>

dimecres, 15 de juny de 2011

Amanida d'albergínia i feta

Cada setmana em passa mes ràpidament. El temps sembla que voli i em fa por no gaudir suficient de cada instant. Des de què va néixer el Boletet, fa quasi un any, que les hores passen sense que ens adonem. Diuen que si les coses van bé el temps va més ràpid, però no creieu que hauria de ser al revés? Potser així gaudiríem més... De totes maneres la vida s'ha de gaudir, i s'ha de viure el present, no sabem el que el futur ens té preparats, i per si de cas no deixem de celebrar que cada dia podem arribar a ser un xic més feliços.  

Avui tornem a ser dia 15 i, com cada més, tenim una cita blocaire amb els nois de la recepta del 15. Aquest més ens han proposat fer una amanida i, per sortir una mica del verd, he optat per utilitzar com a ingredient principal l'albergínia. És un plat senzill que espero que us agradi molt. Al Bolet ha triomfat!



Ingredients: 

1 albergínia
100 g de tomàquets cherry
1 ceba petita
100 g de formatge feta
Orenga
50 g d'avellanes torrades
Oli d’oliva
Popurri de 5 pebres
Ruca
Sal
 


Preparació:

Tallem l'albergínia a rodanxes,  les passem per la graella amb una mica d'oli fins que estiguin tendres i torradetes. Després les reservem. En una paella posem un bon raig d'oli d'oliva, els tomàquets cherry, la ceba tallada a làmines i ho saltegem fins que ens quedi tendre. Per emplatar posem una base d'albergínia, la salpebrem i posem a sobre  la ceba i els tomàquets saltejats. Afegim el formatge feta tallat a daus, les avellanes partides per la meitat i, per acabar, ho salpebrem, tirem un polsim d'orenga i un bon raig d'oli d'oliva. Si volem, per finalitzar el plat, podem col·locar unes quantes fulles de ruca.




59 comentaris:

  1. Tens tota la rao...cada dia es unic i maravellos com la teua recepta:-) un beste

    ResponElimina
  2. Que bona... m'encanta la proposta, la penso fer aquest estiu! La combinació albergínia i feta lliga molt.
    Petons! ;)

    ResponElimina
  3. Aquesta amanida és grega o algo?? Perquè els ingredients ho semblen... jejej En tot cas, sembla molt i molt bona!!

    Un petó! :)

    ResponElimina
  4. APENAS COMI UMA VEZ BERINGELA E FOI RECHEADA COM ATUM, EM SALADA NUNCA USEI.
    MAS GOSTEI DE A VER NA TUA SALADA, FICOU LINDA, UMA DELICIA COM CERTEZA.
    BJS

    ResponElimina
  5. Nyam, mossegada que li donaria a aquesta amanida, amb el que m'agrada l'albergínia....mai l'he provat, però, amb formatge feta, serà questió de fer la recepta, no?? petons guapa!

    ResponElimina
  6. Digues que sí Judith, la vida s'ha de viure com si cada moment fos l'últim.... i gaudir al màxim d'aquestes super amanides que estic veient!!! La teva, com no esperava menys, és espectacular! M'encanta rulera meva!!!!!
    Moltíssimes gràcies per participar guapa!!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  7. A casa el formatge feta agrada molt.
    Petonets

    ResponElimina
  8. Veo que esta semana me voy a poner las botas con tantas ensaladas. Como me gustan!!!. La tuya se ve deliciosa, el feta me encanta y las berenjenas también, así que una para la lista del verano. Besos

    ResponElimina
  9. No me lo digas, sólo quedan cinco días para que el Mini acabe el cole!! menos mal que el 27 empieza el campamento, aunque sólo va de 9 a 2, tengo las mañanas tranquilas!!!
    Qué verano me espera...

    ResponElimina
  10. Mai arribo a la recepta del 15, no se com m'ho faig però deu ser que no m'acabo d'organitzar bé.

    La teva amanida es ideal, el formatge feta m'agarada molt, i amb l'albergínia queda molt bé.

    Petonets

    ResponElimina
  11. Judith, quina bona pinta! I ha d'estar boníssima aquesta amanida amb tota aquesta combinació d'ingredients tant bons.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  12. Yo lo de disfrutar me lo tomo muy en serio, soy una disfrutona total :D
    Me chifla tu ensalada, ya sabes que como casi a diario y te la voy a copiar
    Besos reina mora.

    ResponElimina
  13. Molt bona aquesta amanida d''aire grec!!
    Jo voto a favor que els boons moments siguin eterns i els dolents passin ràpid ràpid!!
    Un petonarro guapa!

    ResponElimina
  14. Estic d'acord, hi ha que viure a tope i cada moment amb intensitat, la teva amanida m'ha deixat impactada!
    Jo que pensava que les amanides eren ensiam i tomàquet....
    Un peto ben fort

    ResponElimina
  15. Com no hauries de ser feliç amb el boletet tan preciós que tens!!!!!!!!!!!!!!
    Ja saps que no sóc amiga de les albergínies però es veu tan bona que no me la perdria!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  16. Sí que se están yendo rápido estos días...yo no encuentro tiempo ni para actualizar el blog...
    La ensalada me encanta, como amante de la berenjena la tengo que probar!
    Un besito!

    ResponElimina
  17. La millor....La mejor....La mieux....The best.....

    ResponElimina
  18. M'encanta aquesta proposta Judith!! l'albergínia em xifla, i una amanida amb ella com a protagonista em sembla deliciosa!!!
    Molts petonetsss guapíssima!!

    ResponElimina
  19. Una amanida fantàstica amb aires mediterranis que olora a l'estiu que ja s'acosta! Segur que has gaudit fent-la, compartint-la i el millor: menjant-te-la!!! Una abraçada.

    ResponElimina
  20. mmm, m'agrada, m'agrada molt. Això s'haurà de provar un dia d'aquests, més ben dit, li hauré de fer provar a l'Alex perque molt em temo que la meva dieta no m'ho permet, encara que un dia és un dia, jeje.

    Mil petonets guapi!!

    pd: se que estic mig desapareguda, però et segueixo llegint ni que molts cops no tingui temps de comentar o l'internet vagi com vagi.

    ResponElimina
  21. Me gusta mucho tu ensalada y la presentación estupenda como siempre, y encima vengo de ver la de Mónica ¿pero que han hecho con vosotras en vuestra casa? ¡que estupendas cocineras!
    Besos

    ResponElimina
  22. Quina amanida més bona i amb el cruixent de l'avellana, diferent.
    Ai, Judith!, fa quatre dies que ma filla tenia un any i la meva dona estava en embarassada de Pau i ara Edurne ja té divuit. Passa el temps, volant és poc.
    Besets.

    ResponElimina
  23. Hay si Juju!!!, el tiempo pasa volando!!..para mi parece que fue ayer cuando nacieron mis niñas, y cuando veo sus fotos de bebes se me caen las lágrimas, son momentos que se fueron y ahora vendrán otros bueno espero..pero esos ya no!
    Disfruta de tu boletet a tope..ahora es cuando mas cerca lo tienes!
    Me puse ñoña Juju!!!!
    Tu ensalada genial..me esta entrando hambreeeee!

    ResponElimina
  24. Quina amanida més grega, jiji!! M’encanta la feta a l’amanida i l’albergínia hi lliga mooolt bé!
    I sí, el temps passa molt ràpid així que més val gaudir-la al màxim, carpe diem!! :P

    Molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  25. Que buena idea poner berenjena en la ensalada! Me encanta y me parece una ensalada super original. Y hay que detenerse y disfrutar lo más que podamos sin pedirle mucho más a la vida.
    Cariños

    ResponElimina
  26. Ni me digas como pasa el tiempo....por suerte a mi hija la he disfrutado en plenitud....cada dia!!....tu ensalada me encanta.....las berenjenas y el feta triunfan en esta casa!!.....queda anotada y entrara a mi seccion nueva!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  27. Jo estic assustada quan veig com passa el temps...d'aquí res anirem al "bodorrio" del Boletet..;DD
    Xulíssima la teva amanida. Això de que les amanides són avorrides és un mite.El meu pare tornaria boig amb la teva proposta és un fan de les albergínies; de fet el seu plat preferit són les albergínies farcides (com a bon mallorquí que és!!)
    A la llista de les llimes, nabius i sèsam d'ahir també has d'afegir la ruca. Segur que no teniu una plantació de ruca a casa??
    Petons!

    ResponElimina
  28. Quina amanida més mediterrània...m´agrada molt la combinació albergínia-feta. Respecte al temps: de vegades comento que als meus nebots els hi donaria una poció perquè no creixessin...petits són tan macos!.

    ResponElimina
  29. Una proposta molt atractiva Judith!!! m´agrada molt!!! i ja veurás com creix el boletet....no et donarás conta!!!petons

    ResponElimina
  30. Què bona. A mi m'encanten les amanides. Amb tantes podré triar i remenar.

    ResponElimina
  31. Rapido, rapido, es increible, como se va, y con niños pequeños va de vértigo, crecen tan rápido.
    La receta de cenarla todos los días, que buena ensalada.
    Un beso guapa y me llevo la receta

    ResponElimina
  32. M'encanta la combinació, em recorda les amanides gregues que vam menjar per Setmana Santa a Kalymnos...

    ResponElimina
  33. La veritat que el temps passa molt ràpid, i amb nens sembla que encara mes! Pero aquesta amanaida per menjar-la tranquilament, gaudint cada mossegada, sense presses!
    Petons

    ResponElimina
  34. excelente ensalada, por acá andamos en plena temporada de berenjenas así que estoy aprovechando este tipo de platos.
    ¿hace ya un año que ha nacido? ¡lo que me espera! ya estoy pisando los 7 meses y siento que el tiempo vuela, que pasó de ser un proyecto a una ternurita de más de un kilo viviendo dentro de mí y pateándome a diario, jeje
    Tenemos que tener momentos aburridos para que la vida esté un pelin más lenta, jeje

    ResponElimina
  35. Que ensalada más rica!! Con berenjena, es la primera vez que veo una igual, me la apunto!!

    Besos

    ResponElimina
  36. Judith, quina amanida més bona!! M'encanta l'albergínia!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  37. Si que pasa rápido... disfrutalo todo el tiempo porque luego no vuelven a ser peques! Luego protestan por todo, despues la adolescencia y sus tonterías... en fín, que menudas ensaladas buenas las de hoy con este reto, a mí me pasa el tiempo(libre) tan veloz que no me dió tiempo a publiarla pero ya tengo las vuestras para no repetir en todo el verano!

    ResponElimina
  38. M'agraden tots els ingredients.. i el feta el tenia una mica oblidat.. vaig a comprar i ja tinc el soparet per demà!!!
    Petonets maca

    ResponElimina
  39. Juju,
    La ensalada se ya quedado con un aspecto delicioso... Y se ve muy buena : ) Me encantou la proposta.

    Besitos Guapa!

    ResponElimina
  40. Una amanida com aquesta triomfarà a casa meva, l'albergínia ens encanta!

    ResponElimina
  41. El temps passa volant i de 15 en 15 ja hem fet mig any! M'agrada la teva combinació, si la veu el meu marit no en deixa ni una mica!

    ResponElimina
  42. M'encanta Judit! boníssim!
    Es que l'alberginia y la ruca son una gran parella!

    ResponElimina
  43. Quina ensalada més bona i ben combinada. M'agrada molt com combinen tots aquests ingredients. Ara entenc perquè m'havia fet un embolic, de vegades parles del Boletet i de vegades del Bolet, ara sé que el Boletet és el teu fill. Què és el Bolet, ta casa? A poc a poc aniré entenent-ho. Jo sempre m'he preguntat quan passa més lentament el temps, això em porta a quan era menuda, que els dies eren molt llargs, supose que era perquè feia moltes coses i m'ho passava bé. Tinc una altra teoria: quan aprofites molt el dia i fas moltes coses (no parle de feina si no de viatges, excursions, etc.) quan arriba migdia sembla que haja passat un dia sencer, no et passa? Això vol dir que si fem moltes coses bones i tenim molta activitat, el dia es fa més llarg, no passa així més lentament? Però és cert que la vida és un bufit i s'ha de viure gaudint cada moment per aprofitar-la bé. Besets.

    ResponElimina
  44. Amb aquests ingredients ha de ser bona a la força!!!

    ResponElimina
  45. Olele, Olala, ser la Ju-Ju és el millor que hi ha!!! Olele, olala, nena quina pinta té aquesta amanideta, amb lo que a mi m'agraden i aquesta t'ha quedat super original.

    Un petonet

    ResponElimina
  46. esta muy bien y muy apetecible esta propuesta tuya
    peto
    miquel

    ResponElimina
  47. Ahh si!! qué ricas con avellanas. Un beso

    ResponElimina
  48. Muy buena aportación la verdad es que a mi nunca se me ocurriria una ensalada con berenjena, besos guapa.

    ResponElimina
  49. Té un aspecte deliciós, tot i que l'albergínia no m'acaba de fer el pes.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  50. Una opción fabulosa!! Me encanta la berenjena, carnosa y llena de sabor :D
    Muchos besiños neni.

    ResponElimina
  51. El queso feta es mi favorito y es que como mexicana que soy no estoy muy acostumbrada a los quesos demasiado curados, soy más bien de quesos frescos. Tu ensalada tiene un toque muy griego, yo me la comería como bruschetta sobre un pan toscano bien doradito :)

    ResponElimina
  52. juju! m'agrada moltíssim la teva proposta!!!visca les amanides!

    ResponElimina
  53. Faig moltes vegadesl'alberginia a la planxa pq m'encanta i gaire bé tinc sempre peró aixó no ho havia pensat i m'encanta la idea!!!
    Petonets amb un dia de retard!!!!
    Esther

    ResponElimina
  54. estupenda te ha quedado. Que rica. Bss

    ResponElimina
  55. Hola Judith! que bona també!! ahir al matí ja vaig veure que havíem coincidit però fins ara no he tingut temps de posar-me a llegir receptes... demà per fi ja estaré de vacances! i aquests últims dies han estat una mica raros... Tinc ganes que sigui l'estiu i posar-me a fer el blog, entre altres coses!! M'agrada molt aquesta combinació que has fet amb l'albergínia i la resta d'ingredients, petonets!

    ResponElimina
  56. Lola: els hem d’aprofitar!
    ADF: espero que t’agradi!
    Anniki: doncs ho podria ser perfectament.
    Saô: muito obrigada, probaré com atum
    Roser: estic convençuda que t’agradarà! Ja m’ho diras! ;P
    Sandra: visca la recepta del 15!!!! ;P
    Neus: doncs si també us agrada l’albergínia l’heu de tastar
    Anna: pues sí! tienes un montón de propuestas!
    Isabel: jajaajjaja, ya te imagino con el súper ayudante! ;P
    Ribereña: la propera vegada! ;P
    Yves: gràcies amor
    Belén: gràcies bonica
    Pilar:sabía que esatrías encantada con esta ensalada! ;)
    Albota: doncs a veure si algú ens escolta! Jijiji
    Puri: hem de variar de l’enciam, no?
    Moni: si tenim una sort amb els nostres nenes!!! Que guapos són… ;P
    Rosilet: noooooooooo, que yo no puedo estar sin tus recetas!
    Frederique: moltes gràcies guapa
    Ingrid: doncs no t’ho pensis a l’hora de fer-la
    Montse: estava molt bona! Jijijiji
    Nee: però si és una amanida!!!!! L’has de tastar. I no pateixis guapa, se que estás aquí!
    Heva: nuestra madre era una gran cocinera!! ;)
    Eugeni: mare meva! Noi em diguis això!!!!
    Juana: ñoña??? Eso es porque tienes muy buenos recuerdos guapa!
    Alba: la cuina grega m’encanta!!! ;P
    Erika: es una combinación muy rica, excelente para salir de la rutina de la lechuga ;)
    Marcela: claro que sí! ;) tenemos que disfrutar de cada instante
    Paula: ai sí, ja m’hi veig… jajajaajajajajaja
    Cristina: lliguen molt bé! Els bebes són preciossos, però quan van creixent vas veient que encara són més guapos!
    Silvia: espero noperdre’m cap detall!
    PC: doncs sí! hi han un munt!
    Chelo: es una pasada si hay niños!!!
    Gemma: molt mediterranea! Segur que en fan una de similar!
    Anna: moltes gràcies guapa
    Sole: ya verás Sole, con tu niña en brazos el tiempo pasará volando!!!
    Valerie: espero que te guste! ;P
    Mercé: doncs l’has de fer! Jijiji
    Salomé : ajajajajajajaja, espero que no sea muy rebelde ! ;)
    Eri: no pot ser! Que el feta està boníssim per fer amanides!
    Catarina: muito obrigada linda
    VC: ja m’ho diràs doncs…
    Cristina: si! de 15 en 15 i tiro perquè em toca! jajajajajaja
    Lucia: i amb feta, ummmmmmmmmmmmmm
    Asela: jajajajaja, tenim la costum de batejar-ho tot, El Bolet és la nostra casa, el Boletet el nostre fill… ;P
    Teresa: gràcies guapa
    Mª José: jajaajajaj, com he rigut amb el teu comentari! Ets la bomba
    Miquel: moltíssimes gràcies
    Susan: las avellanes le dan un toque crujiente muy rico!
    FC: gracias guapa
    Tere: para esto sirven los blocs! Para encontrar variedad! ;P
    Nyanyels: si ho prefereixes pots fer-la amb carbassó
    Mayte: a mi también!!! ;)
    Blo: pues mira que en Italia hay buenos quesos…
    Lídia: gràcies bonica
    Esther: és una recepta molt complerta! Un bon primer plat
    Luisa: gracias guapa
    Bet: síiiiiiiiiiiiiiii, estic desitjant veure el teu bloc!!! Ara aprofita i gaudeix de les vacances !!!

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  57. S´ha convertit en un plat setmanal a casa! És molt fàcil de fer i està molt i molt bo. Molt recomanable!

    ResponElimina