>

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Els rul·los de la Fletxer III

Hi havia una vegada 4 ratetes que escombraven les seves escaletes. De sobta, una d'elles va dir: "Escolteu ratetes, m'acabo de trobar 50€! Què podríem fer?". La rateta que era mestra va dir: "Potser ens podríem apuntar a fer un curs de galetes, què us sembla?". Totes les ratetes es van mirar i van fer que no amb el cap, ja que dintre de poc tenien una reunió de Bruixetes on podrien practicar la tècnica galetaire. De cop i volta, la rateta mallorquina va dir "Què us sembla si li fem una caseta a la nostra gavina?". Les ratetes es van tornar a mirar i van fer que no amb el cap. La gavina estava massa grossa i era millor que visqués a l'aire lliure. Per últim, la rateta més fashion va dir "escolteu ratetes, i per què no ens posem estupendes i anem a fer unes caipirinhes?". Les ratetes es van mirar i van començar a riure! Aquesta idea era fantàstica. Així doncs, sense perdre ni un minut més, totes van anar a casa a arreglar-se i es van posar les seves millors gales. Al sortir, eren l'enveja del carrer, feia temps que no es veien unes ratetes tan boniques. Anaven caminant tan contentes, comentant les seves últimes receptes, quan es van trobar amb el sr. Ase, aquest els hi va dir "Ratetes, quin goig que feu, no voldreu pas companyia?". Les ratetes li van respondre que era molt amable, però que preferien tenir una nit de nenes, que ja hi hauria una altra ocasió. Al cap d'uns minuts es van trobar amb el sr. Ànec i aquest els hi va dir "Escolteu ratetes, no voldríeu pas venir a sopar a casa?", les ratetes van començar a riure i li van dir, molt amablement, que no, que aquella nit volien anar de tapes al centre. Per últim es van trobar amb el sr. Gat, i aquest els hi va dir "Escolteu ratetes, no voldríeu pas que us acompanyés a trencar la nit?". Les ratetes van començar a riure, i li van dir "Escolta gatet, és sabut per tots que les ratetes i els gats no es porten bé, així que no fa falta que facis el paper, no aconseguiràs res de nosaltres". Per sort, les ratetes eren molt intel·ligents i van veure ràpid les intencions que tenia el sr. Gat i no van servir-li de sopar. Les ratetes van acabar al centre, sopant unes bones tapes i brindant amb unes caipirinhes perquè tots els seus somnis es fessin realitat… Conte contat ja s'ha acabat!

Com haureu vist al títol, avui us presentem el 3er repte dels rul·los de la Fletxer. Aquest cop les rul·leres -La Moni, la Paula i la Sandra- ens hem proposat fer una recepta per a ratolins, i què millor que fer-la amb formatge, no? Per això la meva proposta és un cake de formatge i olives, ideal per acompanyar una selecció de bons formatges. Espero que us agradi. Ah! I no us perdeu les seves propostes!

No voldria acabar l'entrada d'avui sense comentar-vos que el passat dissabte es van lliurar els Premis Blocs Catalunya 2011. Gràcies als vostres vots érem finalistes l'Yves i jo. Em sap greu anunciar-vos que ni Amb idees a la llengua ni aquest bloc vam guanyar. Al facebook es va obrir un debat per comentar si el guardó a millor bloc en l'apartat de gastronomia havia estat just, però ho deixarem aquí, ja que hem de respectar la decisió del jurat, que ha considerat que el guardonat és un BLOC de caràcter PERSONAL mereixedor del premi per tenir un disseny i un contingut més atractiu que els altres candidats -Plats i postres i El món de juju-. Per sort, us haig de confessar, que en aquells moments l'Yves i jo no estàvem a la gala a la Seu d'Urgell, sinó que estàvem gaudint d'un fantàstic concert del Raimón al Liceu, on vam poder sentir, entre d’altres, la nostra cançó: Com un puny.

Gràcies a tots per les vostres paraules d'ànims, i no patiu que intentarem millorar per properes ocasions… El més important és participar, no?


Ingredients:

125 ml de llet descremada
180 g de farina
180 g de farina integral
1 c/p de sal
125 g de formatge gouda
125 g de formatge emmental
1 sobre de llevat Royal
3 ous
50 ml d'oli d'oliva
Sèsam
100 g d'olives negres
Popurri de 5 pebres
Orenga


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, la llet, les farines, la sal, el llevat i l'oli i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament tallem les olives, ratllem el formatge i ho afegim a la barreja anterior. Tirem un polsim de pebre, una mica d'orenga, ho tornem a remenar i, si fa falta, rectifiquem de sal i de pebre. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sèsam, un polsim d'orenga i un bon grapat de làmines d'olives, tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 45 minuts, a la safata del mig i amb l'opció de ventilador. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-lo.



68 comentaris:

  1. Eso dicen que lo importante es participar, no??? La verdad es que no he oido nada de toda la polémica, pero si os sirve para mejorar, a la próxima seguro que no hay quien pueda con vosotros.

    Deliciosa la receta.

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  2. Quin conte tan xulo!!!!! I què et puc dir d'aquest súper cake? Estava boníssim, a tots ens va agradar.
    Això dels premis és una etiqueta, tu ets la nostra guanyadora!
    Molts petonets rul·lera!

    ResponElimina
  3. Jo, viéndolo me acordaba del pan que hiciste para mi concurso, dos veces lo he hecho ya! qué mano tienes...

    ResponElimina
  4. Jajajajajajaja M'ha encantat el conte, sobretot el final... les 4 ratetes passant una nit com cal, de tapes i caipis, ole, ole!! (a veure quan es pot fer realitat!).
    La teva proposta és genial, encara que li deixo pel ratolinet de la casa, el super Xarvly! :P
    Petonets bonica... i ja saps que per nosaltres TU ets la guanyadora!!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Qué gracioso el cuento de las ratitas, y qué listas que fueron!!!. seguro que hubieran disfrutado de lo lindo con estos ricos quesos acompañados por el delicioso pan que nos propones. Toda una exquisitez para "pecar" y "picar" aunque no tengas ganas.
    Un beso.

    ResponElimina
  6. La gavina va quedar un poc trista, però és el que hi ha; va ser una votació democràtica!
    He rigut molt amb el conte! ;DDD Ai, quina crack que estàs feta!!
    I tant, com diu la Moni, per a nosaltres has guanyat!!!
    Petons rul.leros!!

    ResponElimina
  7. Ja,ja,ja. Quin conte tant divertit.
    Aquest pa fa molt bona pinta,pero no per mi. No m'agrada el formatge...!!!
    Ánims, que a la propera, guanyeu, segur.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. M'encante aquest tipus de cake, la meva especialitat en aquesta matèria amb els meus respectes, es el de parmesà, alfabrega i pernil salat, proba'l, està molt be,

    Em sap greu el tema del premi, un altre any serà.

    Petonets

    ResponElimina
  9. hola ratita hoy intente leerte sin el traductor y estaba pensando pero que c... nos cuenta hoy Judith que no le entiendo de que va la receta ,claro nos estabas contando un cuentito para dormir, ,me ha encantado sobre todo el final con las ratitas de copas y tapas!!
    te ha quedado muy bueno tu cake, nunca los hago salados y deben estar de muerte.
    besitos

    ResponElimina
  10. Ohhh saps que conec molt bé un dels formatges? el semicurat de cabra, el primer de la dreta, jo sempre en compro quan vaig a Camprodon, jeje. El pastís, té molt bona pinta, el resultat dels premis, no m'agrada però què hi farem, a vegades de justícia n'hi ha ben poca.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  11. Anda que no son listas las ratitas!! :)
    Por los premios no te preocupes, tu eres nuestra ganadora, por supuesto.
    Y tu cake divino, me encantan los cakes salados
    Besazos

    ResponElimina
  12. Jajajaja bon compte, tot i que el final a vegades no sempre és el més desitjat, encara que, com dius, l'important és participar!! no pot haver premis per tothom, tard o d'hora ja caurà ja! Aquest cake me l'apunto perquè el trobo fabulós!! petons guapa

    ResponElimina
  13. Per molts de nosaltres el guanyador és el que visitem cada dia, i si ens mostres unes receptes tan xules i sorprenents com aquest fantàstic acompanyament pels formatges...et diré que ens has guanyat!
    Segur que vas disfrutar moooolt més del Raimon que no pas si haguéssis anat a l'entrega de premis ;) Petons winner!

    ResponElimina
  14. El millor premi per a mi, son les visites i els comentaris...crec que aixo es molt més directe la calor de la gent, no?? Pero arriva a finalista ja es molt, felicitats maca.

    I jo primer començaria per menjar-me els formatges i després per acabar d'arrodonir el pastis...

    Petons

    ResponElimina
  15. Llàstima de no guanyar, però ser finalista i tenir tants comentaris i visites ja és tot un premi, oi?
    M'encanten els pastissos salats i aquest em sembla molt original i molt gustós.

    ResponElimina
  16. Aquestes coses dels premis ja se sap, a vegades no es fa justícia.
    Pel que fa aquest cake, m'emporto la recepta, que té una pinta deliciosa!!!
    PEtonets guapa

    ResponElimina
  17. Amunt rul·leres!
    Pels premis... ja t'ho vaig dir: cal seguir mirant endavant, segur s'acaben adonant que no ho han fet bé, una web q es defineix com xarxa social no pot entrar en un concurs de blocs...

    ResponElimina
  18. Ja saps com m'agrada el formatge, i els cakes salats també... m'emporto la recepta perquè el tastaré...

    Molt mereixedora del premi, però no sempre guanyen els millors!! Per nosaltres ets la guanyadora.

    Petonets

    ResponElimina
  19. T'ha quedat un pastis molt vistòs i bonic. Ara en provaria una mica...jejej
    Petons

    ResponElimina
  20. Formatge, formatge, formatge!!! M'encanta!!! M'agraden tots els formatges, més curats o menys, de vaca o cabra, fumats o al natural. Menjaria formatge cada dia....si no fós perqè engreixen tant!!! Jejeje. Molt bona idea la del cake per acompanyar els formatge. Una mica de mermelada per donarli el toc final i fantastic!!

    ResponElimina
  21. lo siento pero te aseguro que lo pasateis mejor escuchando a Raimon y los premios no siempre son justos,pero hay que respetarlos.Buen cuento de las ratitas se nota que al tener al bolet imaginacion no te falta para explicarlos, y el pastis molt bo
    peto

    ResponElimina
  22. ESSE BOLO AGRADOU-ME , FICOU PERFEITO.
    BOA SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  23. Hahaha! Molt bones les ratetes que van de festa, segur que per postres van menjar un pastís de formatge com el teu!

    Una llàstima el tema dels blocs, es nota que jo no era al jurat ; )

    Una abraçada i gràcies per compartir.

    ResponElimina
  24. Apa!! quin cake més xulo i original! ha de ser boníssim, a més m'encanten els pans de gustos, això ha de ser una cosa semblant amb pastís...!!
    Juju, enhorabona pel teu bloc que és una passada!! quan vaig visitar el bloc guanyador...no vaig entendre res de res! però tu reina segueix amb molts ànims el teu projecte que és fantàstic!!
    petonets

    ResponElimina
  25. Ahh juju i el conte molt divertit!! ;)

    ResponElimina
  26. jajaj quin conte tan guai!! jaja Em sap greu que no hagueu guanyat, però com tu dius, l'important és participar!! (ja guanyareu al proper concurs ;) jeje)

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  27. jijii! plogui o nevi tu sempre ens fas riure amb els teves entrades, el conte m'ha agradat mlt!! :)
    Per mi, també tu ets la guanyadora. Quan vas comentar que us presentaveu vaig estar mirant els altres blocs i estava convençuda que guanyaries, quina pena...

    El pastís, es veu taaaan bo!! i amb aquells torsos de formatge al darrera, nyaaaaam!!!

    Mooolts petonets bonica!!!

    ResponElimina
  28. m'encanten els cakes salats...i aquest de formatge i olives ha d'estar boníssim!!! A casa som molt ratolins...ens xiflen els formatges!!! :)
    I jo com el conte tb hagués fet una nit de nenes de tapetes i caipirinhes o mojitos!!! jejeje!!
    I pel premi, no val la pena que t'hi capfiquis més...Ja t'ho han dit tot!!! Guapa!!! :)
    Petuents,
    Eva.

    ResponElimina
  29. Aquest cake és un dels "nostres" preferits, ja ho saps, però amb el teu toc personal ha d'estar BONÍSSIM, a la pròxima, el provarem, eh!!
    Moltes felicitats pels premis blocs, per nosaltres ets l'única guanyadora!!! ;)

    ResponElimina
  30. Madrre mía!!! Que pinta tiene!! Si lo pillo, con ese queso que nos pones, no tengo parada!!! Me encanta. Besinos.

    ResponElimina
  31. Uns rul·los extraordinaris. Sobre els "premis" (aquests i d'altres) prefereixo guardar-me l'opinió, ja que en absolut es favorable.
    Sortosament el concert de Raimon va compensar-vos amb escreix.
    Una abraçada

    ResponElimina
  32. Aquest pa es per aplaudir! Que bo, a més el formatges que vas utilitzar són fantàstics. No pateixis pel premi, aquest resultat no vol dir res... Un petó

    ResponElimina
  33. A mí es que el tema de los premios...
    A lo que íbamos. Me encanta tu cake. Tiene pinta de empezar y no acabar.
    Besitos.

    ResponElimina
  34. Me ha encantado el cuento de las ratitas! QUe listillas ellas... Por supuesto que lo importante es participar y tu blog es divino!!!!
    Esta receta de hoy se ve deliciosa y elaborada con ingredientes integrales!
    Besitos! La foto preciosa, como siempre!

    ResponElimina
  35. Quin conte mes maco!!! el cake m´el quedo per fer-lo i lo de la polèmica jo es que no m´entero de res filla vaig tant de bòlid per la vida, però t´has de dir que per mi ets la guanyadora!!!muaks

    ResponElimina
  36. Pues no me enteré porque llevo un par de semanas casi desconectada por culpa del trabajo pero ya sabes que en estas cosas no siempre gana el mejor... para mi si lo sois y por eso os vote! Ese cake de miedo, lo mando al grupo de Facebook que lo vean todos! Besos

    ResponElimina
  37. Arribar a la final ja és tot un premi...i el cake fabulós.

    ResponElimina
  38. Judith, para todos nosotros ya eres la ganadora.
    Estar entre las finalistas es toda una pasada y yo creo que te merecías ganar más que nadie.
    Un cake genial, voy a ver los otros tres.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  39. Juju,
    Se ya quedado muy lindo lo cake... Se ya quedado perfecto : )

    Besitos!

    ResponElimina
  40. Guapa!
    Esta Cake de quesos debe estar de maravilla!! Y aunque tampoco nos hemos enterado de la polemica que cuentas, no hay pq preocuparse.. Seguro que habrá mas concursos a los que optar!
    UN besote!

    ResponElimina
  41. Iba leyendo y te iba a decir algo pero al ver la foto con esos quesos me he quedado en blanco, que foto!, que quesos!, que cake!, que buen blog tienes y que suerte de conocerte y de valorarte todo lo que te mereces y somos muchos los que lo sabemos, los demás ya llegaran
    Un besazo a los dos!

    ResponElimina
  42. Vaya siento que no ganaseis ninguno de los dos, otras cosas mejores vendrán! Me encanta tu cuento, siempre eres genial y de la receta que te voy a decir si soy ratón ratón!!!
    Sigo buscando rulos, besosssss

    ResponElimina
  43. Un conte precios, ratolineta!!!! ;-) Un cake espectacular!!! M'encanta i es que a casa tambe som una mica ratolins... inclos de format ge blau :-P
    Premis? El teu bloc es el millor dels premis!!! Aixo si, per a nosaltres...
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  44. M´ha semblat estrany el resultat del premis, perque el que ha guanyat no es un blog! almenys a mi no m'ho ha semblat, no te cap lògica!!
    Ets la nostra guanyadora, i els que feien de jurat més val que es dediquin a un altra cosa...

    ResponElimina
  45. Saps que, el millor és el que tenim entre les mans...lo proper i lo que ens toca el cor. Clar que ens agraden els reconeixements publics...però quan la "borratxera" pasa, al cantò continuen els mateixos...
    Moltes felicitats per ésser com ets i portar-nos aire fresc i ple d'aromes...
    Petons
    Ah..i per cert el pastís te una pinta super..amb les olives!!!

    ResponElimina
  46. Ai que bo aquests cake judith!! m'encanten els formatges i amb la bona pinta que fa... me l'apunto i a veure si el faig, que últimament vaig una mica atabalada! Ja saps el que penso dels premis blocs, no hi donaré més voltes, simplement que aquí estarem per seguir la nostra guanyadora ;) petonets!!

    ResponElimina
  47. este cake es fabuloso, me encanta y me lo guardaré para hacerlo.
    besos.

    ResponElimina
  48. Doncs si, ja participar és un gran repte i això ja es mereix el seu premi... un concert d'en Raimon al Liceu!
    Com m'ha agradat la història de les ratetes, això si que són unes ratetes com cal! I la recepta fantàstica, té una pinta deliciosa. Cas resolt!;-)
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  49. En quan als Premis Blocs penso que hi ha un resultat clar extra-guardons i és que esteu arrassant perquè senzillament ho feu molt bé.

    Fixeu-vos que teniu una fan que també hi era als Premis Blocs -gràcies per l'enllaç a Plats i Postres- que us donava per guanyadors :-)

    Endavant !!

    ResponElimina
  50. Hola rateta quina bona pinta que fa aquest cake de formatge i olives, que me'n donaríes un tall???

    ResponElimina
  51. Ser finalista ya es un gran mérito, tienes un blog completísimo, con grandes recetas, fotos impresionantes y siempre algo encantador que decir, así que... te quiten lo bailao!!!

    ResponElimina
  52. judith tenin tots aquets comentaris en cada entarda no hi ha premi que oh pugue supera-ho.
    aquesta entrada espectacular eh, com totes. molts petons

    ResponElimina
  53. Molts ànims per no haver guanyat, però el ser finalista ja us ha ompler de joia tots aquests dies. Un pastís salat deliciós, ja en tinc ganes de fer-ne un. Molt bona proposta. Petons,

    ResponElimina
  54. Delicioso!!! No te preocupes nena que eres una artista por todo lo alto...me encanta este pan :D

    Un besote!

    ResponElimina
  55. Judith, me ha gustado mucho el cuento, me he reido un montón. Y la receta está genial, esos quesos que la acompañan tienen que estar mortales. Por el concurso.....no te preocupes, para mi eres ganadora, y yo también pq mi premio es poder disfrutar tu blog, te prometo que no es peloteo, los que me conocen saben de que hablo....
    Un besazo

    ResponElimina
  56. quina bona pinta té aquest cake Ju! segur que ha d'estar boníssim.
    Sobre el concurs ja et vaig dir el què i la veritat cada vegada em donen menys ganes de participar en res. Repeteixo: el món de juju és molt món de juju ;)
    petons bonica

    ResponElimina
  57. Mare meva Judith! que em vols fer sopar dues vegades? entre el cake i aquests formatges...
    genial el conte!!!!
    petonets

    ResponElimina
  58. Estas ratitas buenas para el queso....yo soy ratita tambien....dame pan y queso y soy feliz!!...delicioso!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  59. que pintaza maravillosa una verdadera delicia,abrazos grandes.

    ResponElimina
  60. Que cosas más ricas tienes aquí!!!!
    Me encanta tu blog, me quedo a seguirte.
    BESITOS
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  61. tu receta me encanta, y con lo que me gustan los quesos. Y el cuento de la ratita, muy gracioso , premios ya vendrán. Bss guapa.

    ResponElimina
  62. Se ve espectacular!
    Y aunque no soy mucho de bizcochos salados, como que me está tentando bien fuerte!
    Besotes

    ResponElimina
  63. jaja un cuento genial! Pero no veo la caipirinha, o es que ya se la tomaron. Tu budín se lleva todos mis aplausos. Y con respecto a los concursos, que querés que te diga , para mí ya está decidido de antemano quien gana en la mayoría de los casos. Pero es mi opinión. Los blogs, su contenido y las fotos son tan personales que no necesitamos nadie que nos premie para saber que eso, es lo mejor de nosotros ;-)
    Cariños

    ResponElimina
  64. Una recepta boníssima. El conte és molt graciós, ja veus, quines ratetes més modernes i fashions. La veritat és que encara no puc entendre com ha guanyat Receptes.cat, jo abans de fer el meu bloc de cuina, posava algunes receptes allí, fins que un dia van a començar a fer sortejos mensuals de receptes guanyadores, no és que pensara que les meues eren les millors, no sóc de les que pensa així, però em va molestar molt que qui més amics tinguera guanyara el corcurs per votacions, no ho vaig trobar just, així que m'he cansat i passe del tema. No sé com s'ha pres la decisió de donar el premi a aquest bloc, que és en realitat un recull de receptes i que algunes no tenen ni foto. No t'acalores, però no és just. Besets.

    ResponElimina
  65. Per tots nosaltres ets la guanyadora!! sempre ens portes històries, anècodotes, i contes com el d'avui que ens fan riure, i ens emociones sempre!!!i mé personal que això no hi ha gaire res.
    Aquest pastís és deliciós! amb formatget..mmmm!!!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  66. Qué delicia! Con el queso que adoro...vaya puding!

    ResponElimina
  67. Els premis sovint són injustos, subjectius...un blog més personal que el teu? Impossible! Però si jo sembla que et conegui de tota la vida i fa 4 dies...La sinceritat, la frescor, el caliu, la dolçor, l'ànima que hi poses en tot la transmets i ens fa sentir bé als que estem darrera...Això és el teu i el nostre premi. La recepta d'avui, encantadora. Un petó guapíssima. La propera vegada, sí.

    ResponElimina
  68. Moltíssimes gràcies per tots els vostres comentaris! està clar que sou el millor premi possible!!!! si es que així dona ganes de seguir cuinant!!!! un milió de petonets per tots!!!!

    ResponElimina