>

dimecres, 22 de desembre del 2010

Brigadeiro

No se per què, però Brasil és un país que sempre ens ha cridat molt l'atenció. No només pels seus paisatges i la seva gent, sinó també pel tipus de gastronomia que tenen. He tingut la immensa sort de poder anar-hi, i la veritat és que val molt la pena, si mai teniu l'ocasió us ho recomano. Nosaltres vam estar a Rio de Janeiro, a l'Amazones, a San Luis, a San Fernando de Noronha i a Salvador de Bahía. Aquesta última ciutat segurament és la que més em va cridar l'atenció. El seu casc antic, anomenat Pelourinho, està ple de petites cases d'estil colonial pintades de diversos colors. Sens dubte és la ciutat amb més color i alegria (característica imprescindible per a un bon brasiler) que he vist mai. Quan arribes a Salvador, el primer que et trobes pel carrer és a la gent oferint-te unes polseres de colors. Aquestes són les polseres del "Senhor do Bom Fim"; el patró de la ciutat -diuen que aquestes polseres porten bona sort-. El que has de fer es lligar-la amb tres nusos i, cada cop que en fas un, demanar un desig. Un cop s'hagin complert es caurà. Us ho podeu creure o no, però el primer cop que ho vaig fer se'm van complir els 3 desitjos i es va caure! Ara en porto una ja fa temps i encara no ha caigut, però de moment ja s'han complert 2 dels 3 desitjos!

A la primera entrada d'aquest bloc us donava la recepta de la caipirinha. A casa en som uns enamorats, però no és l'única recepta que em crida l'atenció. Mentre vaig viure a Milà vaig fer una bona amiga brasilera que es deia Sisa. cada cop que fèiem una festa ella sempre feia uns bombons que eren una temptació, s'anomenen Brigadeiro. Fa molt de temps que volia fer aquesta recepta, però l'he anat deixant. Ara, com vénen molts dinars on segur que farem una bona sobretaula, he pensat que era un bon moment per fer-los. Això sí, us haig d'avisar que són un vici! Quan comences no pots parar!


Ingredients:

1 pot llet condensada (390 g)
Margarina
Cacau en pols


Preparació:

En una cassola antiadherent posem la llet condensada, dues cullerades de postres de margarina (la recepta original és amb mantega) i tres cullerades de cacau en pols (si volem, podem afegir-ne més, dependrà del gust a xocolata que desitgem) i ho posem al foc mig-baix. Anem remenant sense parar i, quan veiem que comença a espessir i no s'enganxi a la cassola, estarà al punt (jo ho he cuinat durant uns 20 minuts). Untem amb margarina un bol, afegim la pasta obtinguda i la deixem refredar a temperatura ambient. Després la posem a la nevera durant 2 hores per poder-la treballar millor. Per fer les boles ens mullem les mans amb aigua o amb mantega. Un cop les tinguem les enfarinem amb cacau en pols i les posem al congelador (tranquils que no es congelen!). Quan les vulguem servir les traiem del congelador i les servim, així queden més consistents.




17 comentaris:

  1. Mmmmm... fan una pinta deliciosa!!!.....
    Una petita temptació, eh???
    Brasil també és un país que em té el cor robat... però jo encara no hi he pogut anar.... però tot arribarà!! ;)

    Petonets
    Neus

    ResponElimina
  2. Guauuuu esto tiene que ser una delicia, con esos ingredientes me gusta seguro, pero para que yo pueda hacerlos tendrán que inventar la leche condensada sin azucar... mi maridín no puede comerlos así que tengo que evitarle la tentación
    Feliz Navidad
    bsts. maite

    ResponElimina
  3. Unes postres de luxe. Ja menjarem poquet per compensar!;)
    Polseres: jo en porto dues i em deuen haver agafat carinyo perquè no hi ha manera de que caiguin!
    Moooooolts petonets.

    ResponElimina
  4. Una foto amb molt de color! com és Brasil!!!!!!!

    ResponElimina
  5. Això ha d'estar boníssim. Quina salivera només de veure-ho...Hahaha!
    T'han quedat preciosos. Ara, que deuen ser ben potents amb la llet condensada. Ja farem règim després de festes, que ara toca gaudir!!
    Una abraçadaa!!

    ResponElimina
  6. Per començar la visita la teu blog ja ens has ben "conquistat". a casa ens xifla la xocolata. Una mena de trufes molt originals, les haurem de probar.
    Una abraçada.... ;)

    ResponElimina
  7. Todavía no he ido a Brasil, pero todo se andará. De momento me hago una idea con tus estupendas y coloristas trufitas.
    Besos

    ResponElimina
  8. Judith,
    Quina manya! Tots rodonets i ben iguals.. Jo no he tingut la oportunitat d’anar a Brasil... però tinc un molt bon amic que marxa a viure i ja estic esperant poder anar. .. Li prepararé aquesta recepta que li farà molt il•lusió. Petons

    ResponElimina
  9. T de C: que segur que tot arriba!
    Maite: y si se los escondes?
    Moni: paciència!
    Glo: gracias
    Yves: ;P
    Marina: home molt lleugers no son, però quin bombó ho és?
    Catie: gràcies maca
    Pilar: y no te olvides que además estan ricas!
    Eri: que bé que els amics tinguin casa fora, oi? ;P

    petonets a tots!

    ResponElimina
  10. Quin vici!!no se si fer-ho perquè em sembla que n'acabaria menjant més de les que ahuria, jiji!! esperaré a que vingin convidats!
    Jo port una pulsera de les que parles, me les va dur una amiga de Brasil aquest estiu. Encara no m'ha caigut però ja està molts desfilada..a veure si cau :P!

    Molts petoneeets!!

    ResponElimina
  11. Una company de feina brasilera ens va fer aquests bombons...i tens raó són un autèntic vici!!
    Ais, ja m'agradaraia a mi poder anar a Brasil... i avui per un número no m'ha tocat la grossa... aaaaaaaaaaaaaaaaaah! Mare meva, quan hi penso m'agafen tots els mals! jejeje
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponElimina
  12. Ohhhh!!! Tu ens vols fer engreixar, eh??? Ufff...quines ganes de tastar-ne un!! Una recepta mooolt bona. Un petó! Paula

    ResponElimina
  13. Alba:aquests dies està tot permés! ja veuràs com caurà la polsera!
    Els fogons: ostres! però segur que estàs contenta perquè tens molta salut!!!
    B T: i qui no s'engreixa en aquestes dates? jijijiji

    molts petonets a totes

    ResponElimina
  14. Moltes gràcies...per venir a la meva cuina...
    no coneixia la teva... peró el que he vist m'agrada...i com jo tót el que es xocolata...m'agrada moooolt... m'ha cridat l'atenció...aquestes Brigadeiro.

    Bones Festes!!!
    un petonet

    ResponElimina
  15. Hola Juju!
    Muy buen post! Sabias que vendemos brigadeiros en Barcelona.
    Mira nuestro blog : http://brigadeirobarcelona.wordpress.com/
    Estamos en facebook tb:
    www.facebook.com/BrigadeiroBCN
    Enhorabuena por el blog!
    Abrazos

    ResponElimina
  16. Ohh una autèntica bomba, però taaaan deliciosos que et crec, segur que no puc parar!! me'ls apunto per fer-los i donar un homenatge a uns amics que han anat a viure al Brasil, tan de bo pogués anar aviat a visitar-los!

    ResponElimina