>

dimecres, 29 de juny del 2011

Salmó amb prunes i romaní

Us en recordeu dels arbres fruiters de la Loles, la meva sogra? Doncs ara ha arribat el torn del pruner i el presseguer. Aquest cap de setmana vam anar a passar el dia a casa seva i el Boletet va gaudir d’allò més amb la piscina que li havia preparat el seu avi, li vam posar un flotador i va ser totalment independent! Hauríeu d’haver vist què content estava! Fa un parell de caps de setmana que vam anar a la platja amb el Boletet i va ser una total decepció. Resulta que la sorra li fa un fàstic increïble i si l’aigua no està calentona no vol ni posar un peu! -Això ho ha tret de mi!-. Suposo que a poc a poc s’anirà acostumant a la sorra i la seva textura i ben aviat podrem fer castells d’arena plegats. Després d’un dia de piscina, sol i barbacoa va ser hora d’arreglar una miqueta l’hort del Guy –quina sort té de mi que li netejo sempre que hi vaig!- com a recompensa, la Loles em va preparar un cistell enorme amb prunes i préssecs recent collits de l’arbre. Són boníssims i no us podeu ni imaginar la sobreproducció que tenen aquests arbres! Vaig marxar feliç i rumiant noves receptes.
 
Ahir, aprofitant la pausa per dinar, vaig anar al mercat de Santa Catarina. Volia comprar una miqueta de peix fresc. Només arribar a la parada de peix els meus ulls van anar directes a un salmó que la dependenta estava tallant. Era impressionant el seu color i la lluentor de la seva pell. Era impossible que em resistís a fer-me amb un bon tros i menys quan la dependenta em va dir el preu! Així doncs, després d’uns quants excessos d'aquests dies ahir a la nit vam sopar una mica més lleuger, això sí, de postres coca, que estàvem de revetlla!
 

Ingredients:

4 supremes de salmó
1 manat d’espàrrecs verds
250 g de prunes grogues petites
Unes branques de romaní
Sal
Sal Maldon
Popurri de 5 pebres
100 ml d’oli
Germinats d’alfals
 

Preparació: 
En una safata per anar al forn, posem els espàrrecs nets com a base, els salpebrem i tirem una mica d’oli. A continuació agafem les supremes de salmó, verifiquem que no hi hagi cap espina, li traiem la pell amb l’ajuda d’un ganivet ben afilat, el salpebrem i posem una branca de romaní a sobre de cada tall. Per finalitzar posem les prunes, prèviament rentades, i tirem la resta d’oli. Ho posem al forn, preescalfat a 200º, i ho deixem uns 20 minuts. A l’hora d’emplatar posem una base d’espàrrecs -els hi tirem un polsim de sal Maldon-, la suprema de salmó sense la branca de romaní, unes prunes, una mica de germinats d’alfals i tirem una mica de l’oli que ha quedat de la cocció.



34 comentaris:

  1. Nena!!!! tu no paras!!!! una delicia de recepta se d´un que ha d´estar encantat!!! i el boletet menja de maravella desde molt petit, així m´agrada!!!Petonas

    ResponElimina
  2. Juju! m'agrada molt el salmó i amb aquesta presentació s'em fa la boca aigua....

    muakis

    ResponElimina
  3. Quina sort que tens de poder gaudir d'un hortet!! Quina enveja la platja, com la trobo a faltar.... en fi.. que aquest salmó t'ha quedat fantàstic!!

    Petonets

    ResponElimina
  4. Molt bon plat! I això que ja saps que el salmó no em diu res!!!! (serà perquè no conec el llenguatge dels salmons?)

    ResponElimina
  5. Un plato delicioso y veraniego. me lo anoto para tener una más de salmón. me ha parecido muy original y rica. besos y feliz verano.

    ResponElimina
  6. Un plat que per les seves qualitats nutritives ja val la pena menjar-lo: sa i a sobretot amb una càrrega d´omega 3 bestial.

    ResponElimina
  7. Com que ens coneixem des de fa poc de temp,no ho sé si Boletet es el teu fill;suposo que si y es un nen petit,com el meu fill,al qui tampoc li agrada la sorra de la platja,però si li agrada la piscina.
    Aquest plat,encara que les prunes me les menjaria soles,em sempla un plat exquisit i la presentació digne d'un restaurant de luxe!!!!Pentons!!!

    ResponElimina
  8. Jo com l'Yves, el salmó fresc no em diu res...això si: fumat o marinat m'encanta!!! Doncs el Jan li xifla la platja..i li agrada tant la sorra que se la menja i tot...argggggggg...:)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. A mi el salmó m'agrada fresc, marinat, fumat i fins i tot cru! Però no soporto la sorra fina de les platges i l'aigua calenta del mar! Lo meu són les platges de sorra gruixuda amb pedres, amb aigua ben freda (serà que m'agrada l'Empordà..?). És tan divertit els primers banys dels nens, poden tenir reaccions inesperades! Ara, la meva reacció davant d'aquest plat tan sa és treure'm el barret! Molt bona combinació, sí senyora! Petonets.

    ResponElimina
  10. ¡Guauuu!, pedazo de plato que has hecho. Está divino.
    besos

    ResponElimina
  11. Quina pinta té aquest plat! amb el què m'agrada el salmó!!! És un dels meus peixos preferits, sobretot si és fresc! Hauré de provar la teva recepta!! ;) petonets

    ResponElimina
  12. Juju,
    Que rico se ya quedado el salmao... Y que bueno se ya quedado : )

    Besitos

    ResponElimina
  13. qué bonico el conjunto .. y el separado que aún a oscuras el plato debe de estar delicioso.. por cierto, ando buscando desde hace un par de semanas espárragos y ya no queda ni uno y como desde lo del pepino se retiró toda la verdura española pues nos toca comer sota, caballo y rey... de buena gana me hacía yo con un manojo de caballeros tan majos y coloridos como los que escoltan a este pez... me encanta!
    bsssssss

    ResponElimina
  14. Però quin salmó més deliciós! I la presentacío m'encanta... Uf, el provarem!!
    Muaaa*

    ResponElimina
  15. Gaudir de fruita fresca acabada de collir per un mateix és sensacional! I amb aquesta recepta les prunes han de quedar molt bé, ideal per refer-se de tants excessos de sant Joan ;)

    ResponElimina
  16. Wow!!! Quina bona presència que té aquest salmó el provaré perquè últimament n'estem menjant molt a casa, gracies pel comentari posaré la meva coca de sant Joan a recopilar, jeje

    Un petonas!!

    ResponElimina
  17. Tu espera...que quan el Boletet a final d'estiu estigui emocionat jugant amb la sorra i te la tiri a la cara, enyoraràs el principi d'estiu quan li no li agradava!!! ;DD
    Quina combinació més bona!! A mi no s'hauria ocorregut posar prunes amb peix, segurament ho hauria fet amb carn...ai, poca imaginació que té una!!
    Petons guapaaa!!

    ResponElimina
  18. Nena!! quina "pintaza" te aquest salmó, al meu marit segur que li agrada, el salmó és el seu peix favorit..............

    Un petonet

    ResponElimina
  19. Judith quina pinta que fa aquest tall de salmo, no m'estraya que fos el primer que vas veure a la parada!! La combinació crec que m'agradaria, l'estiu passat vaig fer tonyina amb salsa d'albercoc i ens va agradar molt! així que salmó amb prunes suposo que també ens agradaria! Em sap greu haver començat el blog i ja tenir-lo una miqueta abandonat... és que estic ajudant a l'Albert amb el projecte final de carrera, que l'entrega aquest divendres i ... quins nervis!! però ja tinc entrades rumiades així que aviat m'hi tornaré a posar! petonets :D

    ResponElimina
  20. Guau te ha quedado espectacular, se sale de la pantalla la foto de hoy, y para que te lo diga yo que no como pez jejeje voy a probar a prepararselo así a los niños. Por cierto al mío mayor tampoco le gusta mucho bañarse en el mar, se mueve el agua!
    Besitos

    ResponElimina
  21. Que lindo prato e delicioso.

    Beijo
    Maria José

    ResponElimina
  22. Quin plat més maco!! La idea és genial combinar el salmó amb les prunes.
    Ja veuràs com el boletet disfruta molt més de la platja el próxim estiu.
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  23. Juju! Me acabo de dar cuenta de que hay muchas recetas tuyas desde antes que nunca había visto! Y bueno... tu coca de ayer... que delicia! Y también, esta pasta de espinaca que hiciste todavía la tengo pendiente!! Ains... me falta tiempo para hacer todo lo que quiero! Y eso que hay días en el año para cocinar eh... Pero yo lo quiero hacer todo!!

    Besitos!

    ResponElimina
  24. Un plato delicioso y muy bien presentado.
    Besos

    ResponElimina
  25. Quina passada de foto!! M'encanta, t'ha quedat preciosa! La recepta, doncs segur que està boníssima, no descarto provar-la algun dia d'aquests si toca fer algun sopar especial, ja et diré què tal :P.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  26. ADORO SALMÃO, ESSE PRATO FICOU FANTÁSTICO.
    5*
    BJS

    ResponElimina
  27. Por Dior!!! que bona pinta i a més de fácil poc calorica, me l'apunto, m'encanten les receptes amb fruites.

    I pel teu fill no et preocupis amb la platja, la meva,el primer estiu només feia que posar-se sorra a la boca tota l'estona, em possava negra!!!!

    ResponElimina
  28. Pero bueno Judith no paras de hacer cositas ricas!!
    Ya sea pollo,chicharrones o salmon ,bicho que cae en tus manos queda transformado en un plato exquisito,porque este tiene una pinta...
    besitos Esther

    ResponElimina
  29. Visca el Boletet, visca tu visca el super tall de salmó i la super recepta!!

    No visca el meu cansamet i el meu poc temps per visitar-vos! jajajaja Sort que tu em mantens informada de tot!!! :P

    mua preciosa!

    ResponElimina
  30. Bon dia!
    Doncs passeja més pel Mercat que aquest plat t'ha quedat de meravella noia!
    Igual que la foto que és impressionant!
    Petons

    ResponElimina
  31. Te faltaron las fotos Judith! la próxima vez traenos foticos de ese lugar que parece sacado de cuento. Yo ya me imagino a tu Boletet con cara de fuchi por causa de la arena :)

    ResponElimina
  32. Silvia: sí! No t’equivoques és feliç amb el món de juju! ;)
    Asun: gracias guapa
    Lídia: es cuina súper ràpid, i al forn! Així pots fer altres coses.
    Ribereña: ens quedarem amb el salmó que segur que pots fer! ;)
    Yves: jajajajajajja, potser serà per això
    Anna: y muy sencillo! Ideal para los días de vacaciones
    Cristina: que més podem demanar?
    Claudia: sí, el Boletet (Àitor) és el meu nen, ara té 11 mesos.
    Esther: jajaja, el Jan és la bomba! A veure si li dona consells a l’Àitor
    Montse: aix nena, que no anirem mai juntes a la platja! Si està freda no puc ni posar un peu!!!
    Dadá: gracias guapa
    Roser: en realitat a mi m’agrada tot el peix! Ai no! Les sardines no
    Catarina: muito obrigada linda
    Maite: aquí aún los podemos encontrar buenos y a buen precio! A ver si tienes suerte guapa
    Marina: gràcies bonica
    Gemma: sí! I el gust no es pot comparar!
    Judith: gràcies guapa
    Paula: potser sí, però llavors l’enviaré a veure a la seva sogre! Jajajajaajajaja
    Mª José: doncs ja saps... ;)
    Bet: tu descansa i gaudeix de les vacances, al setembre ja tornaràs amb més receptes!!! T’estarem esperant, ja ho saps
    Heva: lo siento guapa, últimamente hago mucho pesacdo, verdad?
    Paphinha: muito obrigada
    Esther: això esperem, pq d’aquí poc anem 15 dies a la platja!!!! ;)
    Valerie: tui tranquila guapa, las recetas estan para consultarlas siempre!!!!
    Annie: muchas gracias
    Nee: estic convençuda que trionfaràs!
    Fredérique: doncs no tens excusa per no fer aquesta recepta
    Saô: muito obrigada
    Artemisa’s: jaajajjaajajajaja, pobreta princess!
    Esther: muchas gracias guapa, eres un cielo
    Sandra: no pateixis, et queda ben cop per anar de vacances!!! ;)
    Eri: he fet el salt al nostre mercat!!! Oooooooooooo.
    Blo: jijiji, a ver si algun dia cuelgo alguna foto!!!

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina