>

dijous, 9 de juny de 2011

Pollastre amb nabius i Pedro Ximenez

Ara feia dies que no us proposava cap recepta de pollastre, i això que és una de les carns que més m’agrada. L’altre dia, mentre esperava que l’Yves tornés de jugar a futbol -ara que ha acabat la temporada del seu equip, s’ha apuntat a una lligueta del Barça i a un torneig de 24h amb els Longmingues!!!- vaig pensar que era un bon moment per cuinar. De fet crec que cada nit ho és, però hi ha dies que estic molt més inspirada que altres. Havia comprat unes cuixetes de pollastre i les volia fer al forn, però no volia fer una de les receptes que faig habitualment, així vaig mirar què tenia a la nevera i vaig veure una caixeta amb nabius que havia comprat. Com que últimament ens hem saturat una mica de dolços -tranquils que en seguiré fent!!- vaig pensar que podrien quedar bé amb el pollastre. Només incorporant una miqueta de Pedro Ximenez, un polsim de canyella, que li dóna un toc molt oriental, i una mica de melmelada de gerds -per aconseguir una salsa més interessant- tenim una recepta amb uns contrastos de sabors que ens ha agradat molt. Per molt que us pugui semblar un xic estranya la combinació que he triat -sembla que últimament la poso a totes les entrades aquesta frase, no?- no deixeu de tastar-ho!  Només us diré que si fos per l’Yves encara sucaria pa...
 

Ingredients: 

8 cuixetes de pollastre
150 g de nabius
Melmelada de gerds
½ copa de Pedro Ximenez
2 pomes
Canyella en pols
Oli d’oliva
Popurri de 5 pebres
Sal


Preparació:

Agafem les cuixes, les netegem, les salpebrem i els hi tirem un polsim de canyella. A continuació les posem en una safata per anar al forn amb oli d’oliva –fins que la safata quedi coberta- i les deixem durant 40 minuts a 180º. Recordeu que hem d’anar donant voltes a les cuixetes perquè ens quedin quites dels dos costats. Quan hagin transcorregut 20 minuts, tirem el Pedro Ximenez, els nabius, la poma tallada a trossets i dues cullerades soperes de melmelada de gerds. Amb l’ajuda d’una cullera ho incorporem tot i amb la salsa resultant anem banyant les cuixes fins que s’acabi la cocció –amb un parell de cops serà suficient- per evitar que ens quedin seques. Si voleu que la salsa redueixi més podem deixar a 0 la temperatura del forn i deixar-ho entre 5 o 10 minuts més.



45 comentaris:

  1. El que ni inventi la més glamourosa de la xarxa no ho inventa ningú!! Quina salseta més bona... i vermella!!! Vigila que una nit no et surti un vampir! :P

    A mi aquest pollastre m'agradaria molt, entenc perfectament que l'Yves no pogués parar de sucar pa jejeje

    Petonets preciosa!
    Sandra

    ResponElimina
  2. como para dejar de mojar pan con la pinta que tiene. Buenísimo. Me llevo tu receta con tu permiso ¿vale?
    Hoy nos hemos vuelto a poner de acuerdo con el plato ;)
    Besos reina.

    ResponElimina
  3. Estic segura que estava boníssim pq ja es veu a la foto. Les combinacions dolç salat m'encanten i si a sobre són fruits vermells encara millor.
    He de tastar el Pedro Ximenez...
    Petonets bonica!
    Esther

    ResponElimina
  4. Un gran plato con una gran presentación, me ha encantado¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  5. juju! a mi també em sorprens cada dia ;))
    aquest pollastre fa molt bona pinta, jo en tinc mig de congelat de pagés que l'altre dia em van regalar, em sembla que amb aquesta recepta quedaria molt i molt bé!!

    muakis

    ResponElimina
  6. Pues cada vez me gustan má estas mezclas, asique me lo llevo, y lo hago que se que me va a encantar.
    Un besazo guapa!

    ResponElimina
  7. Jo crec, com la Sandra, que aquesta salsa pot atraure vampirs...Vigila!
    Quin contrast!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Judith, quina pinta aquest pollastre, la salseta impresionant, la fotografia sembla que surti de la pantalla o puguis agafar el "muslito"..M'agafo la recepte i la faré un dia d'aquest.
    Petons bonica

    ResponElimina
  9. Pues me parece una combinación fenomenal...me encanta el pollo al horno así medio agridulzón! Me lo apunto!
    Besitos!

    ResponElimina
  10. a mi no em sembla pas estranya, el contrst salat-dolç a casa ens agrada molt així és que n'estic ben segura que aquest pollastre estava ben bo.

    Petonets

    ResponElimina
  11. Este plato me ha encantado. La presentación fantástica y la foto muy buena. Besos.

    ResponElimina
  12. Ja estic aquí i també porto pa, aquesta salsa s'ha de sucar!!!!!!!!
    Una recepta tremendament bona!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Un delizioso pollo ci sono sempre belle ricette nel tuo blog, complimenti ciao :)

    ResponElimina
  14. Improvisas de maravilla!!! a mi tambien me gusta el toque exótico de la canela y con la acidez de la fruta seguro que quedo delicioso.
    Un besote

    ResponElimina
  15. Nena això és pollastre de festa!!! ja se com farè els propers...boníssima!!!ptons

    ResponElimina
  16. Es cierto que hay dias que la inspiracion llama a la puerta querida Juju!!, este pollo seguro que hay que probarlo...cuando mi no-muela me deje!!:)
    por cierto, que feo es eso de estar sin muela!
    Gracias por tus palabras cariño!
    Mil besitos!!!!

    ResponElimina
  17. Té una pinta estupenda i mai se'm havia ocurregut posar-hi nabius, tot un encert! Ha d'estar deliciós!!

    Un petó maca :)

    ResponElimina
  18. avui he fet pollastre per dinar, quina llàstima no haver vist la recepta abans perquè tinc fruits del bosc congelats i una mermelada de maduixa casolana que crec podria anar igual de bé...quina pinta té aquesta foto! petons

    ResponElimina
  19. Me encanta lo del 'pollastre', para ti es una palabra normal claro pero a mí me hace mucha gracia... gracias las de ese platito de pollo que has preparado, se ve casero y a la vez con un puntito... arreglao pero informal!

    ResponElimina
  20. Como me ha gustado esta receta, a mi también me gusta mucho el pollo, no soy muy de carnes rojas, y con el acompañamiento que le has puesto ya es ideal! muchos besos

    ResponElimina
  21. Me encanta la carne de pollo, por su sabor y por que acepta muy bien otros sabores que los que lo queramos cocinar, como en este caso.
    Un plato estupendo!
    Bicos

    ResponElimina
  22. Que excelente apresentação, esse prato ficou um luxo!
    Besitos.

    ResponElimina
  23. ¿qué es el pedro ximenes? ¿un licor?

    ResponElimina
  24. Quina gana fa només veure'l. A casa el pollastre es també de les carns que mes ens agraden i cuino ( a vegades penso que un dia ens llevarem al mati amb plomes a la pell...) A més a més admet combinacions exòtiques com la teva. Queda apuntada
    muaks guapa

    ResponElimina
  25. Nabos no, nabos no!!!
    Para mi seis raciones sin nabo ;-)

    ResponElimina
  26. Un plat senzill de fer, ple de contrastos i ben sa!! L'haurem de tastar!!!!
    Tu continua fent combinacions originals, que a nosaltres ens encanten!!
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  27. Fantàstic! una altra recepta boníssima amb pollastre!

    ResponElimina
  28. Quin pollastre més glamourós...El licor sempre ha estat un bon acompanyant de la carn de pollastre. Ja m´imagino l´oloreta que deu fer.

    ResponElimina
  29. je,je acabo de hacer pan espera que vengo,divina receta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  30. Jo també n'hi sucaria, aquesta salseta deu estar boníssima!

    ResponElimina
  31. Me encanta Juju esa receta de pollo con nabos. me la guardo porque el pollo para mi es un manjar, y el tuyo es para no olvidarlo. Besos

    ResponElimina
  32. Aquest contrast dolç-salat ha de ser bonissim
    Petonets

    ResponElimina
  33. Hem coincidit amb l'ingredient vermell!!! Telepatia vampírica!!!
    Això ho hem de solucionar...un "ajoblanco" debilitarà els seus efectes!!! ;DDD

    ResponElimina
  34. judith mi niña se me hace la boca agua que sabor debe tener con la mermelada y el Pedro Ximénez ¡de locura!
    Bsotes

    ResponElimina
  35. ESSA PRATO FICOU COM UMA APRESENTAÇÃO MARAVILHOSA.
    ALÉM DE QUE EU GOSTO MUITO DE FRANGO, E JUNTO COM OS OUTROS INGREDIENTES DEVE TER FICADO COM UM SABOR MAGNIFICO...PARABÉNS.
    BJS

    ResponElimina
  36. Neni, a mi en absoluto me parece extraña, en casa y desde que tengo memoria, se cocina especiado, con sabores que sorprendan al paladar...así que tu propuesta me gusta muchisimo!!!

    Besiños y bonito fin de semana :D

    ResponElimina
  37. Que cosa mas deliciosa!!.....pero ese Pedro Ximenez me tiene loca.....lo veo en varias recetas y aca no lo encuentro.....una receta maravillosa!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  38. Boníssim!!! Què t'he de dir, si és que els nabius em xiflen!! A vegades quan veig les teves entrades penso que hi ha 4 ingredients que sempre tenim i/o són la base o els hi posem a tot arreu (els nabius, el sèsam i la llima!) oi que si??
    M'agrada molt aquesta salseta, l'haurem de posar en pràctica. Petonets

    ResponElimina
  39. Te ha quedado muy rico, me lo llevo ejje. besitos y feliz finde

    ResponElimina
  40. que estupendo y con esos ingredientes seguro que super rico. Bss

    ResponElimina
  41. Boníssima! Que creativa, a mi també m'agrada inventar-me plats. Jo, com que no compre nabius, no n'he comprat mai (algun dia ho faré), crec que faré aquesta recepta amb pomes i prunes, què et sembla? Combinarà igual, no? Estic desitjant menjar-me'n un platet, i més ara, que tinc una fam... Besets.

    ResponElimina
  42. Anda!!!! un altre amb lo que m'agrada el pollastre, no dono l'abast.

    To be continued...

    ResponElimina
  43. Qué rico este pollito!! Lo acompañaría de mucho pan, que de esa salsa no puede quedar ni rastro ;)

    Un besp guapa, y feliz finde ;)

    ResponElimina