>

divendres, 24 de gener del 2014

Cake marmolejat de nata i xocolata

Aquesta setmana estem especialment contents al Bolet, ja que ahir ens varen comunicar que la nostra recepta de torró de mascarpone havia guanyat el primer premi al concurs de receptes nadalenques de Castey. Estava dinant a la feina el que havia posat a la meva carmanyola quan vaig obrir el correu per veure si tenia algun e-mail, aleshores la meva sorpresa va ser majúscula en trobar un correu en el que em comunicàvem la gran noticia. No exagero quan us dic que em vaig posar a cridar al despatx, i els meus companys van pensar que m'havia tornat boja. Però no patiu, que ràpidament els hi vaig explicar el motiu de la meva alegria. 

Els que em seguiu a través de la pàgina d'El món de juju al facebook sabeu que m'agrada participar en concursos de receptes, però la gran majoria acaben premiant a receptes que no s'ho mereixen, no creieu? El sistema de vots que fan servir en la majoria d'ocasions és premiar la recepta que ha obtingut més "m'agrada" i en la majoria de concursos es queden en les últimes posicions les receptes més elaborades i amb millor presència. Però en aquesta ocasió Castey ha optat per premiar diverses receptes. Unes mitjançant el sistema que comentàvem anteriorment i el primer premi decidit per un jurat extern liderat pel Pep Nogué, així que totes les receptes hem tingut les mateixes opcions a l'hora d'optar al primer premi. Per aquest motiu la meva alegria encara ha estat més gran, ja que hi havien receptes de grans companys blocaires amb un nivell molt alt.

Doncs bé, per celebrar aquesta alegria el Boletet i jo vàrem decidir fer-ho de la millor manera que sabem: cuinant! En aquesta ocasió vam decidir fer un cake per berenar. Aquest tipus de pastís m'agrada molt fer-los perquè, a part de fàcils i gens complicats, el resultat sempre acaba sent perfecte. Us animo a què feu aquesta recepta, és un pastís tan esponjós que segur que us durarà ben poc, així doncs aneu en compte cada cop que passeu pel seu costat, ja que sentireu una veueta que us dirà: "menja'm, menja'm"!

Molt bon cap de setmana a tothom, gaudiu molt i, sobretot, cuineu molt! Us espero la propera setmana amb una nova recepta. Us avanço que seran les patates farcides pel repte de Memòries d'una cuinera, que si em descuido no arribo, així que aquest cap de setmana ja sabeu el menú del Bolet.


Ingredients: 

300 g de farina per rebosteria
200 g de sucre
125 ml d'oli de gira-sol
3 ous -separem clares i rovells-
1 clara d'ou
200 ml de nata per muntar
200 g de xocolata amb llet
50 ml de llet
1 sobre de llevat tipus Royal
Anís
Pinyons
Crocant d'ametlla
Sucre


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre en un bol i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira-sol i la nata i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim un raig d'anís. Muntem les clares a punt de neu i un cop les tinguem amb una bona textura les afegim, amb compte, a la barreja anterior. En un bol posem la xocolata amb llet tallada a trossets i la llet i ho desfem al bany Maria -o al microones durant 1 minut-.. Posem la massa en 1 motllo, prèviament untat amb oli i amb una mica de farina, a continuació afegim la xocolata desfeta i ho barregem poc per aconseguir un efecte marmolejat. Per acabar tirem un bon grapat de pinyons i empolsem generosament amb sucre i ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient i el desmotllem.



20 comentaris:

  1. Enhorabona pel premi, t'ho mereixes! I estic d'acord que els sistema dels "m'agrada" no és gaire just.
    Ara mateix agafaria un bon tall de cake per esmorzar ;)

    ResponElimina
  2. Enhorabona per aquest premi molt merescut!! JA no participo als concursos amb sistema de m'agrada perqué sempre em quedo decepcionada per qui guanya, no perque no hagi guanyat sino que hi ha receptes molts millors però que no tenen tants "amics"!
    I aquest marmolat, saps que, com que avui faig anys me l'emporto per a mi tota sola!!!
    Petonets!!!
    Palmira

    ResponElimina
  3. oh, Judith!! Que bo!! Aquest cake és d'aquells que m'agrada sucar al cafè mab llet. Felicitats pel premi!!

    ResponElimina
  4. Enhorabona!!! Segur que era la millor recepta!!! Aquest cake es irresistible i una bona manera de celebrar un premi. Petons!

    ResponElimina
  5. Moltissimes felicitats Judith! Un premi ben merescut perque aquell turro tenia una pinta espectacular!!! Ara a gaudir del premi!
    No trobo millor manera per celebrar el premi que amb aquest cake... aiiiins... ara mateix em menjava un bon tros sucant en xocolata desfeta...
    Un petonas enorme

    ResponElimina
  6. Em reitero en el que ja et vaig dir Judith, la meva enhorabona pel premi!! Una mica de raó si que tens quan dius que molts cops no guanya qui s'ho mereix, però hem de conviure amb això, oi? En el meu cas, crec que és igual el mètode d'elecció de guanyador, perquè amb receptes com la teva del torró, és difícil competir!
    He vingut a veure't just després d'esmorzar, i tot i així, no li diria que no a aquest cake, fa molt bona pinta, i ja ho crec que és d'aquells que quan passes pel seu costat et provoca perque te'l megis, jeje!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Enhorabona pel premi Judith!! sens dubte te'l mereixes ;-). I aquest cake... en fi, m'agafa en mala hora perquè encara no he dinat, i amb aquesta pinta i els pinyonets i sucre per sobre li faria una bona feina!!! Feliç cap de setmana!!

    ResponElimina
  8. Enhorabona Judith, Ens agrada de tan en tant passejar pel teu blog, per la seva exquisitat qualitat, varietat, facilitat.., estem segurs de la teva progressió i confiem que et comportarà el reconeixement i molts més premis sobre tot si els jurats son persones competents del mon de la cuina, així ho desitgem records i moltes felicitats. Joaquim i Maria els de El Clos.

    ResponElimina
  9. m'encanta la pinta tan rustica que t'ha quedat!! es un cake fantastic per començar el cap de setmana amb energia! petons

    ResponElimina
  10. Vaya pint corazón, a éstas horas daba buena cuenta de un buen trozo con mi café listo.
    Besos

    ResponElimina
  11. Ja t'ho vaig dir pel facebook, però ho repeteixo....enhorabona pel prei .aquesta vegada el jurat ha escollit molt bé.
    Aquest cake m'aniria d'allò més be avui per berenar.
    Jo també tinc pendent de fer el repte de memories, espero fer-lo aquest cap de setmana.
    petons

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats pel premi!! Aquest cake es veu deliciós!! Tinc que fer-lo un dia d'aquests :) Petonets!

    ResponElimina
  13. Felicidades mi Neni!! Es que tienes mucha calidad, y sobre todo una vibra original para cada receta que nos regalas!!! Me encanta este marmoleado y me encantas tú.

    Muaks!!

    ResponElimina
  14. Felicitats pel premi, segur que és ben merescut, i m'apunto la recepta d'aquesta preciositat de cake!

    ResponElimina
  15. Primer de tot. Felicitats! Aquest cake són dels que volen en un tres i no res!

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats guapa!!!
    Aquest tipus de cake queden molt be...a mi m'agrada molt fer-ne...
    A veure si aquest mes arribo al Memòries...
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Un bizcocho sin duda delicioso!
    Y una foto de lo más tentadora! (menos es más)
    Besotes

    ResponElimina
  18. Felicitats pel premi, encara que sigui una mica tard!! aquest cake un dia d'aquests sortirà per esmorzar!!

    ResponElimina