>

divendres, 29 d’abril de 2011

Boeuf bourguignon

L’Alba i l’Ingrid ens han proposat en el seu primer repte de Food & film que féssim una recepta de la Julia Child, una gran cuinera enamorada de la cuina francesa. A molts de vosaltres us sonarà la pel·lícula Julia & Julie, no? Doncs precisament està basada en la vida d’aquesta cuinera i una gastroblocaire; la Julie, que es va proposar un repte: en un any fer totes les receptes de la Julia, i us puc assegurar que no són poques. Per sort l’Alba i l’Ingrid ens han deixat a la nostra elecció escollir la recepta que vulguem, però si us haig de dir la veritat, jo no he tingut més opció que escollir el Boeuf bourguignon. El culpable ha estat l’Yves, que va veure la pel·lícula amb mi. Mentre l’estàvem veient va veure com la Julie preparava aquest estofat de carn i em va dir: “aquest és el plat que has de fer tu! Jo el vull tastar” i clar, com que cuino pocs guisats de carn, per no dir cap, ja no vaig buscar cap més recepta. Aquest cop la tria ha estat fàcil! Espero que us agradi la meva versió. Molt bon cap de setmana a tothom! dilluns més...
 

Ingredients per a 2-3 persones:

600 g de carn de vedella/bou a daus
85 g de bacó
1 pastanaga
½ ceba
1 ½ got de vi negre
1 c/p de concentrat de tomàquet
1 gra d’all picat
Un polsim de farigola
1 fulla de llorer
15 cebetes franceses
200 g de xampinyons
500 ml de brou de carn
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Farina
 

Preparació:

Tallem el bacó en tiretes, les posem en una cassola amb 1 litre i mig d’aigua i ho deixem 10 minuts a foc lent. Les traiem, les assequem i a continuació les rossegem durant 2 minuts amb una mica d'oli d'oliva. Traiem les tiretes de bacó i reservem. Assequem la carn amb paper de cuina i, a poc a poc, saltegem els trossos fins que ens quedin rossos per tots els costats. A continuació, aprofitant l’oli amb el greix del bacó, saltegem la pastanaga i la ceba. Netegem la cassola i afegim la carn, el bacó, ho salpebrem i tirem un polsim de farina. Tapem la cassola i la posem al forn a 180º durant 8 minuts. Un cop hagi passat aquest temps, afegim el vi, el brou, les herbes i ho posem al forn a 160º durant unes 3 hores, o fins que la carn es pugui tallar bé amb una forquilla. Mentrestant podem aprofitar i caramel·litzar les cebetes. Primer les saltegem amb una mica de mantega i oli durant uns 10 minuts. A continuació afegim ½ tassa de brou, ho salpebrem i posem una mica de farigola i mitja fulla de llorer. Ho tapem i ho cuinem a foc baix durant uns 40 minuts. També aprofitem per saltejar els xampinyons amb una mica de mantega i oli durant 5 minuts. Un cop estiguin  rossos els retirem del foc. Quan hagi transcorregut el temps de  cocció de la carn,  la separem de la salsa i aquesta la colem i la reservem. Per finalitzar posem a la cassola la carn, les cebetes i els xampinyons  i ho banyem amb la salsa. Ho deixem a foc baix durant 2 o 3 minuts i ja està llest per servir.



51 comentaris:

  1. Ya quisiera Julia Child...
    Genial Judith!! bravo!

    ResponElimina
  2. Neeeeeeeena, la pinta ha quedat brutal!! quina salseta, ja hi sucaria pa! Ara que la veig així, ja tenia raó l'Yves de voler un sopar especial amb aquesta recepta! jijijiji m'agrada, m'agrada...

    Petonets preciosa i bon cap de setmana!
    Sandra

    ResponElimina
  3. T'ha quedat moolt bo... i te moltisima llum aquesta fotografía.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Quan vaig veure la peli quan sortia del cine li vaig dir al meu marit tinc que fer aquest beuf té una pinta increible, m´hauré d´animar aviat!!! petons guapa!!!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat de revista, quina foto més preciosa!I t'ho dic jo que ja saps que la carn...
    Aquest me'l salto però t'he de dir que té molt bona pinta, sucar pa si que ho faria perquè es veu una salseta boníssima!
    Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Ens encanta la teva aportació Judith!!! aquest estofat té un aspecte deliciós!!! segur que l'Yves va quedar més que encantat!! t'ha quedat preciós i segur que boníssim!!
    Moltíssimes gràcies per participar....jo m'ho he passat molt bé fent els brioxos...jijijij...Gràcies!! ;)
    Un petó enormee!!

    ResponElimina
  7. Buena elección. A mí me chifla la carne así preparada y la tuya tiene una pinta de escándalo. Eso sí, no perdono ni pan ni vino ;)
    Hoy fotaza, again. :D
    Dobles besos

    ResponElimina
  8. Vaig estar tentada de fer aquesta recepta, sort que no ho vaig fer hagués quedat totalment eclipsada per aquesta meravella que ens portes avui. I nosoltres som tot el contrari que vosaltres a mí m'encanta la carn i al Xavi li costa bastant.
    Per cert, la foto t'ha quedat molt maca i els xampis estan per atravesar la pantalla.
    Bon cap de setmana, Judith i un petonàs!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Judith! aquesta és la recepta estrella!!! jejeje! Ja sabia el que demanava l'Yves! que bé t'ha quedat, m'agrada molt. Ostres, tot el que veig m'agrada i no tinc temps per fer-ho tot.;-)
    Una forta abraçada i que passeu un feliç cap de setmana!

    ResponElimina
  10. Una receta estupenda.. una propuesta genial.

    Besos

    ResponElimina
  11. i ho dius com si haguessis fet la recepta més senzilla i en realitat és molt i molt laboriosa, t'ha quedat realment fabulosa, i la fotografia et fa una justícia impressionant. Quin suquet mare de déu!!! i quin brillo enlluernant! ohhh!! :-P

    Felicitats guapíssima!! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  12. Certifico, genial, excepcional! No em vaig treure el barret mentre m'ho menjava perquè no en portava... Això sí, crec recordar que fins i tot li vaig donar la mà a la jud felicitant-la, heheheh.
    La clau, crec jo, i segons vaig veure a la pel·li i vaig demanar oficiosament a la jud, és fer bé la carn a la graella, és a dir, no fer-la massa, només rossejar-la; així dsps no s'asseca al forn i queda molt gustosa. Encara que com bé li dic sempre a la jud, jo no en sé de cuinar, sinó de menjar, per això puc dir sense problemes que és un dels plats que t'ha quedat millor!

    Sobre la foto, ja passo de comentar-la, pqè queda fora de joc. Cada dia et superes més.

    ResponElimina
  13. Quin guisat més bo!!! Quin color! Segur que estava boníssim, el faré no me'l puc perdre.

    Petons i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  14. Un estofado increibe.Felicidades.
    Bessos

    ResponElimina
  15. ¡Espectacular Judith! Le tengo unas ganas locas a este plato desde que vi la peli. Buen finde

    ResponElimina
  16. Senyores i senyors ha arribat la Judith Child!!
    Em convides a dinar??...tu poses la carn i jo la xarlota?? ;PP
    Bon cap de setmana, guapa!!

    ResponElimina
  17. Por la foto teiene que estar deliciosa... QUe tiemble Julia!!!
    Besitos

    ResponElimina
  18. Isabel: jajajaja, tu siempre tan buena! ;P
    Sandrà: demà per dinar estofat, i de postres pastisset de llimona...
    Neus: gràcies guapa
    Silvia: si t'agrada la carn l'has de fer!!! és molt laboriós però val la pena
    Moni: doncs t'ho passaries bé amb el pa! ;)
    Ingrid: jijiji, ara pel 2n repte!
    Pilar: no sufras, que el vino y el pan estarán en la mesa...
    Rosaleda: gracias guapa
    Maduixa: que maca ets! tu sempre donant mérits!!! gràcies guapa
    Yves: però ara no t'emocionis, que tardaré molt en tornar-ho a cuinar! jijiji
    Ribereña: sí que està bo, però pel meu gust massa fort.
    Nica: gracias guapa
    Morena: pues ya te puedes armar de paciencia!!! ;)
    Chelo: te mando un poquito, no sufras
    Paula: fet!!! quin menú més complert.
    Piluka: con tantas recetas... :P

    Petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  19. Tengo carne para preparar y pienso copiarte la receta, tiene una pinta buenísima.
    Besitos.

    ResponElimina
  20. Yo también lo he hecho! Buenísimo verdad? Lo pienso repetir pronto. Te ha quedado genial. Muacks

    ResponElimina
  21. Té molt bona pinta, aquest cap de setmana que han anunciat pluja igual m'animo i la faig

    Petonets guapa

    ResponElimina
  22. Esto es lo que se llama un estofado!! Te ha quedado maravillosamente. La peli es linda, pero esta fotografía no se queda atrás para nada!!

    Un besiño Neni, que disfrutes mucho del de semana :D

    ResponElimina
  23. M'encanta, és un plat boníssim, jo vaig veure la pel·li i des d'aleshores em vaig quedar amb la recepta, l'havia de fer; primer la vaig tastar en un restaurant francés, però em vaig quedar una mica decebuda perquè la recepta es podia millorar i es notava que no era l'original. Per tant, la faig fer a casa, però em vaig estalviar el pas del forn, supose que estarà més bona, però eren moltes hores i jo tenia pressa... Ens va agradar molt, però les fotos van eixir molt obscures i el carnisser també em va tallar la carn massa menuda, m'agrada que la presentació siga bona i que tinga els trossos més grans. A tu t'ha quedat genial, felicitats, perquè té mèrit i no és fàcil. A veure si tinc temps jo de cuinar alguna cosa de la Julia, no sé què fer encara... Besets.

    ResponElimina
  24. Ole ole!! Què t'he de dir, una recepta molt bona, jeje!! Saps, m'he adonat que no li vaig posar la salsa per sobre jo!! Ho vaig separar com deia la recepta que tenia i després al muntar el plat la salsa va quedar fora, jajaaj!!

    T'ha quedat espectacular, els xampis fan una pinta deliciosa i la foto és genial, ven el plat ella soleta!

    Moltes gràcies per participar guapíssima!! :)

    ResponElimina
  25. Te una pinta inmillorable... he arribat aquí via l'exquisit... em quedo!

    ResponElimina
  26. Juju bonita!!!!, a mi me pasó igual con mi David!. cuando vimos la peli, al ver el Boeuf lo primero que me dijo fue..esta receta la quiero probar!!!..se ve que a los hombres les tira su lado animal!! ;)
    Te salio maravillosa la receta, de hecho ahora me comeria un plato de tu boeuf!
    Feliz fin de semna amiguita bonita!!!!!

    ResponElimina
  27. Nena quina pinta!!! L'Yves deu haber quedat ben content.
    Petonets crack!

    ResponElimina
  28. Ju quina pinta!! segur que l'Yves va quedar encantat.
    És el segon boeuf que veig i definitivament l'haig de tastar!
    petons i bon cap de setmana guapa!

    ResponElimina
  29. Judith yo no se como te habra quedado de sabor,pero desde luego en la foto se ve ESPECTACULAR!!
    Besos y buen fin de semana,Esther

    ResponElimina
  30. Seguro que es un guiso con mucho sabor!
    Tal y como lo has presentado se ve fantástico!
    Bicos

    ResponElimina
  31. Juju,
    Se ya quedado con un aspecto estupendo... La presentacion e fotos estan muy bonitas.

    Gracias por la receta : )

    Besitos y bueno fin de semana

    ResponElimina
  32. Quina foto Judtih!! ostres ja em menjaria un bon platet... Què bé que l'YVes et fes fer aquesta recepta!!! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  33. Quina gran elecció. És una recepta deliciosa. Jo la vaig fer només un cop i només penso en quant la tornaré a fer.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  34. la foto lo dice todo Judith estupenda receta
    bon cap de setmana
    miquel

    ResponElimina
  35. El aspecto es inmejorable! No quiero ni pensar lo sabroso que debe estar...

    ResponElimina
  36. I és que no podia ser d'una altra manera! Havies de fer el Boueuf Bourguignon!!! T'ha quedat de pel·lícula!
    Ja te raó l'Yves.... és per treure's el barret.
    Petonets guapa, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  37. Nena, quina carn, peró si està sortint de la foto. Super chuli.

    Un petonet

    ResponElimina
  38. Espectacular, menuda pinta tiene este plato , te ha quedado de lujo!!!! besos guapa

    ResponElimina
  39. Fabuloso, no podía estar más apetecible,
    Saludos,

    Cook&Company

    ResponElimina
  40. Te ha quedado delicioso. yo también publiqué la misma receta, pero no para el concurso. La foto se ve preciosa. Besos guapa.

    ResponElimina
  41. Judith, te ha quedado estupenda esta receta.
    Yo no he podido publicar este mes porque he estado un poco perdida.... es lo que tienen las vacaciones. Me hacía ilusión por ser el primer reto pero se me pasó, así que tendrá que ser la próxima.
    Besos

    ResponElimina
  42. Judith,quina passada i quina delicia,
    sa foto parla tota sola,una presentació de luxe¡¡¡¡
    bon cap de setmana i molts de petons.

    ResponElimina
  43. L'Yves va fer una bona elecció, t'ha quedat un estofat fantàstic.
    Encara no havia vist la mona, que xula que ha quedat!!

    ResponElimina
  44. Hola, Judith!!

    Has escogido una receta estupenda y te ha quedado para comer y mojar pan, súper apetitoso.

    Fantástica la foto, me ha encantado.

    un besito y feliz domingo

    ResponElimina
  45. Nena la foto molt bé, perque fan ganes de menjar-ho!!! Pero molt! Acabo de dir en algun bloc que també a fet aquesta recepta que jo la tinc súper pendent!!!! I m´encanta que l´hagis fet! Petonets!

    ResponElimina
  46. Toñi: la espera vale la pena
    Lydia: sí, súper rico
    Artemisa's: t'has animat?
    Asela: no dubto que la teva versió era més bona.
    Alba: amb la salsa per sobra quedava més melós ;P
    MCM: benvinguda!!!!
    Juana: estos hombres son un peligro! jijijiji
    Albota: sí!!! el problema és que vol que e torni a fer! ;)
    Ana: segur que t'agrada!!! ja estic desitjant veure la teva foto
    Esther: estava bueno!!!
    Pili: gracias guapa
    Catarina: obrigada linda
    Eri: shhhhhh, que em demanarà més guisats! ;P
    Nyanyels: si? a mi em falla que és massa temps i no tinc molta paciència
    Miquel: moltíssimes gràcies
    Salomé: gracias guapa
    Elisabet: per fi de tornada!! hauré de renyar als de Movistar
    Mª José: gràcies guapíssima
    FP: moltes gràcies
    CC: gracias, estaba muy bueno
    Anna: ara el vaig a veure! ;)
    Ana: seguro que hay 1000 retos más!!!
    Agüe: gràcies guapa
    Cristina: gràcies per tot!!! a veure si al final serà mérit de l'Yves!!! ;)
    Isabel: muchas gracias por tus palabras
    Mª Àngels: t'agrada la foto? moltíssimes gràcies!! seguiré practicant

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  47. Tot just ara l'estic fent, encara que he introduït modificacions, he possat pastanaga i carbasso,i com no tenia vi he possat conyac, no sé que sortirá.

    Petonets

    ResponElimina
  48. Uau quina foto t´ha quedat!!! dona fe que el guisat et degué sortir boníssim!!! un petonet

    ResponElimina
  49. Q ue exquisita preparación ,contundente y muy linda,que ricuar coemrla,cariños y abrazos.

    ResponElimina
  50. Buffs!!! Tremenda la pinta!!! Amb aquest suquet...uhmmmm... segurament tenieu pa per sucar-hi perquè deixar una mostra al plat seria un pecat. Deliciosa recepta!!!

    ResponElimina