>

dimarts, 1 de novembre del 2011

Magdalenes integrals

L’altre dia vaig anar a un forn i em van deixar tastar un pa amb gingebre i farina d’espelta que estava molt bo. Sabeu de sobres que quan veig alguna cosa que m’agrada sempre intento fer una adaptació pel Bolet, i amb aquest pa va passar el mateix. Vaig anar a una botiga on tenien tot tipus de farines i, en lloc d’agafar la d’espelta, em va cridar l’atenció la farina de sègol. La vaig veure més fosca i em va fer gràcia. Vaig arribar tota contenta a casa i quan el Boletet va anar a dormir vaig decidir fer el pa -en realitat era més tipus cake-. Vaig barrejar els ingredients que havia reconegut, ho vaig posar en un motllo i cap el forn. L’olor era molt bona i semblava que havia d’obtenir un bon resultat. De fet, mentre anava pujant el pa anava quedant molt maco i l’olor immillorable. La meva sorpresa -per anomenar-ho d’alguna manera- va ser que, quan el vaig treure del forn, va baixar tot. De dins estava molt humit i no va quedar gens bé, així que us podeu imaginar on va acabar... a les escombraries! L’Yves em va veure tan trista que em va animar a fer una altra cosa, i jo que sóc molt tossuda vaig decidir fer unes magdalenes integrals per treure’m el disgust de sobre, això sí, aquest cop amb farina de blat integral, que aquesta no em porta problemes. El resultat és fantàstic, i sinó li pregunteu al Boletet, les magdalenes van durar ben poc!!! Amb quin deliri les menjava.

Us deixo la recepta per si us animeu a fer-les, mentrestant jo seguiré practicant amb la farina de sègol, alguna idea o consell?


Ingredients (12 uts):

1 iogurt de llimona
375 g de farina integral
250 g de sucre morè
50 ml d'oli d'oliva
1 sobre de llevat Royal
50 ml de llet
Canyella en pols
Gingebre en pols
1 mandarina
1 poma golden
3 ous
30 g de nous
50 g de flocs d'avena


Preparació:

Escalfem el forn prèviament a 180º. Posem els ous, la farina, el sucre, el iogurt, el llevat i l'oli en un bol i ho barregemfins que ens quedi una massa homogènia. Seguidament afegim la llet juntament amb un polsim de canyella, de gingebre i el suc de la mandarina, ho remenem i afegim la poma tallada a trossets, els flocs d'avena i les nous esmicolades. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en motllos individuals. Els omplim deixant un marge d'un cm i afegim un polsim de sucre, per obtenir una crosta cruixent, i un grapat de flocs d'avena. Quan els tenim preparats els posem al forn durant 25 minuts. 



64 comentaris:

  1. Como has conseguido una magdalenas integrales con copete! Te las copiaré que me encanta todo con harina integral... yo ya tengo el pan para el 15, lo hice hoy, espero que sea original, los panecillos son tirados, lo más fácil del mundo anímate! Besos

    ResponElimina
  2. Aquestes me les robo, haig de començar a fer postres més sans jajaja. et van quedar genials i molt temptadores. Mua

    ResponElimina
  3. Judith... fan una pinta excel·lent!!!
    M'enporto la recepta per la meva cole de "Receptes de magdalenes".
    Els pans que he intentat fer amb farines que se surten de les habituals, a mi m'han quedat fatal.
    Acaben tots a les escomberies, per tant haig d'estar amb la boca ben tancada i no donar-te cap consell.
    Petonets :)

    ResponElimina
  4. Jo Judith quina maravella de madalenes!!! faig unes de semblants però no he posat mai gingebre ho probaré, tant surtit amb molt barret com m´agraden. L´altre n´hi t´amuïnis, m´ha passat moltes vegades!!! petonets guapi!!

    ResponElimina
  5. Hola Judith! la farina de sègol te menys gluten (es diu "gluten" en català??) que la de blat, això a vegades pot fer trontollar els pans, ja que no "aguanten" la pujada. Es pot arreglar barrejant una part de farina de força, o simplement afegint un parell de cullerades de gluten a la masa. El gluten el venen a les herboristeries i es molt barat. Això es el que crec jo que et va passar, suposo que les forneres expertes et podràn dir alguna cosa més.
    Les magdalenes m'encanten i te les copio sense miraments. Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Que bones!! Ja me les veig demà per esmorzar amb un got de llet de civada ben fresquet. Eh, qui esmorzar més sa?? Llàstima, em falten les teves magdalenes!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  7. Tu tossuda?? ;P
    M'agraden aquestes magdalenes perquè no porten mantega. I què dir de la combinació gingebre, poma, canyella i mandarina?? Ets la reina de les combinacions!
    Jo també vaig fer un experiment frustat d'un simulacre de pa amb farina de sègol. El paquet de farina em mira cada dia però no sé molt bé què fer amb ell!
    Petons!!
    Ah, i visquen l'Ikea!!
    Petons!

    ResponElimina
  8. M'agraden les coses amb farina integral i tot i que mai he tasrat les magdalenes, segur k m'afradarien. Ademès, que original amb suc de mandarina, segur que li aporta unngust d'allò més bó.
    Petons maca

    ResponElimina
  9. Guapa!! Jo soc una gran defensora de la farina no refinada! Es molt mes sana tot i que es passen molt amb els preus! Però amb la de sègol no he treballat mai, així que no et puc ajudar tot i que ja veig que ja t´estan ajudant.... aquestes magdalenes es veuen bonísimes i m´encanta que li donis al bolet coses tan bones, sanes.... es que crec que educant els fills desde petits a menjar be ja tens molt fet en el futur... tinc una amiga que li posa en un tupper boniato fet al forn per l´hora del pati i la nena va encantada, mentre que els altres nens porten "bollería" espantosa! Fas molt be Judith! Petons!

    ResponElimina
  10. Ets la millor magdelenera del món, per mi la reina!! Aquesta te la copio ben aviat, quina booooooona pinta!! Artista!
    Segueix insistint amb el pa, que segur que pel 15 et farem l'onada!! jajajaja
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  11. mmm tenen una pinta boníssima!!! Amb lo que m'agrada a mi el gingebre... encara que jo n'hagués posat una miqueta més i tot, jeje.
    Qué curiós que li agradessin al peque, normalment aquests gustos una mica especials com els gingebre no acaben d'agradar massa els nens, jeje, però bé, millor que tingui bon paladar :P. Jo de petita tenia l'extrany costum de menjar-me els rabens cruus, imaginat, jajaja, normal que ara m'agradi tant el picant xD.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  12. Ju! quines magdalenes, ningú dira que són integrals tan pujadetes! jo la farina de sègol nomé sl'he fet servir barrejada per fer pa, no tinc ni idea de perquè et van baixar... però l'alternativa va ser boníssima!!

    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  13. Increible!! Ojala me saliesen unos madalenas asi.
    Las mias son un desastre.
    Bessos

    ResponElimina
  14. Judith, jo no es que sàpiga molt, però resulta que les proporcions de les farines són diferents segons del tipus que sigui. És a dir per un cake amb farina normal si el vols amb farina d'arròs has de possar una quantitat inferior. A més jo ja he experimentat aquesta sensació, jo faig servir molt la farina d'arrós (al Mercadona la pots trobar) i si poses la mateixa quantitat queda molt "mazacote" molt compacta. No pateixis ja ho anirás veient. Si trobo en algún lloc les equivalències de farines te les envio.

    Petonets maca

    ResponElimina
  15. Espectaculares wapa tomo nota he exo bixcocos y panes integrales pero magdalenas no.
    Bicos mil.

    ResponElimina
  16. No me extraña que aa tu boletet le encanten, estoy por a hacerte una visita...
    Besets preciosa

    ResponElimina
  17. ESSAS MADALENAS ALÉM DE LINDAS DEVEM SER UMA DELICIA, GOSTEI DESSES FLOCOS EM CIMA.
    BJS

    ResponElimina
  18. mare meva quina pinta!! :D :D amb pomes, nous i flocs d'avena, aquestes magdalenes se'm fan totalment irresistibles, no tardaré gaire a provar-les! :) Per cert, jo també m'enfonso quan una recepta no em surt bé... però ja veus, el que facis després et semblarà el doble de bo! :D

    Un petoneeet :)

    ResponElimina
  19. Tinc flocs de civada que no sabia què fer-ne. Ja està decidit, aquestes magdalenes les trobo genials i la foto també. Un petó!

    ResponElimina
  20. A mí lo integral... ;) que sí, que me gusta, pero yo les pongo por encima unas cucharadas de dulce de leche, vale? ;)

    ResponElimina
  21. Hola Juju, qué lindas madaglenas!
    A tua foto está fantástica.
    Besitos guapa.

    ResponElimina
  22. Una madalena amb un cafetó ve de gust a qualsevol hora, no creus?
    Petonets.

    ResponElimina
  23. muy buena,bonita y estupenda la vista que tiene estas magdalenas integrales,habra que probarlo pronto
    peto

    ResponElimina
  24. Que estupenda receta con harina integral y fruta!
    Tiene un aspecto buenísimo!
    Un beso.

    ResponElimina
  25. Saps què? a mi últimament em passa molt sovint això!! i em sap un greu... :( Però no passa res, la qüestió és anar provant, que tots els errors serveixen per aprendre alguna cosa! I sinó mira quines magdalenes tan xules que ens presentes, m'agrada això que portin fruita! petonets guapa!

    ResponElimina
  26. Pero quina pinta que tenen les magdalenes!!!
    petons, bon dia!

    ResponElimina
  27. La foto m'encanta, m'agrada com t'ha quedat el fil i les madalenes vaja t'han quedat molt altes... i el toc de les llavors
    Un petonet maca

    ResponElimina
  28. Ostres, quin disguts amb el pa de segol... Sort que per compensar, les magdalenes et van quedar fantastiques! Ara mateix en menjaria un parell per esmorzar :)

    ResponElimina
  29. Deliciioses! m'agrada tot el que es integral, trbo que té molt més sabor i cos que els productes refinats que mengem, no?! m'ho apunto! petons

    ResponElimina
  30. Guapa no t'atabalis amb les farines integrals, Jo recordo que vaig tornar aquest estiu d'Andorra amb una farina de "pa negre" i al fer-lo em va quedar com una mena de turró, imagina't.... Ara el que faig és utilitzar la meitat d'aquesta farina o un quart per el·laborar pans integrals més lleugers. El resultats és molt bo.
    Sort que l'Yves et va animar a preparar aquestes magdalenes perquè les segones repeticions sempre surten inmillorables ;)

    ResponElimina
  31. Bienvenida al club de las de " de vez en cuando tiro algo a la basura", y es que, cielo, el que no se mete en la cocina no tira nada. No te disgustes :)
    Esas madalenas tienen que estar de muerte, con lo que lleva no es para menos.
    Besosssss

    ResponElimina
  32. Lo que te ha pasado nos ha pasado a todas, la verdad es que la cocina es mucho de experimentar así que a seguir intentándolo y ya verás como pronto te quedad de maravilla.
    Estas magdalenas están geniales!!! que aspecto tan saludable tienen!
    BESITOS

    ResponElimina
  33. També deies que no et sortien bé les galetes...
    Si es que el meu nen té molt bon gust i moooooooooooolta gana!
    La propera vegada ja me'n pots guardar!
    Molts petonets guapíssima!

    ResponElimina
  34. Me llevo la receta.
    Integral y con copete????? Tengo que probar.
    Besos

    ResponElimina
  35. M'agrada molt, l'acabt que deixa la farina integral en els dolços!! Té un contrast que m'agarada.

    T'han quedat estupendes!!!

    Petonets

    ResponElimina
  36. Si ha de servir per fer unes magdelenes tan estupendes tu ves tirant pans de sègol!!! Hi vas posar només farina de sègol? jo en poso meitat i meitat, no ho sé...

    ResponElimina
  37. Ayer hice unas madalenas con harina de avena y no me convencieron mucho, tengo que seguir experimentando con las harinas como tu, que gracia hoy se lo contaba a Mónica, que creo que voy a hacer un post del experimento madalena de avena (cuando consiga una que me encante claro) y ahora me encuentro con tu post jajaja después de ver el resultado estuve leyendo que la harina de centeno, la de avena, la de soja no contienen tanto gluten como la de trigo o la de espelta (que creo que es una variedad de trigo) y por eso hay que mezclarlas con trigo para que leven mejor, ¿seguimos experimentando? yo mis madalenas de avena y tu el pan de centeno ;P
    Besitos

    ResponElimina
  38. Moltíssimes gràcies pels vostres consells! no dubteu que la propera recepta faré cas de les vosters indicacions! us mantindré informats!!!! això es el que té experimentar a la cuina! jajajajaja.

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  39. Judith! El primer no et deuria sortir bé però les magdalenes són impressionants! I la foto és una passada! A mi de gran vull que em surtin les fotos com a tu! jeje

    ResponElimina
  40. MMmmmm boníssimes aquestes magdalenes i la farina de sègol és una mica punyetera jo tinc un pa al blog que és boníssim i queda bastant bé però tampoc em va puja gairé. Et deixo l'enllaç http://lacuinadelestany.blogspot.com/2010/02/pa-de-sego-anouspomaiogurt-i-pastanaga.html

    Petons, me'n vaig a veure les memòries per deixar-hi el meu flam,jejej

    ResponElimina
  41. M'encanta el que has dit avui! Tothom n'hauria d'aprendre d'això, fantàstic! Un 10!

    ResponElimina
  42. Tranquila, segur que ben aviat ten sortiras amb aquesta farina i ens deleitaras amb un plat autèntic i deliciòs!!
    Les magdalenes són fantastiques!!! M'encanta adaptar les receptes amb farina integral i aquestes magdalenes én són un exemple fenomenal! Semblen delicioses!!
    Petons

    ResponElimina
  43. Judith, eso mismo me pasó a mí con un bizcocho que hice con harina de soja. Eso por probar harinas nuevas, jajaja.
    Estas magdalenas, sin embargo, te han quedado geniales. Mándame unas pocas.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  44. Hola guapa, pues no se si te sirve yo siempre mezclo la harina de centeno con harina integral de trigo, y cuando utilizo la de espelta también, la proporción es además 1/3 de harina integral de centeno o espelta y el resto de harina integral de trigo. Si quieres intentalo así, a mi me resulta.
    Hablando de estas magnificas magdalenas, pues que tienen que estar riquisimas con todas esas cositas ricas que les has puesto, me muero por probarlas!

    ResponElimina
  45. Judith, qué preciosa magdalena y qué bonita foto. Me la llevo para acompañar un buen café expreso.
    Un besote

    ResponElimina
  46. No hi ha mal que per bé no vingui! Si no hagués estat per l'experiment de la farina de sègol ens haguéssim perdut aquestes magdalenes integrals i aquesta foto tan esplèndida!

    Petons i ànims a provar noves coses!

    Anna

    ResponElimina
  47. Nena, una foto d'escàndol i les madalenes segur que bonísimes..........

    Petonets

    ResponElimina
  48. Dona, no et desanimis tan aviat. Fa poc vaig fer un pa de sègol que em va quedar deliciós. Si t'hi atreveixes, avui penjo la recepta. Tot i així, me n'alegro que no et sortís, perquè aquestes madalenes tenen una pinta excel·lent.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  49. Juju! m'encanten aquestes magdalenes! les provaré de fer perquè a mi les coses integrals em pirren!! ;)

    petonets

    ResponElimina
  50. Que receta tan buena, Judith, me encanta porque además estoy en campaña de utilizar la menor harina blanca y me estoy aprovisionando de harina de espelta, integral, de centeno, son muchísimo más sanas.

    Me llevo tus madalenas, seguro que están deliciosas.

    un besazo

    ResponElimina
  51. Estas magdalenas tienen una pinta estupenda. Bss.

    ResponElimina
  52. qué buenas, con azúcar y avena por encimita....

    ResponElimina
  53. Judit, quina monada de magadalenes! Per cert, tenim els mateixos paperets per les magdalenes, Ikea és un món, hehehehe! Sento no tenir cap consell que donar-te, ja m'agradaria, ja. Per cert, t'has d'animar amb la pasta, de veritat, per fer-ne cada dia ni parlar-ne però com ha mínim prova-ho, ja veuràs que voldràs repetir!!!

    Petonssss

    ResponElimina
  54. Pues para mí el pan de centeno es insuperable, pero el de centeno, centeno que es oscurísimo y súper blandito.Sin harina refinada de ningún tipo y en su época era un pan que comía la servidumbre ya que el pan blanco era de señores.Pues yo te digo cielito que no lo cambio.
    ¡UN BUEN PAN DE CENTENO!
    Las magdalenas seguro que ricas de verdad y encima ayudan a la figurita ¿que más?
    Bsos guapa

    ResponElimina
  55. Menuda foto!!!. me encanta todo lo integral, de hecho casi todo lo como con harina de este tipo porque es una delicia. Besos

    ResponElimina
  56. Les trobo molt bé complementades farina integral i fruita...Què bones!

    ResponElimina
  57. Son preciosas y además muy sanas...me encantan! Beso

    ResponElimina
  58. Niña !!! me encantan ,ademas son una bombita de vitaminas, mira que llevan cosas dentro, pero se ven con ese copetito tan guapo que apetece solo con verlas.
    Voy a ver la entrada anterior que estos dias no me conecte mucho y tu cocinaste como una loca...
    un besazo muuuuy fuerte. Esther
    Aun no mire lo que tengo pendiente, no me llegan los dias, vuelan las horas

    ResponElimina
  59. Hola!!
    Que delicia de magdalena, se quiere salir de pantalla.
    Te felicito.
    Tus panellets, fantásticos.
    Un saludo.

    ResponElimina
  60. Que pinta tienen estas magdalenas Juju, y con el toque de la avena ni te digo na, besitos guapa.

    ResponElimina
  61. Quines madalenes per favor! Si no se't resisteix res...I pel que fa a la farina de sègol, te una mica menys de gluten, però fa que el pa sigui més dens i es conservi més tou que el de blat. Si vols que pugi un dia prova d'afegir 2 cullerades de vinagre blanc i 1 de suc de llimona(per 500g de farina aprox). Pujarà una mica més, però no com el pa blanc. I sobretot! que no es toqui el llevat i el vinagre directament! Un petó i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  62. Wow, que magdalenas! están de lujo, nunca las he hecho integrales, ya veo que quedan fenomenal.
    Un petonet

    ResponElimina
  63. Xica, quina pena que no t'hagués eixit bé el pa, això fa una ràbia... Almenys les magdalenes t'han eixit precioses i han d'estar boníssimes, m'encanten els ingredients que has posat. Besets.

    ResponElimina
  64. ¡Hola maja! He comido muchas magdalenas integrales pero me encantaría encontrarme con unas tan bonitas como estas y como lo veo complicadillo las voy a preparar yo misma. ¡Muchas gracias por la receta!

    Un beso muy gordo

    ResponElimina