>

divendres, 15 d’abril de 2011

Niu de favetes amb foie

Aquest mes els nois de La recepta del 15 ens han proposat fer un plat amb faves i, com no volia perdre-m'ho, aquí us presento al meva proposta. Haig de dir que aquest mes el repte ha estat molt i molt difícil, i us preguntareu per què? Doncs perquè no m’agraden gens! Mai en menjo, ja que trobo que tenen un regust amarg que no m’agrada. Però com no em volia perdre per res del món aquesta cita vaig estar uns quants dies pensant un plat que portés faves i que jo me’l pogués menjar.  Podria haver fet trampes i que només se l’hagués menjat l’Yves -per ell no hagués suposat cap esforç perquè li encanten!-. Finalment, vaig fer aquesta proposta que espero que us agradi, almenys jo em vaig menjar un platet!!!! Espero que el proper mes no sigui la col... encara que si ho fos també faria la recepta del 15 encantada!!!


Ingredients:

200 g de favetes
8 làmines de pasta filo
4 talls de bacó
6 fulles de menta
Un tros de bloc de foie
½ ceba petita vermella
Oli d’oliva
Sal
Pebre


Preparació:

Per fer els nius de pasta filo, agafem les làmines de pasta, les tallem i les posem en un motllo prèviament untat amb oli. Movem les làmines perquè ens quedi més desenfadat i les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant uns 10 minuts, o fins que veiem que quedin cruixents. Mentrestant posem en una paella un bon raig d’oli d’oliva. Saltegem la ceba tallada a daus petits durant 5 minuts. A continuació afegim el bacó tallat a trossets petits, les fulles de menta tallades i les favetes i ho saltegem durant 10 minuts més. Per acabar la presentació posem un niu de pasta filo, unes cullerades de saltejat de faves i uns encenalls de foie. Ho podem guarnir amb un rajolinet d’oli d’oliva i unes fulles de menta.



46 comentaris:

  1. Jajaja...he visto el reader avisar de la receta y me digo, pero si acabo de estar por ahí!! Así que antes de cerrar éste cacharro me vengo a ver si se había equivocado y me encuentro con esta delicia...de foie, no soy, pero del resto de cada uno de los ingredientes me apunto sin falta a repetir incluso, te ha quedado deliciosa!

    Un besiño, linda.

    ResponElimina
  2. jajajajaj! es una excepción la publicación a estas horas! pero mañana/hoy estaré en Milán y me será imposible conectarme!!! así que me he adelantado!!!! besitos guapi!!!!

    ResponElimina
  3. Ole la Judith!!! Sabia que ens soprendries amb una recepta espectacular encara que no t'agradin les faves... per què?! perquè ets un solets i una crack!!

    De luxe nena, de luxe!
    Bon viatge altra vegada! jeje

    Petonets i MOLTES GRÀCIES!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Peor si para no gusarte has preparado un señor plato, vamos queme ha encantado!
    Unbeso y buen viaje

    ResponElimina
  5. Doncs t'ha quedat xulissim!! i segur que també bén bo, el niu de pasta filo, molt guai, millor desenfadat que "perfecte"! I les favetes de dins jo també me les menjaria! a mi també m'ha costat una mica, però un dia és un dia, i sobretot si és pel dia 15! :) bon viatge i bona nit!

    ResponElimina
  6. Que presentación tan bonita y qué rico tiene que estar, me ha encantado. un beso.

    ResponElimina
  7. bonita presentación para un delicioso plato.
    Bessos

    ResponElimina
  8. No he provat mai la combinació de favetes amb foie, però amb el que m'agrada el foie segur que està deliciós! Així amb el niu, ja és una forma d'aprofitar-ho tot, el toc cruixent deu quedar molt bé!

    Un petó!!

    ResponElimina
  9. Jajaaj...pel que estic llegint som més d'una que no ens agraden gaire gens les faves! però encara té més valor no??
    Has fet una aportació molt bona i ben bonica i el toc de foi ha de ser deliciós.
    Molts petonets i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  10. El que es fa pels companys de classe, eh? jejejeje. De totes maneres t'ha quedat molt bonic aquest niu, aquestes faves hi estan com a casa.
    Una forta abraçada y feliç cap de setmana!

    ResponElimina
  11. Ah! ja tinc el bacallà!!! ja el tinc en remull!;-) Petonets!

    ResponElimina
  12. Bon dia!!
    DE LUXE amb el foie i aquesta presentació t'ha quedat un plat extraordinari. Que tinguis un bon viatge i feliç cap de setmana. Petonets

    ResponElimina
  13. Sóc del teu grup, no m'agraden gens, i mira que ho he intentat pero no m'acaben de fer, però segur que d'auqesta manera que les has preparat tu me les menjaria, perquè t'ha quedat un plat ben apetitós.

    Petons bonica!

    ResponElimina
  14. Mare meva això és un plat molt bé presentat!!!que bones a foie, una proposta de luxe!Bon CDS

    ResponElimina
  15. Precioso, precioso, pero no, no, por aquí no paso. El foie es una de las cosas que soy incapaz de comer. Hoy sólo admiro...

    ResponElimina
  16. Aixó si que te mèrit, sense agradar-te les faves t'ha quedat un plat de campeonat.
    Petonets i bones vacances!

    ResponElimina
  17. Per fi he menjat favetes al Bolet!! I boníssimes!!!!!!!!!

    La foto ho diu tot! Magistral!

    ResponElimina
  18. Espectacular, m'encanta com t'ha quedat el niu de pasta fil·lo!
    A mi si que m'agraden les faves així que la propera vegada ja em menjaré la teva part!;)
    Molts petonets!

    ResponElimina
  19. A mi em passa el mateix, les faves no m'entusiasment gaire... però reconec que presentades així, jo també n'hauria menjat un platet, je je je... :)

    ResponElimina
  20. Tu tranquil·la, que no serà col! hahaha! A mi tampoc m'entusiasmen, però quan les prepara un mateix, se sent obligat a provar-les i sembla que agradin més... Haha! M'agraden molt aquests nius, nena. Súper originals!
    Gràcies per participar.
    petonets!!

    ResponElimina
  21. Veig que no soc l'única que s'ha romput el cap pensant una recepta...a mi les faves ni fu ni fa, però al "soci" ni en pintura...o sigui que entre les faves i el bacallà li vaig donar un bon diumenge!!!
    Bon viatge guapa! ;)

    ResponElimina
  22. Ooh quina presentació més maca, entra per la vista, entra per la vista! Jo encara no se si m'agraden, crec que mai les he provat, a veure si aquesta tarda tinc una estona i encara sóc a temps de participar aquest mes, últimament vaig de vòlid.

    Petonets!!

    ResponElimina
  23. Per no agradar-te les faves, Mare meva quin plat has muntat! Ii a sobre li poses foie que m'encanta.
    Bon viatge, maca!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  24. Un cucada de presentació amb la pasta filo. A mi m'agraden molt les faves i no en faig mai. M'apunto a les teves!!!
    Bon viatge!!!

    ResponElimina
  25. Unes faves molt originals i elegants. Repte superat!!
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  26. Preciosa la presentació, espectacular!!!!!
    Ara... ainxxxxx, no puc amb el foie, em supera.
    Que ho passeu molt bé de viatge, bon cap de setmana i petonetssssss.

    ResponElimina
  27. Que original presentación, me encanta la idea del crujiente en forma de nido, y el relleno....excelente, foie con habitas.....que lujazo!!! besos guapa

    ResponElimina
  28. Ay pobre!, me recuerda cuando era pequeña y mi madre me obligaba a comer cosas que no me gustaban. Es una cosa que agradecí cuando me independicé.
    De todas las formas has hecho una combinación perfecta, y con el crujiente has hecho un plato de lujo.
    Buen viaje y buen fin de semana (qué suerte)
    Besos

    ResponElimina
  29. Judith, quin glamour que tens!! Sempre ho presentes tot tan bonic i vistós. Per ser que no t’agraden les faves t’ha quedat un plat fantàstic!

    A veure que ens tenen preparat pel proper mes!!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  30. Amb pasta filo...vistós i creatiu! M´agrada el punt de foie...molt bé!

    ResponElimina
  31. Aquestes favetes al seu niu. Hum! i el toc de foie...

    ResponElimina
  32. estas favetas con este nido crujiente debe de ser una delicia, me gusta tu aportación
    bona setmana santa
    miquel

    ResponElimina
  33. Judith et felicito,quina passada més bona i quina presentació,ets una artista bén grossa,
    prenc nota d'aquesta delicia.
    Molts petonets guapa i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  34. Hola Judith!! espectacular aquest platet, m'encanta tot lo que fas.

    Un petonet

    ResponElimina
  35. ¡que presentación más original! :)

    ResponElimina
  36. FICOU LINDO DAQUELAS COISA QUE ATÉ DÁ PENA COMER PARA CONTINUAR OLHANDO.
    DEVE SER UMA DELICIA, AGRADOU-ME BASTANTE.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  37. Uf, impressionant! T'ha quedat de fàbula.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  38. Yo tampoco soy mucho de habas pero te han quedado unos cestitos de lo más mono! además la masa philo me encanta y con el resto de ingredientes seguro que es una delicia, todo es probar..
    Besos!

    ResponElimina
  39. vaya presentacion como sp. Y la receta estupenda. Bss.

    ResponElimina
  40. Com sempre una foto preciosa!!
    bon viatge guapa

    ResponElimina
  41. Jo0o Judith!!!. Que original i bonic, m'agrada molt aquesta idea que has
    tingut per a la de presentació, el ​​cruixent en forma de niu és una
    delícia i el farcit amb el foie i les favetes genial, un plat de luxe
    Un petonet maca!!

    ResponElimina
  42. Sandra: no em perdria mai la recepta del 15!!!! ;P
    Chelo: jijiji, muchas gracias guapa
    Bet: les coses que arribem a fer pel bloc, oi???
    Anna: muchas gracias
    Nica: gracias guapa
    Anniki: sí t'agrada el floie, t'agradarà ;)
    Ingrid: sí! som molts que no ens agrada, però per un dia no passa res!
    Gema: doncs sí! pq me les vaig menjar! jajajajaj. Espero la teva recepta de bacallà! segur que és boníssima
    Eri: jajajaja, moltes gràcies guapíssima
    Ribereña: tu també? jijijiji
    Silvia: moltíssimes gràcies guapa
    Isabel: no te preocupes, para tí no pondré foie!!! ;P
    Elisabet: tot sigui per la recepta del 15
    Yves: jijijiji, però no t'acostumis.
    Moni: la propera vegada et convido!
    Gemma: un platet petit! ;P
    Marina: uf! menys mal...
    Paula: jijiji, pobreta, al final et farem un monument!!!
    Nee: tot sigui pel nou piset!!! ;P
    Esther: moltes gràcies guapa
    Catieu: jijiji, a mi no m'agraden gens!!! ;P
    TC: i quin repte! jajajajaja
    Mónica: gràcies guapa
    FP: moltíssimes gràcies!
    Pilar: jajajaj, lo pasaba fatal cuando me tocaba comer algo que no me gustaba!!! ;)
    Alba: gràcies bonica. Per si de cas jo ja estic creuant els dits! jijiji
    Cristina: gràcies guapa
    PC: jijijijijiji ;P
    Miquel: bones vacances!!!!
    Ague: et dono un niu si em fas un bollicao!!! ;P
    MJ: moltíssimes gràcies bonica!!!
    Sole: la próxima vez con mango!
    Sao: muito obrigada
    Belén: benvinguda!
    Wada: gracias guapa
    Luisa: que maja eres! siempre me tiras florecitas!! ;)
    GG: gràaaaaaaaaaaacies!

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris.

    PD: el viatge va ser per feina. Una cita amb una de les millors fires de disseny i mobiliari a Milà!!! ;)

    ResponElimina
  43. Aquest plat és irresistible encara que no t agradin les faves. Ingredients exquisits. Jo també espero que no triin la col el més vinent, ja,ja. Gràcies per visitar-me.

    ResponElimina
  44. Una presentació ben elegant i segur que igual de saborosa!. He vist molts bloc que diuen que no els agraden les faves però s'han animat a cuinar-les.

    ResponElimina
  45. Pero quin luxe de faves!!! moltes felicitats per aquesta presentació.
    Un petonet maca

    ResponElimina
  46. espectacular! un luxe recepte i molt maco l´escrit que has dedicat a la teva parella

    gràcies

    ResponElimina