>

dimarts, 21 de desembre del 2010

Llobarro amb crema de carxofes i cunyes de patates

Si hi ha un aliment que torna "boig" a l'Yves, aquest és sens dubte la carxofa! Si fos per ell, des de que comença la temporada sempre en menjaríem a casa. La meva iaia ho tenia molt clar, i cada cop que ell anava a menjar a casa seva sempre li feia alguna cosa amb carxofes; quan sèiem a taula i començava a servir-nos, sempre li deia " Ibex, avui estaràs content que t'he fet carxofes!". Fins fa molt poquet jo només les cuinava al forn, amb un bon raig d'oli d'oliva i un tallet de pernil. Però per sort d'ell, amb el tema del bloc, m'estic animant a cuinar noves receptes. L'altre dia se'm va ocórrer fer una mousse de carxofes, però vaig pensar que podria utilitzar-lo com a base d'alguna plat. Aquell mateix dia havia comprat un parell de llobarros molt macos al mercat i vaig decidir que faria un plat lleuger i equilibrat per sopar. I crec que vaig encertar! O almenys això és el que em va semblar, ja que si no li arribo a treure el plat del costat crec que encara hi sucaria pa! 


Ingredients:

2 llobarros
1 llima
6 patates petites
Oli d'oliva
1 pot 12 uts. de cors de carxofes 
1 iogurt grec
sal Maldon
Sal 
Pebre


Preparació:

Agafem les patates, les tallem a quarts, les salpebrem i les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 30 minuts. Les anem girant perquè quedi una cocció homogènia. Mentrestant, fem la crema de carxofes. Posem en un recipient els cors de carxofes prèviament escorreguts. Afegim el iogurt grec, un polsim de sal i pebre, el suc de mitja llima i un bon rajolí d'oli d'oliva. Ho passem pel minipímer i ho reservem a la nevera. Agafem els llobarros, els salpebrem i els posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 20 minuts. Un cop fets traiem les espines i els reservem per a la presentació. Pel muntatge del plat col·loquem una base de crema de carxofes, unes "cunyes" de patata i agafem una suprema de Llobarro. Per últim tirem un polsim de sal Maldon.



12 comentaris:

  1. Mira que el peix i jo no fem gaires migues, però aquest llobarro té una presència...... genial!!!...
    I la crema de carxofa ha de ser bonissima!!!
    Petonets
    Neus

    ResponElimina
  2. Delicioso, un plato de 5 tenedores y que presentación de lujo!!!
    Exquisito lo mires por donde lo mires, te doy un 10
    Y te deseo Felices Fiestas
    bsts. Maite

    ResponElimina
  3. A casa també ens encanta el peix al forn. Aquests llobarros debien estar encantats de reposar sobre un llit de crema de carxofa acompanyats d'aquestes patates amb pell!
    Boníssim! Segur que si!
    Petons,
    Elisabet

    ResponElimina
  4. Tot un plat de festa, fantàstic!!!! Aquesta salseta de carxofes ha de ser boníssima.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Caram quin plat més bo i complet!! Nosaltres avui coincidim en una part... la crema de carxofes ;) Però el teu ens supera amb escreix! jejeje Fantàstica maca, com sempre!
    Petonets i bons festes!!!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Un sopar de luxe! Me l'apunto o millor: em convides un dia!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Judith,
    No m’estranya que li agradés tant... et va deixar menjar el teu?? Un plat lleuger i equilibrat sense dubte, però de luxe i amb una presentació de 10. Enhorabona per aprofundir en el món de les carxofes.. segur que a l’Yves el fas molt feliç!

    ResponElimina
  8. Ay niña, qué rico cocinas!!! Hay que aprovechar la temporada de alcachofas, que no es muy larga. Y sobre todo hay que tener el estómago ajeno contento jajaj.
    Besos y Feliz Navidad

    ResponElimina
  9. T de C: pots aprofitar la crema de carxofes per un altre plat!
    Maite: gracias guapa! y felices fiestas
    Elisabet: la combinació és molt bona! pobres llobarros.
    Carmen: per sucar-hi pa!
    Els fogons: ep! les dues estan empatades! quin profit de les carxofes, eh?
    Moni: sempre tens vip al Bolet!
    Eri: vaig menjar la meva racció, però no vegis com mirava el meu plat! ;P
    Pilar: jajajajja. Feliz Navidad guapa

    petonets a totes

    ResponElimina
  10. Quin plat més festiu! M'ha encantat la presentació i els ingredients! A part trobo que els sabors combinen molt rebé! :)
    A mi també m'encanta la carxofa, sobretot en xips o fetes a la brasa!! Què bones!!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  11. Molt bona recepta!!Aquesta és per compensar les natilles de licor de tiramisú, no? ;)...m'ha fet gràcia que li digués Ibex, je,je...la meva, pobreta, no sabia dir Òscar i li deia Occa...o pitjor...senyor!!!Ai que bo!! Un petonet, maca.Paula

    ResponElimina
  12. Visca la carxofa! Mira que l'he provada de totes les maneres, truita de carxofa, bullida, fregida a làmines, al forn, a la barbacoa, cors de carxofa, etc., etc. Però la salsa aquesta, hmmmmm; genial!

    ResponElimina