>

dijous, 9 de desembre del 2010

Brownie

Encara recordo com si fos avui el primer cop que vaig anar a sopar amb els meus pares al Planet Hollywood del Port Olímpic,(actualment tancat); d'això ja fa uns quants anys... Estàvem emocionats perquè obrien un restaurant d'aquest estil a la nostra ciutat. No era la primera vegada que anàvem a un local d'aquesta cadena (el primer cop va ser a Londres), ni tampoc l'últim (fa uns 3 anys a Nova York). Pot semblar una estupidesa, però m'encantava poder veure objectes que havien aparegut en diverses pel·lícules, com "Terminator", "La Guerra de les galaxies" o "Rambo". Quan un és petit les coses es veuen des d'un altre punt de vista, tot es magnifica, no? Encara que, si he de ser sincera, sóc d'aquelles persones que encara es queda bocabadada amb certes coses. Doncs bé, sempre que anàvem amb els meus pares i la meva germana a sopar, tenia molt clar les postres que demanaria: Brownie. Recordo que servien una porció enorme amb una bola de gelat de xocolata (que sempre demanava que me la canviessin per  gelat de vainilla, ja que el gelat de xocolata mai m'ha agradat) i xocolata a la tassa per sobre, tota una temptació impossible de resistir! Doncs bé, no sé si va ser allà on vaig provar per primer cop aquestes delicioses postres, però no va ser l'últim. És una de les meves postres "fetitxes", juntament amb el coulant de xocolata, i sempre que anem a sopar a fora intento reservar-me un foradet per les postres; això sí, amb l'ajuda incondicional de l'Yves!


Com haureu vist, últimament a les receptes del bloc molts dels ingredients que utilitzo són força interessants: oli d'oliva amb taronja, oli de nous, vinagre balsàmic de magrana, licor de caipirinha… Doncs bé, tots aquest productes ben sofisticats són de la botiga Vom Fass (Gran Via 617, Barcelona). Ja la vaig mencionar en una de les primeres receptes. Doncs bé, al cap d'uns dies de començar aquest bloc, La Mònica i el Jordi, els propietaris d'aquesta botiga, em van proposar una cosa molt i molt interessant: ells em donaven productes de la botiga i jo feia una recepta pel seu bloc. Ells el tenien una miqueta abandonat, i no pas per mandra! Sinó perquè tenen molta feina. Així que em van donar un lot ben gran de productes, i aquí em teniu, experimentant els seus delicatessen líquids! Moltes gràcies nois per confiar amb " El món de juju".


Ingredients:

250 g de margarina*
1 c/p de sucre avainillat
350 g de sucre
175 g de farina
100 g cacau en pols
1 pot de crema de cacao tipus Nocilla (opcional)
Gelat de vainilla
Virutes de xocolata
4 ous
Anís


* La recepta original es fa amb mantega. Si el feu amb mantega queda més compacte. Si poseu margarina, millor fer-l'ho el dia abans.


Preparació:

Escalfarem el forn prèviament a 180º. Batrem la margarina, el sucre i el sucre avainillat fins a obtenir una mescla lleugera i esponjosa. Afegirem d'un en un els ous i ho barrejarem bé. Tamisarem la farina i l'anirem afegint poc a poc mentrestant anem barrejant i obtinguem un resultat homogeni. Per últim, afegirem el cacao en pols, la crema de cacao i un bon rajolí d'anís. Ficarem la pasta en un motllo rectangular i no gaire alt, prèviament pintat amb mantega i ho posarem al forn durant 40 minuts. Ho deixarem refredar i ho tallarem en porcions. Quan ho vulguem servir ho presentarem en un plat, empolvorarem amb virutes de xocolata la part superior i ho acompanyarem d'una bola de gelat de vainilla o el gust que ens agradi.



13 comentaris:

  1. Mmmmm... una pinta espectacular!!!, i com sempre una foto genial!!!.
    (jo, ja espero les teves fotos!!! ;) )

    Petonets

    ResponElimina
  2. hummmmmmmm !
    "J'en ai l'eau à la bouche"
    baci

    ResponElimina
  3. Una pinta genial i quina presentació!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Jo també prefereixo gelat de vainilla per acompanyar, sinó tot plegat és massa xocolata...
    T'ha quedat fantàstic!

    ResponElimina
  5. Ummmmmmmmmmm de muete lentaaaaaaaa me xifla con helado sin helado es una tentacion rica ricaaaa.
    Es una pena que aqui no pueda comprar ninguno de esos productos ,seguro que seguiras poniendonos cosas ricas ricaaas exas con ellos.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  6. Que xula la foto com sempre, segur que en "persona" aquest postres guanyaaaa...
    petons!!

    ResponElimina
  7. T de C: moltíssimes gràcies pels elogis! al final em faràs sortir els colors
    Stella; jajajajja, grazie bella
    Moni: i a més estava bo!
    Yves: el gelat de vainilla és un bon acompanyament per a molts postres
    Nenalinda: si alguna vez te apetece algo me lo dices y te lo mando!
    Vom Fass: a veure si us porto un trosset!

    petonets a tots

    ResponElimina
  8. Una foto fantàstica i una presentació de luxe per aquest brownie. Mai l'he fet amb crema de cacao ni anís, i en canvi jo sempre l'he fet amb nous...L'hauré de provar per comparar, no?? :P

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  9. Caram! quina foto més maca!
    Boníssim! segur!
    Petons

    ResponElimina
  10. T'ha quedat genial, té una pinta irresistible, segur que està deliciós. M'has donat una idea per un posible postre de nadal, jeje, almenys podria ser-ne un d'ells.

    Petonets!

    ResponElimina
  11. Alba: la crema de cacao és un experiment (en tenia un pot a casa i no sabia pas que fer!) i el tema de l'anís ja t'hauràs donat compte de que soc una fan! ;P
    T a la C: moltes gràcies!
    Nee: doncs la veritat és que va durar poquet a casa! Ja estic esperant els teus menús.

    petonets a totes

    ResponElimina
  12. Qué ricos y con un toque distinto con la nutella y el anís. Me gusta.
    Yo no soy muy chocolatera, pero un buen brownie con helado de nueces de macadamia de hagen dazs me parece irresistible.
    Petons

    ResponElimina
  13. Nunca he hecho brownie con nocilla... Uyyyyyyy, qué idea me has dado!!!!
    Un besote

    ResponElimina