>

dimecres, 10 de novembre del 2010

Musclos amb suquet

A casa som uns enamorats de la platja. Tant se val si plou o si fa sol, si és estiu o hivern, sempre trobem un foradet a la nostra completíssima agenda per fer una petita escapada a qualsevol dels dos llocs. A l'estiu em passaria hores prenent el sol a la platja, però a l'hivern m'agrada estar asseguda al sofà contemplant el mar i sentint el seu so tan relaxant. Tenim la sort que els meus sogres ens deixen gaudir d'un fantàstic apartament amb unes vistes immillorables, així que, de tant en quant, fem una escapada per desconnectar. També haig de dir que culinàriament sento predilecció pels plats que venen del mar, i els musclos és un d'aquells aliments que no pararia de menjar. Un cop al mercat la peixatera em va dir: "els musclos són com les pipes, no pararies de menjar-ne" i tenia tota la raó, a casa ens agraden molt.

 

Ingredients:

1 kg de musclos
Tomàquet fregit casolà
1/2 copa de vi blanc
1 ceba petita
1 gra d'all
Oli d'oliva
Julivert
Sal
Pebre

 

Preparació:

Netejarem els musclos i els posarem a una cassola i els taparem, d'aquesta manera els cuinarem al vapor. Els deixarem fins que s'obrin tots. Agafarem els musclos i traurem una de les closques i els reservarem. Mentrestant aprofitarem per fer el suquet. En una paella posarem l'oli d'oliva, la dent d'all i la ceba tallades a trossets petits i ho rossejarem durant 5 minuts. A continuació afegirem el tomàquet i el julivert i ho cuinarem durant 10 minuts. Per últim, afegirem el vi blanc i ho deixarem reduir durant 10 minuts més. Finalment posarem els musclos en un plat i tirarem la salsa per sobre.




6 comentaris:

  1. Els musclos no m'agraden però no pararia de sucar pa al suquet!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Yo me comia estos y dos platos mas. Me encantan los mejillones, pero da mucha pereza limpiarlos. La vez que mas me sorprendieron fueron a la plancha, deliciosos. Peo estos tuyos con esta salsita....Deliciosos

    Un beso

    ResponElimina
  3. Quina foto més suggerent! Ara que em comença a fer soroll la panxa, en menjaria uns quants amb una clareta al costat!
    Molt bons!
    Petons

    ResponElimina
  4. Quina bona recepta!!! i quina foto!!!
    Poso a la llista la proposta de L'Ana, musclos a la planxa, han d'estar moolt bonssss

    ResponElimina
  5. Moni: ostres! no ho recordava
    Ana: los tendré que probar a la plancha!
    Alba: gràcies! t'envio una tapeta via mail ;P
    VF: gràcies!

    ResponElimina