>

divendres, 27 de maig de 2011

Melmelada de plàtan i canyella

El mes passat, com bé sabeu, L'Yves es va animar a fer una proposat de bacallà de Quaresma per participar a Memòries d'una cuinera. Molts de vosaltres el vau animar perquè tornés a cuinar, i no sé si és gràcies a vosaltres o a la proposta que hem fet aquest mes a Memòries: melmelada o confitura, que ja el tornem a tenir entre fogons. Ell és un enamorat de qualsevol tipus de melmelada, de fet si fos per ell crec que superaria al mateix Ferran Adrià fent propostes amb aquest aliment. Ha trigat uns quants dies a decidir-se de què la volia fer, però al final s'ha decidit per una melmelada de plàtan aromatitzada amb canyella, una combinació perfecte per acompanyar-la en els nostres esmorzars o berenars. Haig de confessar que estic sorpresa de la versatilitat de l'Yves a la cuina, si resultarà que tenia un diamant en brut i no me n'havia adonat! Serà qüestió de veure què fa el proper repte! Pels que encara no us heu anima't, us recordem que encara teniu temps per presentar les vostres propostes de melmelada o confitura fins el dia 28. Molt bon cap de setmana!


Ingredients:

500 g de plàtans
250 g de sucre
Canyella en pols


Preparació:

Agafem els plàtans, els pelem, els tallem a daus petits i els posem a una cassola, juntament amb el sucre i un polsim de canyella. Ho cuinem, durant 35 minuts, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient. 




50 comentaris:

  1. Vaja vaja amb l´Yves!!! a veure si aquest pas obrirà un blog ja ja!!!ja en ho faràs saber!!!! Aquesta mermelada a de ser molt bona, amb un bon pa torradet i la seva mantega. Felicitats Yves!!! Bon CDS i petons.

    ResponElimina
  2. Hola,
    ja sabia jo que no aconseguiria ser la primera. Nassos Sílvia que ràpida que ets!!! Tenia pensat fer una melmelada de plàtan, així que agafo el toc aquest de la canyella que li deu anar super bé. Felicitats Yves!! D'aquí a poc us donareu empentes per entrar a la cuina. Petons

    ResponElimina
  3. ¿y en las instrucciones no venía que tenía esa habilidad? ¡vaya sorpresa más agradable!
    Pues tendrás que explotar ese diamante, porque apunta maneras. Esa mermelada tiene que estar impresionante. Me apunto la receta con su permiso.
    Besos para los dos

    ResponElimina
  4. Ostres... saps que una de les (mil) combinacions que vaig pensar pel memòries va ser fer melmelada de plàtan? No em vaig atrevir perquè no sabia si sent una fruita tan densa sortiria bé... però ara que veig com queda no m'ho pensaré gaire! Quina pinta!!!!

    Felicitats Yves, en breu li prendràs el lloc a la teva dona! jejeje

    Petonets família!

    ResponElimina
  5. No l´he provada mai...I m´agrada el plàtan. Tinc curiositat per comprovar el seu sabor.

    ResponElimina
  6. Yves tiene razón, la canela y el plátano son la mezcla ideal.
    Me parece una idea fabulosa, qué suerte tienes de tener un marido que sabe dónde está la puerta de la cocina... ;-)

    ResponElimina
  7. Judith,quina delicia més bona,a casa m'hos encanta el plàtan i la pens probar,pinta molt bé.
    M'agradan molt les melmelades casolanes i ademés sempre saps que hi poses.
    Bon cap de setmana guapísima i un petó molt gros.

    ResponElimina
  8. Apa nena, no et queixaràs del tros de marit que tens!!!! Felicitats a l'Ives per aquesta recepta tan dolça i original! No n'he provat mai de mermelada de plàtan...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Ostras que idea más original, aunque suene un poco raro la mermelada de plátano tiene que estar para rechupetearte los dedos, muy buena Judith, besos.

    ResponElimina
  10. Yo hice una compota, no sé si lo viste, o si te acuerdas y me encanta!!! Quería proponerlo para memories d'una cuinera pero como ya lo había hecho pensé en otra cosa!

    Besos!

    ResponElimina
  11. Tengo que probar el sabor de esa mermelada, Judith, mándame un poco porque tiene que estar buenísima.
    Voy a enseñarle yo los retos a Joseba a ver si se anima también a entrar en la cocina.... no sé yo.
    Besos

    ResponElimina
  12. Me encanta esta mermelada, y con solo tres ingredientes eh? Vamos, qué gozada. La pongo en mi lista de cosas para hacer ;) Un beso guapa

    ResponElimina
  13. Mermelada de plátano? jamás la he probado ni la he visto pero imagino el sabor como delicioso.

    Igual me animo a hacerla, me parece tan original.

    un besazo

    ResponElimina
  14. Diamante es poco Juju!!!, mi marido(y no es que se le de mal) jamás haria una mermelada..jamás!!!
    Felicita al tuyo y dile que espero con ansias mas retos suyos..lo hace muy bien!!!
    Feliz fin de semana preciosa!!!!

    ResponElimina
  15. Doncs felicitats per l'Yves!!! quina combinació tant i tant bona!!! m'encanta!!!!
    Molts petonets bonica i bon cap de setmana

    ResponElimina
  16. em va perfecte aquesta recepta!!! tinc uns plàtans que no sé que en fer d'ells però ja m'ho has solucionat!! gràcies =9
    Petons. Helena

    http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com

    ResponElimina
  17. molt bona proposta, el plàtan té una cremositat que el fa especial, i amb la canyella lliga molt bé, segur que aquesta melmelada és bonissima!!

    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  18. ¡super original! aplausos para Ives, en mi vida he probado una mermelada de bananas. ¡saludos y buen finde!

    ResponElimina
  19. Que recepta tan bona, no sé que tenen els platans, però m'encanta el sabor que deixen a la rebosteria i en general a tot el dolç, em vaig a portar la teva idea perquè de vegades compro platans de manera conpulsiva i segur que em ira genial ...
    Un petonet guapa!!!

    ResponElimina
  20. Que original, no sé si la menjaria amb pa...èro per farcir un pa de pessic.... amb llagrimes de xocolata
    bon cap de setmana
    petonets

    ResponElimina
  21. Que buena combinación para una mermelada,seguro que ha quedado muy muy buena!!
    Moitos bicos

    ResponElimina
  22. Mira al Yves, que "apañao", no te puedes quejar, jaja, un mermelada perfecta, yo he probado una similar y el plátano tiene una textura perfecta para las mermeladas.
    Un besazo

    ResponElimina
  23. Nena tens una joia i no l'has explotat??????? A que estàs esperant, l'has d'animar a fer més coses igual et treu el teu lloc a la cuina i passes a viure com una reina.

    Un petonet, aquest cop per l'Yves.

    ResponElimina
  24. Que pasada, esta mermelada debe estar deliciosa, tomo nota a ver si me animo a hacer mermelada!!!! Buen fin de semana, besos

    ResponElimina
  25. De plátano no la he probado debe estar buenísima, buen fin de semana Nenina, disfruta :D

    Mil besiños.

    ResponElimina
  26. Chica que suerte tienes.
    Yves, te ha quedado genial la mermelada, plátano y canela, un tandem delicioso.

    Besos

    ResponElimina
  27. Em sembla que l'Yves és una joia!! Però alerta que si sap la teva contrasenya aviat et llevarà el lloc al bloc!!
    Aquesta combinació ha de ser molt bona...uff...no entenc com em pot agradar tant el dolç! Per sort mirar la pantalla encara no engreixa!!
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  28. Encara que no ho sembli, despres dels anys descobrim noves coses per les que val la pena continuar enamorades. El meu home em sorpren continuament.
    Felicitats Judith x compartir amb un home com el teu i Yves, tu ja saps com ets d'afortunat amb la Judith.
    La melmelada, la tastarem
    Petonets parella,
    Esther

    ResponElimina
  29. No cal que us digui que aquesta combinació m'encanta, fins i tot es podrien fer els famosos entrepans de plàtan!;)
    A veure si et farà fora de la cuina!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  30. Ha d'estar boníssima de plàtan, mai n'he provat, però segur que té un gust dolcet irresistible, ideal per a esmorzars i/o berenars.
    Doncs trobo que se li dóna molt bé a L'Yves això de cuinar, les seves propostes tenen molt bona pinta!

    Petonets!!

    ResponElimina
  31. Mira que bien, como dice Juana, el mío también cocina, pero no lo veo en las mermeladas tampoco, y eso que le encantan!
    Yo de plátano nunca he probado, tengo algo con los plátanos cocidos...a lo mejor un día de estos me animo porque con ese toquecito de canela debe estar muy bueno!
    Besitos!

    ResponElimina
  32. Mermelada de platano con canela....totalmente nuevo para mi....encuentro fantastica la combinacion asi que felicita a Yves!!.....que buena propuesta!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  33. El plátano y la canela juntos deben ser irresistibles... viendo tu mermelada ya estoy pensando en convertirlo en un helado!

    ResponElimina
  34. que rica muy buena combinación me encanta,tu propuesta es divina ,y abrazos.

    ResponElimina
  35. una propuesta muy buena del Yves y ademas tiene que estar buena y bien calorica, creo que a palo seco me la comia ya, felicitalo de mi parte
    peto
    miquel

    ResponElimina
  36. No he tastat mai la melmelada de plàtan! Ha de quedar ben bona combinada amb la canyella. Quina sort que tens amb l'Yves! ;)

    ResponElimina
  37. La canela al plátano le va que ni pintado.
    Un acompañamiento de lujo.
    Un beso.

    ResponElimina
  38. Mi memelada preferida me la trae hoy mi Judith,desde una vez que me habian regalado un botecito de mermelada de platano y ron quede enamorada de ella ,pero no se encuentra en las tiendas y siempre me quedo el gusanillo de poder volver a tomarla.
    Besos y voy a hacer

    ResponElimina
  39. No me dejo acabar este blogger...
    Decia que voy a hacer tu version y algun tarrito con el ron ,como me salga bien ya veras
    Besitos

    ResponElimina
  40. Hola Judith!, pero que bien que se haya animado, Hola Yves!, esta mermelada tiene que estar buenísima y con esas galletitas que buen acompañamiento. vamos a ver con que nos sorprendes en el próximo reto!
    Un beso y buen domingo

    ResponElimina
  41. Silvia: ell té un bloc de relats: Amb idees a la llengua
    Eri: l'has de fer! no et decepcionarà!
    Pilar: ha sido un sorpresón!!!!!
    Sandra: queda boníssima!!! l'has de fer.
    Cristina: no et defraudarà. A més és un complement ideal per molts postres!
    Isabel: será porqué no tenemos puerta???? jajajajajaja
    Agüe: tot el que fem a casa és molt millor!!! gràcies bonica
    Eva: nosaltres l'havíem tastat a un lloc de Sitges on fan gofres i creps
    Tere: el sabor no es nada raro! ;P
    Valerie: pues menos mal que hiciste otra! así tenemos dos recetas espectaculares!!!
    Anna: te aseguro que yo soy la primera sorprendida!!!
    Patrizia: el resultado es fantástico!!
    Isabel: no dudes en animarte!!! está súper buena
    Juana: todo es proponérselo! el nunca cocina!!!
    Ingrid: de part teva li dono!!!
    Helena: ja em diràs si t'has animat!
    Ribereña: queda brutal!!!
    Sole: pues anímate, te encantará
    Donibaneko: a més, li treuràs molt profit a la melmelada!!! ;P
    Neus: amb galetes està súper bona
    Pili: está buenísssssssssima
    María: jajaja, es un crack! ;)
    Mª JOsé: es que m'agrada tant cuinar que no el deixo entrar!!!
    Eva: seguro que haces una súper rica!
    Mayte: pues la tienes que hacer! jijiji
    Rosaleda: no me puedo quejar!!!
    Paula: però ell mai portarà rulos! jajajajaja
    Esther: quin comentari més maco!!! m'ha ecantat bonica. Petonets
    Moni: entrepans de plàtan? segura? jajajajajajjaja
    Lola: ;P
    Nee: t'asseguro que és una sorpresa per tots! fins i tpt per ell! jajajjaja
    Ana: merci
    Rosilet: que lo intente! para Yves ha sido su primera mermelada
    Marcela: está bueníssima! de tu parte
    Salomé: en helado??? uf! que rico
    Rosita: gracias guapa
    Miquel: l'hem tastat sola i acompanyada i està de vivi!
    Gemma: és ideal per fer fer postres!!! ;)
    Irmina: sí, queda genial
    Esther: jajajaja, pues anímate y haz esta receta, con el ron, claro!!!

    Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  42. Hola!
    Home, després d´aquell bacallà, no esperava menys! ES fantàstica, felicitats al cuiner!
    Petons

    ResponElimina
  43. Caram! Aquest és un talent que s'ha d'aprofitar... Volem més receptes de melmelades de l'Yves!!!!
    Aquesta de plàtan amb el toc de canyella té molt bona pinta! I la presentació molt acurada!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  44. Ai que t'ha sortit un xef de sota el bolet!
    Ha de ser simplement deliciosa, per menjar amb torrades i una presa de xocolata!!

    ResponElimina
  45. No ho hauria pensat mai, això de la melmelada de plàtan, la veritat és que ha de ser molt bona. Haurem de felicitar el teu marit, per fer una bona melmelada i per tindre tan bones idees. Besets.

    ResponElimina
  46. Dona de poca fe!! Si tens un cuiner 3 estrelles a casa!!! ;)
    Felicita'l perquè ha de ser una melmelada realment deliciosa!
    Petons!

    ResponElimina
  47. que mermelada de platano. Tendria que probarla. Felicidades a Yves. Bss

    ResponElimina
  48. plàtan i canyella, quina combinació més bona, la faré segur,

    petons

    ResponElimina