>

dimecres, 17 de novembre de 2010

Xips de verdures

Una de les tradicions que més m'agrada de la nostra cultura és fer un vermut els diumenges. Encara que us haig de confessar que, a casa, no fa falta que sigui cap de setmana per fer un aperitiu, a vegades quan arribem d'una jornada de treball esgotadora ens agrada seure'ns a xerrar a la barra de la cuina. Només necessitem unes xips i alguna cosa per veure. Personalment la cervesa no m'agrada i la Coca-cola només l'acostumo a prendre quan estic malament de la panxa o quan quedo amb "les nenes", així que molt sovint ho acompanyo d'un got d'aigua o d'una clara (amb més llimona que cervesa). Com que últimament, amb l'excusa del bloc, m'agrada anar provant nous plats, vaig decidir fer xips de verdures. Actualment és molt freqüent que als restaurants, mentre t'esperes, et serveixin alguna cosa per anar obrint boca, i ja van dues vegades que ens hem trobat amb les xips de verdures, i us puc assegurar que són molt bones! Així que he decidit fer un aperitiu alternatiu a les xips de patates de bossa.


Ingredients:

1 moniato
1 carabassó
1 pastanaga
Sal
Oli d'oliva


Preparació:

Agafarem les verdures, en aquest cas un moniato, un carabassó i una pastanaga, les netejarem i les pelarem. Els talls que hem de fer per les xips han de ser molt fins. Podem utilitzar un estri especial per tallar o, qui no en tingui, ho pot fer amb el pelador de patates. En una paella posarem a escalfar l'oli. Un cop estigui calent, anirem afegint, a poc a poc, les làmines de verdures i procurarem que no s'enganxin. Normalment, amb uns quants segons en tindrem prou, però això dependrà dels talls que hagi fet cadascú. Un cop anem retirant del foc les xips, les col·locarem en un plat amb paper de cuina a sota, perquè així absorbeixi tot l'excés d'oli. Ho deixarem reposar. Abans de servir-ho, afegirem la sal.




7 comentaris:

  1. Molt bona idea! T'han quedat amb una pinta genial!
    Jo les he provat en alguns restaurants i estan boníssimes.
    Gràcies per compartir la recepta, segurament algun dia m'animi a provar de fer-les a casa.

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Unes xips com aquestes i una cervesa... hi ha millor manera de gaudir d'un dia festiu? :-)

    ResponElimina
  3. La veritat és que és molt original!!!!... i fan una pinta excel.lent.... Serà qüestió de provar-les!
    Petó

    ResponElimina
  4. Doncs ja em pots preparar alguna cosa per beure que vinc!

    ResponElimina
  5. Nee: moltes gràcies! son molt fàcils i bones
    Yves: home, un aperitiu és un aperitiu!!!!
    T de C: quan les proveu no podreu parar!
    Moni: ja t'espero!

    petons a tots!

    ResponElimina
  6. en argentina també tenim la tradició del vermut de diumenge, i després ¡el rostit! Sempre que no plogui.

    ResponElimina
  7. Mandarina: després d'un bon aperitiu un bon rostit ha de ser perfecte!!! ummmmmmm, petonets

    ResponElimina