>

dimarts, 30 de novembre de 2010

Cake de canyella i poma

Si hagués d'escollir entre les olors de les espècies, sens dubte triaria el de la canyella. És una olor dolça, però gens empallegosa, que em transmet serenor. Haig de confessar que no només m'agrada per cuinar, sinó que també m'agrada molt com a ambientador per a casa, ja sigui en una espelma (les de l'Ikea combinades amb poma són fantàstiques!), en olis de cremar combinats amb taronja (us recomano els del Natura), o amb l'última tendència del mercat, els Mikado, uns bastonets de fusta que van amb una ampolla de perfum (us recomano els de Ritual). En la part gastronòmica, és una espècia que m'agrada molt emprar com a condiment, sobretot en coses dolces, ja que li dóna un toc especial. En un cake, com el que avui us proposo, en galetes o, simplement, per acompanyar un bon gelat de llet merengada de la Sirvent (c/ Parlament amb Ronda Sant Pau), que per la meva família és la millor orxateria-geladeria de Barcelona.


Ingredients:

1 iogurt de llimona
375 g de farina
50 ml d'oli de nous
250 g de sucre
1 sobre llevat Royal
2 cullerades de cafè de canyella
2 pomes Golden
3 Ous
Pinyons
Anís


Preparació:

Escalfarem el forn prèviament a 180º. Posarem els ous, el iogurt, la farina, el sucre, la canyella, el llevat i l'oli en un bol i ho barrejarem fins que ens quedi una massa sense cap tipus de grumoll. Seguidament tallarem les pomes a daus petits i ho afegirem a la barreja anterior, juntament amb un rajolinet d'anís. Ho deixarem reposar uns minuts i ho posarem en un motllo prèviament pintat amb oli. Per finalitzar ho empolvorarem amb una mica de sucre i uns quants pinyons. Ho posarem al forn durant 40 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps el deixarem refredar abans de desmotllar-ho.




20 comentaris:

  1. Una combinación perfecta para un cake maravilloso. Me imagino el olorcito que desprende. Tomo nota de la heladería. Me encanta Barcelona y voy relativamente a menudo, teniendo en cuenta lo lejos que está.
    Besos

    ResponElimina
  2. Té molt bona pinta! A mi la canyella només m'agrada en molt petites dosis, això sí, en plats salats d'estil oriental, o en els postres de carabassa m'encanta. Com a olor, definitivament, no és la meva olor preferida, sóc més de vainilla jo :P

    Petonets!!

    ResponElimina
  3. Dona, que fa entrar gana i encara no hem esmorzat! quina pinta!

    ResponElimina
  4. La combinació de poma i canyella és una de les meves preferides!!!
    Me l'emporto!

    ResponElimina
  5. Pilar: si vienes ahora hay turrones buenísimos en este lugar!
    Nee: aiaiaiaiia, que últimament no l'encerto amb tu! ;P
    Yves: no pateixis! ja t'en faré un ben gran
    Moni: vols qu fem un "trueque"? jajajajajaj

    petonets a tots

    ResponElimina
  6. T'ha quedat taaaan bonic!A mi la canyella també m'agrada molt. El meu pare sempre en posa una mica a les patates que posa al forn per fer el peix i li dóna un toc increible! :)

    Molts petonets!

    ResponElimina
  7. ye ha quedado genial. Tiene una pinta estupenda. Bss.

    ResponElimina
  8. he arribat al teu bloc per casualitat, saltant de bloc en bloc, i t'haiag de dir que m'ha agradat molt! tens unes receptes estupendes (quin cake més bo!) i les fotos són molt maques.
    Eva
    Ma Petite Boulangerie

    ResponElimina
  9. Alba! moltes gràcies! m'apunto el que fa el teu pare!!!! ja ho provaré
    Luisa: Gracas Luisa!
    Eva: moltes gràcies! ara em passo pel teu

    petonets a totes!

    ResponElimina
  10. me encanta la canela, hay que probar este cake, y también las velas de Ikea!
    besos

    ResponElimina
  11. Antonia: a ver si te gusta!!! las velas son una pasada!
    Mónica: doncs a provar-ho!

    petonets

    ResponElimina
  12. T'ha quedat preciós! aquest tall és espectacular! a mi m'agrada molt la canyella, transmet calidesa i dolçor com bé dius.
    Molts petons

    ResponElimina
  13. oh! la Sirvent, sens dubte la millor gelateria! no saps el que trobo a faltar el seu gelat de stracciatella.
    El cake t'ha quedat boníssim! a mi m'encanta també la canyella. Has de fer la tarta amb streussel de canyella :)
    petons!

    ResponElimina
  14. HOLA JUDITH, GUAPA TU

    M´ENCANTEN ELS PASTISSOS QUE PORTIN POMA, I AQUEST TE QU´ESTAR DE MORT..

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  15. Ingrid: Gràcies!
    Ana: el meu gelat preferit es el de llet merengada!!!!! sempre demano el mateix! 8)
    Susanna: a mi també m'agrada molt el gustet que li dona la poma!

    petonets a tites

    ResponElimina
  16. Caram Judith! quin cake tant perfecte. A mi la canyella m´entusiasma! gairebé en poso en tots els pans de pessic faig. Trobo que hi dona un gustet molt bo.
    Em ve molt de gust probar de fer-lo.
    On puc trobar l'oli de nous?

    ResponElimina
  17. T a la c: gràcies! l'oli és de Vom Fass, una botiga de delicatesens líquid que està a la Gran via, entre Passeig de Gracia i Pau Clarís! petons

    ResponElimina
  18. Me encanta cómo te ha quedado la combinación de manzana y canela siempre es un acierto.
    Besos

    ResponElimina
  19. Buf! quina passada! Jo adoro absolutament la canyella i amb poma queda genial, haig de provar aqueta coca absolutament! m'encanta!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina