>

dijous, 2 de desembre de 2010

Pastís de formatges i ruca

Últimament, des de que tinc el bloc, em dóna la sensació de que ja no repeteixo receptes! I això està molt bé, perquè sovint provem coses noves, però per una altra banda, deixem de menjar coses que habitualment feia. Una de les receptes que ens agrada molt és el pastís de formatge que avui us presento. És una recepta molt senzilla de fer, però ja veureu que no podreu parar de menjar-ne! A mi, personalment, em recorda molt a un plat que es deia "Priazzo", de la Pizza Hut. Recordeu aquesta pizzeria? Ja fa molts anys que es van importar les pizzes americanes a Barcelona, però després d'un bon èxit d'acollida al principi, la cosa va anar decaient, i l'any passat ja van tancar els dos restaurants que quedaven, a Via Laietana i al Paral·lel. Haig de dir que feia anys i anys que no hi anava. Ara, si menjo una pizza fora de casa sempre és a un restaurant italià! I si us agrada el menjar italià casolà us recomano que aneu al restaurant "Il golfo di Napoli" al c/ Lleida, al costat del Palau dels esports. No és un restaurant que destaqui per la seva decoració, però sí pel bon menjar! Ah! I si us animeu a demanar un "lambrusco rosso" el propietari es dirà: "Rosso de tinto o Rosso de rosado"? jajajaja, feu la prova, mai falla!


Ingredients:

1 base de pizza fresca*
200 g formatge emmental ratllat
200 g de mozzarella
100 g formatge cheddar 
100 g formatge samsoe
10 tomàquets cherry
1 ceba petita
Orenga
Ruca
Sal
Oli d'oliva

* per a la base també es pot utilitzar pasta de full.


Preparació:

Untarem un motlle amb una mica d'oli perquè no s'enganxi la base, aleshores l'estendrem bé i procurarem que no quedi cap forat. A continuació, afegirem el formatge emmental, els tomàquets tallats per la meitat, la ceba tallada fina, la mozzarella i, per últim, els formatges cheddar i samsoe. Afegirem un polsim d'orenga i un rajolí d'oli d'oliva i ho posarem al forn, prèviament preescalfat a 180º durant 20 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixarem refredar una mica i posarem la ruca a sobre.




18 comentaris:

  1. M'encanta el pastís de formatge! Clar que... m'encanta el formatge, i tot el que en porti, ja de per si, té 8 punts! I aquest té dos puntets més pels complements!

    ResponElimina
  2. Tota una delícia!
    La foto genial!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Hola!!!!!

    Aqui la seguidora número 49 jejeje...
    Mare meva el que es pot fer a una cuina...
    El dia 9 surt al especial de nadal del suplement Gourmet's del Periodico de Catalunya un reportatge de la tenda i fa referència al nostre/teu bloc...
    Felicitats per la part que et toca!!!

    muakk

    ResponElimina
  4. No veas qué ganas me han dado de mordisquear la pantalla... Toda una salada tentación.
    La presentación es exquisita.

    Besos.

    ResponElimina
  5. que rico te ha quedado no ? Se ve estupendo. Bss.

    ResponElimina
  6. Ostres que bó.
    I que maco te quedat prensentat.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Yves: què fàcil es fer-te feliç!!! ;P
    Moni: gràcies guapa
    Vom fass: doncs haurem de comprar el Periodico, no?
    Silvia: aiaiaiaia! vigila con los dientes!
    Luisa: lo tienes que probar!
    Margot: moltes gràcies!!!!

    petonets a tots

    ResponElimina
  8. Para mí una combinación estupenda. Me encanta la pizza, los quesos... Y la foto, pues siento repetirme, pero me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  9. Pintaza!! ¿Cuál es el queso samsoe? Beso

    ResponElimina
  10. Quina delícia de recepta i de foto, amb el que m'agrada el formatge!!
    No recordo el plat que dius del pizza hut, però sí la pizzeria. A Sabadell també teniem un establiment, però ja fa anys que va tancar. A Sabadell ningú pot fer competència al Viena pizzeria...jiji!! :P

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  11. Quina foto més genial... i el pastís també, eh? Visc ben a prop del c/Lleida i no sé quin restaurant és, el provarem en breu! :D
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  12. Pilar: la próxima vez que vengas a Barcelona ya tienes un montón de sitios donde ir!!!!
    Linda: es un queso que es tipo emmental, para fundir és perfecto!
    Alba: no he anat mai a menjar a Sabadell, però per si de cas m'apunto aquest lloc! ;P
    Els fogons: doncs si hi vius aprop no tens excusa!!!! val la pena!

    ResponElimina
  13. non devo guardare il tuo blog quando ho fame, è un supplicio !!
    Adoro le tue foto , bravo !
    Baci

    ResponElimina
  14. Aquest pastís ha de ser un viciiii!!!!, m'encanta el formatge! Provaré de fer-lo!!!!.
    Ah!, i com sempre una foto GENIAL!!!
    Petonets

    ResponElimina
  15. Judith pensa que m'estàs fent un llibre de cuina! Ho tinc tot guardat al mail! jajajja!

    M'ha fet gràcia lo de "Il Golfo" pq els meus tiets hi van molt! S'han fet ben amics del propietari! Jo hi vaig estar una vegada també, fa potser 2 anys...recordo que el lloc no tenia res d'especial (com diu), però és un bon italià!

    ResponElimina
  16. Me encanta la combinación del queso y la rúcula... Y la foto es tan cálida... preciosa!
    Un besote

    ResponElimina
  17. Stella: jajajajajja, mi può fare un listino per Nimes!!!
    T de C: és molt fàcil! i el resultat és boníssim
    Cris: no t'ho creuràs! però ets la segona persona que m'ho diu! Una altre noia em va dir que se les passa a una llibreta i posa les fotos! m'encanta que us agradi! moltes gràcies per seguir-me!
    Laube: muchas gracias!

    petonets a totes!

    ResponElimina
  18. Quina bona pinta!
    Les meves pizzes per excel-lènciaa bcn són les del restaurant Sorrento. Des de ben petits que ens portàven els meus pares.
    Molts petons!

    ResponElimina