>

dilluns, 23 de juliol de 2012

Macedònia amb iogurt

Aquest mes, a Memòries d'una cuinera, us proposem fer macedònia, una recepta que sens dubte tots hem menjat alguna vegada. Recordo que fa molts anys, quan anàvem a dinar fora, a l'hora de les postres no hi havia tanta varietat per escollir; això sí, les opcions crec que tots érem capaços de recordar-les anéssim on anéssim: profiteroles, flam, crema, gelat i macedònia. Normalment la macedònia la feien amb fruita en conserva, pinya, préssec, cireres i poca varietat més.

A casa, la nostra mare no li agradava la fruita, en realitat el que no li agradava era pelar-la, així que o trobava un voluntari que l'ajudés o preparava una bona macedònia. A més de ser unes postres ben lleugeres, podem aprofitar per emprar aquelles peces de fruites que estan un xic tocades o lletges.

Al Bolet mai ens fa mandra pelar la fruita i ens agrada moltíssim menjar-ne. Aquest dissabte ens esperava un dia molt intens, El Boletet i l'Yves havien d'anar a la festa d'aniversari de l'Adaia i jo m'havia de carregar d'energia perquè tenia comiat de soltera de la Jessi. L'Adaia i la Jessi tenen en comú una cosa, i és que les dues són com germanes petites per a l'Yves i per a mi. Ens coneixem des de què amb prou feines caminàvem, així que ja són molts anys compartint coses. Així doncs, aquesta copa de macedònia us asseguro que ens ha servit per començar el cap de setmana amb moltíssimes forces per gaudir de dues celebracions molt especials!

Recordeu que teniu de temps fins el proper dia 28 per presentar les vostres propostes de macedònia per Memòries d'una cuinera, aquest cop us ho hem posat ben fàcil, veritat?


Ingredients per a 4 perones:

1 mango
1 poma
1 kiwi
1 pera
1 préssec
1 llima
50 g de crocant d'ametlla
Mel
1 iogurt grec
50 ml de llet


Preparació:

Agafem el mango, el kiwi, la pera, la poma i el préssec, els pelem i tallem a daus petits i ho reservem. A un bol afegim el iogurt, la llet i una cullerada de mel, ho remenem i ho deixem reposar a la nevera durant 30 minuts. Per servir repartim els daus de fruita en uns gots, afegim la crema de iogurt i tirem una mica de mel i un grapat de crocant.



47 comentaris:

  1. Humm que bona aquesta macedonia ....a mi m'encanta i com dius serveis per aprofitar la fruita. A veure si hem dona temps de preparar-ne una.
    Petons

    ResponElimina
  2. macedònia barrejada amb iogurt una bona combinació!!

    petonets

    ResponElimina
  3. Hola Juju, deliciosa proposta, a apresentação está linda!
    Besitos guapa.

    ResponElimina
  4. Me gustan estos postres,la fruta con el yogur caza a la perfección y encuentro que son postres perfectos,ideales de sanos y molones,a que sí?

    Un saludo

    ResponElimina
  5. Una recepta refrescant i lleugera, Judith! a mi tampoc no em fa mandra pelar la fruita, tot i que reconec que com més m'agrada és amb pell! Ben rentada,això sí. Petons

    ResponElimina
  6. FRUTA E IOGURTE FICA UMA MARAVILHA,AS FRUTAS QUE USAS-TE AGRADAM-ME,FICOU UMA SOBREMESA LINDA.
    BOA SEMANA
    BJ

    ResponElimina
  7. A mi m'agrada molt la macedonia! I sobretot la que us presentaré d'aquí poquet, que encara la tinc que fer! La teva sembla tan irresistible.... m'agrada el toc de iogurt! Petons

    ResponElimina
  8. Boníssima, i deal per agafar amb energia i vitamines el cap de setmana intens que us esperava!
    petonets

    ResponElimina
  9. Ummmmm, no hi ha res tant senzill i tant bo i sa com una macedònia. I per suposat em quedaria amb la vostra que sempre té el toc que la fa diferent. Petonets.

    ResponElimina
  10. Tiene que estar buenisimo! Me encanta la macedonia asi que la probare!
    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. Esta vez participo, que tengo una idea...

    ResponElimina
  12. Fresca, cruixent, i sana...que mes es pot demanar!!!!

    ResponElimina
  13. Unes postres ideals com acabament d'un bon mejar. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  14. el matrimonio frutas+yogurs casan divinamente y me encanta,y esta macedonia asi es muy buena y sana
    peto

    ResponElimina
  15. hola guapiiisima!!!!aquesta tarda em posso jo amb la meva!!!!!=)...La teva proposta molt bona i fresqueta!!besitos!

    ResponElimina
  16. Que rico!.....no sabes como me gusta....sobre todo para el desayuno....delicioso!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  17. És genial per acabar un àpat lleuger, la fruita i el crocant conjuguen molt bé, a mes es pot aprofitar les fruites més madures. Petons!

    ResponElimina
  18. Me encanta la fruta con yogurt natural y si le añades ese puntito crocante ya me emociono!!! Tu sigue llenandoles el panel (a los Foodg...) con tus recetas que los tienes que dejar siempre con la boca abierta :)
    Besitos!!!!

    ResponElimina
  19. ¡Qué cosa tan ricaaa!, me ha encantado, es justo lo que me comería ahora mismo. fruta fresca, yogur y ese cris-cris del crocante, ¡una pasada!. A mi lo único es que me da un poco pereza pelar la fruta... ¡Esto hay que hacerlooo!. Petons guapetona.

    ResponElimina
  20. Boníssima Judith, a mi la fruita m'encanta, soc incapaç de passar un dia sense menjar al menys una peça. A casa la macedònia la menjem amb suc de taronja i fruita de temporada, tot remanaet i mmmmm :)

    Petons

    ResponElimina
  21. La macedònia ha estat sempre postre de festa!!!!
    Quin toc el del crocanti!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  22. Mmmm, riquíssima! De maduixes en iogurt n'he menjat moltes vegades però macedònia no! Ho provaré!

    ResponElimina
  23. M'agrada la foto, m'agraden els gots, m'agrada la composició de fruites...m'agrada tot...prenc nota pq ho fare segur...i amb el crocant i tot.

    Petonets bonica.

    ResponElimina
  24. Pues a mi si que me da pereza, jejejPero todo es ponerse. Me encanta esta presentacion. Bss

    ResponElimina
  25. veig que has estat enfeinada mentre jo he estat de vacances! m'alegro que el tema des bolquers hagi anat bé, deu ser una feinada! Mentrestant,em quedo una estona disfrutant d'aquestes receptes. Petons!

    ResponElimina
  26. BO, refrescant, sa....i amb un toc de crocant irresistible!! m'encanta la teva proposta! petons

    ResponElimina
  27. Una macedònia ideal per començar el dia! Per cert, com va anar la super despedida? ;)
    Petonets carinyo
    Sandra

    ResponElimina
  28. para mí es hiper veraniega, nunca la hice en invierno. voy a ver si me sumo :)

    ResponElimina
  29. Molt bona aquesta macedònia amb el toc del iogurt!! A veure si em poso a preparar la meva... aquest mes vaig tard! Petonets

    ResponElimina
  30. Un postre molt estiuenc i molt bó!
    També una bona forma per fer menjar fruita als nens!
    Ptns!

    ResponElimina
  31. Sens dubte una manera ideal per a donar la fruta als nens.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  32. Jo ho he heredat, a mi si me la donen tallada m'agrada més però a casa la talladora oficila sóc jo,ja,ja,ja
    M'encanta la fruita barrejada amb iogurt!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  33. Una combinació clàssica deliciosa!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem també un plat lleuger, fresc i molt senzill, una truita d'escalivada. Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/truita-descalivada

    ResponElimina
  34. Ai mare! no deixo de meravellar-me en totes i cadescuna de les receptes que ens presentes!

    ResponElimina
  35. Què bona Judith! M'encanta amb iogurt! Ja veuràs que tinc una proposta semblant, però tropicalera! Petonets guapa.

    ResponElimina
  36. Això ho faig molt sovint a casa i també amb iogur grec, que és una imitació (sense tants remordiments) de la nata ;-)

    Refrescant i boníssim!

    ResponElimina
  37. Neni, este mes no creo llegar (pensé que si) pero me sorprendieron con un viaje hace días adelantado por mi cumple y estos días voy y vengo...pero igual la pondré en el blog. Por lo pronto me quedo con esta tuya que con yogurt para mi es irresistible!!

    Un abrazo enormeeeeee y disfruta mucho ;)

    ResponElimina
  38. Una proposta deliciosa!!!! I gairebé hem coincidit e la recepta!!!
    Petons

    ResponElimina
  39. Quina presentació tan bonica! Sembla boníssima. Amb fruita fresca, fantàstica!
    Marta

    ResponElimina
  40. La meva mare ens feia la clàssica amb suc de taronja, ja que al posar-hi maduixes casava divínament...però des que he descobert la combinació amb iogurt el suc a passat a millor vida...M´agrada el toc de crocant que li has donat.

    ResponElimina
  41. A mi tampoc m’agrada pelar la fruita!!!!!!!! Lo estrany es que si haig de pelar fruita per mi sola no ho faig, com a molt un plàtan o una mandarina... i després de molts anys encara no em menjo una taronja si no me la donen pelada, en canvi si es tracta de fer una macedònia o qualsevol postra que porti fruita per tota la família o més no tinc cap problema!!!! Hi ha vegades que ni jo m’entenc!!!!!!!!
    Amb tot això el que jo volia dir es que aquesta macedònia si que la prepararé!!!!!!!

    Salutacions, Anja de blogandcook.

    ResponElimina
  42. Ohhh Judith boníssima i molt refrescant que amb els calors que estem patint només ens venen bé coses freques. Tinc un meló a la nevera miraré si prepraro alguna cosa per poder presentar-la crec que encara i sóc a temps!!

    Bon estiu!!

    ResponElimina
  43. Qué rico! Nunca había visto una macedonia con yogur, la pruebo! Besos

    ResponElimina
  44. Buenísima preparación. La verdad es que a mí me cuesta menos tomar la macedonia con yogur. Tiene buenísima pinta. BeZitos.

    ResponElimina
  45. Me he desconectado tanto, tanto , tanto este verano que me he perdido muchas cosas buenas .
    Me encanta esta macedonia la voy a preparar porque ahora me encantan los postres así en vasos o en copas.
    Muchas felicidades a tu pequeñin aunque sea un poco tarde.
    Besos:)

    ResponElimina