>

dijous, 4 de novembre del 2010

Arròs amb cloïsses

Quan arriba el fred sempre ve de gust menjar alguna cosa calenta. Em considero una persona fredolica i necessito vestir-me amb capes i capes de roba. Gràcies al menjar calent el cos guanya uns graus més i sembla que la tardor i l'hivern passin una mica millor. No tot és dolent, en aquestes estacions també tenim pluges. M'encanta estar a casa estirada al sofà amb una manta, mentre miro per la finestra i veig com plou, és molt relaxant; tant se val si llegeixo un bon llibre, escolto música o xerro amb algú. Per mi és una teràpia anti-estrés. També m'agrada, d'una banda, passejar pel carrer i parar-me davant d'una castanyera per comprar mitja dotzena i menjar-me-les mentre vaig caminant o, d'altra banda, simplement canviar la roba de l'armari. Sempre trobo alguna cosa positiva a les diverses estacions de l'any, igual que a la resta de les coses.


Ingredients:

1 paquet d'arròs salvatge i llarg amb verdures Nomen
500 g de cloïsses
1/2 ceba
1 gra d'all
1l d'aigua
1/2 got de vi blanc 
Julivert
Pebre
Sal


Preparació:

Posarem en una cassola l'aigua. Quan comenci a bullir hi afegirem el preparat d'arròs de Nomen, ho deixarem a foc mig durant 20 minuts. A part, en una paella posarem les cloïsses amb un raig d'oli i deixarem que s'obrin. Un cop estiguin obertes afegirem una mica de sal i pebre i el vi. Ho deixarem durant 10 minuts més. A continuació, les passarem a la cassola amb l'arrós. Amb la reducció de vi de les cloïsses, afegirem la ceba i l'all tallats a daus petits i ho deixarem durant 5 minuts; ho posarem a la cassola amb l'arrós de 5 a 10 minuts més, segons la quantitat de suc que ens vingui de gust.




6 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmmmmm la presencia lo dice todo. Ahora mismo me anoto la receta.

    Besos.

    ResponElimina
  2. Un dels meus plats preferits, sens dubte!

    ResponElimina
  3. que rico te ha quedado y que bonita presentacion. Bss.

    ResponElimina
  4. Moni: si que ho està, si!
    Silvia: espero que te guste
    Yves: tu en tens molts, per sort!
    Luisa: gracias

    ResponElimina
  5. El arroz es una de los platos qu ete acompaña en todas las estaciones del año, y a mi me encanta, no falta en mi despensa...con almejas no lo he probado nunca, seguro que es delicioso, me apunto la receta.

    Para mi tambien es maravilloso sentarme al final del dia econ una manta calentita, es muy reconfortante y si es´tá encendida la chimenea mejor...

    Besos

    ResponElimina