>

dijous, 18 de novembre del 2010

Copes de llimona i caipirinha

A casa, quan tenim un dinar o un sopar amb gent, sempre intento esmerar-me. Tant és així que l'Yves sempre diu que no fa falta que faci un menú gurmet, que els amics són feliços amb pa amb tomàquet i embotit. Però a tots els que ens agrada la cuina sabem que això no és possible. És veritat que la falta de temps o la improvisació són dos factors clau a l'hora de cuinar. Si sabem amb temps que hem de preparar alguna cosa no hi ha problema, però en cas contrari comença el pànic dins de la cuina! Sempre m'agrada tenir al rebost coses amb data de caducitat llunyana, com conserves de bolets, tonyina, arrós salvatge amb verdures o simplement uns sobres de gelatina amb sabor. Doncs bé, la recepta d'avui està feta utilitzant com a base un pastís fresc de llimona de la casa Royal. Feia dies, potser millor dit... mesos, que cada cop que el veia al rebost pensava que havia de fer alguna cosa. Així que un dia que volia fer unes postres especials, però com no tenia molt de temps, vaig improvisar aquesta recepta! I us haig de dir que va valer la pena!


Ingredients:

1 sobre de pastís fresc de llimona Royal
5 cullerades soperes de sucre
1 cullerada de postres de sucre avainillat
50 ml de licor de caipirinha
450 ml de llet
1 llima
Caramel líquid


Preparació:

Agafarem la llima, la netejarem, ratllarem la seva pell i exprimirem el seu suc i ho reservarem. En un recipient, posarem el contingut del sobre Royal i ho barrejarem amb la llet, aquesta ha d'estar a temperatura ambient. A continuació, afegirem els sucres, el licor de caipirinha i el suc de llimona i ho barrejarem tot amb l'ajuda d'un minipimer. Un cop ho tinguem a punt ho posarem a les copes, on prèviament haurem posat caramel. Finalment, ho posarem a la nevera durant un mínim de 2 hores.




11 comentaris:

  1. T'ha quedat tan maco que fa pena menjar-s'ho!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Ualaaaaaaaaa sembla un anunci de revista!, genial!!!... i segur que "de muerte"!!! ;)
    Petons

    ResponElimina
  3. El regustet de caipirihna.... boníssim! Reconverteix les postres completament!

    ResponElimina
  4. Hola¡¡¡ Quería darte las gracias por pasarte por mi blog, ya que asi he podido conocer el tuyo¡¡¡ Me quedo un ratito. Besos¡¡

    ResponElimina
  5. bueno no se si el comentario de antes ha entrado, te decia que te han quedado estupendos. Bss guapa.

    ResponElimina
  6. Tenen una pinta fantàstica, es veuen tan refrescants... A mi em pasa el mateix, quan bé algú a sopar m'agrada fer alguna cosa diferent de menú, i sempre acabo a última hora anant a buscar els ingredients que falten i el vi que hi marida correctament. M'estreso, però val la pena.

    Petonets!

    ResponElimina
  7. Moni: que no et faci pena! estan...ummmmmmmmm
    T de C: moltes gràcies!
    Yves: una altra manera de pendre caipirinha!
    Beatriz: gracias a ti, espero que te guste
    Luisa: gracias
    Nee: si es que val la pena cuinar pels amics, oi?

    petonets a tots!

    ResponElimina
  8. Súper refrescants, m'encanten, després d'un bon àpat segur que aquesta crema entra sola.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Què bons Judith! I quina capacitat d'improvització!
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Carmen i Alba: moltes gràcies guapes! petonets

    ResponElimina
  11. Qué maravilla de trabajo! Felicidades

    ResponElimina