Bon dia a tothom! Com ha anat el parèntesi nadalenc? Al Bolet us haig de dir que ens ho hem passat genial, sobretot quan ha tocat fer cagar el Tió, compartir dinars familiars, sopars amb amics i retrobaments llunyants. Molts cops us he comentat que ens encanta celebrar-ho tot i si, a sobre, tenim un motiu especial, doncs encara millor.
Els que teniu nens a casa suposo que no fa falta que us digui: les festes amb petits encara són millors. Des de què tinc ús de raó, els Nadals sempre han estat especials. La meva mare era una enamorada d'aquestes festes. Un mes abans, com a mínim, ja començava a planificar-ho tot: regals, menús, roba. D'ella he heretat les ganes de cuidar fins l'últim detall i la il·lusió per aquestes festes, però us confessaré que el tema de la planificació no va amb mi. De fet al Bolet vàrem fer un sopar especial amb la família i el vaig improvisar el dia abans. Aquest any vam optar per fer una taula tipus bufet amb una decoració molt nadalenca on no van faltar didalets salats, de brandada de bacallà i de botifarra negre amb poma, cupcakes de gerds i nabius, pastís de formatge, entrepans, mini hamburgueses, torrons, rosquilles d'anís i un munt de coses que ens van fer iniciar les festes amb la panxa ben plena.
Després de tants menjars copiosos ens ve de gust menjar una mica més lleuger i el plat d'avui és ideal, no us sembla? Un plat de sopa de fruita per ajudar a depurar l'organisme. La combinació de les espècies amb la fruita fan que aquesta recepta sigui molt equilibrada. Espero que us vingui de gust i us animeu a fer-la, si és així ja ens ho explicareu.
Molt bon cap de setmana a tothom! Gaudiu del bon temps i aprofiteu per cuinar. Tornem la propera setmana amb una nova recepta, us hi esperem!
Ingredients per a 4 p. :
1 l i 1/2 d'aigua mineral
4 c/s de sucre
1 poma golden
1 pera conference
2 mandarines
2 estrelles d'anís
1 baina de vainilla
La pell d'una llimona
4 boles de pebre
50 ml de moscatell
50 g de physalis
Preparació:
Pelem la poma i la pera i les mandarines i les tallem a quarts. Als physalis els hi traiem les fulles. En una cassola posem la fruita i la resta d'ingredients, el sucre, les estrelles d'anís, el pebre, la baina de vainilla oberta pel mig, la pell d'una llimona i el moscatell i ho deixem bullir a foc lent durant 1 hora. Us recomano anar controlant de tant en tant per evitar quedar-vos sense aigua. Emplatem la sopa i decorem amb un physalis amb fulla, unes estrelles d'anís i mitja baina de vainilla. Per servir-ho es aconsellable que estigui tebi.
Sembla molt bona, Judith!! Una bona manera de conservar la línia sense posar-nos tristos!
ResponEliminay tanto que viene de gusto esta sopa de frutas aromatizada Judith
ResponEliminaBon cap de setmana
peto
Una recepta original i deliciosa, a mi m'enanten les espècies!
ResponEliminaLa fruita no queda desfeta amb una hora de cocció?
No Gemma, queda perfecte i molt melosa. És important que el foc estigui baix.
EliminaQue rica esta sopa, para rebajar, que las Navidades han sido duras! Besitos!
ResponEliminaGlo de COCINAR CON AMIGOS
Oh, quina bona pinta! I tant especiat... boníssim! Perfecte per desembafar els excessos dels darrers dies. I per cert, el menú que comentes... deuria quedar un sopar fantàstic!
ResponEliminaPer cert, gràcies al teu post he recordat una de les fruites deshidratades que vaig fer servir en el meu últim post, la physalis. Gràcies doblement!
Molt bon any per tota la fámília del bolet ;)
ResponEliminaa mi no m'agraden gaire aquestes festes, deu ser perquè no tenim petits a casa, que segur que influeix bastant, de tota manera sempre és un bon moment per celebrar qualsevol cosa.
Aquesta sopeta es perfecte per començar a cuidar-nos de nou!!
Petons i bon cap de setmana
Tens raó, un menjar més lleuger és perfecte per a la tornada a la rutina ;)
ResponEliminaTé molt bona pinta aquesta sopa!
Petons
uma sopa dessa comia eu todos os dias
ResponEliminaEsta uma delicia
Bom fim de semana
bj
Una sopa molt original !! M'encanta.
ResponEliminaPetons
Wow ya solo con el aroma del anís estrellado tiene que ser una delicia =)
ResponEliminaFeliz fin de semana!!!
crec que és perfecta aquesta sopa per depurar-nos. Que bona deu estar!! petons
ResponEliminaJo també sóc planificadora. M´agradaria ser com tu...improvisar i que tot surti bé també es una virtut...Necessitem moltes sopetes com la teva per tornar el cos a lloc!
ResponEliminaLleuger no vol dir trist i aquí en tenim un exemple.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Feliz año guapa!!! que alegro que hayáis disfrutado mucho estos días. Una delicia de postre
ResponEliminaBss
Esto lo tengo que probar , con lo que me gusta a mi la macedonia y las especias , es ideal!!
ResponEliminaBesos guapaaa!!
Qué rico! Me encanta la fruta! Beso
ResponEliminaAquesta macedònia amb el sabor de les espècies ha de ser boníssima! i a més lleugera, que és el que ve de gust ara, oi??? un petó!
ResponEliminaUna sopeta molt lleugera i molt dolça!! Feliç 2014!! Petonets!
ResponEliminaAquestes sopetes de fruites sempre m'han agradat molt, adaptant-les amb les fruites de temporada o el que tenim a mà... molt lleugera i sabrosa o sigui perfectes per aquests dies post-festius... tot i que amb l'agenda d'aniversaris de la clase de Polyanna això de les festes encara no s'ha acabat!!!
ResponEliminaMolt petonets i em sembla que encara no t'havia desitjat un molt feliç any 2014... vaig una mica tard, m'està costant tornar a la rutina desprès de tornar uns dies a casa :o)
Palmira
La fruita servida així entra sense gana! Ara és quan més necessitem menjar-ne.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Quina bona i diferent manera de menjar fruita! es veu deliciosa!!
ResponElimina