>

dilluns, 29 de novembre del 2010

Salmó al cava

Tenim la immensa sort de viure en un país molt ric en productes de qualitat; entre els que podem destacar el cava; una beguda que, segurament, ens ha servit de targeta de presentació en molts països. 

Cap a mitjans del segle XIX es va introduir a Catalunya el xampany francés. Els agricultors del Penedès van decidir fer una varietat autòctona de qualitat, amb els raïms blancs de la comarca, seguint el mateix mètode de fabricació que el xampany. Així va ser com es va crear aquest tipus de vi escumós que ens acompanya en molts àpats. És una beguda que associem amb grans celebracions, o almenys així ho crèiem a casa. Sempre que volem brindar per alguna fita important, un aniversari o un dia festiu ho fem amb una copa ben freda de cava. La tradició diu que si mentre fem el brindis vessem una mica de cava, haurem de mullar els dits i tocar el front de la persona que tinguem al costat, d'aquesta manera la sort ens acompanyarà!


Ingredients:

4 talls de suprema de salmó
200 ml de nata líquida
1 pinya natural
300 ml de cava
2 cullerades soperes de Maicena
1 ceba petita
Popurri de pebres
Oli d'oliva
Sal


Preparació:

Agafarem la pinya, la pelarem i farem 4 talls rodons d'1 centímetre, més o menys, cadascun. A continuació els posarem a una plata per anar al forn. A sobre posarem el salmó amb un polsim de sal i pebre i tirarem el cava per sobre. Ho posarem al forn, prèviament escalfat, a 180º durant 20 minuts. Mentrestant, a una paella amb un rajolí d'oli, posarem la ceba tallada a daus molt petits i deixarem que quedi rossa. Després, afegirem la nata líquida, la Maicena i un polsim de sal i de pebre. Ho cuinarem, sense deixar de remenar, a foc mig. Un cop arrenqui el bull baixarem el foc i afegirem el cava que ens ha sobrat de la safata que tenim al forn. Seguirem remenant fins obtenir una salsa cremosa. Un cop ho tinguem, la passarem pel minipímer i l'afegirem al salmó. Ho deixarem durant 10 minuts més al forn i ja estarà llest per emplatar.




9 comentaris:

  1. Mmmmmm una pinta excel.lent!, mira que a mi no m'agrada el peix, però t'asseguro que aquest salmó me'l menjaria....
    Petonets

    ResponElimina
  2. Fa temps que no menjo salmó...:(
    Té una pinta espectacular!

    ResponElimina
  3. Aunque no me gusta el salmón quizás se pueda hacer con otro pescado ¡seguro! Feliz semana

    ResponElimina
  4. Ummmmmmmmmm espectaculaaaaaar wapa y seguro que delicioso ya mismo me anoto la receta ,caera un dia de estos.
    Bicos mil .

    ResponElimina
  5. Molt bona pinta! A més és una manera diferent de menjar el salmó, no dubtis que ho probaré en quan em deixi caure per casa, jeje.
    A mi, curiosament, el cava només m'agrada quan forma part d'un plat, ja sigui en postres, primers, segons, etc, però sól no m'acava de fer el pes.
    Això si, a la cuina mai em falta una empolla de vi blanc sec i una de cava :P

    Petonets!

    ResponElimina
  6. T de C: quina pena que no t'agradi el peix!!!!
    Moni: quan vulguis et convidem a casa
    La Morena: seguro que si! no lo he probado con otro pescado, pero si lo haces me lo dices a ver que tal! feliz semana
    Nenalinda: muchas gracias!
    Nee: com tu, també l'utilitzo més per cuinar que no per pendre, però de tant en tan una copeta de cava per brindar...

    Petonets a totes!!!!!!!!

    ResponElimina
  7. Saps de sobres que el salmó no és sant de la meva devoció, però... què bo!

    ResponElimina
  8. Me apunto esta receta, porque en casa somos fans del cava y siempre tenemos botellitas en casa para acompañar un buen arroz, un pescadito al horno, una pasta de esas que quitan los males...
    Y como el salmón nos encanta... una receta perfecta!
    Un besote

    ResponElimina
  9. Yves: un dia no passa res, oi?
    Laube: ya me dirás si te gusta! besos

    ResponElimina