>

divendres, 10 de desembre de 2010

Amanida de carabassons i feta

Últimament em suposa un veritable perill entrar a una llibreria. Vaig directe a l'apartat de gastronomia i me'ls miro tots! I no sé com ho faig, però sempre ha de caure alguna coseta! Sort que he descobert una col·lecció que està molt bé de preu i els plats que proposen -i les fotos- són genials! La meva última adquisició és un petit llibre que es diu " 500 aperitivos", de la Susannah Blake, i de l'editorial Blume. Una altra bona manera d'agafar llibres i no comprar-los (ja que la butxaca al final es pot ressentir) és anar a la biblioteca. Tinc la gran sort de tenir una molt xula a prop de casa, l'han fet els mateixos arquitectes que el restaurant Les Cols d'Olot (que ja vaig mencionar en un altre post), RCR, i només per veure l'edifici ja val la pena. En la secció de cuina no tenen un gran assortiment, però vaig treure uns llibres de la Donna Hay molt i molt interessants! Aquesta cuinera (www.donnahay.com.au) té unes receptes molt atractives, per això us recomano, si teniu l'oportunitat, que feu una ullada als seus llibres! Doncs bé, la recepta d'avui l'he tret del llibre "500 aperitivos", i la veritat és que no serà l'últim cop que la faci, és molt lleugera i la combinació dels ingredients és molt refrescant.


Ingredients:

2 carabassons grans
1 llimona
200 g de formatge feta
Oli d'oliva
5 fulles de menta
Sucre
Sal 
Pebre


Preparació:

Agafarem els carabassons, els netejarem, els partirem per la meitat i els tallarem a làmines de 5 mm, aproximadament. En una graella molt calenta cuinarem el carabassó per les dues cares fins que ens quedi tou. En un bol posarem el suc de la llimona, 4 cullerades soperes d'oli, les fulles de menta tallades a tiretes petitones i un polsim de sucre; finalment ho barrejarem bé. En un plat posarem les làmines de carabassó i les salpebrarem; afegirem el formatge feta esmicolat i, per finalitzar, abocarem la salsa que hem fet prèviament.




14 comentaris:

  1. A casa el carabassó només ens agrada al Lluc i a mi així que em faré una carmanyola per dinar. M'anirà perfecte aquesta recepta!(tot i que a l'hivern em costen una mica les amanides.)
    Molts petonets!

    ResponElimina
  2. Seguro esta delicioso con tu permiso me lo anoto en mi libreta de pendientes.
    Una receta y presentacion de 10 points.
    Bicos mil y feli finde wapa.

    ResponElimina
  3. Me encanta la combinación de los ingredientes y soy una incondicional de las ensaladas. Además en casa siempre hay hierbabuena, ya que mi marido es el maestro de los mojitos.
    Besos

    ResponElimina
  4. Moni: és una amanida molt lleugera que segur que t'agrada!
    Nenalinda: a ver si te gusta
    Pilar: pues le tendràs que robar un poquito de hierbabuena a tu marido!

    petonets a totes!

    ResponElimina
  5. Soy una forofa de las ensaladas. yo hago también una con calabacín porque me encanta. Un besito. Me quedo por tu cocina mirando tus delicatesens.

    ResponElimina
  6. El calabacín es uno de mis ingrediente preferidos y con feta debe estar buenísimo, la probaré. Un beso

    ResponElimina
  7. Judith, aquesta amanida semifreda ha de ser deliciosa!!
    I tota la raó, els llibres de la Donna Hay són una delícia tant pel contingut com per les fotografies i estilisme! Jo ja en tinc uns quants. :p I la seva revista també val mooooolt la pena. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  8. oooh!! no se què m'agrada més si la foto o la recepta. Per sort no he de triar, em quedo amb les dos!! :)

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  9. Com sempre...una recepta i una foto genial!
    Fins aviat!
    Elisabet

    ResponElimina
  10. Ana: gracias por tus comentarios y bienvenida!
    Linda: espero que te guste!
    Mercé: és un crack aquesta dona!
    Alba: sempre que llegeixo els teus comentaris em treus un somriure! ;P
    T a la C: vols dir? com a mínim ho faig amb molt de carinyo!

    petonets a totes!

    ResponElimina
  11. muy original y la foto ¡estupenda!
    besos

    ResponElimina
  12. Uyyyyyyyyy, qué rica Judith!!!! Me encantan las ensaladas y ésta promete!
    Un besote

    ResponElimina
  13. Quina amanida més xic!!!... provarem de fer-la pq nosaltres ens encanta el carbassó i va bé tenir diferents varietats per fer-lo...
    Petonets

    ResponElimina
  14. Antonia: muchas gracias!
    laube: ya me diràs cuando la hagas
    T de C: si us agrada el carabassó segur que l'amanida també!

    petonets a totes

    ResponElimina