>

dimarts, 24 de maig del 2011

Pastís d'espàrrecs verds i tomàquets

El passat dia 19 va ser el sant de l'Yves. Aquest cop va ser el primer, en tots els anys que portem junts, que no ho vam poder celebrar plegats. Per motius laborals, ell va haver de viatjar al país de l'Ikea, així que la celebració va haver d'esperar. Com que el divendres, quan ell tornava, jo no estaria per masses celebracions, vaig decidir, el dijous a la nit, preparar-li un pastís d'espàrrecs, perquè així tingues un sopar de benvinguda com toca. Jo no us puc dir com estava, però ell em va donar el seu vistiplau, i tot i que alguns de vosaltres no us ho creieu -els que no el coneixeu- és molt crític! Us deixo la recepta que ben aviat la tornaré a fer per donar-vos la meva opinió, encara que sí puc opinar per l'oloreta que feia, us asseguro que devia estar molt bo.


Ingredients:

150 ml de llet descremada
1 làmina de pasta de full
1 manat d'espàrrecs verds
200 g de tomàquets cherry
Oli d'oliva verge
50 g de gouda 
50 g d'emmental 
50 g de mozzarella
Romaní
Farigola
Sal
Pebre

3 ous


Preparació:

Batem els ous en un bol, a continuació afegim la llet, ho salpebrem i ho reservem. Untem el motllo amb una mica d'oli estenem bé la pasta de full i procurem que no quedi cap forat. A continuació afegim els espàrrecs i els tomàquets cherry tallats a trossets, ho salpebrem i afegim els ous batuts que hem reservat. Posem la barreja de formatges ratllats per sobre i ens assegurem que quedi tota la superfície coberta. Per acabar, posem unes fulles de romaní, una mica de farigola esmicolada i un raig d'oli d'oliva i posem el sobrant de pasta de full cap a dins. Ho posem al forn, prèviament preescalfat a 180º, durant 45 minuts. És recomanable menjar-ho recent fet, ja que el formatge fos és més saborós.



41 comentaris:

  1. Un buen pastel. Personalmente, este tipo de pasteles salados me gustan mucho. Son ideales para una cena o para una comida rápida.Me gusta mucho la combinación que has hecho, y aparte, la foto de ha quedado sublime.
    Bessos

    ResponElimina
  2. ¿son muy caros los pisos por la zona donde vives? jaja
    Me encanta
    Besos

    ResponElimina
  3. Quin pastís més bó! I amb la barreja de formatges que hi has posat encara més!!

    Un petó :)

    ResponElimina
  4. Mientras no se te vaya en el aniversario de boda... el santo es un buen día de celebración, pero bueno, será que yo no soy muy de santos... ni de vestirlos ni de desvestirlos ;-)
    La tarta una delicia, como todo lo que te sale de esas manitas!

    ResponElimina
  5. Que maco t'ha quedat, és un pastís de revista!! I ja saps que ho trobo genial, aquí se celebra tot per més que una no pugui menjar perquè ha perdut el seny! jejeje

    Vull un trosset ben gran per mi quan el tornis a preparar!! jijiji

    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Judith! Acabo de encontrar receta para un manojito de espárragos que compré el sábado en el mercado...encima tengo unos tomatitos cherry que me quedaron de la pasta que he publicado hoy...así que pienso porbar esto esta misma semana...te prometo venir también a darte mi veredicto...pero puedo anticipar que será delicioso! Eres una artista!
    Besitos!

    ResponElimina
  7. No se te resiste nada de nada, eh??
    Lo que daría yo por una cena de bienvenida como esa........

    Besos

    ResponElimina
  8. Que bo judith!!! aix espero que et recuperis com més aviat millor, és una murga això dels queixals!! Deuria estar content amb el eopar de benvinguda jeje. Jo quan torno a casa els divendres (i ja veus, vinc de barcelona, com si fos un viatge tan llarg!!) la meva mare sempre em té a punt una coca, una quiche o coses per l'estil, m'encanten! La foto és molt maca, amb les estovalles mocador de fer farcells!!

    ResponElimina
  9. Que masa más bonita! Y la receta... Lo que has hecho es una delicia!!

    Besitos

    ResponElimina
  10. que bo!! es semblant a una quiche, s'em gira feina amb tantes receptes...

    muakis

    ResponElimina
  11. La sematna que vé tinc invitats....ho faré....Records...

    ResponElimina
  12. Els pastissos salats tipus quiche son bonissims, segur que l'Yves va quedar molt content!

    ResponElimina
  13. Delicioso,me lo apunto.
    Un beso,buen día.

    ResponElimina
  14. Guapi!!!! quina feinada per no dir un altre paraula no poguer menjar aquesta delícia!!! estic segura que li va encantar i més si feia anys que no ho podiau celebrar plegats. Tu com jo, futuda i a peu de canyó!!! Torna´l a fer i ja ens explicarás la teva opinió. Que et milloris guapa!!!

    ResponElimina
  15. Et queden tan bé aquests pastissos, ets una súper crack!
    El proper dia em convideu i ajudo a l'Yves!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  16. estas tartas me chiflan, lo que les pongas va bien y si son espàrragos...uff no te digo, mis favoritas.

    ResponElimina
  17. Quin pastís de verdures més deliciós...ara vénen molt de gust.
    El seu sant, torna de viatge i pastís sense que la cuinera el pugui tastar i a sobre pendent de la seva crítica.Això es amor!

    ResponElimina
  18. Quina alegria es duria despres d'arrivar del pais del Ikea trovar-se aquesta meravella. No quedaria un trosset, no?
    Petonets maca!
    Esther

    ResponElimina
  19. Aixo s'ha de tastar... a la meva mare i ami aquestes coses ens agrada molt i les nostres familis no en volem...
    petonets

    ResponElimina
  20. me encantan estos pasteles salados, sobre todo en esta época, porque, aunque lleve queso y esté fundido, a mí me encantan fresquitos

    ResponElimina
  21. ¡que rico! me comería varias porciones, jeje

    ResponElimina
  22. mmm té molt bona pinta, a més t'ha quedat d'allò més fotogènic, segur que estava boníssim.
    Vaja, així que els queixals del seny, m'oloro que deu ser bastant dolorós, espero que ja estiguis millor.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  23. Si que havia de ser bo, si! gairebé en sento l'oloreta des d'aquí!

    ResponElimina
  24. Estimades, estimats...
    ho sento per tots vosaltres, però el pastís me'l vaig menjar TOT sencer jo SOLET...
    hmmmmmmmmmmmmmmm

    ResponElimina
  25. Té una pinta estupenda. M'ha agradat molt que posares llet desnatada, així ens evitem més greixos, que ja en tenen prou els ous i els formatges. Quina llàstima no poder probar una recepta que fas, no? Així, si et pica la curiositat, la pots tornar a fer. Besets.

    ResponElimina
  26. Que pastel tan rico!!. me ha encantado como te ha quedado y la foto también preciosa. Petons

    ResponElimina
  27. Es precioso y seguro que si el es duro de roer!, fabuloso!!!
    Y si lo hubieses licuado????, tal vez asi te hubieses dado el gustito! ;)
    Pobre Juju!!!!!
    Mil besitos..sigues sin poder comer?????

    ResponElimina
  28. Uma bela receita, eu adoro pastel, ficou ótima. Tenha uma boa semana. Uma abraço, Marta.

    ResponElimina
  29. Ara em deixa comentar!!
    Yves, un respecte cap als fans incondicionals de la Judith! Ens fa enveja el menjar de les fotos, però que a damunt ens diguis que t'ho vas menjar TOT sencer i TOT SOLET...home, això no es pot fer!!! I ara com puc anar a sopar???
    La pròxima vegada em deman un bocí d'aquest pastís via SEUR!!
    ;DD

    ResponElimina
  30. Fabulosa!!

    Me encanta y por lo de la celebración, ya tendrán tiempo para hacerlo deliciosamente :D

    Mil besiños Neni.

    ResponElimina
  31. L'aspecte el té d'escàndol!! com magraden aquests pastissos salats, a més els pots tenir llestos abans i encara estan més bons!
    petonetss guapíssima!

    ResponElimina
  32. Hola!!
    Quan el tornis a fer em convides eh? Què amb aquesta barreja de formatges ha d'estar deliciós.... Espero que ja estiguis totalment recuperada. Petonets
    La Cuina de l'Eri

    ResponElimina
  33. Encara no t'havia comentat aquesta entrada!!! Posare remei... jejejeje
    Un pastis bonissim!!! Tinc pendent de publicar una quiche semblant... m'encanten els esparrecs!!!
    Un petonas
    Sònia (Encontrar la felicidad en los pequeños detalles y empezando a odiar a blogger)

    ResponElimina
  34. Hola Judith, que m'agrada aquest pastís, te una pinta excepcional, vaja! res de nou, com tot lo que fas.

    Un petonet guapa

    ResponElimina
  35. QUE TARTE MAIS LINDA, E ACREDITO QUE BEM DELICIOSA.
    OS INGREDIENTES AGRADAM-ME BASTANTE.
    BSJ

    ResponElimina
  36. te una pinta estupenda me la apunto.
    Y tens rao la receta mia de hoy la publique pensando en ti despues de la historia del dentista habia que coloborar o no?
    peto
    miquel lesreceptesdelmiquel

    ResponElimina
  37. Quina bona pinta que té aquest pastís. Els espàrrecs verds són boníssims. Llàstima que no en poguessis menjar. Per desgràcia tinc experiència en això d'arrencar queixal. Sé pel que estàs passant, però ànims que acaba passant. Recupera't aviat.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  38. Espectacular!.....de leerla y ver las fotos ya se que es maravillosa.....dejare reservados unos esparragos para hacerla......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  39. Nica: sí!!! además se preparan solos
    Pilar: en Barcelona todo es caro! pero tranquila que te adopto!!!!
    Anniki: gràcies guapa
    Isabel: me guardo todas las fechas importantes como un tesoro!!! ;P
    Sandra: fet! el tastem juntes.
    Rosilet: ya estoy deseando ver tus fotos!!!
    Rosaleda: eso lo arreglamos rápido!!!
    Bet: algún dia vindré jo a casa dels teus pares!!! ;P
    Valerie: gracias guapa
    Lídia: a mi em passa el mateix!!! no podem seguir tants blocs, és un perill!!!
    Frederique: espero que us agradi a tots!!!
    Gemma: sí! moltíssim
    Miren: gracias guapa
    Silvia: doncs sí, crec que somio fins i tots amb menjar! jajajaja
    Moni: quan vulguis! això està fet
    Blo: estas son ideales para la dieta! ;)
    Cristina: es que s'ho mereix tot!!!
    Esther: no va deixar ni un trosset petit! això sí, s'ho va menjar en dos dies!!!
    Neus: doncs un dia que feu un dinaret les dues és perfecte!
    Antonia: tienes razón, fríos también están ricos!
    Sole: pues te mando una tarta ahora mismo por Seur!!! ;P
    Nee: és horrorós, però no pel dolor, he tingut molta sort en aquest sentit, però la cara se m'ha deformat! 8(. Per sort tot torna al seu lloc
    Albota: jijijijijiji
    Yves: que dolent ets!
    Asela: en realitat a casa només prenem llet desnatada
    Anna: gracias guapa
    Marta: muito obrigada
    Paula: ben dit! ;P
    Mayte: no lo dudes!!!
    Ingrid: sí, i pots posar el que vulguis!!!
    Eri: està fet!!!
    Sònia: queden perfectes amb aquest tipus de pastís! ;P ja estic desitjant veure la teva proposta!
    Mª José: qui ho diu!!! ;P
    Saô: muito obrigada linda
    Miquel: sort que t'has sensibilitzat amb mi! jijijiji
    Nyanyels: doncs sí, va millorant!
    Annie: gracias guapa
    Marceloa: ya me contarás

    Molts petonets i gràcies pels vostres ocmentaris!

    ResponElimina
  40. Judith guapa! Hice el pastel ayer para comer...que delicia! No tuve tiempo de hacerle fotos como Dios manda, porque me lo quitaron de las manos! Es que desde el horno con ese olorcito a tomillo ya nos estábamos imaginando lo que venía! Voló textualmente, pero tranquila que pienso repetirlo...porque nos ha encantado...y tu, desde que ya puedas comer, vuelve a prepararlo porque te va a encantar!

    ResponElimina