar.
    Bessos

    ResponElimina
  9. Felicitats, us ho mereixeu!
    Els mars i muntanya són molt típics de la cuina catalana, cada casa té les seves pròpies receptes. I la vostra proposta ha de ser boníssima.

    ResponElimina
  10. Enhorabona guapos!!!! A per el premi!!!!! Segur que guanyareu....
    I aquesta versió de la Loles, m'encanta!!Quina combinació més bona. M'emporto la recepta...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  11. Qué buena mezcla!!. esa butifarra con trufa debe estar de muerte. Suerte!!!

    ResponElimina
  12. Oh Yves, m'has deixat amb la boca ben oberta!! Aquest platillo m'encanta... i els didalets trufats rebons, que de tant en tant ensabono mon pare per anar a la Botifarreria i ens posem les botes (ja que a casa no menjo gairebé carn! jaja)!

    I altra vegada... ENHORABONA CRACKS!!

    Petonets guapos
    Sandra

    ResponElimina
  13. Jolín!! a ver si me da tiempo a participar este mes!! no sé qué me pasa que ando alelada y no llego a ningún sitio!!!
    ;-)

    ResponElimina
  14. GOSTO MUITO DE AMEIJOAS E A TUA SUGESTÃO FICOU UMA MARAVILHA.
    BJS

    ResponElimina
  15. Una combinació a tenir en conte per tastar-la
    Petons

    ResponElimina
  16. Dits creuadíssims!!!!!!!!!!!!!!Quina emoció!
    Una versió que s'haurà de tastar.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  17. Boníssim. M'encanten aquests saltejats ràpids amn un parell d'ingredients bons, i hi han poques coses tan bones com les cloisses i la buti. Felicitacions al cuiner!

    ResponElimina
  18. Nenaaaaa, enhorabuena a los dos. Tienes que estar como loca, si es que no podía ser de otra manera con esta cocina tan rica que haces, jajaja.
    Disfruta mucho de ello que aunque no ganases (cosa que no va a ocurrir) solo con ser finalista ya es todo un honor.
    Una receta genial, por cierto. Este mes no me pierdo la propuesta, lo prometo.
    Besos

    ResponElimina
  19. M'encanta l'aportació de l'Yves jo tb encara estic dubtosa a veure què preparo....!
    Enhorabona per ser finalistes m'en alegro molt!

    muakis

    ResponElimina
  20. Primer de tot, moltes felicitats als dos!! :D :D i ara ja puc dir-te que aquest mar i muntanya té tan bona pinta que li clavaria queixalada ara mateix!! jaja

    Petonets!!

    ResponElimina
  21. Realment us mereixeu ser finalistes i guanyadors. Només per l'entusiasme que hi poseu tots dos ja n'és prou!! Aquesta versió capritxosa de mar i muntanya és ideal per aperitiu i perquè no, com a plat! A mi m'encanta el gust que agafa la carn amb el peix. Serà que m'encanta la diversitat!! Petonets i MOLTÍSSIMA SORT! jo ja tinc xxxx els dits!!!

    ResponElimina
  22. Es genial!!!! Los dos finalistas!!! me encanta, bueno ya sabes que la propuesta de hoy no va mucho conmigo pero no puedo dejar de visitarte ;P y tengo que reconocer que tiene una pinta espectacular!!!
    Besitos

    ResponElimina
  23. Quina cosa tan bona!!! Hurra per L'Yves i per la Loles!!! ;-)
    I moltissimes felicitats!!! Us mereixeu tots dos el guardo!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  24. Que boooooooo!! amb botifarretes i cloïses!!! m'encanta!! jo en uns dies publico la meva proposta, que la degustarem aquest diumenge ;)
    Petonetsss

    ResponElimina
  25. Primer felicitats!!!a per totes!!! segon.....nenaaaaa!!!que tinc una recpeta per Memòries d´una cuinera amb butifarretes d´aquestes!!!!!!!!!!ens em llegit la ment!!!...una mica diferent però butifarrons com els teus!!! per cert una recepta genial amb cloïses!!!Muaks!!!

    ResponElimina
  26. Quina bona pinta... butifarres que m'encanten i cloïses....mmmm que bó!!!
    April's Kitch

    ResponElimina
  27. Yo no cruzo los dedos que entonces no puedo escribir... jeje... enhorabuena! La opción del pollo con cigalas es más habitual pero esta de las almejas, el cava y la butifarra es de lo más original y apetecible tambien, muy rico si señor! BEsos

    ResponElimina
  28. M'he quedat ben sorpresa, quina combinació més bona, aquestes botifarrones han d'estar de mort!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  29. Judith eh vist que has quedat finalista pel concurs de blocs catalunya 2011. Moltissimes felicitats per este reconeixement i ja veuras com guanyaras, ets la millor.

    ResponElimina
  30. Pues sí,sí,una propuesta sugerente,invita a degustarlas.
    Muchísimas felicidades Judith!Disfruta del momento.

    CAriños

    ResponElimina
  31. Bona combinació mar-muntannya. Els cupcakes anteriors tot una delicia.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  32. Hola Judith, me encanta este mar y montaña que nos has presentado hoy y muchas felicidades por ser finalista del concurso de blocs de Catalunya, besos.

    ResponElimina
  33. Judith, pero que bocado mas exquisito!!!! Como me alegro! No me extraña nada que hayais quedado finalistas...Mucha suerte guapa!
    Besotes

    ResponElimina
  34. Dits ben creuats, encara que crec que no fa falta!! ;DD
    Judith, no tens por?? Primer l'Yves participa al memòries i ara ja fa la proposta abans que la teva...aviat es farà seu el bloc!!
    No m'imagino el gust que té aquest plat; hi haurem de posar remei!!
    Avui vespre he de fer la meva proposta, a veure que surt!! Avís: estic assassinant una recepta!!
    Petons!

    ResponElimina
  35. Tenho paixão por marisco e por todos os alimentos que o mar nos dá, é uma proposta mais que perfeita.
    Um beijinho guapa.

    ResponElimina
  36. ¡¡Vaya pinta Judith!!

    Muchísimas de felicidades por ese puesto de finalista. ¡Me alegro mogollón!

    Un besote bien grande

    ResponElimina
  37. Moltes felicitats per haver quedat finalistes, i molta sort per a la decisió final. Eixe plat no se m'hagués acudit mai, té molt bona pinta. Besets.

    ResponElimina
  38. Vaya mezcla más original!!! Seguro que muy b
    ueno, la pinta es estupenda!!! besinso.

    ResponElimina
  39. una muy buena combinacion en este mar i montaña
    peto

    ResponElimina
  40. Pedazo de mezcla Judith!!!! me encanta y siento una curiosidad enorme por como sabrá esto que has hecho!!! y ahora que hago yo con esta jambre que me ha entrau asín de repente....

    Un besiño amiga! :)€

    ResponElimina
  41. muchas felicidades a los dos por ser finalistas!!! os lo mereceis.
    Bueno este reto te ha quedado genial, ahora a ver que se me ocurre para mandarte, porque tu como eres la reina de las mezclas imposibles te queda todo bien pero a ver a mi ;))
    besitos Esther

    ResponElimina
  42. He de confessar que el pollastre amb escamarlans, plat de festa estrella de la meva àvia, no m'agrada. però aquests didalets amb les cloïsses i el cava me'ls cruspiria ara mateix!!!

    petonets

    I felicitats pels premis blocs Catalunya, us ho mereixeu!!!

    ResponElimina
  43. Moltes felicitats!! esepro que guanyeu perquè us ho mereixeu moooolt!!! :)

    Quina fotassa Judit, i quina recepta, l'Yves haura de fer un bloc de cuina també!! :P

    Molts petonets parella!!

    ResponElimina
  44. ummmmm que combinación mas rica, no me voy a quedar sin probar este plato, que tiene que estar delicioso, no me cabe duda!!!
    bsts. maite

    ResponElimina
  45. Judithhhhhhhhhhhhhhhhhh, uauuuuuuuuuuuu, muchas, muchas felicidades por ser finalista, te felicito de corazón, no sabes lo que me alegra.

    En cuanto a la receta, me encantan las almejas, pero no alcanzo a imaginar el sabor con la butifarra, es una interesante propuesta.

    un besazo, preciosa

    ResponElimina
  46. Realmente deliciosa con un aspecto tentador.
    Bsos preciosa

    ResponElimina
  47. Bueno eso es un puestazo!, enhorabuena a los dos y ahora a esperar la decisión de jurado.
    El plato no lo conocía y me parece muy original, tengo que probarlo, seguro que nos encanta.
    Por cierto ya he comenzado los trámite para adoptarte, esto ya no tiene vuelta atrás, pero que sepas que tu cocinas lo lunes, miercoles y viernes
    jajajaja
    Un beso

    ResponElimina
  48. Un mar i muntanya diferent i original, molt vistós i segur que igual de bo.

    ResponElimina
  49. ¡Qué rico!, tiene una pinta tremenda.
    besos

    ResponElimina
  50. Que pinta me parece u plato excelente.
    un beso

    ResponElimina
  51. I love mar i muntanya, la meva especialitat son le mandonguilles amb sipia, podría publicar-la, a veure si tinc temps.

    Petonets

    ResponElimina
  52. Judith, qué plato más curioso y original. Me encanta!.
    Por cierto, las magdalenas son preciosas y seguro que están... ummmmm
    Un besoteeeeeeee

    ResponElimina
  53. Mayte: uf que presión! Jijiji. Gracias gaupísima
    Margot: l’has resumit molt be!
    Roser: les botifarres d’aquesta mida queden molt bones!
    Gemma: aperitiu, entrant...
    Lola: ;)
    Bet: no has de patir mai! Ja saps que a Memòries d’una cuinera som molt flexibles! El més important és participar
    Ribereña: gràcies bonica
    Pilar: no te preocupes guapa que siempre intento manteneros informados en todos los canales
    Nica: gracias guapa! La combinación es realmente apetitosa
    Gemma: doncs sí, hi ha un munt de receptes!!!
    Catieu: a creuar els dits
    Anna: la trufa le da un toque muy delicado a la butifarra
    Sandra: els didalets no són de la Botifarreria, els compro en una parada del mercat de Santa Catarina
    Isabel: no te preocupes
    Sao: e uma combinaçao muito exquisita
    Neus: ja m’ho diràs si ho fas
    Moni: aiaiaiaiaia
    Irma: sí, a vegades els plats més senzills són els més resultons!!!
    Ana: gracias cariño, ya os contaré
    Lídia: al final ens hem decidit!!! ;P
    Anna: gràcies bonica
    Montse: jajajaja, no podríes ser part del jurat???
    Heva: ya me imaginava yo que no te haría mucha gracia... muchas gracias por pasarte guapi!!!
    Sònia: hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;)
    Ingrid: sembla estrany però és molt bona!
    Silvia: ostres nena, al final ens vas haver de fer una segona opció!!! Aiaiaiaia aquests dits...
    April’s: gràcies bonica
    Salomé: jajajajaja, pues mejor que escribas!!!! ;)
    ADF: sí!! Són molt bons
    Francesc: moltíssimes gràcies pels teus ànims, a veure si hi ha sort
    Sílvia: gracias
    Ana: gràcies bonica
    Tere: gracias
    Piluka: muchas gracias por tus palabras, ya os contaré!!!
    Cristina: :)
    Paula: per si de cas nena, jo no les tinc totes... ja veurem. Aix nena, com em faci la compentència... jajajajajajajaja
    Duxa: muito obrigada linda
    Zaida: gracias guapi
    Asela: a veure què... ja no queda res per saber-ho!
    Labidú: gracias
    Miquel: molt diferent de les que normalment circulen, no?
    Tito: pues nada, lo tendrás que hacer! Ajajajaja
    Esther: jajajajaja, ya ves Esther, esta vez mi propuesta es muy clásica
    Albota: ostres! Doncs és el que he publicat avui!!! Aiaiaiaiai
    Alba: gràcies bonica, tu sempre tan mona!!!! Jijiji
    Maite: ya me contaras
    Isabel: aunque parezca una combinación muy extraña, queda genial el contraste!
    Maria: gracias guapa
    Chelo: si? Ya??? Ok acepto tus condiciones, jajajajajaja. Besos caiño
    Glòria: gràcies
    Dadá, Fran, FC: muchas gracias chicas!
    Artemisa’s: va! A veure si t’animes!!! Ens encantaria
    Donibaneko: sí, pot ser un bon aperitiu! Amb un vinet fresquet segur que passa el temps volant!
    Laube: muchas gracias! Ya me contaràs si te animas

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina